Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
31/3/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1592
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 
Ο Ζελένσκι προκαλεί τους Έλληνες! 
Θερμά συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κτηματολόγιο - μέχρι το τέλος του φθινοπώρου οι δηλώσεις για τις νέες εγγραφές σ

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/9/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κτηματολόγιο - μέχρι το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να συσταθούν τα γραφεία στα οποία θα συγκεντρώνονται οι δηλώσεις για τις νέες εγγραφές στο Κτηματολόγιο και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2008 θα κληθούν να υποβάλουν πιστοποιητικά κυριότητας για την ακίνητη περιουσία τους περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες. Για πρώτη φορά οι δηλώσεις θα υποβληθούν και ηλεκτρονικά, κατά παρόμοιο τρόπο που υποβάλλονται και οι δηλώσεις στην εφορία. Οι ιδιοκτήτες θα παίρνουν έναν κωδικό πρόσβασης στο σύστημα και θα αποστέλλουν μέσω Διαδικτύου τη δήλωσή τους.

 Τα αντίγραφα των πιστοποιητικών θα αποστέλλονται με το ταχυδρομείο, ενώ θα ρυθμιστεί με ποιον τρόπο θα καταβάλουν το ανταποδοτικό τέλος των 35 ή 20 ευρώ για κάθε ακίνητο κύριας ή βοηθητικής χρήσης. Το ανταποδοτικό τέλος προβλέπεται να καταβάλλεται με την υποβολή της δήλωσης. Κι αυτό που απασχολεί είναι πώς αυτό θα επιτυγχάνεται με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.

 Όπως έχει ανακοινωθεί, οι νέες εγγραφές θα αφορούν ιδιωτικά και δημόσια ακίνητα σε 115 περιοχές: Όλη την υπόλοιπη Αττική (συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι δήμοι - ακόμα και αν διοικητικά ανήκουν στη Βοιωτία- που βρίσκονται γύρω από την Πάρνηθα), όλη την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη και τις 23 πρωτεύουσες που δεν είχαν περιληφθεί στα προηγούμενα προγράμματα κτηματογράφησης.

 Εκκρεμότητα, πάντως, θα παραμείνει τόσο σ' αυτές τις περιοχές όσο και στις προηγούμενες:

 - Η καταγραφή των ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο.

 -Οι δασικές εκτάσεις και η ζώνη του αιγιαλού, καθώς και η εκκλησιαστική περιουσία.

 Για τα δάση, τον αιγιαλό και τα ακίνητα του Δημοσίου το τοπίο δεν είναι ακόμα, από νομικής πλευράς, ξεκάθαρο - Δεν έχει αποσαφηνισθεί ποιος και με ποιες προϋποθέσεις δηλώνει τι.

 Πάντως, οι νέες εγγραφές θα χρηματοδοτήσουν τη συνέχεια της σύστασης του Κτηματολογίου. Όσοι υποβάλλουν δήλωση θα πληρώνουν, όπως προαναφέρθηκε, ταυτόχρονα και το ανταποδοτικό τέλος. Επίσης ύστερα από ένα με δύο χρόνια θα καταβάλλεται και το αναλογικό τέλος που θα είναι ίσο με το ένα τοις χιλίοις της τότε αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, τα οποία θα δηλωθούν στις νέες περιοχές του Κτηματολογίου.

 Το ανταποδοτικό τέλος

 Από το τέλος του χρόνου, από ότι φαίνεται, θα αρχίσει η επιχείρηση είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους για τους περίπου 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν έως τώρα δηλώσει περιουσία στις 338 περιοχές, οι οποίες καλύπτονται από Κτηματολόγιο. Ήδη λειτουργούν 91 από 95 Γραφεία Κτηματολογίου που προβλέπονται σ' αυτές τις περιοχές.

 Θα προηγηθεί επιστολή ενημέρωσης από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και εν συνεχεία η αποστολή ειδοποιητηρίων για την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους. Αυτά θα στέλνονται σταδιακά και ανά περιοχή. Περίπου 80.000 κάθε μήνα.

 Με την αποστολή, πάντως, των ειδοποιητηρίων και την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους, μέσω των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, ανοίγει ο δρόμος για την πρόσβαση του υπουργείου Οικονομίας στο «περιουσιολόγιο» του Κτηματολογίου.

 Πρόσβαση που θα εξασφαλίσει στις οικονομικές υπηρεσίες να ενημερώνονται πλήρως και αναλυτικώς όχι μόνον για τη θέση, το εμβαδόν, τη χρήση, αλλά και τις όποιες τροποποιήσεις στα κτίρια κατοικιών και καταστημάτων. Την ίδια πρόσβαση θα εξασφαλίζουν, όπως διαφαίνεται, και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, όπως οι πολεοδομίες και τα δασαρχεία που ενδιαφέρονται άμεσα για το πού και τι κτίζεται.

Ακόμα και οι πολίτες θα μπορούν να μαθαίνουν μέσω του Κτηματολογίου σε ποιον ανήκει κάποιο ακίνητο.

 Οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι θα έχουν δυνατότητα συλλογής περισσότερων πληροφοριών και πιθανότατα θα διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά μεταβιβάσεις.

 Σε κάθε, πάντως, περίπτωση όλα θα λειτουργούν με ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα. Το ηλεκτρονικό αρχείο του Κτηματολογίου δεν θα περιέχει τίποτα περισσότερο από τα στοιχεία που σήμερα βρίσκονται στα υποθηκοφυλακεία, αλλά συγκεντρωμένα και πιστοποιημένα ως προς την ακρίβεια τους από τα δικά του συστήματα ελέγχου και διερεύνησης.

 Όλα τα ακίνητα καταχωρίζονται ήδη στο ηλεκτρονικό του αρχείο με έναν Κωδικό Αριθμό. Πληκτρολογώντας τον κάποιος έχει αμέσως πληροφορίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου. Από τον τελευταίο του κάτοχο μέχρι το αν το ακίνητο βαρύνεται με δουλειές, υποθήκες, προσημειώσεις κ.λπ. Παράλληλα οι ιδιώτες θα μπορούν να παρακολουθούν μέσω του Διαδικτύου και την εξέλιξη της κτηματογράφησης και φυσικά να πληροφορούνται για τυχόν προβλήματα στην εγγραφή του ακινήτου που τους ενδιαφέρει. Θα έχουν δηλαδή πληροφορίες για τυχόν συνδιεκδικήσεις, ελλείψεις σε τίτλους κυριότητας, ενστάσεις για τη θέση και το μέγεθος του ακινήτου.

 Στα αρχεία του Κτηματολογίου θα καταχωρίζονται και οι νέες οικοδομικές άδειες.

 Ήδη το Κτηματολόγιο για τη νέα επέκτασή του στις 115 περιοχές της χώρας αρχίζει να συγκεντρώνει όλους τους «ενεργούς τίτλους» από τα κατά τόπους υποθηκοφυλακεία, προκειμένου να γνωρίζει ποιος και τι κατέχει τώρα με πιστοποιητικά κυριότητας, τα οποία έχουν μετεγγραφεί.

 Επιπλέον αυτή τη φορά:

 Για τις καθυστερημένες δηλώσεις ιδιοκτησίας προβλέπεται και πρόστιμο. Θα κυμαίνεται από 100 έως 1.500 ευρώ. Για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις καταργείται και το ανώτατο όριο των 900 ευρώ στο αναλογικό τέλος.

 Το τελευταίο θα καταβάλλεται 1,5 με 2 χρόνια από την υποβολή της δήλωσης και θα είναι ίσο με το ένα τοις χιλίοις επί της ισχύουσας τότε αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. (Αυτό το τέλος το γλιτώνουν όσοι έχουν ενταχθεί ήδη στο Κτηματολόγιο).

 -Σε περίπτωση που υπάρχουν ιδιοκτησίες οι εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές πρέπει να δηλώνονται και οι ιδιοκτήτες των γειτονικών οικοπέδων, καθώς και να υποβάλλεται ένα σχεδιάγραμμα που θα προσδιορίζει τη θέση του ακινήτου ανάμεσα στις άλλες ιδιοκτησίες.

 Οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για τις νέες περιοχές θα συγκεντρώνονται σε διάστημα 3 μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού από τη στιγμή που ξεκινήσει η υποβολή τους και 6 μηνών για τους κατοίκους εξωτερικού. Πριν από την εκκίνηση της νέας επέκτασης του Κτηματολογίου και την έναρξη της συγκέντρωσης των δηλώσεων ιδιοκτησίας θα προηγηθεί μεγάλη ενημερωτική καμπάνια όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου ζουν Έλληνες. Αυτή τη φορά υπολογίζεται ότι θα υποβάλουν δήλωση ιδιοκτησίας και περίπου 100.000 αλλοδαποί (οικονομικοί μετανάστες και Δυτικοευρωπαίοι) που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια ακίνητο στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους θα ήταν διπλάσιος αν μεταξύ των νέων περιοχών περιλαμβάνονταν όλα τα νησιά και κυρίως περιοχές της υπαίθρου στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, όπου έχουν επενδύσει οι περισσότεροι από τους ξένους.

  Σχολιασμός Θέματος «Κτηματολόγιο - μέχρι το τέλος του φθινοπώρου οι δηλώσεις για τις νέες εγγραφές στο Κτηματολόγιο»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Φορολογικοί έλεγχοι μέχρι τον Οκτώβριο

 10/6/2008 
 

Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) - για την καταπολέμηση

 10/6/2008 
 

ΦΠΑ(πότε εκπίπτει από τα επενδυτικά αγαθά με (leasing)

 10/6/2008 
 

Τροποποίηση της 1137140/2439/Α0012/ΠΟΛ. 1277/5-12-1994 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (όπως ισχύει), «Καθορισμός των στοιχείων, του τύπου και του περιεχομένου των εντύπων και της διαδικασίας προσδιορισμού του ελαχίστου κόστο

 4/4/2008 
 

Πως προσδιορίζετε το εισόδημα από ακίνητα.

 3/4/2008 
 

‘’Κώδικας ενδείξεων παρανομίας ‘’

 3/4/2008 
 

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση είναι φέτος:

 2/4/2008 
 

Εγκύκλιος της υπ. αρ. 1033223/538/Α0012/7-3-2008. Θέμα : προσδιορισμός «αποθεμάτων» και «υποχρεώσεων κατά τον υπολογισμό της καθαρής θέσης επιχείρησης με βιβλία Β κατηγορίας του ΚΒΣ)

 31/3/2008 
 

Εγκύκλιος υπ' αριθμ. 1035043/1 31 9/ΔΕ-Α/24.3.2008 Χρήση των κινήτρων εθελοντικής συμμόρφωσης προκειμένου να αποφύγουν τον προσωρινό ή τακτικό έλεγχο της Εφορίας-την καταγραφή όλων των φορολογουμένων που επιλέγουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που παρέχοντ

 31/3/2008 
 

Απασχόληση την 25η Μαρτίου - με προσαύξηση 75%

 27/3/2008 
 

Πίνακας δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα

 27/3/2008 
 

Πίνακας δαπανών οι οποίες αφαιρούνται από το φόρο

 27/3/2008 
 

Εγκύκλιος υπ' αρ. 1083953 / 4559 / 1298 / ΠΟΛ.121 2/ 22.07.1996 στις μετασχηματιζόμενες εταιρείες - υποβολή ή μη δήλωσης των εκπτώσεων - η ΑΕ. που προκύπτει από μετασχηματισμό ή μετατροπή ημεδαπής ατομικής εταιρείας

 21/3/2008 
 

Αγορά μιας κλειστής θέσης στάθμευσης (πάρκιγκ) και οι φορολογικές υποχρεώσεις(1 σχόλιo/α)

 21/3/2008 
 

Αυτοπεραίωση: παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της ΑΥΟΟ ΠΟΛ. 1130/2007

 14/3/2008 
 

Οσοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα - ενοίκια -και είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση στην περίπτωση που δεν δηλώσουν το συγκεκριμένο εισόδημα χάνουν το δικαίωμα

 14/3/2008 
 

Φορολογικός οδηγός της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών -

 5/3/2008 
 

Φορολόγηση των υπεραξιών από πώληση μετοχών

 4/3/2008 
 

ΠΟΛ 1044/25-2-2008 Θέμα: Φορολογικιές υποχρεώσεις αυτών που συνδέουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς με το δίκτυο της ΔΕΗ..

 4/3/2008 
 

Χάρτα δικαιωμάτων φορολογουμένων και ελεγκτών

 29/2/2008 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Εφαρμογή MyData – Προβλήματα – Προτάσεις
Ενημερωτική Επιστολή της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την εφαρμογή του Ν 4557/2018 . 
Σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε την συζήτηση που διοργανώνει η Α.ΚΙ.Ο.Ε. σήμερα 8/3/2023 και ώρα 7μμ 
Διαδικτυακή Συζήτηση από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. με θέμα :Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπροστά στις μεγάλες οικονομικές & γεωπολιτικές προκλήσεις του καιρού μας.  
Κανονισμός Ορκωτών :Έγκριση κανονιστικής πράξης για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. 
Κανονισμός δικηγόρων συμβολαιογράφων :Καθορισμός των λεπτομερειών εφαρμογής των επιμέρους υποχρεώσεων των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 6 του ν. 4557/2018 (Α' 139) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Το νέο Ε3 για το ΦΕ 2022 - Προ-συμπληρωμένα έσοδα και έξοδα από myDATA
Ποια χρέη μπορούν να επανενταχθούν σε ρύθμιση έως 120 δόσεις
Νέα καθυστέρηση στην υποχρεωτική σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS
Εξωδικαστικός: Τι αλλάζει με την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ 
Τέλη κυκλοφορίας 2023 από 10 ευρώ τον μήνα με λίγα κλικ στο myCar 
Έως την Τετάρτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα