Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
30/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4399
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Για να αποκτήσει φωνή το Οικονομικό Επιμελητήριο.ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/11/2013 6:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Για να αποκτήσει φωνή το Οικονομικό Επιμελητήριο

ΠETΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ

Mε αφορμή τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο, που θα πραγματοποιηθούν στις 15Δεκεμβρίου και στις οποίες θα μετάσχει ως υποψήφιος της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε), ο συντοπίτης μας, οικονομολόγος, Πέτρος Βιρβίλης αναφέρει τα εξής: 
Ζούμε στην εποχή της έντονης αμφισβήτησης των παραδοσιακών κομμάτων και των μηχανισμών τους. Στην εποχή που ο κόσμος εγκαταλείπει σιγά-σιγά τις παλαιές πρακτικές και μεθόδους και που έπαψε να δέχεται εύπεπτα τα “γυαλιστερά λαμπιόνια και τα καθρεφτάκια” που του προσφέρουν οι παλαιάς κοπής πολιτικοί. Οι ξαναζεσταμένες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις για βόλεμα στο Δημόσιο φαίνεται ότι πείθουν όλο ένα και λιγότερους συμπολίτες μας οι οποίοι, απεγνωσμένα προσπαθούν να βρουν δουλειά. Το ιερό δικαίωμα στην εργασία το οποίο καπηλεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια κομματικοί μηχανισμοί και Δημοτικές παρατάξεις προς άγραν ψήφων, χρησιμοποιώντας ανίερες συναλλαγές, ήρθε η ώρα να το προστατεύσουμε, προτείνοντας λύσεις και πολιτικές με στόχο την μεγέθυνση της Ελληνικής Οικονομίας.
Μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό από το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους και της φτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη που ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των τελευταίων 40 ετών και της κομματικής τακτικής όλων των κομμάτων της χώρας, μηδενός εξαιρουμένου (έχουν κατακλυστεί όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες από ψηφοφόρους των αριστερών συστημικών κομμάτων) το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ σιωπά. Το μεγαλύτερο επαγγελματικό επιμελητήριο, ίσως στη χώρα, με 99.000 εγγεγραμμένα μέλη και 45.000 περίπου ενεργά, το μόνο αρμόδιο, δεν είπε τίποτα στα χρόνια του μνημονίου δεν είχε θέση. Δεν πρότεινε λύσεις, δεν ύψωσε τη φωνή του και άφησε όλους αυτούς τους αυτοπροσδιοριζόμενους μάγους της Οικονομίας να μονοπωλούν τα παράθυρα των τηλεοράσεων προτείνοντας το τίποτα. Φλομώσαμε στην μπαρούφα, στα ευχολόγια και στις μαγικές λύσεις. Οι πολιτικοί μας στον μικρόκοσμο της λογικής των ψήφων, χωρισμένοι σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ένα ψευτοδίλημμα το οποίο έντεχνα έχουν περάσει και οι δύο πλευρές στους ψηφοφόρους τους για να τους κρατούν περιχαρακωμένους στο δικό τους μαντρί. Τι είναι μνημόνιο; Μια δανειακή σύμβαση! Δηλαδή αν ο κ. Τσίπρας η οιανδήποτε άλλος, αναλάμβανε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας δεν θα συνέτασσε δανειακή σύμβαση με τους δανειστές μας; Δεν θα προχωρούσαν στην εφαρμογή κάποιου προγράμματος για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση; Αυτό λοιπόν τι θα ήταν αν όχι μνημόνιο; Η διαφορά μπορεί να ήταν στο ποσό του δανεισμού η στο δανειστή αν δεν ήταν το Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε. μπορεί να ήταν οι Κινέζοι η οι Ρώσοι και στο πρόγραμμα εφαρμογής. Το ζητούμενο ήταν και είναι ότι χρειαζόμασταν να δανειστούμε λεφτά γιατί επί χρόνια οι ανεύθυνες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με ελλείμματα. 
Χρειαζόμαστε όμως και πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών της Ελληνικής Οικονομίας, πάνω στο οποίο το Ο.Ε.Ε έπρεπε να έχει διαμορφώσει θέσεις, να προτείνει λύσεις και μεθόδους που θα βοηθούσαν τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση. Ένα πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης. Ελληνικό πρόγραμμα το οποίο ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν διαθέτει και δεν πρότεινε ποτέ στην ΤΡΟΙΚΑ. Ούτε όμως η Αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να διαθέτει και γι’ αυτό ελέγχεται από το ιστορικό στέλεχος της τον Μανώλη Γλέζο στις τελευταίες δηλώσεις του. Δεν είδαμε λοιπόν, καμία ουσιαστική πρόταση από το Ο.Ε.Ε σχετική με την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ελάφρυνση της φορολογίας των αδυνάτων. Δεν συγκάλεσε και δεν μετείχε σε συνέδρια προσωπικοτήτων της διεθνούς Οικονομικής ζωής με θέμα την Ελληνική κρίση και την αντιμετώπιση της. Δεν άσκησε ποτέ κριτική στο κυβερνητικό έργο και στις θέσεις της αντιπολίτευσης. Δεν πάλεψε για την νομοθετημένη κατοχύρωση του επαγγέλματος του φόρο-τέχνη λογιστή με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. 
Στις εκλογές λοιπόν της 15ης Δεκεμβρίου 2013, μετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος με όραμα το Οικονομικό Επιμελητήριο να αποκτήσει φωνή. Να μετεξελιχθεί σε ένα χρήσιμο οργανισμό για το κράτος μας , την κοινωνία και τα μέλη του. Ζητώ λοιπόν από όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Ο.Ε.Ε. την στήριξη τους στην παράταξή μας, για να απεξαρτηθούμε επιτέλους από τους κομματικούς μηχανισμούς που κρατούν όλα αυτά τα χρόνια το Ο.Ε.Ε φιμωμένο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και μόνο.
http://fylarhos.blogspot.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Για να αποκτήσει φωνή το Οικονομικό Επιμελητήριο.ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών

 13/5/2020 
 

Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 24/4/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών.

 21/4/2020 
 

Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιo/α)

 15/4/2020 
 

Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 14/4/2020 
 

A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος.

 13/4/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

 6/4/2020 
 

Ρίξτε στην οικονομία το πακέτο των 37 δις και αφήστε - στην άκρη το σχέδιο Ηρακλής - για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 3/4/2020 
 

Τίποτα δε θα ναι όπως παλιά!. TουΒΑΓΓΕΛΗ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗ

 3/4/2020 
 

Γνωρίζετε το Νόμο 4649/19 για το ‘’Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων’’

 2/4/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

 2/4/2020 
 

ΣΟΛ-ΝΘ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 30/3/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Θέμα: Η αντίθεση μας στην αναγκαιότητα του προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

 29/3/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τα Μέτρα Στήριξης της Οικονομίας από την Πανδημία του Κορωνοιού

 27/3/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) για την καθολική επέκταση των ΚΑΔ

 26/3/2020 
 

Α.ΚΙ.Ο.Ε. Ενημέρωση για τους συνάδελφους Οικονομολόγους

 24/3/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

 23/3/2020 
 

Διαμαρτυρία Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 20/3/2020 
 

Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

 19/3/2020 
 

Α.ΚΙ.Ο.Ε. Με αίσθημα ευθύνης σας καλούμε με ψυχραιμία να εφαρμόσετε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί.

 19/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οικονομικα συστηματα και συστηματικη σκεψη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα