Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
23/10/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 12131
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 
Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ξυπνάει από τον λήθαργο η Ευρώπη

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/5/2013   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ξυπνάει από τον λήθαργο η Ευρώπη

Βγάζει τον βρόχο της σκληρής λιτότητας η ευρωπαϊκή ηγεσία. Αναπροσαρμόζει την πολιτική της. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, καλεί το Βερολίνο να συμβάλει στην ανάπτυξη

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι αιχμές που άφησε κατά της Γερμανίας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος ζήτησε από το Βερολίνο να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης

Η Ευρώπη εγκαταλείπει τη γερμανική «συνταγή» της σκληρής λιτότητας και τρία χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης δείχνει να αφυπνίζεται και να στρέφεται προς την ανάπτυξη.

Το Βερολίνο, έστω και απρόθυμα αρχικά, έδωσε το «πράσινο φως» για να αλλάξει ρότα η ΕΕ και οι εξελίξεις μοιάζουν καταιγιστικές: ο γαλλογερμανικός άξονας επαναδραστηριοποιείται και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κατάρτιση σχεδίου με αντικείμενο την ανεργία των νέων, το Βερολίνο προτίθεται να ενισχύσει με διμερείς συμφωνίες τις χώρες του Νότου και τώρα η Κομισιόν επιβεβαιώνει την αλλαγή πλεύσης προς λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη, με την ευκαιρία των εξειδικευμένων ανά χώρα συστάσεων στις οποίες προχώρησε χθες.

Παρά το γεγονός ότι οι συστάσεις αυτές δεν αφορούν τις μνημονιακές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία), οι οποίες θα πρέπει να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης, η ευελιξία που επιδεικνύει πλέον η Επιτροπή στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής σηματοδοτεί την υπό όρους χαλάρωση των προσπαθειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν ζήτησε από τη Γερμανία να άρει τους περιορισμούς προκειμένου να ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση και να ανοίξει η αγορά υπηρεσιών
Ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν ζήτησε από τη Γερμανία να άρει τους περιορισμούς προκειμένου να ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση και να ανοίξει η αγορά υπηρεσιών

Στο πλαίσιο των νέων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου, όπου θα κυριαρχήσει η καταπολέμηση της ανεργίας, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ και την ΕΚΤ για την αύξηση των πιστώσεων στις ΜΜΕ των χωρών του μεσογειακού Νότου.

Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι αιχμές που άφησαν κατά της Γερμανίας τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο όσο και ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, οι οποίοι ζήτησαν από το Βερολίνο να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης. Μάλιστα, ο Ζ. Μπαρόζο ζήτησε από τη Γερμανία να άρει τους περιορισμούς προκειμένου να ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση και να ανοίξει η αγορά υπηρεσιών, η οποία παραμένει κλειστή σε μη γερμανικές ΜΜΕ.

Σχετικά με την ανάγκη τόνωσης της εσωτερικής ζήτησης στη Γερμανία, ο Ολι Ρεν επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μισθολογικές αυξήσεις, καθώς και μείωση της φορολογίας και των κοινωνικών εισφορών. Ο κοινοτικός επίτροπος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πιστώσεις και αποκατάσταση της ρευστότητας κυρίως στον κοινοτικό Νότο, καθώς τα τραπεζικά δάνεια μειώθηκαν σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση τη Γερμανία.

Βέβαια, τόνισε ότι όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτήν την «ανάσα» για να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να διευκολύνουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Με τις αποφάσεις της η Κομισιόν έδωσε διετή παράταση για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία και Πολωνία και έναν χρόνο παράταση σε Ολλανδία και Πορτογαλία.

Παράλληλα, η Επιτροπή συνέστησε στο Συμβούλιο υπουργών την έξοδο από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για πέντε χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία).

Οπως τόνισε ο Ολι Ρεν, πρόκειται για μία σημαντική μείωση μέσα σε μία διετία, καθώς ο αριθμός των κρατών-μελών σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος περιορίστηκε από τα 24 στα 16 από το 2011 στο 2013.

Ενδεικτικό του πνεύματος χαλάρωσης που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι στην περίπτωση του Βελγίου η Κομισιόν δεν έκανε χρήση των νέων εξουσιών της για τη επιβολή οικονομικών κυρώσεων λόγω υπέρβασης του ελλείμματος, με τον Ολι Ρεν να δηλώνει ότι «οι Βρυξέλλες τη γλίτωσαν στις καθυστερήσεις».

Πάντως, το Βέλγιο καλείται να παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα εντός του 2013, ενώ έναρξη διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος αποφασίστηκε για τη Μάλτα.

Στο πλαίσιο της «στροφής υπέρ της ανάπτυξης» που καλείται να δρομολογήσει άμεσα η ΕΕ, ο Ζ. Μπαρόζο ζήτησε από τους «27» να συμφωνήσουν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε έναν «ευρωπαϊκό συμβιβασμό» εκπονώντας μια «στρατηγική κρίσης».

Αποσαφήνισε ότι, για να είναι επιτυχής αυτή η στρατηγική κατά της κρίσης, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και «να έχει κοινωνική στήριξη, κάτι που ισχύει σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Κύπρος, που κάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Κονδύλια για την ανεργία

ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ακόμα, ότι υπάρχουν πλέον περιθώρια για να επιβραδύνουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή μετά την πρόοδο που επιτεύχθηκε. Κατά τον Μπαρόζο, νέο δόγμα της ΕΕ θα πρέπει να είναι: οι ελλειμματικές χώρες να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και οι χώρες που παρουσιάζουν πλεόνασμα να αυξήσουν τη ζήτηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και υπηρεσιών και να υπάρξει μείωση της γραφειοκρατίας, που είναι ο καλύτερος τρόπος για την αύξηση της απασχόλησης κυρίως για τους νέους.

Προς τον σκοπό αυτό, ζήτησε να συμφωνηθούν άμεσα τα προγράμματα αξίας 6 δισ. ευρώ για τους νέους. Πάντως, ο Ζ. Μπαρόζο προειδοποίησε για τη μεγάλη απειλή με τους 120 εκατ. πολίτες που κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό και ζήτησε την ενίσχυση των δικτύων κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε ακόμη ότι το κόστος εργασίας επηρεάζεται από το βάρος της φορολόγησης στους εργαζομένους. Τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται να αυξήσουμε τις δεξιότητες και γι' αυτόν τον λόγο ζητάμε από 15 κράτη-μέλη να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό τους σύστημα. Σύμφωνα με τον Ζ. Μπαρόζο, έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στον ψηφιακό τομέα, καθώς έως το 2015 θα υπάρχουν 900.000 κενές θέσεις εργασίας, ενώ στην υγεία και την «πράσινη οικονομία» λείπουν εξειδικευμένοι εργαζόμενοι.

www.ethnos.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ξυπνάει από τον λήθαργο η Ευρώπη »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Μικρή μειοψηφία ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο

 23/10/2019 
 

Ο νέος τύπος πολέμου που εισάγει ο Τραμπ

 21/10/2019 
 

Σε εφαρμογή αμερικανικοί δασμοί ρεκόρ σε ευρωπαϊκά προϊόντα

 18/10/2019 
 

Πώς οι εμπορικοί πόλεμοι είναι συνυφασμένοι με την ιστορία των ΗΠΑ

 18/10/2019 
 

Οι ιστορίες ενός ...πραγματικού Καραγκιόζη(1 σχόλιo/α)

 17/10/2019 
 

ΔΝΤ: Ωρολογιακή βόμβα ύψους 19 τρισ. δολ. για τη διεθνή οικονομία

 17/10/2019 
 

Η διοίκηση της Thomas Cook «μαγείρευε» τα βιβλία, ενώ η εταιρεία κατέρρε

 16/10/2019 
 

Νόμπελ κατά της φτώχειας

 16/10/2019 
 

Η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται από τις απειλές κυρώσεων: «Γκρεμίζεται» η λίρα, πτώση και στο χρηματιστήριο

 14/10/2019 
 

Το ισχυρό δολάριο και τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία

 14/10/2019 
 

Βγάζουν τα κέρδη τους από τον ανθρώπινο πόνο

 14/10/2019 
 

Παγκόσμια Τράπεζα: Εμπόδιο στην καταπολέμηση της φτώχειας οι εμπορικοί πόλεμοι

 9/10/2019 
 

Το ΔΝΤ σώζει τους πιστωτές, όχι τα υπερχρεωμένα κράτη

 9/10/2019 
 

Διαδηλώσεις για το κλίμα: Συλλήψεις ακτιβιστών της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο

 7/10/2019 
 

Πτώση 1% καταγράφει η τουρκική λίρα λόγω ανησυχιών για την επιχείρηση στη Συρία

 7/10/2019 
 

Δεκατέσσερις χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η HSBC

 7/10/2019 
 

Εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή κατά της Netflix στην Ιταλία

 4/10/2019 
 

Economist: Εξωπραγματικοί οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

 4/10/2019 
 

Ο Ντράγκι στην Ακαδημία Αθηνών: Οι πολιτικοί να διδαχθούν από τα μαθήματα του παρελθόντος

 2/10/2019 
 

Αγωγή 300 εκατ. δολαρίων κατά πρώην στελεχών της Aegean στη Νέα Υόρκη με βαριές κατηγορίες για Μελισσανίδη

 30/9/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πρόσκληση συμμετοχής στις εκλογές με την ΑΚΙΟΕ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στα Χανιά 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;
ΕΦΚΑ μετά… μουσικής - Πώς ασφαλίζονται μουσικοί και dj σε εκδηλώσεις
Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για να μειωθεί η ανεργία - Ποιους αφορούν
Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές
Κτηματολόγιο: Σε ποιους νομούς λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μέσα στον Οκτώβριο 
Ποιοι γλιτώνουν τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος - Βαρουφάκης Γιάνης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα