Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
11/8/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2182
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί
Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη
Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*
Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη
Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι προβλέψεις του Νίκολα Τέσλα για το μέλλον  
Δημήτρης Κουτσούμπας , γγ της ΚΕ του ΚΚΕ 
Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Επαναπρόσληψη της συνεργάτιδας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη αποφάσισε το δικαστήριο
Η Ολομέλεια μετατράπηκε σε αρένα 
Τράπεζες: Νέα σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για επιτάχυνση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Τράπεζες  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η αναβίωση της Αριστεράς ιστορικό στοίχημα. Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

�������� 
 

Ημερομηνία: 13/9/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η αναβίωση της Αριστεράς ιστορικό στοίχημα.

Θα αρχίσω από μια αναμφισβήτητη διαπίστωση. Μετά από αρκετά χρόνια η ιστορική πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη εμφανίζεται και πάλι δεδομένη. Είτε κατ' επιλογήν είτε κατ' ανάγκην, οι περισσότερες οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, και μαζί με αυτές η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συναποδέχονται ότι η συμμετοχή μας στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο αποτελεί μονόδρομο. Παρ' όλες τις εξαιρετικά δυσοίωνες περιστάσεις, έχει καταστεί πλέον ευρύτερα σαφές ότι η διεθνής απομόνωση, η ελεγχόμενη ή άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είχαν καταστρεπτικές συνέπειες. Πράγματι, καμία χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να πορεύεται με βάση τις δικές της δυνάμεις και μόνον. Αν κάτι μάθαμε τα τελευταία τρία χρόνια αυτό είναι ότι οι κανόνες του παγκοσμιοποιημένου κοινωνικο-οικονομικού συστήματος έχουν συρρικνώσει τα περιθώρια επιλογών των κατά τόπους πολιτικών εξουσιών. Με την οικουμενική θέσπιση της ελεύθερης δι-επικρατειακης κινητικότητας των κεφαλαίων και την παγκόσμια διάχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες και στις εθνικές δικαιοδοσίες εμφανίζονται ολοένα και πιο διάτρητα. Με αυτή την έννοια, εμμέσως πλην σαφώς, οι θεμελιώδεις αμετακίνητες αξιακές αφετηρίες των νεωτερικών πολιτικών συστημάτων φαίνεται να μετατοπίζονται στον κεντρικό τους πυρήνα και να τελούν υπό προϊούσα ιστορική αίρεση. Δεν είναι τυχαίο ότι ολοένα και περισσότερο τίθενται ζητήματα «ελλειμμάτων» σε ό,τι αφορά τόσο τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών όσο και τη σημασία των «αποκλειστικών» εθνικών κυριαρχιών.

Υπό τους όρους αυτούς, λοιπόν, οι κατά τόπους πολιτικές εξουσίες δεν είναι πια δυνατόν να θεωρούν δεδομένη την «υπαρξιακή» και θεσμική τους αυτονομία. Μοιραία λοιπόν η προϊούσα αντικειμενική ασυμβατότητα των δημοκρατικών εθνικών κυριαρχιών και της ελεύθερης διακίνησης των ιδιωτικών συμφερόντων των απανταχού επενδυτών και «πιστωτών» οριοθετεί ένα νέο πολιτικό πρόβλημα. Οι κατά τόπους εξουσίες εμφανίζονται πλέον υποχρεωμένες να «διαπραγματεύονται» συνεχώς με τα όρια μιας τυπικά και μόνον απαραβίαστης πολιτειακής αυτονομίας. Αυτή άλλωστε είναι και η πολιτική πεμπτουσία του νεοφιλελευθερισμού. «Αφαιρώντας» την οικονομική πολιτική από τη δικαιοδοσία των πολιτικών εξουσιών, το παγκόσμιο κεφάλαιο μοιάζει να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη αναπαραγωγή της οικουμενικής κυριαρχίας του. Ακόμη λοιπόν και αν δεν συνάπτονται ειδικές συμφωνίες ή δεσμευτικά «μνημόνια», οι αρχές της «καλής διακυβέρνησης» που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της λεγόμενης «συναίνεσης της Ουάσιγκτον» στα τέλη της δεκαετίας του '80 δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Στοχεύεται η ελαχιστοποίηση των ελέγχων και των περιορισμών στις συναλλαγές, η εγκαθίδρυση (και ενδεχομένως η συνταγματική κατοχύρωση) μιας μόνιμης δημοσιονομικής λιτότητας, η ιδιωτικοποίηση των πάντων και η αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους. Το «κοινωνικό συμβόλαιο» και το «γενικό συμφέρον» εμφανίζονται εκ προοιμίου εγκλωβισμένα σε γεωπολιτικές παραδοχές. Μαζί με τον Μαρξ, ο Κέινς, ίσως δε και ο Ρουσό καταδικάζονται στο πυρ το εξώτερον.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις μικρές και οικονομικά αδύναμες χώρες που καλούνται να υποταχθούν άνευ όρων στα αδιάλλακτα νεοφιλελεύθερα δόγματα. Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους προϊδεάσεις, ακόμη και η Κούβα και το Ιράν αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν. (Μοναδική ίσως εναπομείνασα εξαίρεση η Βόρεια Κορέα.) Ακόμη και οι ισχυρότερες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία φαίνεται να προσαρμόζονται στις περιστάσεις. Και κατά μείζονα λόγο το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει στα κόμματα που ασκούν, μοιράζονται ή επιχειρούν να αποκτήσουν την εξουσία. Χαρακτηριστικά, τα τριάντα «ένδοξα χρόνια» της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής σοσιαλδημοκρατίας που επεδίωξε και εν πολλοίς πέτυχε να εξανθρωπίσει τον καπιταλισμό εμφανίζονται πια ως ιστορική παρένθεση.
Ετσι εφεξής ο κυρίαρχος «ορθός λόγος» συνοψίζεται στην παραδοχή πως δεν συγχωρείται πλέον να υπάρξουν ή ακόμη και να διατυπώνονται άλλες υπαλλακτικές προοπτικές. Ο κριτικός λόγος, οι ουτοπικοί «ανορθολογισμοί», η λαϊκή βούληση και μαζί τους και η ιστορία και κατ' επέκταση, ελπίζεται, η πολιτική καλούνται να «τελειώσουν». Ομως, προφανώς, η ιστορία δεν τελείωσε. Πάντα υπάρχουν πολιτικά περιθώρια αλλαγής. Εκείνο όμως που έχει ριζικά αλλάξει είναι η γεωπολιτική κλίμακα των αναθεωρητικών και ανατρεπτικών προταγμάτων. Πράγματι, στο μέτρο που καμία πολιτική εξουσία δεν είναι σε θέση να αντισταθεί από μόνη της στα κελεύσματα των υπερεπικρατειακών αγορών, οι πολιτικές βουλήσεις είναι υποχρεωμένες να διατυπώνονται και να συντονίζονται σε ευρύτερη βάση. Και στο σημείο ακριβώς αυτό εντοπίζεται η σημασία του ταλανιζόμενου ευρωπαϊκού χώρου. Πράγματι η κρίση, η πρωτοφανής όξυνση των ανισοτήτων και τα σωρευμένα αδιέξοδα του πάντα ανολοκλήρωτου ευρωπαϊκού προτάγματος έχουν οδηγήσει στη βαθμιαία μετατόπιση του πολιτικού προβληματισμού. Μπροστά στο φάντασμα της αποσύνθεσης επανέρχονται στο προσκήνιο ξεχασμένα ερωτήματα όπως «τι είναι», «πού πάει» και «προς τι υπάρχει» η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι γεγονός ότι η ελληνική κρίση λειτούργησε σαν καταλύτης. Ασχετα από το περιεχόμενο της πρόσφατης συμφωνίας, ίσως μάλιστα εν όψει του εκβιαστικού τρόπου με τον οποίο τελικά επετεύχθη, είναι σαφές ότι τόσο στο επίπεδο των κατεστημένων κομματικών δυνάμεων όσο και στο επίπεδο της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης τα νοηματικά ταμπού αρχίζουν να καταρρέουν. Η επιτυχημένη - και για πολλούς απρόσμενη - «παράσταση» του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και η ανεπιφύλακτη υποστήριξη του Φρανσουά Ολάντ και του Ματέο Ρέντσι στα ελληνικά αιτήματα κατέδειξαν ότι πληθαίνουν οι αντιστάσεις στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία. Και κάτι αντίστοιχο φαίνεται να σηματοδοτεί το γεγονός ότι, δειλά έστω, μπροστά στο μεταναστευτικό ζήτημα η Ευρώπη μοιάζει να αφυπνίζεται από τον αξιακό της λήθαργο. Γενικευμένη είναι πια η κατακραυγή ενάντια στην εξωτερικευμένη ως πρόσφατα στρουθοκαμηλική εμμονή στην αντίληψη μιας Ευρώπης-φρούριο η οποία κλείνει τα μάτια στις εκατόμβες των προσφύγων που συνωστίζονται στα σύνορά της. Μπορούμε λοιπόν ίσως να ελπίζουμε πως βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας πορείας. Οι ιστορικές ανθρωπιστικές αξίες, η ελευθερία, η ισότητα, η αδελφότητα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη που είδαν το φως με τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό δεν τελούν υπό εξαφάνιση. Η Ιστορία πάντα μπορεί να επιχειρεί να ξαναρχίσει την πορεία της προς την πρόοδο.

Ακόμη μία φορά λοιπόν το διακύβευμα είναι πολιτικό. Και είναι και πάλι σαφές ότι η κύρια και πάντα ανυπέρβλητη διαχωριστική γραμμή είναι εκείνη που χωρίζει την Αριστερά και τη Δεξιά ανάμεσα σε εκείνους που στοχεύουν στην ανατροπή του κυρίαρχου προτύπου και στην αποκατάσταση των σωρευμένων ανεπιεικειών, αδικιών και κοινωνικών ανισοτήτων και σε εκείνους που επιδιώκουν πάση θυσία τη συντήρηση ενός ολοένα και πιο ανυπόφορου status quo. Είναι επίσης σαφές ότι, ενώ η ιστορική Δεξιά έχει πάντα την τάση να συμβιβάζεται ή ακόμη και να υποθάλπει τους περιορισμούς της λαϊκής κυριαρχίας, η ιστορική Αριστερά είναι υποχρεωμένη να θεμελιώνει την αξιοπιστία της στην άνευ όρων προάσπιση της ελεύθερα εκφραζόμενης λαϊκής βούλησης. Ανάμεσα στις δύο αυτές μεγάλες πολιτικές και αξιακές «οικογένειες» δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν μακροπρόθεσμοι συμβιβασμοί.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο πρέπει να τοποθετηθεί η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη της Αριστεράς δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθούν εκλογές σε πολλές άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Με αυτήν ακριβώς την έννοια η αναμέτρηση είναι πιο κρίσιμη από κάθε προηγούμενη. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αντιπαρατίθενται μετωπικά νέες ασταθείς, αναποκρυστάλλωτες ίσως, ακόμη και «πειραματικές» κοινωνικοπολιτικές συμμαχίες που αναζητούν τη ρήξη με τους κυρίαρχους ιδεολογικούς αυτοματισμούς και την «Ιερά Συμμαχία» των πεπεισμένων και των προθύμων που έχει ως κύριο στόχο να καταπνίξει κάθε αμφισβήτηση ενός αδιέξοδου προτύπου οργάνωσης της κοινωνικής εξουσίας. Η αναβίωση της νέας «ανοικτής» Ευρωπαϊκής Αριστεράς, απαλλαγμένης από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος, είναι το μεγαλύτερο ίσως ιστορικό στοίχημα της εποχής μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας.
www.tovima.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Η αναβίωση της Αριστεράς ιστορικό στοίχημα. Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 24/7/2020 
 

Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί

 6/7/2020 
 

Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη

 22/6/2020 
 

Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*

 18/6/2020 
 

Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη

 17/6/2020 
 

Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας

 16/6/2020 
 

Guy Standing: Ο εμπνευστής του Βασικού Εισοδήματος, για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

 15/6/2020 
 

Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην εποχή των (κορωνα)ιών: Ένας ιός μπορεί να αλλάξει αυτά που ξέραμε…Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

 3/6/2020 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Υπέρογκα πρόστιμα αλλά για τους κακούς ή ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
Α. Βεσυρόπουλος: Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Προς Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Θέμα: Άσκηση καθηκόντων Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος 
Παρουσίαση Έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 "Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις" 
Ενημέρωση για την αναγνώρισης των κολλεγίων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ολες οι απαντήσεις για την επιδότηση της δόσης στεγαστικών
Ε. 2118 /24-07-2020 Κοινοποίηση της Γνωμοδότησης υπ΄αριθ. 220/2019 της Α΄ Τακτικής Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. σχετικά με την τύχη κατάσχεσης εις χείρας τρίτου σε βάρος οφειλέτιδας επιχείρησης, επιβληθείσας προ.... 
Α. 1163 /09-07-2020 Εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 6 του άρθρου 15 και της παραγράφου 4 του άρθρου 40 του ν. 4172/2013, οι οποίες προστέθηκαν......, σχετικά με τις δαπάνες που αποδεικνύονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. 
Σε ΦΕΚ οι 8 δόσεις για το φόρο εισοδήματος 
Eπιστρεπτέα προκαταβολή: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις 
Νέα εγκύκλιος του Υπ.Εργασίας με διευκρινίσεις για τους εποχικά εργαζόμενους 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα