Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
31/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8736
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΣΠΕΙΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ , Πλιάτσικο με «μαϊμού» συντάξεις<

�������� 
 

Ημερομηνία: 27/3/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΣΠΕΙΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ.

Πλιάτσικο με «μαϊμού» συντάξεις.

Οκτώ μέλη σπείρας, 17 γιατροί, 133 υποτιθέμενοι τραυματίες σε εργατικά ατυχήματα και τέσσερις πραγματικοί ασθενείς που εμφανίζονταν για εξετάσεις με άλλα ονόματα και... ηλικίες.

<p> 	Η καταδίκη για τα αδικήματα Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη με την επιβαρυντική περί

Η καταδίκη για τα αδικήματα Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινή ισοβίων, και νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα»)

Απάτη ύψους 360.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ αποκάλυψε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ο 53χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, πρώην ασφαλιστής στην Αγία Βαρβάρα.

Στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ, ο οποίος ενημέρωνε τους επιτήδειους για τους καλύτερους «πελάτες» στην απάτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, εκτιμάται ότι η οργάνωση είχε «εξυπηρετήσει» συνολικά 133 πρόσωπα.

Δώδεκα ακόμη άτομα συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, ενώ κατηγορούνται επίσης -αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου- συνολικά 17 γιατροί (εννέα ιδιώτες και οκτώ του ΙΚΑ), οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Στο γραφείο του «εγκεφάλου» της σπείρας κατασχέθηκαν και 600 συσκευασίες διαφόρων φαρμάκων
Στο γραφείο του «εγκεφάλου» της σπείρας κατασχέθηκαν και 600 συσκευασίες διαφόρων φαρμάκων

Ολα ξεκίνησαν όταν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ διαπίστωσαν ότι σε διαφορετικά εργατικά ατυχήματα, για τα οποία οι παθόντες διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τα Ταμεία, εμφανίζονταν οκτώ ίδια άτομα ως μάρτυρες. Με άλλα λόγια, τα ίδια πρόσωπα ηλικίας από 30 έως 73 ετών βρίσκονταν κάθε φορά κοντά ή πέριξ των... ατυχησάντων και ήταν σε θέση να περιγράψουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η έρευνα ξεκίνησε. Οπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος πρώην ασφαλιστής -που είχε ήδη έναν κοινωνικό κύκλο στην περιοχή του- προσέγγιζε υποψήφιους «πελάτες» της οργάνωσης.

Σε συνεργασία με τον 45χρονο υπάλληλο του οργανισμού, διαπίστωναν αν ο ασφαλισμένος έχει οφειλές προς το ασφαλιστικό ταμείο, προκειμένου το κέρδος να είναι «καθαρό» και να μην συμψηφιστεί με το χρέος τους. Τελικά, επέλεγαν «υποψηφίους» με μεγάλη ασφαλιστική κάλυψη, ώστε να είναι συμφέρουσα η αποζημίωση. Το κέρδος τους ήταν το 50% της όποιας αποζημίωσης.

Στη συνέχεια, στο «κόλπο» έμπαιναν και οι γιατροί. «Εναντι αμοιβής που δεν έχει εξακριβωθεί, χορηγούσαν ιατρικές γνωματεύσεις, που πιστοποιούσαν τις «σωματικές βλάβες» που προήλθαν από το «εργατικό ατύχημα», ενώ εμφανίζονταν φυσικά πρόσωπα, τα οποία δήλωναν ψευδώς στον ΟΑΕΕ ότι ήταν μάρτυρες στα δήθεν εργατικά ατυχήματα», δήλωσε ο ταξίαρχος Εμμανουήλ Πλουμής, επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή των γιατρών κυμαινόταν μεταξύ 50-700 ευρώ, ανάλογα με τις... υπηρεσίες.

Η διαδικασία
Την ίδια περίπου διαδικασία ακολουθούσαν και για τα προνοιακά επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις - που είχαν άλλωστε φροντίσει να λαμβάνουν και τα ίδια τα μέλη της σπείρας. Το θέμα με τις ακτινογραφίες το είχαν «λύσει» οι απατεώνες, αλλάζοντας με οξυζενέ το όνομα και την ημερομηνία ήδη υπαρχουσών ακτινογραφιών. Για τις εργαστηριακές εξετάσεις όμως είχαν επιστρατεύσει τέσσερις πραγματικούς ασθενείς, οι οποίοι... παρουσιάζονταν στη θέση των υποτιθέμενων αρρώστων.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
«Καμπάνες» στη θηλυκή συμμορία.

Συνολικά 174 χρόνια κάθειρξης επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, μέλη της επονομαζόμενης «θηλυκής συμμορίας του ΙΚΑ», που κρίθηκαν ένοχες για την απάτη με τα επιδόματα-μαϊμού, μέσω της οποίας είχαν αποκτήσει πολυτελείς βίλες με πισίνες και ακριβά αυτοκίνητα από χρήματα του ελληνικού Δημοσίου...

Οι κατηγορούμενες γλίτωσαν τα ισόβια, καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς που επέδειξαν μετά την πράξη.

Το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, μέσω της οποίας χορηγούσαν επιδόματα-μαϊμού σε δικαιούχους που δεν τα δικαιούνταν, εξαπατώντας και ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ, τους αναγνώρισε ωστόσο ελαφρυντικό, που είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν τα ισόβια. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε η 58χρονη Ελένη Μπουραζάνη (37 χρόνια κάθειρξη), η 55χρονη Χρυσούλα Φέρρα (33 χρόνια κάθειρξη), η 53χρονη Χριστίνα Πατεράκη (31 χρόνια κάθειρξη), η 71χρονη Χριστίνα Σουρίδη (38 χρόνια κάθειρξη) και η 69χρονη Μυρσίνη Θωμάκου σε κάθειρξη 33 ετών.

Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη με την επιβαρυντική περίσταση του Νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινή ισοβίων, και νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματική δραστηριότητα («ξέπλυμα»).

Ενοχος μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης, που αφορά το «ξέπλυμα» χρημάτων μέσω της απόκτησης πανάκριβων ακινήτων και πολυτελούς τρόπου διαβίωσης, κρίθηκε ο σύζυγος της Μπουραζάνη, Κωνσταντίνος Καραΐσκος (55 χρονών), ο οποίος αθωώθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις. Του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Αθώωση
Αθώα για όλες τις πράξεις κρίθηκε η κατηγορουμένη Περσεφόνη Νασοπούλου, καθώς αποδείχτηκε από τη διαδικασία ότι οι συγκατηγορούμενές της χρησιμοποιούσαν τον κωδικό της εν αγνοία της. Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος ήταν και ο σύζυγος ακόμη μίας κατηγορουμένης, ο οποίος απεβίωσε στη διάρκεια της διαδικασίας. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Δεγαΐτη, που ζήτησε να μην επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στις κατηγορούμενες.

www.ethnos.gr

  Σχολιασμός Θέματος «ΣΠΕΙΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ , Πλιάτσικο με «μαϊμού» συντάξεις»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Κρητικοί οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πόλης

 29/5/2020 
 

Η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά μετά την Άλωση

 29/5/2020 
 

Πως βγήκε το Τρίτη και 13 ;

 29/5/2020 
 

Σχέδιο Μάρσαλ: Η «σωτηρία» που… σκοτώνει!

 28/5/2020 
 

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο...

 28/5/2020 
 

Η "μάχη" για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Πού βρισκόμαστε

 27/5/2020 
 

Βαρουφάκης: Ο πρωθυπουργός αποτυγχάνει να προβλέψει το παρελθόν

 27/5/2020 
 

Αλ Καπόνε: Η "γνωριμία" με το έγκλημα και η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

 26/5/2020 
 

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

 26/5/2020 
 

Προειδοποίηση από επιστήμονες: Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» είναι κακή ιδέα

 25/5/2020 
 

«Ψίχουλα» για τον τουρισμό

 25/5/2020 
 

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αλλάξει τον ζωτικό ρόλο των τροπικών δασών

 22/5/2020 
 

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει – Θα επιχειρήσει επεκτατικό τετελεσμένο;

 21/5/2020 
 

Ολο το σχέδιο για την επιδότηση δόσης στα δάνεια πρώτης κατοικίας

 21/5/2020 
 

Ισολογισμοί Νέας Δημοκρατίας

 20/5/2020 
 

«Προσοχή, εγκυμονεί... λιτότητα το χρέος»

 20/5/2020 
 

Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί ως εγκληματικά προϊόντα

 19/5/2020 
 

Ν26: Οι Έλληνες ο πιο οικονομικά αγχωμένος λαός στην Ευρώπη

 19/5/2020 
 

Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ - Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

 19/5/2020 
 

Οκτώ Ελληνες που αφορίστηκαν

 18/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα 
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Linflation structurelle et l evolution du systeme economique

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα