Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5749
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Εχοντες και κατέχοντες τώρα... δικαιώνονται Του Θ. ΤΣΙΡΟΥ

�������� 
 

Ημερομηνία: 8/10/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Εχοντες και κατέχοντες τώρα... δικαιώνονται

Του Θ. ΤΣΙΡΟΥ

Οι περίπου 500.000 πλουσιότεροι Ελληνες διαβάζουν το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού και χαμογελούν με ικανοποίηση. Το γεγονός ότι το σύνολο των φόρων που θα επιβληθούν είναι αυξημένοι περίπου κατά έξι δισεκατομμύρια ευρώ, δεν φαίνεται να τους αφορά. Αυτοί έχουν μόνο να κερδίσουν από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Τα συναισθήματα δεν είναι τα ίδια για 4,5 εκατομμύρια μη προνομιούχους και «μεσαίους». Το 2008, ο φόρος εισοδήματος θα αυξηθεί περισσότερο από τις αποδοχές τους. Παράλληλα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο κατοχής για το εξοχικό τους -ανεξαρτήτως διαστάσεων και αξίας- ενώ είναι πολύ πιθανό ότι θα επιβαρυνθούν και από το πετρέλαιο θέρμανσης. Οσο για τους έχοντες;

*Ο φόρος εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι χαμηλότερος, ειδικά αν οι ετήσιες αποδοχές τους ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ.

Μείωση στο 1/4

*Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που τους... βάραινε τόσα χρόνια, φεύγει από τη μέση. Ο φόρος κατοχής που τον αντικαθιστά, μπροστά στον ΦΜΑΠ θα μοιάζει με... παρωνυχίδα, καθώς η νέα επιβάρυνση αντιστοιχεί έως και στο ένα τέταρτο της παλαιάς.

*Οσο για τον μέτοχο της ανώνυμης εταιρείας ή της ΕΠΕ, ξέρει από τώρα ότι το μέρισμα που θα εισπράξει του χρόνου θα φορολογηθεί με ακόμη χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή (25% από 29% το 2007).

*Ο υποψήφιος αγοραστής «παλατιού» -έτσι χαρακτήρισε ο Γιώργος Αλογοσκούφης τις μεγάλες ιδιοκτησίες- δεν θα πληρώσει τίποτα, αρκεί να βαφτίσει το σπίτι του πρώτη κατοικία.

*Σχεδόν μηδενική θα είναι η φορολογική επιβάρυνση και για τον υιό του μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων, ο οποίος θα αποκτήσει με γονική παροχή την περιουσία του πατέρα του. Από τον επόμενο μήνα, ενδεχομένως και νωρίτερα, ο φόρος γονικών παροχών πέφτει σχεδόν στον μηδέν ακόμη και για τους πλουσιότερους των πλουσίων.

Το 2008, αναμένεται να «σκάσει» ένα από τα μεγαλύτερα κύματα αναδιανομής εισοδήματος και μεταφοράς χρήματος από τους μη έχοντες στους έχοντες. Τα παραδείγματα που ακολουθούν, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

1 Από την 1η Ιανουαρίου του 2008, η παρακράτηση φόρου θα υπολογίζεται με νέα φορολογική κλίμακα. Τα κλιμάκια δεν προσαρμόζονται με βάση τον πληθωρισμό, ενώ το αφορολόγητο παραμένει αμετάβλητο στις 12.000 ευρώ. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι μειώνονται οι συντελεστές (από 29% σε 27% και από 39% σε 37%). Τι αποτέλεσμα έχει αυτό;

*Ολοι οι Ελληνες που έχουν μισθό από 850 έως 1.250 ευρώ τον μήνα επιβαρύνονται. Το 2008, η ποσοστιαία αύξηση του φόρου θα είναι μεγαλύτερη από την ποσοστιαία αύξηση του εισοδήματος. Αυτό σημαίνει μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για τους μη έχοντες.

*Το αντίστροφο συμβαίνει για τους έχοντες υψηλά εισοδήματα. Οσοι βγάζουν από 30.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω (δηλαδή από 2.150 ευρώ τον μήνα και πάνω) θα διαπιστώσουν ότι η παρακράτηση φόρου θα μειωθεί παρά το γεγονός ότι το εισόδημά τους θα είναι υψηλότερο. Μάλιστα, όσο θα ανεβαίνει το εισόδημα τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το φορολογικό όφελος.

Από την επεξεργασία της νέας κλίμακας προκύπτει ότι για τους υψηλόμισθους, η αύξηση του εισοδήματος θα είναι μεγαλύτερη από την αύξηση του φόρου. Σε αρκετές περιπτώσεις, θα υπάρξει και μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Για παράδειγμα, αυτό θα συμβεί σε έναν μισθωτό με αποδοχές 2.000 ευρώ τον μήνα. Θα πάρει μεικτή αύξηση 80 ευρώ μηνιαίως και η παρακράτηση φόρου θα είναι μικρότερη περίπου κατά δύο ευρώ.

Οι αποδείξεις

*Ακόμη και το μέτρο των αποδείξεων λειτουργεί υπέρ των πλουσίων. Οσοι έχουν χαμηλό εισόδημα -κάτω των 850 ευρώ- δεν μπορούν να ωφεληθούν συλλέγοντας αποδείξεις από εστιατόρια και ταβέρνες. Αντίθετα, οι έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, μπορούν να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση ακόμη και κατά 3.200 ευρώ.

2 Ο μεγαλοϊδιοκτήτης σήμερα πληρώνει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ο φόρος αυτός φεύγει και στη θέση του μπαίνει ο φόρος κατοχής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, θα υπολογίζεται με συντελεστές 0,1%-0,2%. Οι συντελεστές αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι σε σχέση με αυτούς που προβλέπει η κλίμακα του ΦΜΑΠ. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα πληρώνουν σαφώς λιγότερα. Για παράδειγμα, ο έχων ένα διαμέρισμα στην Γλυφάδα, στην Ηρώδου Αττικού ή στην Κηφισιά με αντικειμενική αξία 1.000.000 ευρώ θα πληρώνει το πολύ 2.000 ευρώ αντί για 4.343 ευρώ που πλήρωνε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μείωση φόρου 53%.

Οπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, η μείωση της επιβάρυνσης για τους μεγαλοϊδιοκτήτες μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 74%. Σε ακραίες περιπτώσεις, ο φόρος για τον μεγαλοϊδιοκτήτη μπορεί ακόμη και να μηδενιστεί. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα: Διαμέρισμα 200 τ.μ. σε ακριβή περιοχή της Αθήνας δεν θα υπάγεται στον φόρο κατοχής, αρκεί να αποτελεί πρώτη κατοικία για τον ιδιοκτήτη του.

Σήμερα, τέτοια απαλλαγή δεν υπάρχει. Ο ιδιοκτήτης του ακριβού διαμερίσματος θα πληρώσει ΦΜΑΠ -και μάλιστα από 3.600 ευρώ και πάνω-ανεξάρτητα αν το ακίνητο είναι πρώτη κατοικία ή όχι. Οσο για τον ιδιοκτήτη ενός μικρού εξοχικού; Γι' αυτόν ισχύει το αντίστροφο. Ενώ σήμερα δεν πληρώνει τίποτα, από το νέο έτος θα βρεθεί να καταβάλει από 100 ευρώ και πάνω.

Κοινωνική αδικία

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, καταγράφει το μέγεθος της κοινωνικής αδικίας. Το 2007, οι περίπου 100-150 χιλιάδες έχοντες πλήρωναν το μεγαλύτερο μέρος από τα 240 εκατ. ευρώ που συνέλεξαν στο υπουργείο Οικονομικών μέσω των φόρων στην περιουσία. Το 2008, τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία θα υπερτριπλασιαστούν φτάνοντας στα 900 εκατ. ευρώ. Τους φόρους αυτούς, όμως, θα κληθούν να πληρώσουν όχι 100-150 χιλιάδες αλλά δύο εκατομμύρια Ελληνες.

3 Για την κυβέρνηση, αυτός που αγοράζει ένα μικρό εξοχικό ή ένα δυάρι στην επαρχία προκειμένου να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του παιδιού που σπουδάζει, έχει μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα από τον ζάπλουτο που αγοράζει πρώτη κατοικία στην... Εκάλη και στο Ψυχικό. Το ακόλουθο παράδειγμα είναι αποκαλυπτικό. Γονιός αγοράζει ένα δυάρι στη Λάρισα, για να στεγάσει τον γιο του που σπουδάζει. Η αντικειμενική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου φτάνει στις 80.000 ευρώ. Ο φόρος για την αγορά είναι 8.800 ευρώ αν πρόκειται για μεταχειρισμένο διαμέρισμα ή 15.200 ευρώ αν έχει χτιστεί με άδεια οικοδομής μεταγενέστερη του 2006. Εστω τώρα, ότι ένα ζευγάρι αγοράζει μια πολυτελή μονοκατοικία στο Ψυχικό. Η αντικειμενική της αξία μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τις 800.000 ευρώ. Κανονικά, το ζευγάρι θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 73.000 ευρώ σε φόρους. Κι όμως, με το νέο καθεστώς, το ποσό αυτό χαρίζεται!

4 Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού προκύπτει ότι το Δημόσιο θα χάσει τουλάχιστον 115 εκατ. ευρώ λόγω της κατάργησης του φόρου γονικών παροχών και κληρονομιών και της αντικατάστασης από ένα ειδικό τέλος 1%. Ποιοι όμως θα μοιραστούν αυτά τα 115 εκατ. ευρώ; Αυτοί που έχουν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους περιουσίες μεγάλης αξίας. Ο πίνακας που δημοσιεύεται είναι αποκαλυπτικός. Η μέση αντικειμενική αξία ενός συνηθισμένου ακινήτου που μεταβιβάζει ο γονιός στο παιδί του, είναι 100-120 χιλιάδες ευρώ.

Κέρδος για εύπορους

Τι θα κερδίσει αυτός ο γονιός; Από τίποτα έως 375 ευρώ. Αντίθετα, ο εύπορος γονιός που θα δωρίσει τη βίλα στο παιδί του, θα έχει όφελος από 40.000 ευρώ και πάνω.

5 Η ποσοστιαία αύξηση των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα, θα είναι για πέμπτη συνεχή χρονιά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των νομικών προσώπων. Το διάγραμμα είναι αποκαλυπτικό: από το 2004 έως το 2008, ο φόρος των φυσικών προσώπων θα έχει αυξηθεί κατά 40%.

Αντίθετα, ο φόρος των νομικών προσώπων μόλις κατά 3,4%.

Και το 2008, ο φόρος των επιχειρήσεων θα υπολογιστεί με χαμηλότερο συντελεστή (25% για τις ΑΕ και 20% για τις προσωπικές). Ο συντελεστής θα επιβληθεί επί των κερδών του 2007, αλλά οι φόροι θα εισπραχθούν από το νέο έτος.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 07/10/2007


Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

  Σχολιασμός Θέματος «Εχοντες και κατέχοντες τώρα... δικαιώνονται Του Θ. ΤΣΙΡΟΥ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Διοικητικων Και Ποινικων Κυρωσεων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα