Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
20/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2258
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πώς παίζεται το παζάρι για μέτρα και... κάλπες

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/8/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ικανοποίηση από Ε.Ε. για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τι σχεδιάζεται για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ποια είναι τα ανοικτά θέματα. Ο ρόλος του ΔΝΤ και η πολιτική βούληση για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός χρονοδιαγράμματος, με στόχο της Αθήνας... τις κάλπες.
Πώς παίζεται το παζάρι για μέτρα και... κάλπες-Συμφωνία βλέπει η Κομισιόν

Οι όροι (Memorandum of Understanding) του τρίτου δανείου αναμένεται να είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς, όπως υποστηρίζουν παράγοντες με γνώση των διαπραγματεύσεων, εάν είναι «βατοί» και όχι τόσο εμπροσθοβαρείς, τότε η ψηφοφορία για νέο πακέτο στήριξης ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να περάσει τον σκόπελο της ελληνικής Bουλής κρατώντας το κρίσιμο όριο των 120 βουλευτών.

Υψηλά ιστάμενος παράγοντας της Κομισιόν ανέφερε στο Euro2day.gr ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα πάνε «καλύτερα του αναμενομένου» και ότι εάν συνεχιστούν οι ρυθμοί εργασίας ως έχουν, τότε η συμφωνία είναι προ των πυλών παρά τα ανοικτά θέματα που παραμένουν στο τραπέζι.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε ότι η προεργασία που έγινε μεταξύ της Ε.Ε. και του υπουργού Oικονομικών κ. Τσακαλώτου απέδωσε καρπούς καθώς οι συνομιλίες έχουν μια «σταθερή βάση». Υπογράμμισε δε, ότι η εντολή του κ. Αλέξη Τσίπρα να κλείσει το θέμα μέχρι τις 11 Αυγούστου, ώστε να ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες μέχρι τις 18 και να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου δανείου στις 20 Αυγούστου για να πληρωθεί η ΕΚΤ, μέχρι στιγμής γίνεται πράξη.

Στην Κομισιόν υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης και παρά τα όποια διαδικαστικά ζητήματα (όπως αργοπορία στην παράδοση στοιχείων και δεδομένων) διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι όλα βαίνουν καλώς. Εχει γίνει αντιληπτό ότι η αργοπορία δεν οφείλεται σε πολιτικά τρικ, αλλά σε ένα δημόσιο τομέα και υπουργεία που δεν είναι καλά οργανωμένα και πλήρως στελεχωμένα, με αρκετούς αρμόδιους υπαλλήλους να βρίσκονται σε θερινή άδεια.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε, ο «πάγος» μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, έσπασε στα γενέθλια του κ. Τσίπρα μέσω θερμής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε επίσης ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να προχωρήσει γρήγορα το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των κόκκινων δανείων, κάτι που ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ωστόσο φέρεται σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες να πιέζει για «αλλαγές» του τραπεζικού συστήματος της χώρας και μέσω συγχωνεύσεων μετά τη διεξαγωγή των στρες τεστ.

Όσο για τα ανοικτά θέματα, τρία είναι αυτά στα οποία εστιάζουν οι δανειστές (Quadriga) που μπορεί να προκαλέσουν πιθανή αργοπορία:

1. Το Ταμείο της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
2. Οι ιδιωτικοποιήσεις και πώς θα προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές. Εδώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, όμως πρέπει να αποσαφηνιστεί ο τρόπος, ο χρόνος αλλά και το εάν μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
3. Η παράγραφος που θα αναφέρει τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Εδώ εν πολλοίς θα κριθεί και ο χρόνος των εκλογών στη χώρα μας, όπως εκτιμούν παράγοντες της Ε.Ε.

Όσο για την άποψη του ΔΝΤ ότι πρέπει να διατηρηθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα-στόχοι μέχρι το 2018 υπάρχει διχογνωμία, καθώς η Κομισιόν υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί η απαραίτητη ανάσα στην ελληνική οικονομία.

Σε σχετική ερώτηση, η κοινοτική πηγή μας ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς η Ε.Ε. είναι αυτή που υπογράφει το δάνειο μέσω του ΕΣΜ.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ παραμένει διακριτός, όμως δεν αναμένουμε να μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις σε ένα ευρωπαϊκό δάνειο», ανέφερε η πηγή.

Το Euro2day.gr πρώτο έγραψε ότι το ΔΝΤ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στο πρώτο μέρος του δανείου καθώς ήδη έχει ένα πρόγραμμα που τυπικά τουλάχιστον τρέχει μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Εκταμιεύσεις δόσεων έτσι και αλλιώς δεν γίνονται από τον Ιούνιο του 2014, καθώς η Ελλάδα δεν πληρούσε τα κριτήρια των μεταρρυθμίσεων και του χρέους. Έτσι το ΔΝΤ μπορεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το νέο πρόγραμμα τον Νοέμβριο, μετά την πρώτη αξιολόγηση και βεβαίως μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους. Μέχρι τότε συμμετέχει τεχνικά στην κατάρτιση του τρίτου δανείου μέσω ΕΣΜ και τυπικά μέσω του υπάρχοντος, χωρίς ωστόσο να αναμένουμε οποιαδήποτε εκταμίευση δόσης.

Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια αναμένεται να ενσωματωθούν στο νέο δάνειο. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ενημερώσει την Ε.Ε. από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου ότι το Ταμείο ενδέχεται να μη συμμετέχει με δανειακή σύμβαση μέχρι να δοθεί μια απάντηση στο χρέος.

Κάπου εδώ βασίζεται και ένα από τα επικρατέστερα κυβερνητικά σενάρια το οποίο καλοβλέπουν και οι μετριοπαθείς φωνές της Ε.Ε.

Εάν τελικά η δανειακή σύμβαση περιέχει μέτρα τα οποία θα διασκορπιστούν μέσα σε τρία χρόνια και εάν «περάσει» η άποψη της Κομισιόν ότι το 2015 δεν πρέπει να επιβληθούν άλλα υφεσιακά μέτρα, τότε ο πρωθυπουργός θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, μετά την πρώτη αξιολόγηση (μέσα στο Νοέμβριο εάν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα) και έχοντας μπροστά του τη διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, η συζήτηση της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει τότε.

Βεβαίως τίποτα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο καθώς ΕΣΜ, ΕΚΤ και ΔΝΤ επιμένουν ότι εφόσον τα πολλά χρήματα θα δοθούν στη χώρα μας στην αρχή του προγράμματος, τότε και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι εμπροσθοβαρείς λόγω «αμαρτωλού παρελθόντος». Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ύψος της ύφεσης για φέτος, που μπορεί να ξεπεράσει το 3%, για να υπάρξουν τελικές αποφάσεις. Η Κομισιόν καταθέτει το επιχείρημα ότι εφόσον κάθε τρεις μήνες θα γίνεται αξιολόγηση (όπως παλιά), τα MoU θα ξαναγράφονται και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Με άλλα λόγια, μπορεί τώρα να επιχειρηθεί μια πολιτική προσέγγιση στο ζήτημα, ώστε να μη γίνουν άμεσα εκλογές και στην πρώτη αξιολόγηση να συζητηθούν υψηλότερα πλεονάσματα, νέα μέτρα κ.λπ.

Στις Βρυξέλλες υπάρχει σκεπτικισμός για τις διαρροές περί πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο καθώς θεωρούν ότι οι σκληροπυρηνικοί θα χρησιμοποιήσουν τη δικαιολογία γιατί να υπερψηφίσουν ένα δάνειο για μια χώρα που βαδίζει σε εκλογές πριν καν εφαρμόσει τους όρους του δανείου.

Όσο για το δάνειο-γέφυρα, όλοι στην Ε.Ε. γνωρίζουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διάθεση για κάτι τέτοιο και ότι οι δηλώσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί στοχεύουν στο να καθησυχάσουν τις αγορές, απομακρύνοντας τα σενάρια Grexit που παραμένουν πάνω στο γραφείο του κ. Σόιμπλε...

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Πώς παίζεται το παζάρι για μέτρα και... κάλπες »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Όλα σου τα ’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη του ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα