Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
31/3/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2470
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 
Ο Ζελένσκι προκαλεί τους Έλληνες! 
Θερμά συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/9/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η κυβέρνηση θα αναλάβει –ως όφειλε- το κόστος αναδόμησης των καμένων κατοικιών. Την ανακοίνωση έκανε ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ενώ οι πόροι θα προέλθουν από το Ταμείο Αλληλεγγύης, ενώ ακόμα αναζητείται η φόρμουλα για το φορέα διαχείρισης.

Το πρώτο σενάριο προβλέπεται να αναλάβει τη διαχείριση το ΥΠΕΧΩΔΕ, το δεύτερο σενάριο να υλοποιηθεί το έργο με τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και το τρίτο, με την παροχή οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες ώστε ο καθένας να "ξαναχτίσει" το σπίτι του, όπως το επιθυμεί.

Παράλληλα. επιδότηση ενοικίου έως και 400 ευρώ το μήνα για την κάλυψη των δαπανών στέγασης των πυρόπληκτων, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως διευκρινίζεται, κάθε άστεγος πυρόπληκτος μπορεί να ζητήσει επιδότηση ενοικίου ή ένα μεταφερόμενο οικίσκο για τη διαμονή του.
Η επιδότηση χορηγείται στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών, που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή παρουσιάζουν ζημιές που τις καθιστούν ακατάλληλες προς χρήση από τις πυρκαγιές.
Τα ποσά της επιδότησης είναι μέχρι :
- 250 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα
- 300 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι τρία άτομα
- 350 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι τέσσερα άτομα
- 400 ευρώ το μήνα για οικογένειες με περισσότερα άτομα
Σημειώνεται ότι, η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες κατοικιών χορηγείται μέχρι την επισκευή ή την ανακατασκευή της κατοικίας τους με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο χρόνια. Για τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες χορηγείται η επιδότηση για έξι μήνες.
Τέλος, απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έναρξη χορήγησης της επιδότησης και απαιτούνται μόνο η προσκόμιση από τον δικαιούχο μίας υπεύθυνης δήλωσης και μία βεβαίωσης από τον δήμο για την διεύθυνση κατοικίας του.

 

Άλλα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών όλων των πυρόπληκτων είναι:

-Πενταπλασιασμός του προνοιακού βοηθήματος για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων από 600 ευρώ σε 3.000 ευρώ.
-Αύξηση της αποζημίωσης για οικοσκευή κατά 4.000 ευρώ, από 6.000 σε 10.000 ευρώ.
-Ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους, οι οποίες θα έχουν τα ίδια προνόμια με τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους εν υπηρεσία. Η αποζημίωση στον πλησιέστερο συγγενή θανόντα αυξάνεται από 6.000 σε 10.000 ευρώ και στον τραυματία με μόνιμη και μη ανατάξιμη βλάβη από 4.500 σε 8.000 ευρώ.
-Χορήγηση εκτάκτου επιδόματος παραγωγικότητας ύψους 2.500 ευρώ στους πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες, τα πληρώματα των εναέριων μέσων και το προσωπικό της τεχνικής βάσης.
-Δημιουργία Ειδικού Ταμείου για τη στήριξη των πληγέντων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών. Στο Ταμείο αυτό μπορούν να συνεισφέρουν και ιδιώτες. Επικεφαλής του τέθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.
-Αναστολή πληρωμών των ληξιπρόσθεσμων υποχρεώσεων των πληγέντων στις εφορίες για έξι μήνες.
-Αναστολή για 6 μήνες της καταβολής τρεχουσών εισφορών, καθώς και τη ρύθμιση όλων των καθυστερουμένων ασφαλιστικών εισφορών, όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΓΑ.
-Χορήγηση μιας επιπλέον σύνταξης, ως έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, σε όλους τους συνταξιούχους, όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΓΑ.
-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με 3 μηνιαία επιδόματα από τον ΟΑΕΔ στους εγγεγραμμένους ανέργους των πληγεισών περιοχών.
- Ειδικό Πρόγραμμα Επιχορήγησης για 1 χρόνο για την απασχόληση 6.000 ανέργων, προκειμένου να επιταχυνθεί η προσπάθεια άμεσης αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
-Πλήρης σύνταξη σε ένα μέλος της οικογένειας των θυμάτων, θανόντων από τις πυρκαγιές, κατ΄ αναλογίαν των διατάξεων χορήγησης σύνταξης στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Νάκος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο απέστειλε ήδη σε κάθε Νομαρχία το ποσό του 1 εκατ. ευρώ και σε κάθε πληγέντα Δήμο το ποσό των 300.000 ευρώ ως προκαταβολή για την αποκατάσταση υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές και για την αντιμετώπιση άλλων εκτάκτων αναγκών.
Με απόφασή του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Σπ. Φλογαΐτης, υπέγραψε αποφάσεις για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών τους λόγω φυσικών καταστροφών. Τα ποσά κατανέμονται ως εξής:
-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας - 1.000.000 ευρώ
-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας - 500.000 ευρώ
-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας - 500.000 ευρώ
-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας - 500.000 ευρώ
-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας - 500.000 ευρώ
-Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας - 500.000 ευρώ.
Επίσης, με απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τα αστυνομικά τμήματα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγίες θα εκδίδουν κατά προτεραιότητα δελτία ταυτότητας σε όσους έχουν την χάσει λόγω των φυσικών καταστροφών. Τα νέα δέλτια θα εκδίδονται ατελώς.

 

Για τις επιχειρήσεις

 

Αναστολή πληρωμής φόρων, πλειστηριασμών, ρυθμίσεις χρεών προς τράπεζες και άμεση ενίσχυση περιλαμβάνουν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους πυρόπληκτους νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Εύβοιας. Τα μέτρα διακρίνονται σε εκείνα που αφορούν τις επιχειρήσεις που υπέστησαν υλικές ζημιές και σε εκείνα που αφορούν στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στους δοκιμαζόμενους νομούς και δεν υπέστησαν υλικές ζημιές, αλλά πλήττεται η δραστηριότητά τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ειδικότερα για τις άμεσα θιγόμενες επιχειρήσεις προβλέπεται άμεση οικονομική ενίσχυση με 5.000 ευρώ, εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών και εξωστικών δικαστικών αποφάσεων, επιδοτήσεις επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές,  περιλαμβάνουν:

- Πρώτον, το πάγωμα  όλων των ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών τους  μέχρι τις 31 Αυγούστου 2007 προς τις τράπεζες. Οι οφειλές αυτές  κεφαλαιοποιούνται και γίνονται ένα νέο δάνειο με περίοδο χάριτος 28 μηνών, δηλαδή η πρώτη δόση είναι καταβλητέα στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Το υπόλοιπο δάνειο θα εξοφληθεί σε ίσες εξαμηνιαίες δόσεις. Η συνολική διάρκεια του δανείου είναι δέκα χρόνια συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος. Οι τόκοι του δανείου για την περίοδο χάριτος  θα επιδοτούνται από το κράτος κατά 100% κατά την περίοδο χάριτος και κατά 50% για την υπόλοιπη διάρκεια του δανείου.

- Δεύτερον, επιδοτείται από το κράτος η χορήγηση κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες. Η επιδότηση των τόκων θα είναι 100% για δάνεια έως 5.000 ευρώ, 80% έως 20.000 ευρώ, 50% έως 60.000 ευρώ και 30% για δάνεια έως 90.000 ευρώ. Τα δάνεια αυτά θα φθάνουν μέχρι το 35% του τζίρου των επιχειρήσεων το 2006 και θα είναι διάρκειας 60 μηνών.

- Τρίτον, καλύπτεται από τον ΟΠΕ το κόστος παρουσίας τους σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού μέχρι το τέλος του 2007.

- Τέταρτο, μέσα από το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του Υπουργείου Ανάπτυξης δίνεται άμεση χρονική προτεραιότητα και αυξημένη χρηματοδοτική βαρύτητα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους πυρόπληκτους νομούς». 

 

Παγώνουν χρέη οι Τράπεζες

 

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Μιχάλης Σάλας, με την απόφασή του για άμεση αναστολή καταβολής των δόσεων για τους πυρόπληκτους δανειολήπτες. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και πλέον για όλο το τραπεζικό σύστημα ισχύει η εξάμηνη αναστολή (μέχρι 29.2.2008) καταβολής των δόσεων, περιλαμβανομένων των τόκων, από κάθε είδους κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κλπ.), τόσο των ενήμερων όσο και των ληξιπρόθεσμων.
Επίσης, αποφασίσθηκε να μην εισπράττουν έξοδα κατά τη χορήγηση παντός είδους καρτών και δανείων σε πυρόπληκτους που έχουν τη μόνιμη κατοικία τους ή την έδρα τους σε πυρόπληκτη περιοχή.
Επιπλέον, θα εισηγηθούν άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος την τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων με σκοπό την επιμήκυνση, επί εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις, του χρόνου αναγγελίας στην εταιρία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των εκδοτών σφραγισμένων επιταγών στις πυρόπληκτες περιοχές.
Είναι ευνόητο ότι τα παραπάνω μέτρα που θα λάβουν οι τράπεζες θα απευθύνονται και θα αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν από την Πολιτεία, ανά νομό, ως πυρόπληκτοι, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες που αυτή θα θεσπίσει.
Τέλος, η Γενική Γραμματεία της ΕΕΤ θα θέσει άμεσα σε λειτουργία δωρεάν γραμμή βοήθειας (help desk) στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πυρόπληκτοι πολίτες όλης της χώρας, ώστε:
• να παίρνουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, και
• να επικοινωνούν με κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα παρέχουν ψυχολογική στήριξη σε όσους την χρειάζονται.

 

Οι αποζημιώσεις των αγροτών

 

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ, επιστρατεύει η Κυβέρνηση με στόχο την αποκατάσταση μέρους των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι πληρωμές, οι οποίες θα γίνουν με τη μέθοδο της ταμειακής διευκόλυνσης μέσω της ΑΤΕ και θα πραγματοποιούνται μετά την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του αιτούντος που θα περιέχει τα εξής στοιχεία:

α) εκτάσεων και καλλιεργειών με το σωστό εντοπισμό τους (δεκατριψήφιος κωδικός αναγνώρισης αγροτεμαχίου ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή επιδοτήσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής)

β) ζωικού κεφαλαίου και

γ) παγίου εξοπλισμού.

Μετά την οριστικοποίηση του τελικού δικαιούμενου ποσού κατά δικαιούχο ΠΣΕΑ, θα γίνεται συμψηφισμός του ποσού της ταμειακής διευκόλυνσης με κάθε μορφής αποζημιώσεις ή ενισχύσεις των δικαιούχων.

Αναλυτικά, τα ποσά ανά καλλιέργεια και είδος ζώου είναι τα παρακάτω:

1) Ελαιοκαλλιέργεια 150 ευρώ ανά στρέμμα

2) Εσπεριδοειδή - βερικοκιές  300 ευρώ ανά στρέμμα

3) Συκιές - μουσμουλιές 100 ευρώ ανά στρέμμα

4) Φυστικιές 150 ευρώ ανά στρέμμα

5) Ακρόδρυα 50 ευρώ ανά στρέμμα

6) Αμπέλια - σταφίδες - ακτινίδια 150 ευρώ ανά στρέμμα

7) Κηπευτικά 200 ευρώ ανά στρέμμα

8) Αροτριαίες καλλιέργειες 100 ευρώ ανά στρέμμα

9) Αιγοπρόβατα 80 ευρώ ανά ζώο

10) Βοοειδή - Ιπποειδή 300 ευρώ ανά ζώο

11) Μελισσοσμήνη 60 ευρώ ανά κυψέλη

12) Για ζημιές στο πάγιο κεφάλαιο (π.χ, σταυλικές εγκαταστάσεις) έχει προβλεφθεί αυξημένο ποσό προπληρωμής:

α) για δαπάνες ζωοτροφών και

β) για αποκατάσταση ζημιών κτισμάτων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν τις ζημιές του 2007.

Το ίδιο ισχύει και για όσες εκκρεμούν από τα έτη 2003, 2004, 2005 και 2006 των εγκεκριμένων από την Ε.Ε. προγραμμάτων ΠΣΕΑ για πυρκαϊές, για τις οποίες αρκεί η αρχικά κατατεθείσα δήλωση των πληγέντων στο ΠΣΕΑ. Τα εισπραττόμενα ποσά, που αποτελούν μέρος του τελικώς δικαιούμενου ποσού, συμψηφίζονται με ποσά που θα δικαιούνται οι αγρότες από ΠΣΕΑ ή οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις της νέας Κ.Α.Π.

 

  Σχολιασμός Θέματος «Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Φορολογικοί έλεγχοι μέχρι τον Οκτώβριο

 10/6/2008 
 

Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) - για την καταπολέμηση

 10/6/2008 
 

ΦΠΑ(πότε εκπίπτει από τα επενδυτικά αγαθά με (leasing)

 10/6/2008 
 

Τροποποίηση της 1137140/2439/Α0012/ΠΟΛ. 1277/5-12-1994 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (όπως ισχύει), «Καθορισμός των στοιχείων, του τύπου και του περιεχομένου των εντύπων και της διαδικασίας προσδιορισμού του ελαχίστου κόστο

 4/4/2008 
 

Πως προσδιορίζετε το εισόδημα από ακίνητα.

 3/4/2008 
 

‘’Κώδικας ενδείξεων παρανομίας ‘’

 3/4/2008 
 

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση είναι φέτος:

 2/4/2008 
 

Εγκύκλιος της υπ. αρ. 1033223/538/Α0012/7-3-2008. Θέμα : προσδιορισμός «αποθεμάτων» και «υποχρεώσεων κατά τον υπολογισμό της καθαρής θέσης επιχείρησης με βιβλία Β κατηγορίας του ΚΒΣ)

 31/3/2008 
 

Εγκύκλιος υπ' αριθμ. 1035043/1 31 9/ΔΕ-Α/24.3.2008 Χρήση των κινήτρων εθελοντικής συμμόρφωσης προκειμένου να αποφύγουν τον προσωρινό ή τακτικό έλεγχο της Εφορίας-την καταγραφή όλων των φορολογουμένων που επιλέγουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που παρέχοντ

 31/3/2008 
 

Απασχόληση την 25η Μαρτίου - με προσαύξηση 75%

 27/3/2008 
 

Πίνακας δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα

 27/3/2008 
 

Πίνακας δαπανών οι οποίες αφαιρούνται από το φόρο

 27/3/2008 
 

Εγκύκλιος υπ' αρ. 1083953 / 4559 / 1298 / ΠΟΛ.121 2/ 22.07.1996 στις μετασχηματιζόμενες εταιρείες - υποβολή ή μη δήλωσης των εκπτώσεων - η ΑΕ. που προκύπτει από μετασχηματισμό ή μετατροπή ημεδαπής ατομικής εταιρείας

 21/3/2008 
 

Αγορά μιας κλειστής θέσης στάθμευσης (πάρκιγκ) και οι φορολογικές υποχρεώσεις(1 σχόλιo/α)

 21/3/2008 
 

Αυτοπεραίωση: παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της ΑΥΟΟ ΠΟΛ. 1130/2007

 14/3/2008 
 

Οσοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα - ενοίκια -και είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση στην περίπτωση που δεν δηλώσουν το συγκεκριμένο εισόδημα χάνουν το δικαίωμα

 14/3/2008 
 

Φορολογικός οδηγός της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών -

 5/3/2008 
 

Φορολόγηση των υπεραξιών από πώληση μετοχών

 4/3/2008 
 

ΠΟΛ 1044/25-2-2008 Θέμα: Φορολογικιές υποχρεώσεις αυτών που συνδέουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς με το δίκτυο της ΔΕΗ..

 4/3/2008 
 

Χάρτα δικαιωμάτων φορολογουμένων και ελεγκτών

 29/2/2008 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Εφαρμογή MyData – Προβλήματα – Προτάσεις
Ενημερωτική Επιστολή της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την εφαρμογή του Ν 4557/2018 . 
Σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε την συζήτηση που διοργανώνει η Α.ΚΙ.Ο.Ε. σήμερα 8/3/2023 και ώρα 7μμ 
Διαδικτυακή Συζήτηση από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. με θέμα :Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπροστά στις μεγάλες οικονομικές & γεωπολιτικές προκλήσεις του καιρού μας.  
Κανονισμός Ορκωτών :Έγκριση κανονιστικής πράξης για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. 
Κανονισμός δικηγόρων συμβολαιογράφων :Καθορισμός των λεπτομερειών εφαρμογής των επιμέρους υποχρεώσεων των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 6 του ν. 4557/2018 (Α' 139) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Το νέο Ε3 για το ΦΕ 2022 - Προ-συμπληρωμένα έσοδα και έξοδα από myDATA
Ποια χρέη μπορούν να επανενταχθούν σε ρύθμιση έως 120 δόσεις
Νέα καθυστέρηση στην υποχρεωτική σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS
Εξωδικαστικός: Τι αλλάζει με την τροπολογία του ΥΠΟΙΚ 
Τέλη κυκλοφορίας 2023 από 10 ευρώ τον μήνα με λίγα κλικ στο myCar 
Έως την Τετάρτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα