Την πρόθεσή τους να συζητήσουν με την νέα ελληνική κυβέρνηση τα αιτήματα της, δήλωσαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Θα δούμε ποια θα είναι τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα τα συζητήσουμε, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της, όπως κάνουμε με όλες τις κυβερνήσεις», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέροντας πως δεν διακατέχεται από καμία νευρικότητα επί του θέματος.

"Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες" είπε και ο Πιερ Μοσκοβισί

Επεσήμανε, δε, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το σημερινό Eurogroup να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα που θα επιτρέψει την επανέναρξη των συζηγήσεων με την Ελλάδα "σε θετική και εποικοδομητική βάση και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί".

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, δήλωσε πως θα συζητηθεί σε μεταγενέστερη φάση, θέτοντας ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

www.avyi.gr