Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
20/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1655
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πώς θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες το Μαξίμου

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/11/2015 6:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Σπριντ για τα 2+10 δισ. ευρώ. Αλλαγή πλεύσης των δανειστών, που «έφεραν μπροστά» τις μεταρρυθμίσεις στις τράπεζες λόγω ανακεφαλαιοποίησης. Πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια, Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Τα μέτωπα με 100 δόσεις και γενόσημα.

«Ικανοποίηση» εκπέμπει το Μαξίμου από την έκβαση του χθεσινού Eurogroup, μετά και τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη συνεδρίαση, ότι «αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα».

Ωστόσο η κυβέρνηση καλείται να κάνει ένα ακόμα σπριντ προκειμένου έως τη Δευτέρα να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών και να «μην πέσει θύμα της επιτυχίας της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η ανακεφαλαιοποίηση.

Το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησαν τα βιβλία προσφορών για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας μάλιστα ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές, φαίνεται ότι ως ένα βαθμό αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους και όπως παραδέχτηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τώρα η βασική προτεραιότητα είναι η ανακεφαλαιοποίηση.

Αυτό οδήγησε το Eurogroup σε αλλαγή ρότας. Εως και την προηγούμενη εβδομάδα, δια στόματος Πιερ Μοσκοβισί, γνωρίζαμε ότι η χώρα θα πρέπει να καλύψει όχι μόνο το πρώτο αλλά και το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων ώστε να εξασφαλίσει τη χρήση των 10 δισ. ευρώ. Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup όμως αλλάζει τα δεδομένα. Η Αθήνα καλείται να κλείσει τα προαπαιτούμενα του πρώτου πακέτου (με μεγάλο αγκάθι ακόμα τους πλειστηριασμούς) αλλά και εκκρεμότητες που σχετίζονται με τις τράπεζες, έτσι ώστε έως την άλλη εβδομάδα και μετά από επικύρωση του EWG να δρομολογηθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ αλλά και όποιου ποσού απαιτηθεί από τα 10 δισ. ευρώ.

Δι' αυτού του τρόπου δηλαδή κερδίζει χρόνο αναφορικά με δύσκολα μέτρα (φορολογικά, ασφαλιστικό κ.ά.) που περιλαμβάνονταν στο δεύτερο σετ.

Στην κυβέρνηση, που ήδη συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο για σήμερα το πρωί, επικρατεί αισιοδοξία. Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «αναγνώρισαν με ρητό τρόπο την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος» και γι' αυτό «εξουσιοδότησαν» το EuroWorking Group να επικυρώσει το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που θα οριστικοποιηθεί στις ερχόμενες ημέρες.

Κατά το Μαξίμου, η χθεσινή εξέλιξη «διέψευσε όσους τις προηγούμενες ημέρες ισχυρίζονταν ότι η σταθερή εμμονή της Ελλάδας στις θέσεις της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πορεία και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης».

«Τρέξτε για τα δάνεια»

Αναφορικά με την «εντολή» του Eurogroup στην κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα μέτρα για τη διακυβέρνηση των τραπεζών και να κλείσει τις εκκρεμότητες του πρώτου πακέτου που παραμένουν, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει στο Euro2day.gr ότι:

Πρώτον, σε ό,τι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η τελική λύση «θα βρίσκεται πολύ κοντά στην κυβερνητική πρόταση», έτσι ώστε να μη βρεθούν χωρίς στέγη «τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα».

Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Euro2day.gr, έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης πρόταση που καλύπτει λίγο περισσότερο από το 50% των φορολογουμένων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η αντικειμενική αξία του ακινήτου να υποχωρήσει στις 180.000 ευρώ, με προσαύξηση 50.000 ευρώ για το ζευγάρι και 25.000 ευρώ για το παιδί.

Το εισοδηματικό κριτήριο για μια οικογένεια είναι πιθανό να υποχωρήσει ελαφρά κάτω από τις 30.000 ευρώ. Απώτερος στόχος αυτής της νέας βελτιωμένης πρότασης της ελληνικής πλευράς, η προστασία τουλάχιστον του 55% των δανειοληπτών. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται ο προσδιορισμός του εισοδήματος με βάση έναν συντελεστή (για παράδειγμα 1,6-1,7) επί του κόστους διαβίωσης όπως αυτό προκύπτει από την ΕΛΣΤΑΤ για την κάθε οικογένεια. Αυτό θα μπορούσε είτε να είναι σταθερό για μια τριετία, είτε να ξεκινήσει από υψηλό ποσοστό (π.χ. 1,7) και να υποχωρεί κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη προστασίας των αδυνάτων αλλά μίλησε για την ανάγκη να αποκαλυφθούν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», ενώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι το Eurogroup δεν ασχολήθηκε «με αριθμούς».

Δεύτερον, ότι οι εταίροι «θα ήθελαν να ανοίξει η συζήτηση για τη συνολική στρατηγική του τραπεζικού δανεισμού, δηλαδή για τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά και τα επιχειρηματικά δάνεια». Είναι θέμα το οποίο προγραμματίζονταν για τα τέλη του μήνα αλλά τώρα έρχεται μπροστά, εξαιτίας της επιλογής να κλείσουν άμεσα όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα.

Τρίτον, όπως σημειώνει το ίδιο στέλεχος, η σχέση του ΤΧΣ με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προβλέπεται σαφώς στη συμφωνία του Ιουλίου και βάσει αυτών (έχει κάνει σαφές ότι) θα κινηθεί η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι το θέμα του Ταμείου (που θα πάρει τις μετοχές των τραπεζών και δι' αυτού του τρόπου σχετίζεται με την τραπεζική διοίκηση) άνοιξε ο Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. Στη συνέντευξη Τύπου, από τους Μοσκοβισί-Ντάισελμπλουμ διευκρινίστηκε ότι υπάρχουν ελληνικές προτάσεις για το θέμα οι οποίες τελούν υπό επεξεργασία από τους θεσμούς και γι' αυτό δεν έχουν γνωστοποιηθεί στους υπουργούς Οικονομικών.

Οι 100 δόσεις

Και ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να κληθεί πιθανότατα να προχωρήσει σε ορισμένες διορθώσεις με τη νομοθεσία που ήδη ψήφισε σε ό,τι αφορά στη διακυβέρνηση των τραπεζών και του ΤΧΣ, με την έλευση της τρόικας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι για το θέμα των 100 δόσεων. Όπως είναι γνωστό, οι εταίροι πιέζουν για ξαφνικό θάνατο στις περιπτώσεις που δεν πληρωθεί έστω και μία ημέρα η οφειλή του δικαιούχου (ή οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις), ενώ η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει χρονικό περιθώριο 30 ημερών. Η εναλλακτική που κατέθεσε η Αθήνα προέβλεπε σταδιακό περιορισμό του χρονικού παράθυρου (να μειωθεί στις 20 ημέρες τον Ιούνιο του 2016 και ακόμα περισσότερο τον Δεκέμβριο της επόμενης χρονιάς). Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να περνά από το κουαρτέτο και το θέμα αναμένεται να επανεξεταστεί καθώς το οικονομικό επιτελείο επέστρεψε στην αρχική θέση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι πολύ κοντά βρίσκεται η διευθέτηση του θέματος των γενόσημων φαρμάκων που επίσης αποτέλεσαν αγκάθι τις τελευταίες ημέρες.

Το «παράλληλο πρόγραμμα» στο Υπουργικό

Όπως προαναφέρθηκε, τα παραπάνω θα απασχολήσουν το Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε για σήμερα το πρωί (10.30 μ.μ.) ο Αλέξης Τσίπρας.

Βασικό θέμα θα είναι τα χρονοδιαγράμματα για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων. Το δεύτερο θέμα θα αφορά στο «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, το επόμενο «μεγάλο» κεφάλαιό του θα είναι οι εργασιακές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης και για την πορεία του προσφυγικού και τις ελληνικές θέσεις εν ψει και της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα.

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: maximou-180-1_b.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Πώς θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες το Μαξίμου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα