Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
16/10/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9215
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 
Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ολάντ: Να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/2/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ολάντ: Να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις

Να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Ελλάδας ζήτησε πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία θα σταθεί αλληλέγγυα και θα βοηθήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ και στις μεταρρυθμίσεις. Η σταθερότητα της ΕΕ απαιτεί την αναγκαία αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται μια νέα συμφωνία για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση καταθέτει συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, μια πρόταση ρεαλιστική για μια βιώσιμη συμφωνία.

Σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επαναβεβαίωσε τη θέληση της Γαλλίας να συνδράμει την νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε να «βρεθεί μια σταθερή και μακροπρόθεσμη λύση».

Ο δε Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε «τη χρησιμότητα της Γαλλίας ως εγγυήτριας δύναμης στην Ενωμένη Ευρώπη και πρωταγωνίστρια στην κοινή προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή».

Ο Πρόεδρος Φρανουά Ολάντ ανέμενε τον Αλέξη Τσίπρα και τον υποδέχθηκε στις σκάλες της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου.

Η συνάντηση ξεπέρασε την προβλεπόμενη μια ώρα και έφθασε κοντά στο δίωρο.

Ακολούθησαν κοινές δηλώσεις προς τον τύπο χωρίς όμως υπάρξουν ερωτήσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ευρίσκεται στη χώρα του Διαφωτισμού, αυτήν την εποχή που στην Ευρώπη, ο οικονομικός παραλογισμός έχει επιβληθεί στον ορθό λόγο και που η κοινή λογική έχει παραχωρήσει τη θέση της στην ιδεοληψία.

Η Γαλλία και η Γαλλική Δημοκρατία, πρόσθεσε, αποτελούν παράγοντα σταθεροποίησης στην ΕΕ κι αυτή η σταθερότητα προϋποθέτει σήμερα την αναγκαία αλλαγή πολιτικής, την οριστική και αποφασιστική στροφή προς την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε σήμερα μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη, μια νέα συμφωνία για την επιστροφή στην ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, είπε.

Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη Γαλλία ξανά μπροστά, ως εγγυητή της Ενωμένης Ευρώπης, δηλαδή ως πρωταγωνιστή στην κοινή προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής, υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, η δε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι μια ευκαιρία που όλοι στην Ευρώπη θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Τόνισε ότι η Ευρώπη είναι «το κοινό μας σπίτι», για το οποίο οφείλουμε να εργασθούμε, σεβόμενοι τους κανόνες που διέπουν τη συγκατοίκησή μας στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα και σεβόμενοι την ισοτιμία των κρατών - μελών. Διότι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι σκληρά για το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον, τόνισε.

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε χθες και σήμερα με τους ηγέτες της ΕΕ και τους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι κατέθεσε «μια ρεαλιστική πρόταση, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κοινώς αποδεκτό βιώσιμο αποτέλεσμα. Σε μία συμφωνία που θα μπορέσει να δώσει τον απαραίτητο χρόνο και ανάσα στην Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που κανείς δεν μας υποχρεώνει γι αυτές, αλλά από μόνοι μας πρέπει να τις προχωρήσουμε για να κάνουμε το κράτος μας αξιόπιστο, τη δημόσια διοίκηση αποτελεσματική και για να επαναφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ακόμη ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια, έκανε πολλές θυσίες, αλλά κάποιοι δεν πλήρωσαν το μερτικό τους. Πρέπει επομένως να εργασθούμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή και να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, είπε.

Σχετικά με το χρέος δήλωσε ότι κατέθεσε προτάσεις «ρεαλιστικές ώστε να γίνει βιώσιμο».

Υπογράμμισε ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι ευρωπαϊκό θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί και να παρθούν από κοινού αποφάσεις για το κοινό μέλλον και για να φύγουμε από την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκλεισε λέγοντας ότι είναι βέβαιος ότι «έχει βρει ευήκοα ώτα» στις προτάσεις που έχει καταθέσει και ότι θα υπάρξει συνεργασία, ώστε ξεπερνώντας την κρίση στην Ελλάδα να ξεπεράσει και η Ευρώπη στο σύνολό της την κρίση.

Ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό και ευχήθηκε να υπάρξουν και πολλές άλλες στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, τα νέα δεδομένα στην Ευρώπη με τις νέες αποφάσεις για περισσότερη ελαστικότητα, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Γιούνκερ για τις επενδύσεις, δημιουργούν ένα πρόσφορο κλίμα για μια μακροπρόθεσμη ουσιαστική λύση στην Ελλάδα, ύστερα από τέσσερα χρόνια λιτότητας.

Παρ' όλα αυτά είναι απαραίτητο να τηρηθούν κάποιες αρχές που για τον Φρανσουά Ολάντ συνοψίζονται ως εξής:

Στην εσωτερική αλληλεγγύη των χωρών της ΕΕ, στην υπευθυνότητα για την εξασφάλιση της σταθερότητας στο κοινό νόμισμα που είναι το ευρώ, στον σεβασμό της δυνατής εντολής του ελληνικού λαού, αλλά και στον σεβασμό των δεσμεύσεων της χώρας για το θέμα του χρέους.

«Για κανέναν λαό δεν είναι υποφερτή η λιτότητα ως μόνη προοπτική» υπογράμμισε ο κ. Ολάντ επισημαίνοντας πως για την εξασφάλιση της επιτυχίας στην όλη προσπάθεια, «χρειάζεται μέθοδος και στόχος».

Ως μέθοδος, θα πρέπει να ακολουθηθεί ένας ενισχυμένος αλλά και ειλικρινής διάλογος, με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ως στόχος θα πρέπει να είναι η κατάληξη σε μια συμφωνία που θα καθορίσει το οικονομικό πλαίσιο ενός νέου συμβολαίου, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στη συνέχεια στις διμερείς γαλλο-ελληνικές σχέσεις τις οποίες χαρακτήρισε ως «σχέσεις εμπιστοσύνης».

Επανέλαβε την υπόσχεση που ήδη είχε κάνει ο Μισέλ Σαπέν την Κυριακή για συνεργασία στον τομέα της φορολογίας, προτείνοντας τις ειδικές γαλλικές φοροτεχνικές υπηρεσίες στη διάθεση της Ελλάδας.

Δήλωσε επίσης ότι ενθαρρύνει τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του προγράμματος Γιούνκερ.

Ο πολιτισμός, η έρευνα και η συνεργασία στον τομέα των πανεπιστημίων, είναι μια άλλη άποψη των ισχυρών δεσμών της γάλλο-ελληνικής φιλίας, στους οποίους αναφέρθηκε ο Ολάντ, ευχόμενος την ενίσχυσή τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του προεδρικού περιβάλλοντος μετά το πέρας των δηλώσεων, ο Γάλλος πρόεδρος υπήρξε πράγματι ευχαριστημένος από την συνάντηση και τη στάση του κ. Τσίπρα «ο οποίος δείχνει θέληση να μιλήσει ως ίσος προς ίσους, αλλά και με διάθεση να μην προκαλέσει ρήξεις».

Εξηγούν ότι η ατμόσφαιρα ήταν «εξαιρετικά φιλική» ο δε πρώτος αυτός διάλογος έγινε σε «ήπιους τόνους».

Αναγνωρίζουν παράλληλα ότι πράγματι, ο Φρανσουά Ολάντ θέλει να επωφεληθεί από τη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση «προκειμένου να προωθήσει στην Ευρώπη τις απόψεις του για την ανάπτυξη».

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, Νίκος Χουντής.

Πριν φύγει για την Αθήνα, ο πρωθυπουργός είχε μια σύντομη συνάντηση με τη δήμαρχο Παρισίων Αν Ινταλγκό.

www.ethnos.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ολάντ: Να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Tα επαγγέλματα που έλκουν τις ψυχολογικές διαταραχές(1 σχόλιo/α)

 14/10/2019 
 

Ποιοι φοβούνται τους ελέγχους

 14/10/2019 
 

Πλειστηριασμοί : Στο «σφυρί» πάνω χιλιάδες ακίνητα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

 11/10/2019 
 

Εφορία: Διπλό «πέναλτι» για όσους χάνουν το όριο των e-αποδείξεων

 11/10/2019 
 

Διπλασίασαν τις περιουσίες τους: Η βίαιη υποτίμηση της δραχμής που έκανε πλούσιους όσους το γνώριζαν

 9/10/2019 
 

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το άτακτο Brexit για την ελληνική οικονομία

 9/10/2019 
 

Αρον άρον η ισοδυναμία των κολεγίων

 7/10/2019 
 

Αντικειμενικές αξίες: Ριζικές αλλαγές – Ανατροπές σε 21 φόρους

 7/10/2019 
 

Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως και 500 ευρώ το μήνα

 7/10/2019 
 

Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες

 4/10/2019 
 

Ο Thomas Cook είχε φέρει στην Ελλάδα τους αριστοκράτες που δολοφονήθηκαν «στη σφαγή στο Δήλεσι», από τους ληστές. Είχε φέρει επισκέπτες και στους Ολυμπιακούς του 1896...

 3/10/2019 
 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Από το 2011 η δράση της "Μαφίας των ρυμουλκών"

 3/10/2019 
 

Επιχορήγηση ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από το «κανόνι» της Thomas Cook

 3/10/2019 
 

Σκανκ: Το ναρκωτικό που «θερίζει» στα σχολεία της Αθήνας

 2/10/2019 
 

ΔΕΗ : Πόσα της χρωστάνε και ποιοι της τα χρωστάνε

 30/9/2019 
 

Ιωάννης Καποδίστριας 1776 – 1831

 27/9/2019 
 

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες βουλευτών και πολιτικών αρχηγών

 26/9/2019 
 

"Ξεκλειδώνουν" οι τραπεζικοί λογαριασμοί για 300.000 οφειλέτες - Ποιους αφορά και τι πρέπει να γνωρίζουν

 26/9/2019 
 

Οι 10 μεγαλύτερες απάτες της ιστορίας

 25/9/2019 
 

Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν 300€ αύξηση και ποιοι αναδρομικά 2.080€

 25/9/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στα Χανιά
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ
Έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους Λογιστές.Του Αλεβιζάκη Παναγιωτη έκ/που της ΑΚΙΟΕ
Έγινε την Τρίτη 1/10/19 η συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΔ του ΟΕΕ με τον ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για να μειωθεί η ανεργία - Ποιους αφορούν
Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές
Κτηματολόγιο: Σε ποιους νομούς λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μέσα στον Οκτώβριο 
Ποιοι γλιτώνουν τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων 
Πόθεν Έσχες: Έως 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής 
Οδηγίες για το νέο καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων Του κ. Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα