Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8646
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο Μάριο Ντράγκι δεν φέρνει «δώρα» στις αγορές

�������� 
 

Ημερομηνία: 27/12/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ο Μάριο Ντράγκι δεν φέρνει «δώρα» στις αγορές.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε επιπλέον κινήσεις για την τόνωση της οικονομίας. Που στηρίζουν τις απόψεις τους και γιατί φοβούνται ότι δεν αρκεί η Φρανκφούρτη για να έρθει ισχυρή ανάκαμψη.
Ο Μάριο Ντράγκι δεν φέρνει «δώρα» στις αγορές

Πολλοί οικονομολόγοι αμφιβάλουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει το μέγεθος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 1,46 τρισ. ευρώ παρά τις διαβεβαιώσεις του Μάριο Ντράγκι ότι επιπλέον μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης είναι ακόμα στο τραπέζι.

Η πρόβλεψη ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω δράση καταγράφεται στην ετήσια δημοσκόπηση των Financial Times στους αναλυτές και ήρθε παρά τις προσπάθειες Ντράγκι να πείσει τις αγορές ότι η ΕΚΤ παραμένει δεσμευμένη να δράσει αν ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη στην ευρωζώνη συνεχίσουν να απογοητεύουν.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όταν η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων περίμεναν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πλήρη ποσοτική χαλάρωση, σχεδόν το μισό των 33 ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι η ΕΚΤ δεν θα κάνει τίποτα αυτή τη χρονιά. Οι υπόλοιποι είπαν ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το QE ή θα μειώσει τα επιτόκια, αν και κάποιοι από αυτούς που περίμεναν περισσότερη χαλάρωση σημείωσαν πως η ΕΚΤ είναι απίθανο να αλλάξει δραστικά την υφιστάμενη πολιτική της.

Οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΚΤ αναφέρουν ότι η ευρωζώνη, που παλεύει να αναπτυχθεί εξίσου ισχυρά με την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, θα έχει ανάπτυξη 1,7% το 2016, αφού πετύχει φέτος 1,5% του ΑΕΠ, καθώς το QE τονώνει την οικονομία.

Η ΕΚΤ ολοκλήρωσε τη χρονιά με μια ψηφοφορία στις 3 Δεκεμβρίου που οδήγησε σε μείωση ενός από τα βασικά της επιτόκια στο -0,3% και σε χρονική επέκταση του προγράμματος αγοράς, που όμως αφήνει το QE στο 1,46 τρισ. ευρώ. Η κίνηση ήρθε ημέρες πριν η FED αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2006, υποδηλώνοντας την απόλυτα αντίθετη πολιτική που επιδιώκουν οι δυο πλευρές του Ατλαντικού

Οι αγορές όμως βυθίστηκαν μετά την απόφαση της ΕΚΤ. Οι επενδυτές παραπονέθηκαν ότι η κεντρική τράπεζα παραπλάνησε τις αγορές αναφορικά με το μέγεθος της επιπλέον χαλάρωσης που ήταν διατεθειμένη να προσφέρει για να τονώσει την ανάκαμψη.

Ο Μ. Ντράγκι «χτύπησε» μια μέρα μετά την ψηφοφορία του Δεκεμβρίου λέγοντας ότι δεν υπάρχει όριο στο τι θα κάνουν οι χαράκτες πολιτικής της ευρωζώνης για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο που έχει τεθεί.
Παρ’ όλα αυτά οι οικονομολόγοι περιμένουν ελαφρά υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και ουσιαστικά υψηλότερο πληθωρισμό το 2016.

Όταν ρωτήθηκε αν η κεντρική τράπεζα μπορεί να κάνει περισσότερα ο Dario Perkins, chief European economist στη Lombard Street Research δήλωσε: «Δεν νομίζω, εκτός αν κάτι πάει στραβά ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία».

Τα υφιστάμενα μέτρα της ΕΚΤ οδήγησαν ήδη σε επέκταση του ισολογισμού της κατά 600 δισ. ευρώ, τώρα βρίσκεται στα 2,8 τρισ. ευρώ. Σύμφωνα σχεδόν με όλους τους οικονομολόγους που ρώτησαν οι Financial Times, 24 στους 28, ο ισολογισμός θα αυξηθεί εκ νέου το 2016 και θα είναι μεταξύ 3 – 4 τρισ. ευρώ. Μια αύξηση αυτού του μεγέθους είναι αναμενόμενη καθώς η ΕΚΤ έχει ήδη δεσμευτεί να αγοράζει τίτλους αξίας 60 δισ. ευρώ κάθε μήνα, έως και το Μάρτιο του 2017, στο πλαίσιο του QE.

Ο Jean-Michel Six, chief EMEA economist στην Standard & Poor's δήλωσε: «Η ΕΚΤ ήδη ‘δεσμεύτηκε’ για περισσότερο επιθετική χαλάρωση στη συνάντηση του Δεκεμβρίου, αν και οι αγορές δεν πείστηκαν άμεσα».

Για αυτούς που πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα κάνει περισσότερα την επόμενη χρονιά, η πιο δημοφιλής επιλογή δράσης είναι η περαιτέρω μείωση του επιτοκίου καταθέσεων για τα αποθεματικά που παρκάρουν οι τράπεζες στην ΕΚΤ. Κάποιοι επίσης θεωρούν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το πακέτο του QE.

«Η πίεση προς την ΕΚΤ για να παρέχει περισσότερη στήριξη είναι πιθανή αν, όπως περιμένουμε, η οικονομική ανάκαμψη παραμείνει νωθρή και ο πληθωρισμός χαμηλός», δήλωσε ο Jonathan Loynes, chief European economist στην Capital Economics.

Ο στόχος της ΕΚΤ είναι πληθωρισμός χαμηλότερα, αλλά κοντά στο 2%. Τώρα είναι μόλις 0,2% και παραμένει κάτω του 1% για πάνω από δυο χρόνια.

Ο Loynes προσέθεσε: «η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ ίσως βοηθήσει να μειωθεί η ισοτιμία του ευρώ, αλλά θα δημιουργήσει επίσης ανοδική πίεση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Η ΕΚΤ ίσως πρέπει να αυξήσει το ρυθμό αγορών για να αποτρέψει ότι αυτό θα αποτελέσει πλήγμα στις προοπτικές ανάκαμψης».

Μια άλλη επιλογή που ανακινήθηκε από τους ερωτηθέντες ήταν η επέκταση της ζωής του προγράμματος αγοράς τίτλων πέρα από την άνοιξη του 2017.

Ενώ ορισμένοι ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι η αντίδραση της ΕΚΤ βοήθησε, άλλοι αμφιβάλουν ότι επιπλέον νομισματική χαλάρωση μπορεί από μόνη της να κάνει αρκετά για να ωθήσει σε ισχυρότερη ανάκαμψη. Η δράση από τους κεντρικούς τραπεζίτες πρέπει να συνοδεύεται από ισχυρότερα μέτρα από τους πολιτικούς, όπως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, για να οδηγήσουν σε ισχυρότερη ανάκαμψη, υποστηρίζουν.

Ο George Magnus, senior economic adviser στη UBS δήλωσε: «Το καύσιμο της ΕΚΤ βρήκε σε τοίχο. Περαιτέρω δράση μπορεί να ενθουσιάσει τις αγορές, αλλά είναι ερώτημα αν κάποια από τις επιλογές που είναι ανοικτές για την ΕΚΤ έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους βασικούς παράγοντες που κρατούν την ευρωζώνη πίσω σε ότι αφορά ανάπτυξη και ζήτηση, για παράδειγμα η έλλειψη υποστηρικτικών δράσεων από τις αρχές που χειρίζονται τα δημοσιονομικά και τους προϋπολογισμούς».

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ο Μάριο Ντράγκι δεν φέρνει «δώρα» στις αγορές »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις θα προτείνει η Κομισιόν

 25/5/2020 
 

Ντιμιτρί Ελ Μούρ: Λοιμός της Αθήνας – Covid 19, η ιστορία επαναλαμβάνεται

 25/5/2020 
 

Πόση ζημιά θα προκαλέσει ο κορονοϊός στη διεθνή οικονομία

 21/5/2020 
 

Ιαπωνία-Κατάρ-Βρετανία «εγγυήθηκαν» για την τουρκική οικονομία: Τι σημαίνει η ανταλλαγή λιρών με γιέν-στερλίνες-ριγιάλ

 20/5/2020 
 

Έρευνα – χαστούκι για Ερντογάν: Η πλειονότητα των νέων θέλει να φύγει από την Τουρκία

 20/5/2020 
 

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ

 20/5/2020 
 

Fitch: Ποιοι κλάδοι θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown

 20/5/2020 
 

«Η ΕΚΤ θα αγοράζει κρατικά ομόλογα, παρά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου»

 19/5/2020 
 

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατ. προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι

 19/5/2020 
 

Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

 18/5/2020 
 

Πώς πέρασαν την καραντίνα οι υπερ-πλούσιοι του πλανήτη

 15/5/2020 
 

Politico: Πώς η Google και η Apple όρισαν το παιχνίδι στις εφαρμογές ιχνηλάτησης Covid-19

 15/5/2020 
 

ΗΠΑ: Εκατομμύρια αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κάθε βδομάδα

 15/5/2020 
 

Ραγδαία αύξηση του χρέους

 15/5/2020 
 

Διαγραφή χρέους 70 φτωχών χωρών ζητούν Σάντερς-Βαρουφάκης

 14/5/2020 
 

«Το επιπλέον χρέος θα γυρίσει να μας στοιχειώσει»

 14/5/2020 
 

Covid-19: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για παγκοσμίων διαστάσεων κρίση ψυχικής υγείας

 14/5/2020 
 

Αυξημένη εποπτεία έως και… μνημόνια φέρνουν τα φθηνά δάνεια ESM

 13/5/2020 
 

Έπαινοι Κρούγκμαν στην Ελλάδα : Συνέτριψε την καμπύλη του κοροναϊού

 12/5/2020 
 

Με ρυθμούς ρεκόρ τυπώνει χρήμα η ΕΚΤ – Πόσα ελληνικά ομόλογα έχει αγοράσει

 12/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Όπως τ' όνειρο

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα