Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5933
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Νεοφιλελεύθερο παραλήρημα ΑΓκουρία. Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ

�������� 
 

Ημερομηνία: 31/5/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Και τι δεν είπε ο Μεξικανός:
 
Μείωση συντάξεων, μισθών, αύξηση ΦΠΑ και δίδακτρα στα ΑΕΙ
 
Νεοφιλελεύθερο παραλήρημα ΑΓκουρία

ων Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ

Χωρίς κανένα κοινωνικό αισθητήριο και προαποφασισμένος να ενισχύσει την κυβέρνηση και τη συντηρητική πολιτική της (την οποία ονομάζει «μεταρρυθμίσεις») έφτασε στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ. Οκ. Ανχελ (Αγγελος) Γκουρία, ο Μεξικανός φίλος του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, την ίδια ακριβώς ώρα που οι συνταξιούχοι διαδήλωναν και έφταναν στο γραφείο του πρωθυπουργού, μιλούσε στην πλατεία Συντάγματος για επώδυνες αποφάσεις στο Ασφαλιστικό και έθετε σε δεύτερη μοίρα τις παροχές προς τους ασφαλισμένους και τη βελτίωση των συντάξεων (σε πρώτη μοίρα έθετε την αύξηση των ορίων ηλικίας).
Ακόμη, σε πείσμα των χιλιάδων διαδηλωτών της εκπαιδευτικής κοινότητας (καθηγητές - φοιτητές - γονείς), που «πυρπόλησαν» το άρθρο 16 του Συντάγματος και απειλούν να καταστήσουν ανενεργό τον νόμο, ο κ. Γκουρία συνεχάρη την κυβέρνηση για το νόμο που ρυθμίζει τα των πανεπιστημίων και προκάλεσε άκομψα ακόμη και τους κυβερνητικούς παριστάμενους, προτείνοντας να εισαχθούν δίδακτρα στα πανεπιστήμια.
Ο κ. Αλογοσκούφης αναγκάστηκε να σημειώσει ότι τα δίδακτρα απαγορεύονται από το Σύνταγμα.
Κατά τα άλλα, ο κ. Γκουρία εκόμισε γλαύκα εις Αθήνας.
 
Εφερε την κλασική νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΟΟΣΑ, πασπαλισμένη με ολίγη ελληνική ιδιαιτερότητα. Πρότεινε, συγκεκριμένα, άγρια περικοπή των πρόωρων συντάξεων και αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που μπορεί να επιβιώσει μέχρι το 2030 ή 2050, αύξηση φόρων κατανάλωσης, ιδίως του ΦΠΑ, κατώτερους μισθούς από τις συλλογικές συμβάσεις για νέους και γυναίκες, αλλά και ευκολότερες απολύσεις εργαζομένων. Ενα μικρό απάνθισμα των χθεσινών τοποθετήσεων του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που συνιστά: * Το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, του οποίου η επίλυση συνιστά οξύτατη πρόκληση. Η ριζική αναθεώρηση του Ασφαλιστικού επιβάλλεται πρωτίστως από τη γήρανση του πληθυσμού και την αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής. Πρέπει να περιοριστούν τα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης και να υπάρξουν κίνητρα για να εργάζονται οι άνθρωποι περισσότερα χρόνια. Οι αποφάσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να ληφθούν τώρα. Οι φτωχοί ας δανειστούν
* Η πρόσφατη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελούν ίσως μια λύση. Οσο για την επιβολή διδάκτρων, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Για τους «αδύναμους» οικονομικά μπορεί να εξεταστεί η λύση των φοιτητικών δανείων.
* Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και στην αγορά εργασίας. Για την αύξηση της απασχόλησης των νέων, προτείνεται η πρόσληψή τους με μισθούς χαμηλότερους από τα κατώτατα όρια των συλλογικών συμβάσεων. Από την εμπειρία διαφόρων χωρών προκύπτει ότι όταν οι κατώτατοι μισθοί είναι κοντά στο μέσο μισθό, η αύξηση της απασχόλησης είναι περιορισμένη.
* Η κατεύθυνση που ακολουθείται σήμερα ως προς τα φορολογικά συστήματα είναι η αύξηση των φόρων κατανάλωσης και η μείωση των εταιρικών φόρων. Ως παράδειγμα αναφέρεται η Γερμανία. Κυβερνητικά ψελλίσματα Αποστάσεις από τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις κράτησε ο Γ. Αλογοσκούφης:
 
- Υπάρχει χρόνος για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, το οποίο θα αντιμετωπιστεί «χωρίς να θίξουμε ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα». Σεβαστές είναι οι απόψεις του ΟΟΣΑ για το Ασφαλιστικό, αλλά η ελληνική κοινωνία θα αποφασίσει με γνώμονα την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του συστήματος και την αντιμετώπιση αδικιών, όπως π.χ. την πληθώρα των Ταμείων. «Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από τις συγκεκριμένες προτάσεις».

- Η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας έχει ολοκληρωθεί. Βεβαίως είμαστε «ανοιχτοί» να συζητήσουμε τυχόν νέες προτάσεις. - Οι μισθοί καθορίζονται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στις οποίες δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση. Η πρόταση του ΟΟΣΑ ας ληφθεί υπόψη από τους κοινωνικούς εταίρους. Καταπέλτης η Αριστερά

* Οι αντεργατικές θέσεις του ΟΟΣΑ για το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο δικές του, αποτελούν και στόχους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, είναι το σχόλιο του ΚΚΕ. «Ενώ και οι δύο προσπαθούν να το κρύψουν αυτό προεκλογικά, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κάτι που είναι αδύνατο να το πετύχουν», συνεχίζει και προσθέτει: «Ο υπουργός Οικονομίας, όχι μόνο δεν απέκλεισε τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, αλλά άφησε ανοιχτό μόνο το εύρος αυτών των αλλαγών, συσχετίζοντάς το με τον περιβόητο κοινωνικό διάλογο.
Αποκαλυπτικός με τη σιωπή του ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

**Το «αντικοινωνικό μανιφέστο» του ΟΟΣΑ αντιπροσωπεύει την «κρυφή ατζέντα» κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και βρίσκεται στον πυρήνα των ανομολόγητων μετεκλογικών τους σχεδιασμών, επισήμανε ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΝ). Η κυβέρνηση διά του κ. Αλογοσκούφη, πρόσθεσε, επί της ουσίας συμφώνησε με το πνεύμα των προτάσεων του ΟΟΣΑ, αφού υπογράμμισε ότι βρίσκεται στη μέση του δρόμου για την υλοποίησή τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/05/2007 Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

  Σχολιασμός Θέματος «Νεοφιλελεύθερο παραλήρημα ΑΓκουρία. Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών. Του Χρήστου Τοτση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα