Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
22/10/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6505
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 
Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΣΠΕΙΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ , Πλιάτσικο με «μαϊμού» συντάξεις<

�������� 
 

Ημερομηνία: 27/3/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΣΠΕΙΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ.

Πλιάτσικο με «μαϊμού» συντάξεις.

Οκτώ μέλη σπείρας, 17 γιατροί, 133 υποτιθέμενοι τραυματίες σε εργατικά ατυχήματα και τέσσερις πραγματικοί ασθενείς που εμφανίζονταν για εξετάσεις με άλλα ονόματα και... ηλικίες.

<p> 	Η καταδίκη για τα αδικήματα Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη με την επιβαρυντική περί

Η καταδίκη για τα αδικήματα Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινή ισοβίων, και νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα»)

Απάτη ύψους 360.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ αποκάλυψε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ο 53χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, πρώην ασφαλιστής στην Αγία Βαρβάρα.

Στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ, ο οποίος ενημέρωνε τους επιτήδειους για τους καλύτερους «πελάτες» στην απάτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, εκτιμάται ότι η οργάνωση είχε «εξυπηρετήσει» συνολικά 133 πρόσωπα.

Δώδεκα ακόμη άτομα συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, ενώ κατηγορούνται επίσης -αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου- συνολικά 17 γιατροί (εννέα ιδιώτες και οκτώ του ΙΚΑ), οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Στο γραφείο του «εγκεφάλου» της σπείρας κατασχέθηκαν και 600 συσκευασίες διαφόρων φαρμάκων
Στο γραφείο του «εγκεφάλου» της σπείρας κατασχέθηκαν και 600 συσκευασίες διαφόρων φαρμάκων

Ολα ξεκίνησαν όταν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ διαπίστωσαν ότι σε διαφορετικά εργατικά ατυχήματα, για τα οποία οι παθόντες διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τα Ταμεία, εμφανίζονταν οκτώ ίδια άτομα ως μάρτυρες. Με άλλα λόγια, τα ίδια πρόσωπα ηλικίας από 30 έως 73 ετών βρίσκονταν κάθε φορά κοντά ή πέριξ των... ατυχησάντων και ήταν σε θέση να περιγράψουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η έρευνα ξεκίνησε. Οπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος πρώην ασφαλιστής -που είχε ήδη έναν κοινωνικό κύκλο στην περιοχή του- προσέγγιζε υποψήφιους «πελάτες» της οργάνωσης.

Σε συνεργασία με τον 45χρονο υπάλληλο του οργανισμού, διαπίστωναν αν ο ασφαλισμένος έχει οφειλές προς το ασφαλιστικό ταμείο, προκειμένου το κέρδος να είναι «καθαρό» και να μην συμψηφιστεί με το χρέος τους. Τελικά, επέλεγαν «υποψηφίους» με μεγάλη ασφαλιστική κάλυψη, ώστε να είναι συμφέρουσα η αποζημίωση. Το κέρδος τους ήταν το 50% της όποιας αποζημίωσης.

Στη συνέχεια, στο «κόλπο» έμπαιναν και οι γιατροί. «Εναντι αμοιβής που δεν έχει εξακριβωθεί, χορηγούσαν ιατρικές γνωματεύσεις, που πιστοποιούσαν τις «σωματικές βλάβες» που προήλθαν από το «εργατικό ατύχημα», ενώ εμφανίζονταν φυσικά πρόσωπα, τα οποία δήλωναν ψευδώς στον ΟΑΕΕ ότι ήταν μάρτυρες στα δήθεν εργατικά ατυχήματα», δήλωσε ο ταξίαρχος Εμμανουήλ Πλουμής, επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή των γιατρών κυμαινόταν μεταξύ 50-700 ευρώ, ανάλογα με τις... υπηρεσίες.

Η διαδικασία
Την ίδια περίπου διαδικασία ακολουθούσαν και για τα προνοιακά επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις - που είχαν άλλωστε φροντίσει να λαμβάνουν και τα ίδια τα μέλη της σπείρας. Το θέμα με τις ακτινογραφίες το είχαν «λύσει» οι απατεώνες, αλλάζοντας με οξυζενέ το όνομα και την ημερομηνία ήδη υπαρχουσών ακτινογραφιών. Για τις εργαστηριακές εξετάσεις όμως είχαν επιστρατεύσει τέσσερις πραγματικούς ασθενείς, οι οποίοι... παρουσιάζονταν στη θέση των υποτιθέμενων αρρώστων.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
«Καμπάνες» στη θηλυκή συμμορία.

Συνολικά 174 χρόνια κάθειρξης επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, μέλη της επονομαζόμενης «θηλυκής συμμορίας του ΙΚΑ», που κρίθηκαν ένοχες για την απάτη με τα επιδόματα-μαϊμού, μέσω της οποίας είχαν αποκτήσει πολυτελείς βίλες με πισίνες και ακριβά αυτοκίνητα από χρήματα του ελληνικού Δημοσίου...

Οι κατηγορούμενες γλίτωσαν τα ισόβια, καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξαν μετά την πράξη.

Το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μέσω της οποίας χορηγούσαν επιδόματα-μαϊμού σε δικαιούχους που δεν τα δικαιούνταν, εξαπατώντας και ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ, τους αναγνώρισε ωστόσο ελαφρυντικό, που είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν τα ισόβια. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε η 58χρονη Ελένη Μπουραζάνη (37 χρόνια κάθειρξη), η 55χρονη Χρυσούλα Φέρρα (33 χρόνια κάθειρξη), η 53χρονη Χριστίνα Πατεράκη (31 χρόνια κάθειρξη), η 71χρονη Χριστίνα Σουρίδη (38 χρόνια κάθειρξη) και η 69χρονη Μυρσίνη Θωμάκου σε κάθειρξη 33 ετών.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινή ισοβίων, και νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα»).

Ενοχος μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης, που αφορά το «ξέπλυμα» χρημάτων μέσω της απόκτησης πανάκριβων ακινήτων και πολυτελούς τρόπου διαβίωσης, κρίθηκε ο σύζυγος της Μπουραζάνη, Κωνσταντίνος Καραΐσκος (55 χρονών), ο οποίος αθωώθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις. Του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Αθώωση
Αθώα για όλες τις πράξεις κρίθηκε η κατηγορουμένη Περσεφόνη Νασοπούλου, καθώς αποδείχτηκε από τη διαδικασία ότι οι συγκατηγορούμενές της χρησιμοποιούσαν τον κωδικό της εν αγνοία της. Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος ήταν και ο σύζυγος ακόμη μίας κατηγορουμένης, ο οποίος απεβίωσε στη διάρκεια της διαδικασίας. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Δεγαΐτη, που ζήτησε να μην επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στις κατηγορούμενες.

www.ethnos.gr

  Σχολιασμός Θέματος «ΣΠΕΙΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ , Πλιάτσικο με «μαϊμού» συντάξεις»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις λόγω του επανυπολογισμού των συντάξεων

 21/10/2019 
 

Airbnb: Έρχονται μέτρα για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σπίτια

 21/10/2019 
 

Airbnb : Ποια μέτρα έρχονται για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σπίτια

 18/10/2019 
 

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται τα αυτόματα ταμεία - Ελληνική εταιρεία κάνει την αρχή

 17/10/2019 
 

Η Εφορία «ξαναμετρά» τα τετραγωνικά των κατοικιών

 17/10/2019 
 

Tα επαγγέλματα που έλκουν τις ψυχολογικές διαταραχές(1 σχόλιo/α)

 14/10/2019 
 

Ποιοι φοβούνται τους ελέγχους

 14/10/2019 
 

Πλειστηριασμοί : Στο «σφυρί» πάνω χιλιάδες ακίνητα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

 11/10/2019 
 

Εφορία: Διπλό «πέναλτι» για όσους χάνουν το όριο των e-αποδείξεων

 11/10/2019 
 

Διπλασίασαν τις περιουσίες τους: Η βίαιη υποτίμηση της δραχμής που έκανε πλούσιους όσους το γνώριζαν

 9/10/2019 
 

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το άτακτο Brexit για την ελληνική οικονομία

 9/10/2019 
 

Αρον άρον η ισοδυναμία των κολεγίων

 7/10/2019 
 

Αντικειμενικές αξίες: Ριζικές αλλαγές – Ανατροπές σε 21 φόρους

 7/10/2019 
 

Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά έως και 500 ευρώ το μήνα

 7/10/2019 
 

Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες

 4/10/2019 
 

Ο Thomas Cook είχε φέρει στην Ελλάδα τους αριστοκράτες που δολοφονήθηκαν «στη σφαγή στο Δήλεσι», από τους ληστές. Είχε φέρει επισκέπτες και στους Ολυμπιακούς του 1896...

 3/10/2019 
 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Από το 2011 η δράση της "Μαφίας των ρυμουλκών"

 3/10/2019 
 

Επιχορήγηση ΟΑΕΔ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από το «κανόνι» της Thomas Cook

 3/10/2019 
 

Σκανκ: Το ναρκωτικό που «θερίζει» στα σχολεία της Αθήνας

 2/10/2019 
 

ΔΕΗ : Πόσα της χρωστάνε και ποιοι της τα χρωστάνε

 30/9/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στα Χανιά 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ 
Έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους Λογιστές.Του Αλεβιζάκη Παναγιωτη έκ/που της ΑΚΙΟΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;
ΕΦΚΑ μετά… μουσικής - Πώς ασφαλίζονται μουσικοί και dj σε εκδηλώσεις
Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για να μειωθεί η ανεργία - Ποιους αφορούν
Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές
Κτηματολόγιο: Σε ποιους νομούς λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μέσα στον Οκτώβριο 
Ποιοι γλιτώνουν τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα