Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
27/10/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5479
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!..Tου Γιώργου Δουράκη
Γιατί ο καπιταλισμός παράγει άχρηστες δουλειές. Tου David Graeber
Παγκοσμιοποίηση και ενδοευρωπαϊκός κανιβαλισμός Ρομπόλης Σάββας - Μπέτσης Βασίλης
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις σπάνιες γαίες – Στόχος η απεξάρτηση από την Κίνα
Παρέμβαση Κοτζιά για την κατά Μητσοτάκη «Ελλάδα που μεγαλώνει»
Οι προτάσεις μου για τα ελληνοτουρκικά. Του Νίκου Κοτζιά

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τελικά, είναι κλοπή η ιδιοκτησία;
Δερμιτζάκης: «Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις» 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε, 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Επιδοτήσεις για αγορά θερμάστρας στα εστιατόρια μέσω ΕΣΠΑ
Βελόπουλος: «Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ήδη βυθίσει το Ορούτς Ρέις» 
Ενθουσιασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντ

�������� 
 

Ημερομηνία: 18/5/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η Πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου.

                            Αθήνα 18/05/2015

Αγαπητές/οι

            Σε πρόσφατη δήλωση της Υφ. Οικονομικών κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε « ότι δεν έχει συμπληρώσει ποτέ έως τώρα την φορολογική της δήλωση,..» και μετά τις σχετικές αντιδράσεις των ΜΜΕ αναγκάσθηκε να αναμορφώσει την αρχική της δήλωση. Μία αναδίπλωση όμως που της στέρησε την ευκαιρία να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι απ’ αυτήν Υπουργοί και Υφυπουργοί των Οικονομικών.

            Διότι ο στόχος της υφυπουργού όπως και το όραμα για κάποιους άλλους θα πρέπει να ήταν – είναι, αυτό ακριβώς που αναφέρθηκε στην αρχική δήλωση, δηλαδή το να μην ασχοληθεί κανείς φορολογούμενος για την σύνταξη της φορολογικής του δήλωσης σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει τώρα, να απασχολείται το σύνολο της χώρας για 4 μήνες περίπου για την συμπλήρωση και υποβολή μίας φορολογικής δήλωσης φυσικού η νομικού προσώπου.

            Γιατί όμως απέτυχαν το σύνολο των έως τώρα πολιτικών ηγεσιών του Υπ. Οικονομικών στο αυτονόητο;

            Τα παρακάτω 3 παραδείγματα είναι ενδεικτικά των λόγων που θα αποτύχει η υφιστάμενη ηγεσία του Υπ. Οικονομικών ( οι αιτίες όπως και οι προτεινόμενες λύσεις θα αναλυθούν στη συνέχεια).

1.Όπως γνωρίζεται οι Περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α υποβάλλονται κάθε μήνα για τα διπλογραφικά και κάθε τρίμηνο για τα απλογραφικά βιβλία του ΚΦΑΣ. Οι καλύτερες συνήθως εισπρακτικά περίοδοι είναι αυτές που περιλαμβάνουν τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, Απρίλιος – Μάιος και Ιανουάριος αντίστοιχα.

Φέτος στις  31/01/2015 κατόπιν έντονης προηγούμενης φημολογίας δόθηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της περιοδικής δήλωσης  Δ Τριμήνου 2014 και Δεκεμβρίου 2014 η 28/02/2015, με αποτέλεσμα να περιορισθεί για τον Ιανουάριο η όποια αναμενόμενη ρευστότητα για τις υποχρεώσεις της Δημόσιας Διοίκησης ( το επιχείρημα ότι αυτή μεταφέρθηκε στου επόμενους μήνες προσκρούει στον κανόνα ότι το οικονομικό γεγονός επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την χρονική περίοδο για την οποία έχει προσδιορισθεί)

Συνοπτικά αυτό σήμαινε ότι τα επιτελικά στελέχη (ακολουθώ την συνεχή και επαναλαμβανόμενη αναφορά της Υφυπουργού στο εν λόγω ανθρώπινο δυναμικό του Υπ.Οικ.) αποφάσισαν ότι τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου 2015 το Δημόσιο δεν είχε ανάγκη την προγραμματισμένη ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το επιχείρημα ότι η παράταση δόθηκε ως μια προσπάθεια να βοηθηθεί η αγορά και να ελαφρυνθεί ο κλάδος των Λ/Φ από το αυξημένο όγκο εργασιών του Ιανουαρίου ή τις εκλογές, προσκρούει στο γεγονός ότι ήταν τα ίδια στελέχη που 4 μήνες πριν στις 12 ώρα το βράδυ διέκοψαν την λειτουργία του Taxisnet  ενώ ήταν εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν συνδεδεμένος τριψήφιος αριθμός Λ/Φ και φορολογούμενων που υπέβαλλαν την φορολογική τους δήλωση. Ενέργεια  ιδιαίτερου βαθμού αναλγησίας απέναντι στην προσπάθεια και κόπο τόσων ανθρώπων που μόνο έσοδα στο Δημόσιο Ταμείο θα έφερναν.

2.Το 2012 (σωστά διαβάσατε) είχε νομοθετηθεί η ημερήσια αποστολή των δεδομένων (Ζ) των ΦΤΜ και ΕΑΦΔΣΣ ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με στόχευση τον περιορισμό των πλαστών τιμολογίων και την ταυτόχρονη υλοποίηση του ελέγχου από το γραφείο. Όταν το 2013 οι γνωστοί – άγνωστοι κύκλοι του Υπ. Οικονομικών συνειδητοποίησαν την «γκάφα» ανέβαλλαν  την υλοποίηση από 1/4/2013 της υφιστάμενης νομοθεσίας  με το πρόσχημα της υλοποίησης μίας καλύτερης – πληρέστερης, αυτής των μηνιαίων υποβολών των Συγκεντρωτικών καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (Μ.Υ.Φ) που μετά από παρατάσεις θα ίσχυε από 01/01/2014, υπολογίζοντας ότι οι έντονες αντιδράσεις των χειραγωγούμενων κομματικών ενώσεων λόγω της χρονοβόρου γραφειοκρατικής διαδικασίας αλλά και της ελλιπούς σχεδίασης της εφαρμογής θα καθιστούσαν ανενεργή την νομοθεσία, όμως τελικά ( σχετική αναφορά σε άρθρο της 13/2/2015 ) τα περισσότερα νόμιμα λογιστήρια υπέβαλαν τις ΜΥΦ για το 2014 έως τις αρχές του 2015  (σήμερα πλέον των 5.000.000).

Και ενώ στις 17/9/2014 η Γ.Γ.Δ.Ε  αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά  ως τελευταία παράταση για την υποβολή των ΜΥΦ την 02/02/2015, έρχεται με την Πολ.1075/15-01-2015 να την παρατείνει έως την 02/3/2015 και με ένα ανεξήγητο Δελτίο Τύπου στις 20/3/2015 ενώ κοντεύει να ολοκληρωθεί η υποβολή τους, την ξανα- παρατείνει έως 30/9/2015, δηλαδή πολύ αργότερα μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014.

Προσέξτε τι λέει αυτή η παράταση που έχει δοθεί όσο είσαστε η  πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και υπόλογοι για τις συνέπειές της.

α) ότι οι οντότητες που έχουν υποβάλλει την δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2014 έως την καταληκτική ημερομηνία 30/6/2015 ή έστω έως την πιθανή παράταση 30/7/2015 και έχει προσδιορισθεί φόρος εισοδήματος Χ ποσό, εάν στις 30/9/2015 προκύψουν διαφορές από τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών – Προμηθευτών ( που τολμούμε να κάνουμε μία εκτίμηση  ότι θα προκύψουν στο 80% των περιπτώσεων) , κάτι όμως που μπορείτε ήδη να το διαπιστώσετε με μία απλή επεξεργασία των ήδη έως τώρα υποβληθέντων.

Τότε ( 30/9/2015) θα πρέπει:

1ον να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ από το 2014 έως και το 3ο τρίμηνο του 2015 ( ενώ ενδιάμεσα θα έχει αλλάξει και η μορφή του εντύπου Φ2)

2ον να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οντοτήτων αλλά και των φυσικών προσώπων που τα αποτελέσματα, τους  επηρεάζουν δηλαδή για το μεγαλύτερο μέρος σχεδόν των υποβληθέντων δηλώσεων που μόλις θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή τους.

Τότε ( Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015 ) μπροστά σε αυτή την χαοτική κατάσταση θα έχετε δύο (2) λύσεις :

α) να ακυρώσετε ή να περιορίσετε  τα οφέλη από την υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (Μ.Υ.Φ) – που συμπτωματικά αυτοί που δεν θα έχουν  υποβάλει θα είναι και εκείνοι με την μεγαλύτερη φοροδιαφυγή σε όλα τα φορολογικά αντικείμενα,

β) να αντιμετωπίστε μία έντονη κοινωνική διαμαρτυρία από τους νόμιμους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για την πλήρη ανικανότητά σας  στο χειρισμό του φορολογικού συστήματος της χώρας  και αντίστοιχα  της οικονομίας.

            Γνωρίζεται πολύ καλά ότι η θέση μας στο σήμερα είναι απόρροια ενεργειών που κάναμε εχθές, ενέργειες όμως που δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε, παρά μόνο να υποστούμε τις συνέπειες τους, προετοιμάζοντας το αύριο.

 

3.Το παρακάτω παράδειγμα παρακαλώ να αντιμετωπισθεί ως ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την ζημία που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από την εφαρμογή των αναφερόμενων και επισυναπτόμενων εγκυκλίων της Γ.Γ.Δ.Ε με την επιφύλαξη πιθανής άγνοιάς μου φορολογικής νομοθεσίας που καλύπτει τους παρακάτω προβληματισμούς.

           

Από την Παρασκευή 15/05/2015 είναι σε λειτουργία το νέο έντυπο Φ2 υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α  (Πολ.1198/25-8-2014, ΑΥΟ Α4003559ΕΞ2015/18-2-2015) που όπως  έχετε ενημερωθεί με την Αρ.Πρωτ.:  /5-1-2015 επιστολή,  η γραμμογράφηση του συγκεκριμένου εντύπου σε σχέση με το προηγούμενο που αντικατέστησε στερεί από την Φορολογική Αρχή την δυνατότητα μηχανογραφικού ελέγχου της φοροδιαφυγής μέσω της διαδικασίας μετακύλισης του Φ.Π.Α  που γίνεται στον κυριότερο έμμεσο φόρο για τα έσοδα του Δημοσίου .

Και αυτό συμβαίνει διότι στο νέο έντυπο Φ2 υποβολής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ έχει αφαιρεθεί από το σκέλος των εισροών η ανάλυση ανά συντελεστή Φ.Π.Α

 Για τους ελάχιστους παραλήπτες της επιστολής που αγνοούν την διαδικασία μετακύλισης του ΦΠΑ περιληπτικά αναφέρουμε ως παράδειγμα, την αγορά εμπορευμάτων αξίας 100,00€ με συντελεστή 23% αξία φόρου εισροών 23,00€,

Εάν κατά την πώλησή τους τα συγκεκριμένα εμπορεύματα απεικονισθούν εσφαλμένα ή εκ παραδρομής  στον συντελεστή 13% θα έχουμε

Αξία πώλησης εμπορευμάτων 120,00€ αξία φόρου εκροών 15,60€ Πιστωτικό υπόλοιπο προς επιστροφή  7,40 

Εάν κατά την πώλησή τους τα συγκεκριμένα εμπορεύματα απεικονισθούν ορθά στον συντελεστή 23% θα έχουμε

Αξία πώλησης εμπορευμάτων 120,00€ αξία φόρου εκροών 27,60€ Χρεωστικό υπόλοιπο προς απόδοση 4,60€ 

      Υπάρχουν κλάδοι της οικονομίας ενδεικτικά αναφέρω τους ΚΑΔ: 4774…., 5610…. που με μία απλή μηχανογραφική επεξεργασία ελάχιστου χρόνου για το σύνολο της χώρας από την Γ.Γ.Π.Σ θα έδειχνε την έκταση και  το μέγεθος του φαινομένου ( Αιτιάσεις όπως στο 23% συμπεριλαμβάνονται και επενδυτικά αγαθά που αλλοιώνουν τις αναλογίες, διότι πριν χρόνια πάλι ένα άλλο επιτελικό στέλεχος φρόντισε να αφαιρέσει από την τότε  φόρμα του ΦΠΑ το αντίστοιχο πεδίο για την απεικόνιση των παγίων επαναλαμβάνουμε,  ότι η ανάλογη πληροφόρηση αντλείται από τα πεδία 811-2 του Ε3.

      Κυρίες/οι

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν ψήγματα ορθότητας στην παραπάνω επιχειρηματολογία, απενεργοποιήστε σήμερα, την φόρμα υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ εμπλουτίζοντάς την με την ανάλυση ανά συντελεστή ΦΠΑ στο σκέλος των εισροών, σε αντίθετη περίπτωση  παρακαλώ για μία ακόμα φορά την Γ.Γ.Δ.Ε εάν έχει την ευγενή καλοσύνη όπως μας ενημερώσει για πιθανή άγνοια της νομοθεσίας ή της τεχνικής εντοπισμού και περιορισμού αυτού το έντονου φαινομένου φοροκλοπής του ΦΠΑ .

Λόγω του μεγέθους της επιστολής, αλλά και του επείγοντος των παραπάνω θεμάτων τα δύο άλλα θέματα 1ον  Η προσωποποιημένη προσέγγιση του φορολογούμενου, ποια τα οφέλη της  και πως μπορεί να επιτευχθεί χωρίς  την επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας της Φ.Δ και 2ον Οι προτεινόμενες ενέργειες άμεσης εφαρμογής και απόδοσης για την υλοποίηση του θέματος της εισαγωγής θα αναπτυχθούν σε επόμενη επιστολή.

  Σχολιασμός Θέματος «Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.Του Νικολάου Κλωθάκη Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 17/6/2020 
 

Εγχειρίδιο Μισθοδοσίας .Του Νικολάου Κλωθάκη Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 2/3/2020 
 

Απαλλαγή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέχρι 10.000 €. Νικόλαος Κλωθάκης Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 10/1/2020 
 

Πρόγραμμα Υπολογισμού Προστίμου. Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός ύψους προστίμων που επιβάλλονται από τους Επιθεωρητές Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)

 3/7/2019 
 

Φορολογία Μερισμάτων και Εκτάκτων Αμοιβών Ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Του Γιάννη Κλεώπα

 3/7/2019 
 

Ημερήσια Αποζημίωση. Του Νικού Κλωθάκη Οικονομολόγου Λογιστής MSc

 13/6/2019 
 

Εφαρμογές από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε.

 10/10/2018 
 

Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ από χώρες της Ε.Ε.

 21/5/2018 
 

Θέματα διεθνούς φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου

 26/2/2018 
 

Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet), φορητοί υπολογιστές (laptop) και κονσόλες παιχνιδιών τιμολογούνται χωρίς ΦΠΑ μεταξύ υποκείμενων του φόρου, από 01.08.2017. Του Νίκου Κλωθάκη

 10/11/2017 
 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

 4/1/2017 
 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ( Value Added Tax ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ( European Union ). Του ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 23/11/2016 
 

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

 13/10/2016 
 

8 Λόγοι που λέμε «όχι» στη Βουλγαρία.

 13/10/2016 
 

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

 27/3/2016 
 

Η παρουσίαση στα 4 ερώτημα που εθεσαν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε συζήτηση της 25/01/15 με θέμα:Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο για όλες τις γενεές ασφαλιστικό σύστημα; από τον Σπ.Χρήστου.

 6/3/2016 
 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 23/11/2015 
 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο. Της Δήμητρας Ν. Καβουρίδου - Οικονομολόγου

 14/9/2015 
 

Τα σχόλια στο Α.ΚΙ.Ο.Ε «Εάλω η Πόλις» ή η ευκαιρία για την Αναγέννηση λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Από τον Σπ. Χρήστου

 27/6/2015 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου

 18/5/2015 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Φορτώνουν ξανά τους πολίτες για να σώσουν τις τράπεζες!!!
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης για τον λόφο Καστέλι
Λειτουργία υπηρεσιών της ΑΑΔΕ: Λογιστές, δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές εισέρχονται στις υπηρεσίες, εφόσον τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας 
Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ σε επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης 
Όσοι δανειοδοτήθηκαν με το ΤΕΠΙΧ δεν θα χρηματοδοτηθούν από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Παράνομο Σύστημα Φορολογίας Εισοδήματος. Του Τριγώνη Αριστομένη  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πέντε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον e-ΕΦΚΑ
Ανοίγει ξανά η πόρτα των 120 δόσεων για χρέη στον ΕΦΚΑ
Υποχρεωτική γονική άδεια έξι μηνών σε όλους τους γονείς
Μετρα στήριξης για τις "Πορτοκαλι" περιοχες 
Ε. 2162 /13-10-2020 Έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 32 ΚΦΔ. 
Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 233/2020 - ΦΕΚ 4471/Β/11-10-2020 Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της... 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα