Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
16/10/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10359
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 
Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Το παρασκήνιο της γαλλικής κρίσης

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/9/2014 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το παρασκήνιο της γαλλικής κρίσης

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντμπούρ πλήρωσε ακριβά την «αριστεροσύνη» του
Το παρασκήνιο της γαλλικής κρίσης
Αποπέμφθηκε εν τέλει ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντμπούρ (συμπαρασύροντας και τους άλλους «αριστερότερους» υπουργούς της πρώτης κυβέρνησης Βαλς) λόγω της «αριστεροσύνης» του ή λόγω του «αντιγερμανισμού» του;
 
 
              
«Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική, οικονομική και πάνω απ' όλα βιομηχανική νίκη. Ωστόσο, δεν εγκαταλείψαμε την ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκών εταιρικών πρωταθλητών στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών». Με τα λόγια αυτά, τον περασμένο Ιούνιο, εκπρόσωπος του τότε υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντμπούρ είχε χαρακτηρίσει τη στρατηγική συνεργασία των 17 δισ. δολαρίων που υπέγραψε ο όμιλος Alstom με τον αμερικανικό General Electric. Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του Ρήνου οι Γερμανοί έπνεαν μένεα για τους γείτονες Γάλλους. Τους καταλόγιζαν ότι «έθεσαν τα εθνικά τους συμφέροντα υπεράνω των κοινών ευρωπαϊκών». Οτι «επέδειξαν αντικοινοτικό πνεύμα». Οτι «ποδοπάτησαν τις υποσχέσεις για ευρωπαϊκές συνεργασίες κατά τα πρότυπα της Airbus». Γιατί όλα αυτά; Μα επειδή οι Γάλλοι προτίμησαν να συνεργαστούν με την αμερικανική GE και όχι με τη γερμανική Siemens.

Οι Γερμανοί έπνεαν μένεα και για τον Αρνό Μοντμπούρ προσωπικά. Διότι είχε προσωπική συμμετοχή στη συμφωνία Alstom - GE. Είχε διαπραγματευθεί και ο ίδιος με τους Αμερικανούς. Και επιπλέον η συμφωνία έφερε την υπογραφή του, καθώς αυτή προέβλεπε να γίνει το γαλλικό κράτος μεγαλομέτοχος της Alstom εξαγοράζοντας ποσοστό 20% του ομίλου αντί 2,16 δισ. ευρώ (περίπου 440 εκατ. ευρώ ακριβότερα από την αξία των αντίστοιχων μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού). Ε, και να μην έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφουν οι συνωμοσιολόγοι, και να μην απαίτησε δηλαδή η Ανγκελα Μέρκελ από τον Φρανσουά Ολάντ την κεφαλή του Μοντμπούρ επί πίνακι έπειτα από το «αντιγερμανικό παραλήρημά» του, να μην υποθέσει κανείς ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών ικανοποίησαν το Βερολίνο;

Η επιστολή των Γερμανών

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, λίγες ημέρες αφότου είχε ορκιστεί η κυβέρνηση Βαλς με τον Μοντμπούρ διάδοχο του Πιερ Μοσκοβισί στο υπουργείο Οικονομίας. Τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Alstom Πατρίκ Κρον είχε λάβει επιστολή από τη Siemens με την οποία ο γερμανικός όμιλος επεσήμαινε στον γάλλο μάνατζερ τη «μοναδική ευκαιρία» να συνεργαστούν Siemens και Alstom και να δημιουργήσουν «δύο ισχυρούς ευρωπαϊκούς πρωταθλητές στην ενέργεια και τις μεταφορές». Αυτός, άλλωστε, ήταν ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Παρισιού, όπως τον είχε καθορίσει ο ίδιος ο Ολάντ σε διάγγελμά του τον περασμένο Ιανουάριο: να αναπαραχθεί η επιτυχία της Airbus - μιλάμε για τη γαλλο-γερμανο-βρετανο-ισπανική αεροδιαστημική κοινοπραξία - και στον εθνικά κατατμημένο και τιμαριοποιημένο ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα.

Την ώρα ωστόσο που έφθασε το γράμμα, η γαλλική ιδέα της δημιουργίας ευρωπαϊκών εταιρικών πρωταθλητών μέσω της προώθησης των συνεργασιών με τους κραταιούς ομίλους της οικονομικής υπερδύναμης της Ευρώπης, της Γερμανίας, είχε αρχίσει να ξεθωριάζει. Αιτία, το προχωρημένο στάδιο στο οποίο είχαν ήδη εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της Alstom - πρόκειται για τον όμιλο που κατασκευάζει τα διάσημα γαλλικά τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) - με τον αμερικανικό όμιλο GE για την εξαγορά των ενεργειακών δικτύων της Alstom αλλά και τη δημιουργία κοινοπραξιών (τελικώς αποφασίστηκε να γίνουν τρεις) για την υλοποίηση πολιτικά ευαίσθητων προγραμμάτων, όπως είναι η κατασκευή τουρμπινών για μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, αλλά και την κατασκευή δικτύων εντός και εκτός Γαλλίας. Η GE συμφώνησε να προμηθεύσει επίσης στην Alstom το σύστημα σηματοδότησής της.

Εν τέλει η Γαλλία προχώρησε τη συμφωνία με την General Electric, αν και, κλείνοντας την πόρτα στη Siemens, η ίδια η κυβέρνηση του Παρισιού (ως μεγαλομέτοχος της Alstom) μετατρέπεται σε άμεση ανταγωνίστρια της γερμανικής εταιρείας. «Η Γαλλία ακολουθεί μια ψυχρά εθνική βιομηχανική πολιτική θέτοντας τα εθνικά της συμφέροντα υπεράνω των ευρωπαϊκών» δήλωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Μπούντεσταγκ και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ Πέτερ Ραμσάουερ. Από την άλλη πλευρά, η γαλλική κυβέρνηση διά στόματος του εκπροσώπου της Μοντμπούρ έκανε λόγο για «πολιτική, οικονομική και βιομηχανική νίκη» (η δήλωση στην πρώτη παράγραφο του παρόντος κειμένου). Και επίσης σημείωσε τη «διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας» και τη «διατήρηση της γαλλικής ταυτότητας της Alstom».

Μοντμπούρ ενεός

Τι ρόλο έπαιξε τελικά ο Αρνό Μοντμπούρ στη συμφωνία Alstom - GE και βεβαίως στον αποκλεισμό της Siemens; «Ο Μοντμπούρ έγινε έξω φρενών όταν έμαθε για τη συμφωνία του Κρον με τους Αμερικανούς. Πίστευε ότι όλα έγιναν πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης. Από το βήμα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης επέκρινε με δριμύτητα τον επικεφαλής της Alstom, εξέδωσε διάταγμα που επέτρεπε στην κυβέρνηση θα θέσει βέτο σε οποιαδήποτε πώληση περιουσιακών στοιχείων της Alstom, έπεισε τη Siemens να προχωρήσει σε επίσημη πρόταση εξαγοράς των ενεργειακών δικτύων της γαλλικής εταιρείας και εξανάγκασε την GE να παρατείνει τη λήξη ισχύος της αρχικής της προσφοράς δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο στην Alstom να εξετάσει τις παραμέτρους μιας συνεργασίας με τους Γερμανούς» αναφέρει σε ρεπορτάζ από το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη που δημοσίευσε στις 25 Ιουνίου η «Wall Street Journal».

«Τέσσερα - μηδέν»
φέρεται να δήλωσε ο Μοντμπούρ στους συνδαιτυμόνες του σε μπιστρό του Παρισιού την ημέρα εκείνη του Μαΐου κατά την οποία είχε πετύχει τη χρονική παράταση της προσφοράς της GE. «Οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν κράτησαν για πολύ» γράφουν οι Στέισι Μίτστρι, Ιντι Λαντόρο και Γιαν Χρομάντκο που συνυπογράφουν το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας. Διότι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα προσκόμματα στις επαφές των Γάλλων με τα στελέχη της Siemens - στις επαφές αυτές σημειωτέον ότι συμμετείχε και ο ίδιος ο Μοντμπούρ. Ενα από αυτά ήταν το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία αρνούνταν να μοιραστεί με τους Γάλλους την τεχνογνωσία της στον τομέα της σηματοδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες που αποδίδει η «WSJ» σε συνεργάτη του γάλλου υπουργού.

Oι επιδιώξεις

«Η γαλλική κυβέρνηση θεωρούσε την τεχνολογία σηματοδότησης ως ζωτικής σημασίας για να αναβαθμιστεί το μεταφορικό έργο της Alstom και να αναδειχθεί σε παγκόσμιο πρωταθλητή. Η Siemens, ωστόσο, επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της σε ό,τι αφορά τα συστήματα σηματοδότησης για την κατασκευή αυτοκινήτων δίχως οδηγό»
γράφει η «WSJ» επικαλούμενη την ίδια πηγή - υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δημοσίευμα του περασμένου Ιουνίου, πολύ προτού δηλαδή πει ο Μοντμπούρ τα όσα είπε για την «προσκόλληση» της Γερμανίας στη λιτότητα και για τη βούληση του Βερολίνου «να επιβάλει τη λιτότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Πράγματι, όταν η Siemens αποκάλυψε την προσφορά της (στις αρχές Ιουνίου), φάνηκε ότι το μόνο που ήθελε να αποκτήσει ήταν ο κλάδος αεροτουρμπινών της Alstom. Επιπλέον, είχε αναθέσει στην ιαπωνική Mitsubishi Heavy Industries την υποβολή προσφοράς εξαγοράς των υπόλοιπων κλάδων ενεργειακού εξοπλισμού της Alstom. Ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας εξανέστη για την «έκπληξη από την Ιαπωνία», που «πόρρω απέχει από τον στόχο για τη δημιουργία ευρωπαϊκών εταιρικών πρωταθλητών κατά το μοντέλο της Airbus», όπως τόνισε στην Εθνοσυνέλευση η βουλευτής της πλειοψηφίας Κλοτίλντ Βαλτέρ.

Αποπέμφθηκε εν τέλει ο Μοντμπούρ (συμπαρασύροντας και τους άλλους «αριστερότερους» υπουργούς της πρώτης κυβέρνησης Βαλς) λόγω της «αριστεροσύνης» του ή λόγω της «αντιγερμανικότητάς» του; Αν οι λεπτομέρειες που δημοσίευσε σε ανύποπτο χρόνο η «WSJ» αληθεύουν, και για τα δύο. Μόνο που η «αριστεροσύνη» του, ενοχλητική ασφαλώς στη γερμανική (όπως άλλωστε και στην πανευρωπαϊκή) ιδεολογικοπολιτική ορθοδοξία, είναι χρόνια. Αντίθετα, o «αντιγερμανισμός» του αποδεικνύεται μάλλον επίκτητος. Ενταθείς ασφαλώς μετά την εμπειρία του με τη Siemens.

ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Το πυρηνικό ερώτημα

Επί της ουσίας της υπόθεσης συνεργασίας Alstom-GE πρέπει να υπογραμμίσει κανείς τις προθέσεις του Παρισιού να κατασκευάσει εξοπλισμό για μονάδες πυρηνικής ενέργειας. Η Γαλλία, ως γνωστόν, επιμένει στην εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.  Αντίθετα, μετά τη Φουκουσίμα η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ ανήγγειλε την αποκαθήλωση των γερμανικών πυρηνικών σταθμών και την πλήρη εγκατάλειψη της τεχνολογίας αυτής από τη Γερμανία. Υπό το πρίσμα αυτό η Siemens συνεργαζόμενη με την Alstom δεν θα ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσει το σύνολο των γαλλικών επιδιώξεων.

  Σχολιασμός Θέματος «Το παρασκήνιο της γαλλικής κρίσης»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Η διοίκηση της Thomas Cook «μαγείρευε» τα βιβλία, ενώ η εταιρεία κατέρρε

 16/10/2019 
 

Νόμπελ κατά της φτώχειας

 16/10/2019 
 

Η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται από τις απειλές κυρώσεων: «Γκρεμίζεται» η λίρα, πτώση και στο χρηματιστήριο

 14/10/2019 
 

Το ισχυρό δολάριο και τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία

 14/10/2019 
 

Βγάζουν τα κέρδη τους από τον ανθρώπινο πόνο

 14/10/2019 
 

Παγκόσμια Τράπεζα: Εμπόδιο στην καταπολέμηση της φτώχειας οι εμπορικοί πόλεμοι

 9/10/2019 
 

Το ΔΝΤ σώζει τους πιστωτές, όχι τα υπερχρεωμένα κράτη

 9/10/2019 
 

Διαδηλώσεις για το κλίμα: Συλλήψεις ακτιβιστών της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο

 7/10/2019 
 

Πτώση 1% καταγράφει η τουρκική λίρα λόγω ανησυχιών για την επιχείρηση στη Συρία

 7/10/2019 
 

Δεκατέσσερις χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η HSBC

 7/10/2019 
 

Εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή κατά της Netflix στην Ιταλία

 4/10/2019 
 

Economist: Εξωπραγματικοί οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

 4/10/2019 
 

Ο Ντράγκι στην Ακαδημία Αθηνών: Οι πολιτικοί να διδαχθούν από τα μαθήματα του παρελθόντος

 2/10/2019 
 

Αγωγή 300 εκατ. δολαρίων κατά πρώην στελεχών της Aegean στη Νέα Υόρκη με βαριές κατηγορίες για Μελισσανίδη

 30/9/2019 
 

Ο Ντράγκι αποκαλύπτει: Η ΕΚΤ δεν είχε ποτέ σχέδιο Β με την Ελλάδα εκτός ευρώ - Τι απάντησε σε υπουργό που πίεζε για Grexit

 30/9/2019 
 

Ποιοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι ευρωβουλευτές;

 27/9/2019 
 

Ο διχασμός στην ΕΚΤ και τα μαύρα και κόκκινα στυλό!

 27/9/2019 
 

Thomas Cook: Τα μεγαλοστελέχη έπαιρναν μισθούς-μαμούθ ακόμα κι όταν κατέρρεε

 26/9/2019 
 

Πώς έφτασε στη χρεοκοπία η Thomas Cook;

 25/9/2019 
 

Νεαροί Ιταλοί αναζητούν δουλειά στη Γερμανία

 25/9/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στα Χανιά
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ
Έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους Λογιστές.Του Αλεβιζάκη Παναγιωτη έκ/που της ΑΚΙΟΕ
Έγινε την Τρίτη 1/10/19 η συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΔ του ΟΕΕ με τον ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για να μειωθεί η ανεργία - Ποιους αφορούν
Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές
Κτηματολόγιο: Σε ποιους νομούς λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μέσα στον Οκτώβριο 
Ποιοι γλιτώνουν τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων 
Πόθεν Έσχες: Έως 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής 
Οδηγίες για το νέο καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κοστολόγηση Ξενοδοχείου σύμφωνα με τη μέθοδο του προτύπου κόστους του Εμμανουήλ Μητσοτάκη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα