Λάθος η ανάλυση Σόιμπλε για την Ελλάδα υποστηρίζει στην γερμανική Die Zeit o Γιάνης Βαρουφάκης προκαλώντας νέες αναταράξεις στο πάρα 5΄της υποτιθέμενης συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην Zeit αναφέρει ότι ο Γερμανός ομόλογός του έχει κάνει λάθος στην ανάλυσή του για την Ελλάδα. «Είναι απογοητευτικό ότι δεν είμαστε σε μια διαφορετική θέση, έτσι ώστε τα επιχειρήματα να μετράνε περισσότερο από την πραγματική εξουσία.

Με λίγα λόγια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία», επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.


Την ίδια ώρα ο πολύς Τζορτζ Σορος δήλωσε ξεκάθαρα ότι τον ανησυχεί η πιθανότητα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την υγεία της κινεζικής οικονομίας, δήλωσε ο Soros μιλώντας σε συνέδριο του Bretton Woods στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Εάν εκτροχιαστούν οι προσπάθειες της Κίνας να κάνει τη μετάβαση από μια εξαγωγική οικονομία σε μια οικονομία που θα οδηγείται από την εγχώρια ζήτηση, υπάρχει η "πιθανότητα" οι ηγέτες της Κίνας να καλλιεργήσουν μια εξωτερική σύγκρουση για να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα και να διατηρήσουν την εξουσία.

"Εάν υπάρξει κάποια σύγκρουση της Κίνας με έναν στρατιωτικό σύμμαχο των ΗΠΑ, όπως η Ιαπωνία, τότε δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα φτάναμε στο κατώφλι ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου", είπε ο Soros.

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο ο Soros κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν "μια μεγάλη παραχώρηση" και να επιτρέψουν στο νόμισμα της Κίνας να ενταχθεί στο καλάθι νομισμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το γουάν ανταγωνιστή του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Σε αντάλλαγμα, η Κίνα θα πρέπει να κάνει από την πλευρά της μεγάλες παραχωρήσεις για να αναμορφώσει την οικονομία της, όπως είναι η αποδοχή του κράτους δικαίου, δήλωσε ο Soros.

Με το να επιτραπεί στο κινεζικό γουάν να είναι ένα νόμισμα της αγοράς θα δημιουργηθεί μια "δεσμευτική σχέση" μεταξύ των δύο συστημάτων.

Μια συμφωνία σε αυτές τις γραμμές θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, δήλωσε ο Soros, ωστόσο η εναλλακτική είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη.

"Χωρίς μια συμφωνία, υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος η Κίνα να ευθυγραμμιστεί πολιτικά και στρατιωτικά με τη Ρωσία και μετά η απειλή του τρίτου παγκόσμιου πολέμου γίνεται πραγματική, άρα αξίζει να δοκιμάσουμε", υπογράμμισε.

http://kourdistoportocali.com