Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
27/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7615
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια... δημιουργική καταστροφή

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/12/2014 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Σημαντικοί προβληματισμοί αναπτύχθηκαν από κορυφαίους ομιλητές και τον Ν. Δένδια σε συνέδριο της Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Ανάγκη για μια διαφορετική αντίληψη του επιχειρείν και έμφαση στην καινοτομία. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη, στο ορατό μέλλον, από ένα jump start, ταχεία αναζωογόνηση ελληνιστί, τί ακριβώς εννοεί;

Πολύ απλά, με διαφορετικά λόγια, συντάσσεται με την περίφημη θεωρία του Γιόζεφ Σουμπέτερ περί «δημιουργικής καταστροφής», η οποία στην Ελλάδα είναι παντελώς άγνωστη για συγκεκριμένους λόγους –όπως, βέβαια, άγνωστο είναι και το σπουδαίο έργο του μεγάλου οικονομολόγου, που σημάδεψε τον 20ο αιώνα με τις περί επιχειρηματικότητας απόψεις του.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μία τελείως διαφορετική αντίληψη του επιχειρείν, δηλαδή της δυνατότητας του μέσου ανθρώπου να κερδίσει την ζωή του μη εντασσόμενος στο Δημόσιο. Η Ελλάδα χρειάζεται 100.000 νέες επιχειρήσεις. Χρειάζεται πάνω από 100 δισεκατ. επενδύσεις κεφαλαίου», τόνισε ο κ. Νίκος Δένδιας, κλείνοντας με την ομιλία του το 8ο CEO Summit του Τομέα Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Εκφράζοντας, όπως δήλωσε, τις προσωπικές του απόψεις, ο υπουργός αναφέρθηκε σε απλά και προφανή μέτρα που απαιτούνται για να αλλάξει η ελληνική οικονομία και είπε ότι, για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

Να ξεχωρίσουν οι βιώσιμες από τις μη βιώσιμες υπάρχουσες επιχειρήσεις. Το τραπεζικό σύστημα να βοηθήσει τις υπερχρεωμένες βιώσιμες επιχειρήσεις απαλείφοντας ένα κομμάτι από τις συνέπειες της κρίσης με τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που έχουν μπει στις προβλέψεις των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι μη βιώσιμες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν.

Πρέπει, επίσης, να αντιμετωπιστεί και το θέμα των στεγαστικών δανείων –όπου, όπως είπε, δεν χρειάζεται να εφεύρουμε τον τροχό, το ίδιο ζήτημα έχει αντιμετωπιστεί στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και μια σειρά από άλλες χώρες. Απαιτείται ακόμα να δημιουργηθεί γρήγορα ένα νέο Πτωχευτικό Δίκαιο. Έτσι όπως είναι το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, δεν μπορεί να απελευθερώσει την οικονομία και την κοινωνία από τις συνέπειες της κρίσης.

«Οφείλουμε, όμως, να βοηθήσουμε στην δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικότητας με την μεταλαμπάδευση των συστημάτων που υπάρχουν σε άλλες χώρες, με ένα οικοσύστημα όπου νέες start-ups μπορούν να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν. Η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 30 θερμοκοιτίδες, όταν έχει 6-7 αυτή την στιγμή. Επίσης, πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτηθούν, στις περιπτώσεις που το τραπεζικό σύστημα δεν θέλει να πάρει το ρίσκο. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα Ινστιτούτο που θα λέγεται IFG κα θα διοχετεύει τους αναγκαίους πόρους», είπε ο κ.Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός μίλησε ακόμα για την ανάγκη να φύγει κάθε γραφειοκρατικό βάρος από την εξαγωγική δραστηριότητα και γενικά από την επιχειρηματική, φέρνοντας ως παράδειγμα το ζήτημα της κατάθεσης ευρεσιτεχνιών, που πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά, οι περισσότερες από τις οποίες σήμερα δεν κατατίθενται στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ.

Πριν την ομιλία του κ. Νίκου Δένδια, τρεις σημαντικοί ομιλητές είχαν θέσει τα θέματα της αλλαγής νοοτροπίας και αντιλήψεως της πραγματικότητας, τονίζοντας ότι στον 21ο αιώνα –που είναι αυτός της ταχύτητας– οι ακίνητες κοινωνίες πολύ γρήγορα θα καταβυθιστούν.

Ο καθηγητής κ. Σπύρος Μακριδάκης, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο (NUP) και ομότιμος καθηγητής στο INSEAD, αναφέρθηκε στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, που την τελευταία δεκαετία έχουν αναδειχθεί ως οι κυρίαρχοι παράγοντες επιτυχίας και ευπορίας. Η προφανής ερώτηση, τόνισε, είναι πώς ένας ηγέτης θα κατορθώσει να μεταμορφώσει την εταιρεία του σε καινοτόμα και επιχειρηματική.

Κάποτε, οι εταιρείες σιδηροδρόμων δημιουργούσαν τεράστιο πλούτο. Μετά ήρθαν οι βιομηχανικές, οι πετροχημικές, οι τηλεπικοινωνιακές, οι τράπεζες, οι φαρμακοβιομηχανίες και οι χρηματοεπενδυτικές, που παρήγαν μεγάλη προστιθέμενη αξία και τεράστια κέρδη για τους μετόχους τους, καθώς και ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για την χώρα τους.

Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία καινούργιων καινοτόμων εταιρειών, που ξεκίνησαν σε γκαράζ ή σε οικοτροφεία πανεπιστημίων, ξεπερνά τα τρισεκατομμύρια δολλάρια (π.χ. η αξία των Apple, Google και Facebook ξεπερνά τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολλάρια, περίπου το ΑΕΠ της Ισπανίας ή περισσότερο από εννέα φορές το ΑΕΠ της χώρας μας).

Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία των μεγαλύτερων και περισσότερο κερδοφόρων παραδοσιακών επιχειρήσεων των περασμένων δεκαετιών έχει κατολισθήσει, ενώ μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των εργαζομένων τους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο σημερινός ηγέτης είναι πώς θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο να μπορέσει να ανθίσει η καινοτομία και να επιτύχει η επιχειρηματικότητα στην εταιρεία του, ώστε να επικαρπωθούν τα προσδοκώμενα, σημαντικά οφέλη.

Ο κ.Carlo Alberto Carnevale Maffe, καθηγητής Στρατηγικής στο Bocconi University School of Management, μέλος του Editorial Board στο Harvard Business Review Italy, μίλησε για την τέχνη της αλλαγής, αναφερόμενος στην «sharing economy» και τις προκλήσεις της «υπηρεσιοποίησης» (servitization). Στην «υπηρεσιοποίηση» της οικονομίας, είπε, η Ελλάδα υστερεί απελπιστικά διότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι δεν πρόκειται για παροχή υπηρεσιών αλλά για την ενσωμάτωση υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν.

Και σε αυτόν τον τομέα, οι χώρες που έχουν απελευθερώσει την καινοτομία απέκτησαν συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο τις οδηγεί στην πρωτοπορία της αγοράς. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι «το ποσοστό των μεταποιητικών επιχειρήσεων που προσέφεραν υπηρεσίες το 2011 στην Ελλάδα ήταν 18%, ενώ στις ΗΠΑ 55%. Άρα δεν είναι θέμα να παράγεις π.χ. 30 εκατομμύρια, αλλά 3 που θα δημιουργήσουν ίση προστιθέμενη αξία με τα 30».

Αναφερόμενος στην αβεβαιότητα της εποχής, ο Ιταλός καθηγητής είπε ότι τα νέα ταλέντα, οι επιχειρηματίες και οι καινοτόμοι την αναλύουν, την σέβονται –αλλά δεν την φοβούνται. Οι γραφειοκράτες είναι εκείνοι που σιχαίνονται την αβεβαιότητα, η οποία μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη που θα αποφέρει κέρδη και θα πυροδοτήσει την κοινωνική κινητικότητα με βάση την αξία. Κατέληξε δε λέγοντας ότι πέρασε η εποχή του μάνατζμεντ που βασίζεται στην ιεραρχία, στο reporting, στην εποπτεία.

Σήμερα είναι η εποχή της ηγεσίας (ως μέσου, όχι ως σκοπού) και της επιχειρηματικότητας –δύο δυνάμεις που από μόνες τους προκαλούν αλλαγές και άρα ανατρέπουν κατεστημένες καταστάσεις.

Για την τέχνη της επιλογής μίλησε ο κ.Kevin Gaskell, ένας χαρισματικός ηγέτης με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του –ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε την Porsche GB Limited στην πιο κερδοφόρα εταιρεία αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Τόνισε ότι η υψηλή απόδοση αρχίζει και τελειώνει με την ενεργό συμμετοχή (engagement).

Κάθε ηγέτης πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την βελτίωση και την αλλαγή. Ο ρόλος του ηγέτη είναι να δημιουργήσει την κατάλληλη κουλτούρα έτσι ώστε η ομάδα του να κατανοήσει πλήρως το όραμα της επιτυχίας στην οποία στοχεύει και να είναι πλήρως δεσμευμένη στην επίτευξη του στόχου. Αυτό απαιτεί από τον ηγέτη να κάνει επιλογές: Με τί θα μοιάζει η επιτυχία; Πώς θα ακούγεται; Τί θα αισθάνονται όταν φτάσουν εκεί; «Το να κάνεις επιλογές σημαίνει να λαμβάνεις αποφάσεις. Ο φόβος της αλλαγής είναι φυσιολογικός, αλλά αν έχουμε προετοιμαστεί καλά, αξιολογήσει και εξετάσει προσεκτικά τις ευκαιρίες και τα γεγονότα που μπορούν πραγματικά να διεγείρουν την ομάδα, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πραγματική και ουσιαστική αλλαγή», κατέληξε ο κ.Kevin Gaskell.

Πριν τους προαναφερόμενους ομιλητές, οι κ.κ. Γ. Πίττας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου CEO Summit, Κων. Λαμπρινόπουλος, πρόεδρος της ΕΕΔΕ και Δημ. Μαύρος, πρόεδρος του ΔΣ του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, είχαν αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα σε πολλαπλά επίπεδα και είχαν επισημάνει ότι απαιτείται «η αντίδραση να γίνει δράση», σε μία περίοδο όπου οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση και πνευματική διαύγεια.

Ειδικότερα, ο κ. Κων. Λαμπρινόπουλος έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας και τόνισε ότι στον ευαίσθητο και κρίσιμο αυτόν τομέα η ΕΕΔΕ «θα αναλάβει σύντομα σημαντικές πρωτοβουλίες».

Το CEO Summit, από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ΕΕΔΕ, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για όγδοη συνεχή χρονιά, συγκεντρώνοντας παραδοσιακά τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου ανεξαρτήτως κλάδου, με συνδιοργανωτές τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, την Λέσχη Επιχειρηματικότητος και τον ΣΕΤΕ.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μια... δημιουργική καταστροφή»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Η "μάχη" για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Πού βρισκόμαστε

 27/5/2020 
 

Βαρουφάκης: Ο πρωθυπουργός αποτυγχάνει να προβλέψει το παρελθόν

 27/5/2020 
 

Αλ Καπόνε: Η "γνωριμία" με το έγκλημα και η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

 26/5/2020 
 

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

 26/5/2020 
 

Προειδοποίηση από επιστήμονες: Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» είναι κακή ιδέα

 25/5/2020 
 

«Ψίχουλα» για τον τουρισμό

 25/5/2020 
 

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αλλάξει τον ζωτικό ρόλο των τροπικών δασών

 22/5/2020 
 

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει – Θα επιχειρήσει επεκτατικό τετελεσμένο;

 21/5/2020 
 

Ολο το σχέδιο για την επιδότηση δόσης στα δάνεια πρώτης κατοικίας

 21/5/2020 
 

Ισολογισμοί Νέας Δημοκρατίας

 20/5/2020 
 

«Προσοχή, εγκυμονεί... λιτότητα το χρέος»

 20/5/2020 
 

Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί ως εγκληματικά προϊόντα

 19/5/2020 
 

Ν26: Οι Έλληνες ο πιο οικονομικά αγχωμένος λαός στην Ευρώπη

 19/5/2020 
 

Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ - Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

 19/5/2020 
 

Οκτώ Ελληνες που αφορίστηκαν

 18/5/2020 
 

Έρευνα: Όσο αυξάνει το ΑΕΠ μιας χώρας, τόσο αυξάνει και η παχυσαρκία της

 18/5/2020 
 

Τουρισμός: Ποιες αγορές «κάηκαν», πού υπάρχουν ελπίδες

 18/5/2020 
 

Γερμανοί Γάλλοι και Ιταλοί βιομήχανοι ζητούν περισσότερη αλληλεγγύη από την Ε.Ε.

 15/5/2020 
 

Πώς θα ταξιδεύουμε στην Ευρώπη την εποχή του κορονοϊού; – Γενικές οδηγίες

 15/5/2020 
 

Κομισιόν: Πώς θα σωθεί ο τουρισμός και το φετινό καλοκαίρι

 14/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα