Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
27/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1119
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

347,6 εκατ. κοστίζει το +0,25% της ΕΚΤ.Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ

�������� 
 

Ημερομηνία: 12/6/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

347,6 εκατ. κοστίζει το +0,25% της ΕΚΤ.Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ

 

Μεταφέρει πλούτο από τους δανειολήπτες στους καταθέτες, ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης διακρίνει θετικά και αρνητικά

 

347,6 εκατ. κοστίζει το +0,25% της ΕΚΤ

 

Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ

 

Με την αφαίρεση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες των Ευρωπαίων δανειοληπτών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει απτόητη και ανενόχλητη την πολιτική της για «ισχυρό ευρώ» και «χαμηλό πληθωρισμό».

 

Αυτή τη φορά η αύξηση του 0,25% που αποφάσισε η ΕΚΤ (το επιτόκιο έφτασε στο 4%) θα αφαιρέσει μόνον από τους Ελληνες δανειολήπτες 347,6 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Οπως προκύπτει από έρευνα της «Ε» και στοιχεία των τραπεζών, η επιβάρυνση θα φτάσει τα 44 εκατ. ευρώ για τα καταναλωτικά δάνεια, τα 63,6 εκατ. για τα στεγαστικά και τα 240 εκατ. για τα επιχειρηματικά, συνολικά 347,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημειώνεται ανακατανομή πλούτου ή κεφαλαίων από τους δανειολήπτες προς τους καταθέτες, με αφορμή τη νέα αύξηση των επιτοκίων. Ετσι, οι καταθέτες (ταμιευτηρίου-όψεως) θα ωφεληθούν από την άνοδο των επιτοκίων περί τα 146,4 εκατ. ευρώ και οι καταθέτες προθεσμίας και
repos
περί τα 200,4 εκατ. ευρώ.

Οι αντιδράσεις των στελεχών των κομμάτων, που διακονούν στην οικονομία, απέναντι στην αύξηση είναι διαφορετικές και ανάλογες με την πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση.

* Πιστός στο «γράμμα του νόμου», που θέλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανεξάρτητη εξουσία από τους άλλους πολιτικούς θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αποφεύγει, κατά πάγια τακτική του, να σχολιάζει τις αποφάσεις της για αύξηση των επιτοκίων.

Αλογοσκούφης: Δεν πολυαρέσει

Σε ερώτηση της «Ε» για την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση του ευρωεπιτοκίου κατά 0,25%, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε: «Σε κανέναν πολιτικό δεν πολυαρέσει να ανεβαίνουν τα επιτόκια». Εσπευσε βέβαια να διευκρινίσει ότι «όλοι δέχονται πως η Κεντρική Τράπεζα έχει αυτή την αρμοδιότητα».

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις επιπτώσεις από τη νέα άνοδο των τραπεζικών επιτοκίων που πυροδοτεί η απόφαση αυτή, ο υπουργός Οικονομίας διέκρινε θετικές και αρνητικές πλευρές:

* Η θετική πλευρά, επισήμανε, είναι ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης και των πληθωριστικών πιέσεων που ασκούνται στην ελληνική οικονομία, η οποία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τις οικονομίες των άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε.

* Η αρνητική πλευρά είναι ότι «έχουμε υψηλό δημόσιο χρέος και η άνοδος των επιτοκίων επιβαρύνει την εξυπηρέτησή του». Επιβαρύνονται επίσης οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές για την εξυπηρέτηση των δανείων τους από τράπεζες.

Βάσω: Και αντιαναπτυξιακό

* Η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία Βάσω Παπανδρέου επισήμανε ότι η νέα αύξηση θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους δανειολήπτες και την ανάπτυξη. Τα υψηλά περιθώρια κέρδους των τραπεζών κάνουν το πρόβλημα ακόμη πιο οξύ, ανέφερε και τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το πιο κερδοφόρο στην Ευρώπη.

Για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η κ. Παπανδρέου ζήτησε μεγαλύτερο έλεγχο από την πολιτική εξουσία και τους υπουργούς Οικονομίας των ευρωπαϊκών χωρών.

Μεγαλύτερο έλεγχο ζήτησε από την κυβέρνηση και για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και επανέλαβε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για επιβολή πλαφόν στη διαφορά μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων, ώστε αυτή να μην είναι μεγαλύτερη από την ίδια διαφορά στην Ε.Ε.

Δραγασάκης: Κοινωνικός ρόλος

* Ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάν. Δραγασάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, είπε ότι χρειάζεται μια νέα πολιτική για την ενίσχυση της κοινωνικής κατοικίας (πρώτη κατοικία, φοιτητική κ.λπ.), όπου σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν τράπεζες δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως ΑΤΕ, Ταχυδρ. Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι τράπεζες αυτές, τόνισε, πρέπει να κρατήσουν χαμηλά τα επιτόκια, όπως έκανε η ΑΤΕ, που επί 3 σχεδόν χρόνια κρατά σταθερά τα επιτόκια των καλλιεργητικών δανείων, ή και να ρίξουν στην αγορά προϊόντα με χαμηλά επιτόκια. Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να αρχίσει ένας διάλογος για την ενίσχυση της κοινωνικής κατοικίας, τη διεύρυνση της κοινωνικής βάσης, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τον ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις κατοικίες για ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, την επιδότηση επιτοκίων, τη μακροχρόνια μίσθωση κ.λπ.

Ζήτησε, τέλος, να υπάρξει ένα νέο καθεστώς λειτουργίας της ΕΚΤ, όπου θα υπεισέρχεται το κοινωνικό στοιχείο, όπως ζητεί ο κόσμος που ξεσηκώνεται.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάν. Παναγόπουλος, επισήμανε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ οδηγεί στην αποβιομηχάνιση, την ανεργία και τον περιορισμό της κατανάλωσης των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων. Για την άμβλυνση της επιβάρυνσης από την αύξηση των επιτοκίων προτείνει, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν στη ΣΕΠΠΕ (συνολική ετήσια επιβάρυνση) κάθε καταναλωτικής και στεγαστικής δανειακής σύμβασης που συνάπτεται.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/06/2007Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

 

  Σχολιασμός Θέματος «347,6 εκατ. κοστίζει το +0,25% της ΕΚΤ.Των Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠ. ΣΤΑΜΟΥ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα