Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6526
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ το

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/1/2008   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Οι οικονομολόγοι που εργαζόμαστε στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα αυτήν την στιγμή δεν έχουν απολύτως καμία επαγγελματική κατοχύρωση. Είμαστε παιδία του ενός κατώτερου θεού. Δεν μας αναγνωρίζεται η επιστημονική ιδιότητα του οικονομολόγου και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε να εργαζόμαστε σε θέσεις εργασίας που ουδεμία συσχέτιση έχουν με το επιστημονικό αντικείμενο των σπουδών μας που είναι η οικονομία.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προσληφθεί με την ειδικότητα διοικητικού λογιστικού και αποτελούμε το εξιλαστήριο θύμα της μη κατοχύρωσης του οικονομολογικού επαγγέλματος στο δημόσιο τομέα. Έτσι ενώ κανονικά με βάση το επιστημονικό μας υπόβαθρο θα έπρεπε να στελεχώνουμε ως υπάλληλοι τις οικονομικές υπηρεσίες των δημόσιων υπηρεσιών  και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου έτσι ώστε να εργαζόμαστε πάνω στην ειδικότητα την οποία σπουδάσαμε, πολλές φορές βρισκόμαστε να στελεχώνουμε τμήματα που ουδεμία συσχέτιση φέρουν με το γνωσιολογικό και επιστημονικό μας υπόβαθρο, με αποτέλεσμα και εμείς να είμαστε δυσαρεστημένοι αλλά και το ελληνικό δημόσιο να μην επιτυγχάνει την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας του λόγω της μη ορθής αξιοποίησης και κατανομής και διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων.

Έτσι στο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο εργάζομαι (Ν.Π.Δ.Δ.) και στο οποίο εισήλθα με αδιάβλητο δημόσιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, υπάρχουν οικονομολόγοι επιστήμονες οι οποίοι διορίστηκαν με την ειδικότητα Π.Ε. Διοικητικού λογιστικού (όπως και εγώ ο ίδιος εξάλλου) και οι οποίοι στελεχώνουν μία σειρά από διοικητικές υπηρεσίες άσχετες με το επιστημονικό αντικείμενο της οικονομίας(π.χ. Γραμματειακή υποστήριξη παθολογικού τμήματος, πρωτόκολλο, γραμματεία, τμήμα κίνησεως ασθενών κ.τ.λ.). Την ίδια δε στιγμή οι οικονομικές υπηρεσίες πολλές φορές στελεχώνονται από άτομα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν  με την οικονομική επιστήμη καθώς είτε είναι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι.  τουριστικών επαγγελμάτων είτε είναι δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως και ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της οικονομικής επιστήμης.

Επειδή πιστεύω ότι στους δύσκολους σημερινούς καιρούς που ζούμε η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι οικονομικά αποτελεσματική και να μεγιστοποιεί το παραγόμενο προϊόν της με την χρησιμοποίηση των ελάχιστων δυνατών παραγωγικών εισροών , θεωρώ ότι η ορθή και παραγωγική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της είναι μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις ώστε να βελτιστοποιεί το παραγωγικό της αποτέλεσμα. Τούτο όμως μεταξύ άλλων προϋποθέτει μία σύγχρονη οικονομική διοίκηση και μία υψηλής ποιοτικής στάθμης χρηματοοικονομική διαχείριση που κατά την άποψη μου μόνο οικονομολόγοι μπορούν να την διασφαλίσουν.

Ως εκ τούτου προτείνω την θωράκιση και κατοχύρωση του οικονομολογικού επαγγέλματος στον δημόσιο τομέα με τα εξής μέτρα:

o       Διαχωρισμό του οικονομολογικού επαγγέλματος στο δημόσιο τομέα από όλες τις υπόλοιπες διοικητικές εργασίες.

o       Δημιουργία νέου κλάδου – ειδικότητας Π.Ε. Οικονομολόγων με σαφή προσδιορισμό των εργασιών και καθηκόντων που θα μπορεί να αναλάβει ο κάθε προσληφθείς με την συγκεκριμένη ειδικότητα

o       Άμεση ένταξη όλων των δημόσιων υπάλληλων που προσεληφθήσαν στο δημόσιο με ειδικότητα Π.Ε. Διοικητικού –λογιστικού με δημόσιο γραπτό διαγωνισμό τού ΑΣΕΠ  και είναι κάτοχοι πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΕΙ) οικονομικών επιστημών και εγγεγραμμένα μέλη του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος στην νέα ειδικότητα Π.Ε.Οικονολόγων.

o       Διαχωρισμό της διαδικασίας πρόσληψης εργαζομένων που προορίζονται να στελεχώσουν οικονομικά τμήματα και οικονομικές υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου , με ξεχωριστή προκήρυξη και  διαγωνισμό προσαρμοσμένο στο επιστημονικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο των οικονομολόγων, από τις διαδικασίες πρόσληψης των υπόλοιπων διοικητικών υπαλλήλων.

o       Στελέχωση όλων των οικονομικών υπηρεσιών και οικονομικών τμημάτων του Ελληνικού δημοσίου αποκλειστικά με οικονομολόγους και μόνον κατ’εξαίρεσιν και λόγω ελλείψεως προσωπικού ειδικότητας Π.Ε. Οικονομολόγων, με λοιπούς διοικητικούς υπάλληλους.

o       Άμεση απομάκρυνση όλων των οικονομολόγων από θέσεις και τμήματα της δημόσιας διοίκησης που δεν συσχετίζονται με το επιστημονικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο των σπουδών τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Πιστεύω ακράδαντα ότι προκειμένου να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα όλων των οικονομολόγων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα κάτω από την ειδικότητα Π.Ε. διοικητικού λογιστικού, πρέπει να θεσμοθετηθεί διαδικασία αντίστοιχη με αυτήν της έκδοσης αδείας άσκησης οικονομολογικού επαγγέλματος από το οικονομικό επιμελητήριο που σήμερα εκδίδεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Όλοι όσοι είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικών επιστημών ανώτατης εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι.),είναι μέλη του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος  και προσκομίζουν βεβαίωση από την υπηρεσία τους ότι προσελήφθησαν ως υπάλληλοι Π.Ε. διοικητικού λογιστικού να έχουν το δικαίωμα να εκδώσουν άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος σε υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου και μόνον αυτοί να έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται στην νεα ειδικότητα Π.Ε. Οικονομολόγων που παραπάνω πρότεινα.

                      ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

                              Κουγιάς Γεωργίος         

    

 

Υπογραφή : ΚουγιάςΓεώργιος .

  Σχολιασμός Θέματος «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ του Κουγιάς Γεωργίος »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Linflation structurelle et l evolution du systeme economique

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα