Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
19/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6352
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τα 3, 7 και 9 ευρώ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών

�������� 
 

Ημερομηνία: 11/1/2016 6:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα 3, 7 και 9 ευρώ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών

Ο Βασίλης ΚορκίδηςΣύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΣΕΕ, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι προσωρινή και επιβαρύνει ελάχιστα τους εργοδότες .

Επιστολή με την οποία παρεμβαίνει στον διάλογο για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα στείλει αύριο Δευτέρα προς τους εμπόρους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Σε αυτήν σημειώνει ότι η επιπλέον επιβάρυνση «που με ευθύνη και συνειδητά δέχθηκαν οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ» και αυτή προβλέπει «3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, απευθυνόμενος στα μέλη της, αναφέρει πως επικρατεί απόλυτη σύγχυση στην αγορά, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι αρκετοί έμποροι.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι «το ασφαλιστικό είναι ένα ενιαίο εθνικό θέμα, αλλά υπάρχουν δύο διαφορετικά θέματα για τις ασφαλιστικές εισφορές».

Όπως τονίζει, «η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δεχθήκαμε οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι πληροφοριακά είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα».

«Επιμένω και δεν μετανιώνω»

Ο Βασίλης Κορκίδης υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι «όσο με αφορά, έδωσα απαντήσεις και όχι δεν μετανιώνω αλλά επιμένω στη στάση, στη θέση μου, τις προτάσεις και τις αποφάσεις μου».

Επομένως καλεί τους εμπόρους, μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, να καταθέσουν προτάσεις για να συμπεριληφθούν στην αναλυτική πρόταση που θα καταθέσει η ΕΣΕΕ στην κυβέρνηση.

Η συνέλευση των Περιπτερούχων

Το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών είναι φλέγον και απασχόλησε σήμνερα και τη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής.

Σε αυτήν, τόσο ο Βασίλης Κορκίδης όσο αλλά και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, σημείωσαν ακόμη μία φορά τη σημασία του διαλόγου για τη χάραξη μίας μακρόχρονης εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφεραν πόσο σημαντική είναι μια πρόσκαιρη αύξηση των εισφορών για το νέο ασφαλιστικό.

Στην παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ήταν λάθος των εργοδοτικών οργανώσεων να δεχθούν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ απάντησε πως μεγάλη ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η επιστολή του προέδρου της ΕΣΕΕ

Την επιστολή που θα στείλει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, και η οποία φέρει τίτλο «Απόλυτη σύγχυση στην αγορά για τις ασφαλιστικές αγορές» έχει στην κατοχή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Απόλυτα δικαιολογημένα με το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί, διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι μου έμποροι δεν έχουν τη σωστή πληροφόρηση για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Το ασφαλιστικό είναι ένα ενιαίο εθνικό θέμα αλλά έχουμε δύο διαφορετικά θέματα για τις εισφορές.

»Είναι διαφορετικό μεγάλο θέμα το νέο σχέδιο του ασφαλιστικού, που μετατρέπει τις εισφορές σε φορολογία επί του εισοδήματος μας από 27% έως 34,5%, (20%+6,95%+7,5%) αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2017, και βεβαίως δεν συμφωνούμε, και διαφορετικό είναι το θέμα μας τον Ιανουαρίο του 2016 με το επιπλέον 1% μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών για τις επικουρικές των εργαζομένων που δέχθηκαν οι 4 κοινωνικοί εταίροι, για να μην μειωθούν και άλλο οι 3 εκατομμύρια, ήδη μειωμένες κατά 6 φορές, κύριες συντάξεις.

»Συμφωνήσαμε σε μια περιορισμένη σε χρόνο και ποσοστό επιβάρυνση συνολικά 230-250 εκατ. που αφορά στο ισχύον ασφαλιστικό σύστημα για να κλείσει το προαπαιτούμενο της τρύπας των 1,8 δισ. του ασφαλιστικού ώστε να περάσει η χώρα την 1η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η δόση των 5 δισ. του Ιανουαρίου το συντομότερο, προς αποφυγή του οριστικού “game-over” για την οικονομία του τόπου.

»Η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δεχθήκαμε οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι πληροφοριακά είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα.

»Στο εμπόριο αυτή η επιβάρυνση κοστίζει στους 270.000 μικρομεσαίους εμπόρους για τους 392.000 εργαζόμενους Χ 3 ευρώ = 1,2 εκατ. Χ 14 = 17 εκατ., με max για 7-9 ευρώ τα 25 εκατ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους ως ισοδύναμο στο να μην μειωθούν αναδρομικά συντάξεις κατά 550 εκατ. ευρώ από 1/1/16, κάτι που βεβαίως θα λείψει και θα φανεί άμεσα στην αγορά.

»Σημειωτέον ότι οι εισφορές για επικουρικό είναι σήμερα 3+3% για εργοδότες και εργαζόμενους και ουσιαστικά ισχύει μόνο για μισθωτούς, αφού οι 265 000 έμποροι δεν έχουμε επικουρική ασφάλιση. Υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί στο λιανεμπόριο είναι αυταπασχολούμενοι, που σημαίνει ότι δεν απασχολούν προσωπικό, άρα δεν καταβάλουν τίποτα επιπλέον.

»Σας ρωτώ:

1. Ποιο λοιπόν από τα δύο είναι περισσότερο υφεσιακό μέτρο και ποιο έχει άμεσες επιπτώσεις στην κατανάλωση, στην οικονομία και στην ελληνική αγορά;

2. Ποιοι ανέδειξαν το θέμα των ανισοτήτων και των υπερβολών στον νέο υπολογισμό των ασφαλιστικών υποχρεώσεων εργοδοτών που από εισφορές μετατρέπονται σε “ασφαλιστική φορολογία”;

3. Ποιοι ζήτησαν και έγινε δεκτή η άμεση παρέμβαση ειδικών στο ασφαλιστικό σε επίπεδο γραφείου Πρωθυπουργού για αναγκαίες παρεμβάσεις και σοβαρές διορθώσεις στα άρθρα 52-60 του σχεδίου πριν τις 18/1/16 και την επίσημη έναρξη της συζήτησης με τους δανειστές;

4. Ποιοι επανέφεραν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ και θα επαναδιατυπωθεί στον νόμο το πάγωμα, η κεφαλαιοποίηση και αφαίρεση ως ασφαλιστικού χρόνου;

5. Ποιοι ζήτησαν και έγιναν δεκτές αντίστοιχες ad hoc επιτροπές ειδικών για Αναπτυξιακό νόμο και φορολογικό με ολοκλήρωση μέχρι τον Μάρτιο του 2016;

6. Πόσο καλό κάνει στην εικόνα μας, ένας “εμφύλιος” εργοδοτών που μάταια στήνουν όσοι μιλούν για παρασκήνια και προσυνενοήσεις, για εντολείς και εντολοδόχους, για συναλλαγές και ανταλλάγματα;

7. Πόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον Εθνικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπισθεί με συναίνεση, με ευθύνη και με σεβασμό στη διαδοχή και αλληλεγγύη των γενεών;

»Απαντήστε σε όλα αυτά και θα δείτε την αλήθεια, βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Διαβάστε το πλήρες υπόμνημα της ΕΣΕΕ και ενημερωθείτε σωστά.

»Όσον με αφορά έδωσα απαντήσεις και όχι, δεν μετανιώνω αλλά επιμένω στη στάση μου, τη θέση μου, τις προτάσεις και τις αποφάσεις μου.

»Εάν τέλος έχετε διαβάσει τα επίμαχα άρθρα και έχετε κάτι να προτείνετε, παρακαλώ κάντε το μέχρι την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, που θα καταθέσουμε με τη βοήθεια των κ.κ. Μπούρλου και Μουζάκη αναλυτικά τις προτάσεις μας».

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Τα 3, 7 και 9 ευρώ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία - Δ. Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα