Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
21/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 451
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια «φοροκαταιγίδα» 3,6 δισ. ευρώ

�������� 
 

Ημερομηνία: 14/7/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα μεσάνυχτα αναμένεται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και περιλαμβάνει την πρώτη «δέσμη» με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου, που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χθες στη Βουλή.

Για να κλείσει το δημοσιονομικό «κενό» του 2015 η κυβέρνηση φορτώνει με πρόσθετα φορολογικά βάρη 851 εκατ. ευρώ τους μισθωτούς μέσω της αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τις επιχειρήσεις με την αναπροσαρμογή στο 100% της προκαταβολής του φόρου από 80%.

Σύμφωνα με το άρθρο 109 του κανονισμού της Βουλής, «νομοσχέδια που κατατίθενται από την κυβέρνηση ως κατεπείγοντα κατά το άρθρο 76 παρ. 4 του Συντάγματος, παραπέμπονται αμέσως στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» και «ο πρόεδρος της Βουλής ορίζει ανάλογη προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης (σ.σ. της Επιτροπής), σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 4».

Αν η Επιτροπή αποδεχθεί το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, προβαίνει στην επεξεργασία και την εξέταση του νομοσχεδίου ενώ αμέσως μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής, εγγράφεται κατά προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση που διαρκεί κατ΄ ανώτατο όριο δέκα ώρες.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο

Προκαταβολή φόρου

Στο μέτρο εμπίπτουν και οι μικρές επιχειρήσεις που σήμερα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου και από φέτος το ποσοστό αυτό αυξάνει στο 75% για να φτάσει στο 100% το 2016. Ισχυρό χτύπημα θα δεχτεί ο κλάδος και από την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 29% από 26% που είναι σήμερα, προμηνύοντας νέες απολύσεις προκειμένου να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στο νέο φορολογικό περιβάλλον. Δεν προβλέπεται αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις προβλέπονται και για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών με την αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, ενώ τον συγκεκριμένο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 5 μέτρων.

Η μεγαλύτερη «σοδειά» 2,390 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 795 εκατ. ευρώ φέτος, θα έρθει από τις αλλαγές στον ΦΠΑ και από τις σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή του φόρου. Η εστίαση μετακομίζει ξανά στον υψηλό συντελεστή 23% ενώ η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 13%. Οι ξενοδόχοι ζητούν από την κυβέρνηση το μέτρο να τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο για να μην πληγεί ο τουρισμός, ο μοναδικός πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠA θα φέρουν ανατιμήσεις έως και 9% σε όλα τα συσκευασμένα, μεταποιημένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα (ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, τσάι, διάφορα έλαια και λίπη, αντικείμενα τέχνης, κατεψυγμένα είδη, παγωτά, γλυκά, μαρμελάδες, σοκολάτες, μπισκότα και η εκμετάλλευση καφενείων, εστιατορίων κ.λπ.), στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί και στις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία.

Ακόμη μεγαλύτερες θα είναι οι ανατιμήσεις στα νησιά του Αιγαίου, καθώς κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠA. Αυτό θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά το ειδικό καθεστώς θα καταργηθεί στα περισσότερο αναπτυγμένα νησιά και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου του 2015 και εν συνεχεία για τα λιγότερα αναπτυγμένα από την 1η Ιουνίου 2016. Για τα απομακρυσμένα νησιά θα διατηρηθεί η μείωση.

Επίσης, επιβάλλεται για πρώτη φορά ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά φροντιστήρια μαθημάτων, ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών κάτι που καθιστά πανάκριβη τη νέα σχολική χρονιά.

Με το ίδιο νομοσχέδιο αυξάνεται η φορολογία σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και κατ’ επέκταση οι τιμές τους.

Οι συντελεστές

Αναλυτικότερα, τα μέτρα του νομοσχεδίου έχουν ως εξής:

1. Επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων μαθημάτων, ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τον τρέχοντα μήνα αυξάνοντας τα δίδακτρα φροντιστηρίων και εκπαιδευτηρίων αλλά και τα βάρη της νέας σχολικής χρονιάς.

2. Αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στον ανώτερο συντελεστή 23% για όλα τα έτοιμα γεύματα και τα λοιπά είδη που σερβίρονται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης (από εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ουζερί, οινομαγειρεία, καφετέριες, σνακ μπαρ, καντίνες, φαστφουντάδικα κ.λπ.), για όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα είδη διατροφής, για τα μη βασικά νωπά τρόφιμα, για τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα κόμιστρα των ταξί, τα εισιτήρια των κινηματογράφων και των λοιπών θεαμάτων (πλην των θεάτρων), για τις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών, τις υπηρεσίες νοσηλείας που παρέχονται από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τις υπηρεσίες επιδιόρθωσης και μετατροπής ενδυμάτων και υφασμάτινων ειδών, τις υπηρεσίες που παρέχουν συγγραφείς, καλλιτέχνες και συνθέτες, τις εισαγωγές και τις παραδόσεις αντικειμένων τέχνης ή καλλιτεχνικής αξίας, τις υπηρεσίες επισκευής ποδηλάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, τις πωλήσεις ανθέων και φυτών. Εξαιτίας της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%, οι τιμές των παραπάνω προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, να ακριβύνουν περίπου κατά 9%.

3. Μείωση του ΦΠΑ από το 6,5% στο 6% για τα φάρμακα, τα εμβόλια, τις εκδόσεις βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών, καθώς επίσης και για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων.

4. Αύξηση του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.

5. Σταδιακή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Ειδικότερα, η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ καταργείται από την 1η-10-2015 στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά του Αιγαίου με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και από την 1η-6-2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της κατάργησης και παραμένουν σε ισχύ οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.

6. Αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τις πισίνες και τα αεροσκάφη. Ειδικότερα, ο συντελεστής του φόρου αυξάνεται από το 10% στο 13% του ισχύοντος τεκμηρίου διαβίωσης, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, τις πισίνες, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα ανεμόπτερα.

7. Επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης και στα σκάφη θαλάσσης μήκους άνω των 5 μέτρων. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται φόρος 13% επί του ισχύοντος ποσού τεκμηρίου διαβίωσης σε όλα τα σκάφη αναψυχής μήκους μεγαλύτερου των 5 μέτρων ανοικτού τύπου ή με χώρο ενδιαίτησης.

8. Αύξηση του φόρου επί των ασφαλίστρων. Ο συντελεστής του φόρου αυξάνεται από το 20% στο 25% για τον κλάδο πυρός και από το 10% στο 15% για τον κλάδο των αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένης και της αστικής ευθύνης).

9. Αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα ετήσια ατομικά εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

● Για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 1,4% στο 2%.

● Για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από 2,1% σε 4%.

● Για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από 2,8% σε 6%.

● Για εισοδήματα πάνω 500.001 ο συντελεστής αυξάνεται από το 2,8% στο 8%.

● Για το συνολικό καθαρό εισόδημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου και των αντιπροέδρων της Βουλής, των βουλευτών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των γενικών και ειδικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των περιφερειαρχών, των ευρωβουλευτών, των δημάρχων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφόσον οι πάσης φύσεως αποδοχές τους και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές τους είναι τουλάχιστον ίσες με τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου, ο συντελεστής αυξάνεται από το 3,5% στο 5%.

10. Αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις μεγάλες επιχειρήσεις. από το 26% στο 29%.

11. Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για όλες τις εταιρείες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα. Ειδικότερα:

■ Ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις ανώνυμες εταιρείες, τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, τους συνεταιρισμούς αυξάνεται από το 80% στο 100%.

■ Ο συντελεστής της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις προσωπικές εταιρείες, τις αστικές εταιρείες, τις κοινοπραξίες αυξάνεται για το 2015 από 55% σε 75%.

12. Αυτόματη διαδικασία απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο μέσω τραπεζικού συστήματος για συναλλαγές πάνω από ορισμένα όρια. Το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί σε συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων ή σε συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών λιανικής, οι οποίες διενεργούνται με οποιονδήποτε τρόπο [μέσω χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ηλεκτρονικής τραπεζιτικής (e-banking), τραπεζικής κατάθεσης σε εξόφληση τιμολογίου ή τραπεζικής επιταγής] θα δεσμεύεται από την τράπεζα και θα αποδίδεται κατευθείαν στο Δημόσιο εντός 5 ημερών από τη διενέργεια της πληρωμής. Σε περίπτωση φορολογουμένων που υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ, η τράπεζα θα χορηγεί βεβαίωση για το εισπραχθέν ποσό ΦΠΑ, ώστε να υπολογίζεται στη δήλωση του φορολογουμένου. Για τις υπηρεσίες αυτές τα τραπεζικά ιδρύματα δεν θα χρεώνουν δαπάνες ή οποιαδήποτε αμοιβή.

Οι συντελεστές ΦΠΑ για βασικά αγαθά και υπηρεσίες

Συντελεστής ΦΠΑ 6%

• Φάρμακα και εμβόλια

• Βιβλία και βιβλία για παιδιά, εφημερίδες και περιοδικές εκδόσεις τυπωμένες, έστω και εικονογραφημένες ή με διαφημίσεις

• Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων

Βασικά αγαθά και υπηρεσίες με ΦΠΑ 13%

• Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα. Εξαιρούνται τα αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα (αλλαντικά κ.λπ.)

• Ψάρια, φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών, καλαμάρια, χταπόδια και σουπιές, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα. Εξαιρούνται τα αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα και τα συκώτια και αυγά

• Γάλα, έστω και σε σκόνη ή συμπυκνωμένο ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

• Γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, μη αρωματισμένο, χωρίς προσθήκη φρούτων ή κακάου

• Τυριά. Εξαιρούνται τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, τα τυριά με στίγματα και τα τυριά με περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες που υπερβαίνει το 72%

• Αυγά νωπά για επώαση ή βρώσιμα

• Μέλι φυσικό

• Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι, βρώσιμα

• Καρποί και φρούτα βρώσιμα

• Δημητριακά

• Προϊόντα αλευροποιίας. Αμυλα κάθε είδους

• Μαστίχα (λευκή ή μη), ακατέργαστη ή κατεργασμένη

• Ελαιόλαδο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα

• Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικώς καθαρή σε στερεή κατάσταση

• Παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών συσκευασμένα για τη λιανική πώληση

• Ζυμαρικά, όχι ψημένα ή παραγεμισμένα ή αλλιώς παρασκευασμένα

• Ψωμί, χωρίς προσθήκη άλλων ουσιών και όχι φρυγανισμένο ή περαιτέρω επεξεργασμένο

• Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε αρωματισμένα, μη αεριούχα

• Ξίδια

• Αλάτι (στο οποίο περιλαμβάνεται και το επιτραπέζιο και μετουσιωμένο αλάτι)

• Η παράδοση νερού

• Ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο καθώς και θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση)

• Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα

Στον συντελεστή ΦΠΑ 23% υπάγονται

• Τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, κ.ά.)

• Αναψυκτικά - χυμοί

• Εστίαση - catering

• Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί

• Τα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών (σήμερα απαλλάσσονταν από ΦΠΑ)

• Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες

• Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών

• Ανθη - φυτά

• Αποχέτευση

ΦΠΑ νησιών Αιγαίου

Καταργούνται από 1ης Οκτωβρίου 2015 οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές στα ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα κατάργησης του ειδικού καθεστώτος από την 1η Ιουνίου 2016 για τα λιγότερο ανεπτυγμένα νησιά. Στα πλέον απομακρυσμένα νησιά θα διατηρηθούν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ

Ευρύς ανασχηματισμός

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν θα αφορά μόνο υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ως προς το ζήτημα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια «φοροκαταιγίδα» 3,6 δισ. ευρώ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ποίηση της Χρυσούλας Δημητρακάκης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα