Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
14/6/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5728
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί
Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν κατά των συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Θα γαμ… τις μάνες ....
Αυξήσεις στο Καματερό και μειώσεις στην Εκάλη
Λατινοπούλου: Παραλήρημα από την πολιτεύτρια της ΝΔ – «Γιατί να βλέπω το αξύριστο πόδι σου;» 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η αναβίωση της Αριστεράς ιστορικό στοίχημα. Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

�������� 
 

Ημερομηνία: 13/9/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η αναβίωση της Αριστεράς ιστορικό στοίχημα.

Θα αρχίσω από μια αναμφισβήτητη διαπίστωση. Μετά από αρκετά χρόνια η ιστορική πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη εμφανίζεται και πάλι δεδομένη. Είτε κατ' επιλογήν είτε κατ' ανάγκην, οι περισσότερες οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, και μαζί με αυτές η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συναποδέχονται ότι η συμμετοχή μας στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο αποτελεί μονόδρομο. Παρ' όλες τις εξαιρετικά δυσοίωνες περιστάσεις, έχει καταστεί πλέον ευρύτερα σαφές ότι η διεθνής απομόνωση, η ελεγχόμενη ή άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είχαν καταστρεπτικές συνέπειες. Πράγματι, καμία χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να πορεύεται με βάση τις δικές της δυνάμεις και μόνον. Αν κάτι μάθαμε τα τελευταία τρία χρόνια αυτό είναι ότι οι κανόνες του παγκοσμιοποιημένου κοινωνικο-οικονομικού συστήματος έχουν συρρικνώσει τα περιθώρια επιλογών των κατά τόπους πολιτικών εξουσιών. Με την οικουμενική θέσπιση της ελεύθερης δι-επικρατειακης κινητικότητας των κεφαλαίων και την παγκόσμια διάχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες και στις εθνικές δικαιοδοσίες εμφανίζονται ολοένα και πιο διάτρητα. Με αυτή την έννοια, εμμέσως πλην σαφώς, οι θεμελιώδεις αμετακίνητες αξιακές αφετηρίες των νεωτερικών πολιτικών συστημάτων φαίνεται να μετατοπίζονται στον κεντρικό τους πυρήνα και να τελούν υπό προϊούσα ιστορική αίρεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοένα και περισσότερο τίθενται ζητήματα «ελλειμμάτων» σε ό,τι αφορά τόσο τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών όσο και τη σημασία των «αποκλειστικών» εθνικών κυριαρχιών.

Υπό τους όρους αυτούς, λοιπόν, οι κατά τόπους πολιτικές εξουσίες δεν είναι πια δυνατόν να θεωρούν δεδομένη την «υπαρξιακή» και θεσμική τους αυτονομία. Μοιραία λοιπόν η προϊούσα αντικειμενική ασυμβατότητα των δημοκρατικών εθνικών κυριαρχιών και της ελεύθερης διακίνησης των ιδιωτικών συμφερόντων των απανταχού επενδυτών και «πιστωτών» οριοθετεί ένα νέο πολιτικό πρόβλημα. Οι κατά τόπους εξουσίες εμφανίζονται πλέον υποχρεωμένες να «διαπραγματεύονται» συνεχώς με τα όρια μιας τυπικά και μόνον απαραβίαστης πολιτειακής αυτονομίας. Αυτή άλλωστε είναι και η πολιτική πεμπτουσία του νεοφιλελευθερισμού. «Αφαιρώντας» την οικονομική πολιτική από τη δικαιοδοσία των πολιτικών εξουσιών, το παγκόσμιο κεφάλαιο μοιάζει να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη αναπαραγωγή της οικουμενικής κυριαρχίας του. Ακόμη λοιπόν και αν δεν συνάπτονται ειδικές συμφωνίες ή δεσμευτικά «μνημόνια», οι αρχές της «καλής διακυβέρνησης» που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης «συναίνεσης της Ουάσιγκτον» στα τέλη της δεκαετίας του '80 δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Στοχεύεται η ελαχιστοποίηση των ελέγχων και των περιορισμών στις συναλλαγές, η εγκαθίδρυση (και ενδεχομένως η συνταγματική κατοχύρωση) μιας μόνιμης δημοσιονομικής λιτότητας, η ιδιωτικοποίηση των πάντων και η αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους. Το «κοινωνικό συμβόλαιο» και το «γενικό συμφέρον» εμφανίζονται εκ προοιμίου εγκλωβισμένα σε γεωπολιτικές παραδοχές. Μαζί με τον Μαρξ, ο Κέινς, ίσως δε και ο Ρουσό καταδικάζονται στο πυρ το εξώτερον.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις μικρές και οικονομικά αδύναμες χώρες που καλούνται να υποταχθούν άνευ όρων στα αδιάλλακτα νεοφιλελεύθερα δόγματα. Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους προϊδεάσεις, ακόμη και η Κούβα και το Ιράν αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν. (Μοναδική ίσως εναπομείνασα εξαίρεση η Βόρεια Κορέα.) Ακόμη και οι ισχυρότερες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία φαίνεται να προσαρμόζονται στις περιστάσεις. Και κατά μείζονα λόγο το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει στα κόμματα που ασκούν, μοιράζονται ή επιχειρούν να αποκτήσουν την εξουσία. Χαρακτηριστικά, τα τριάντα «ένδοξα χρόνια» της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας που επεδίωξε και εν πολλοίς πέτυχε να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό εμφανίζονται πια ως ιστορική παρένθεση.
Ετσι εφεξής ο κυρίαρχος «ορθός λόγος» συνοψίζεται στην παραδοχή πως δεν συγχωρείται πλέον να υπάρξουν ή ακόμη και να διατυπώνονται άλλες υπαλλακτικές προοπτικές. Ο κριτικός λόγος, οι ουτοπικοί «ανορθολογισμοί», η λαϊκή βούληση και μαζί τους και η ιστορία και κατ' επέκταση, ελπίζεται, η πολιτική καλούνται να «τελειώσουν». Ομως, προφανώς, η ιστορία δεν τελείωσε. Πάντα υπάρχουν πολιτικά περιθώρια αλλαγής. Εκείνο όμως που έχει ριζικά αλλάξει είναι η γεωπολιτική κλίμακα των αναθεωρητικών και ανατρεπτικών προταγμάτων. Πράγματι, στο μέτρο που καμία πολιτική εξουσία δεν είναι σε θέση να αντισταθεί από μόνη της στα κελεύσματα των υπερεπικρατειακών αγορών, οι πολιτικές βουλήσεις είναι υποχρεωμένες να διατυπώνονται και να συντονίζονται σε ευρύτερη βάση. Και στο σημείο ακριβώς αυτό εντοπίζεται η σημασία του ταλανιζόμενου ευρωπαϊκού χώρου. Πράγματι η κρίση, η πρωτοφανής όξυνση των ανισοτήτων και τα σωρευμένα αδιέξοδα του πάντα ανολοκλήρωτου ευρωπαϊκού προτάγματος έχουν οδηγήσει στη βαθμιαία μετατόπιση του πολιτικού προβληματισμού. Μπροστά στο φάντασμα της αποσύνθεσης επανέρχονται στο προσκήνιο ξεχασμένα ερωτήματα όπως «τι είναι», «πού πάει» και «προς τι υπάρχει» η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι γεγονός ότι η ελληνική κρίση λειτούργησε σαν καταλύτης. Ασχετα από το περιεχόμενο της πρόσφατης συμφωνίας, ίσως μάλιστα εν όψει του εκβιαστικού τρόπου με τον οποίο τελικά επετεύχθη, είναι σαφές ότι τόσο στο επίπεδο των κατεστημένων κομματικών δυνάμεων όσο και στο επίπεδο της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης τα νοηματικά ταμπού αρχίζουν να καταρρέουν. Η επιτυχημένη - και για πολλούς απρόσμενη - «παράσταση» του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και η ανεπιφύλακτη υποστήριξη του Φρανσουά Ολάντ και του Ματέο Ρέντσι στα ελληνικά αιτήματα κατέδειξαν ότι πληθαίνουν οι αντιστάσεις στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία. Και κάτι αντίστοιχο φαίνεται να σηματοδοτεί το γεγονός ότι, δειλά έστω, μπροστά στο μεταναστευτικό ζήτημα η Ευρώπη μοιάζει να αφυπνίζεται από τον αξιακό της λήθαργο. Γενικευμένη είναι πια η κατακραυγή ενάντια στην εξωτερικευμένη ως πρόσφατα στρουθοκαμηλική εμμονή στην αντίληψη μιας Ευρώπης-φρούριο η οποία κλείνει τα μάτια στις εκατόμβες των προσφύγων που συνωστίζονται στα σύνορά της. Μπορούμε λοιπόν ίσως να ελπίζουμε πως βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας πορείας. Οι ιστορικές ανθρωπιστικές αξίες, η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφότητα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη που είδαν το φως με τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό δεν τελούν υπό εξαφάνιση. Η Ιστορία πάντα μπορεί να επιχειρεί να ξαναρχίσει την πορεία της προς την πρόοδο.

Ακόμη μία φορά λοιπόν το διακύβευμα είναι πολιτικό. Και είναι και πάλι σαφές ότι η κύρια και πάντα ανυπέρβλητη διαχωριστική γραμμή είναι εκείνη που χωρίζει την Αριστερά και τη Δεξιά ανάμεσα σε εκείνους που στοχεύουν στην ανατροπή του κυρίαρχου προτύπου και στην αποκατάσταση των σωρευμένων ανεπιεικειών, αδικιών και κοινωνικών ανισοτήτων και σε εκείνους που επιδιώκουν πάση θυσία τη συντήρηση ενός ολοένα και πιο ανυπόφορου status quo. Είναι επίσης σαφές ότι, ενώ η ιστορική Δεξιά έχει πάντα την τάση να συμβιβάζεται ή ακόμη και να υποθάλπει τους περιορισμούς της λαϊκής κυριαρχίας, η ιστορική Αριστερά είναι υποχρεωμένη να θεμελιώνει την αξιοπιστία της στην άνευ όρων προάσπιση της ελεύθερα εκφραζόμενης λαϊκής βούλησης. Ανάμεσα στις δύο αυτές μεγάλες πολιτικές και αξιακές «οικογένειες» δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν μακροπρόθεσμοι συμβιβασμοί.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο πρέπει να τοποθετηθεί η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη της Αριστεράς δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθούν εκλογές σε πολλές άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Με αυτήν ακριβώς την έννοια η αναμέτρηση είναι πιο κρίσιμη από κάθε προηγούμενη. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αντιπαρατίθενται μετωπικά νέες ασταθείς, αναποκρυστάλλωτες ίσως, ακόμη και «πειραματικές» κοινωνικοπολιτικές συμμαχίες που αναζητούν τη ρήξη με τους κυρίαρχους ιδεολογικούς αυτοματισμούς και την «Ιερά Συμμαχία» των πεπεισμένων και των προθύμων που έχει ως κύριο στόχο να καταπνίξει κάθε αμφισβήτηση ενός αδιέξοδου προτύπου οργάνωσης της κοινωνικής εξουσίας. Η αναβίωση της νέας «ανοικτής» Ευρωπαϊκής Αριστεράς, απαλλαγμένης από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος, είναι το μεγαλύτερο ίσως ιστορικό στοίχημα της εποχής μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας.
www.tovima.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Η αναβίωση της Αριστεράς ιστορικό στοίχημα. Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς

 10/6/2021 
 

Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

 10/6/2021 
 

Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

 8/6/2021 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

 3/6/2021 
 

Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 28/5/2021 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 24/5/2021 
 

Η ΓΛΩΣΣΑ (της αρχαίας τραγωδίας) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;.

 24/5/2021 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;

 9/2/2021 
 

Καί ὕστερα ἀποροῦμε γιατί δέν ἔρχεται ὁ Πούτιν στίς 25 Μαρτίου.Του Μανώλη Κοττάκη

 5/2/2021 
 

Αφού εργαζόμαστε περισσότερο γιατί δεν είμαστε πιο πλούσιοι.Του Ανδρέα Αττάλογλου Οικονομολόγου

 2/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή σχετικά με το μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών - Η περίπτωση της ΓΔΟΥ 504/2021  
Ανακοίνωση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Λογιστών Θήρας σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης της απόφασης ΓΔΟΥ 504/29-5-2021 
Επιστολή διαμαρτυρίας για την ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική με αφορμή την απόφαση ΓΔΟΥ 504/29-5-21, από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Νύχτα αφαίρεσαν την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τις πάγιες δαπάνες 
Διεξαγωγής Σεμιναρίου ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΝΘ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ειδικό Καθεστώς Πρακτορείων Ταξιδιών του Άρθρου 43, ν.2859/2000 στην Πράξη 
Το πρόγραμμα Γέφυρα 2 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής
ΑΑΔΕ: Τι ισχύει με τους κωδικούς 781-782 του Ε1
Κριτήρια υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις για 'Παροχή δεύτερης ευκαιρίας για απωλεσθείσες φορολογικές ρυθμίσεις' 
Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία από το Ταμείο Εγγυήσεων 
Ρύθμιση χρέους: Ποιοι δικαιούνται ένταξη σε… 420 δόσεις – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις 
Επιδότηση παγίων δαπανών - Συμπλήρωση και οριστικοποίηση Ε3 χωρίς να είναι απαραίτητη η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. του Παζαρλόγου Θανάση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα