Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
21/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 420
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι 12 «ύποπτοι» για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις αγορές

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/2/2016 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι 12 «ύποπτοι» για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις αγορές.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που... έβαλαν το χεράκι τους στο sell off που χτύπησε τα χρηματιστήρια. Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, ο ρόλος των SWF, του ΟΠΕΚ και ο παράγοντας Κίνα. Οι πραγματικά υπεύθυνοι που παραμένουν πέραν πάσης υποψίας!
Οι 12 «ύποπτοι» για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις αγορές

Spoiler alert. Πρόκειται να αποκαλύψω το τέλος του κλασικού θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι, Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές. Υπάρχουν 12 ύποπτοι και φαίνεται πως όλοι, ο καθένας με τη σειρά του, βύθισαν το στιλέτο στο θύμα.

Εν μέσω του χειρότερου παγκόσμιου sell-off από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αναγνωρίζονται τουλάχιστον 12 ύποπτοι. Το πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι πως όλοι έβαλαν το χεράκι τους στο sell-off.

Ήταν ο ΟΠΕΚ

Η άρνησή του να περιορίσει την προσφορά επέτρεψε στις τιμές του πετρελαίου να συνεχίσουν να πέφτουν, σε επίπεδα για τα οποία σχεδόν κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος. Ναι, αυτό είναι θείο δώρο για τους καταναλωτές και για οποιαδήποτε χώρα εισάγει πετρέλαιο. Αλλά ο βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος σε όλους τους άλλους, και ιδιαίτερα στην αμερικανική οικονομία η οποία έχει καταλήξει να βασίζεται στη βιομηχανία ενέργειας για την ανάπτυξή της, ήταν φρικαλέος.

Ήταν τα κρατικά επενδυτικά funds

Τα κρατικά επενδυτικά ταμεία (SWF) ισχυροποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τον πλούτο που παρήγαγαν τα πετροδολάρια. Οι πτώσεις στις τιμές του πετρελαίου μπορεί να υποχρέωσαν κάποια να αρχίσουν να πουλάνε. Θα ξεκινούσαν να πουλάνε γενικά τις πιο ρευστοποιήσιμες επενδύσεις που δείχνουν κάποιο κέρδος, όπως είναι οι ιαπωνικές ή αμερικανικές μετοχές. Στην Ιαπωνία, οι μαζικές πωλήσεις σε χαμηλές τιμές (fire sales) κρατικών επενδυτικών ταμείων έχουν κατηγορηθεί ανοικτά για το sell-off.

Ήταν το κινεζικό χρηματιστήριο

Η ξαφνική πτώση στις κινεζικές μετοχές τύπου Α', έπειτα από μια φούσκα, πυροδότησαν ανησυχίες πέρυσι. Το γεγονός πως οι αρχές προσπάθησαν να σταματήσουν την πτώση, και απέτυχαν, μετέτρεψε την ανησυχία σε πανικό. Οποιαδήποτε ένδειξη κακής υγείας στην Κίνα εξακολουθεί να είναι λόγος ανησυχίας –επομένως ο συνεχιζόμενος πόνος για τις μετοχές τύπου Α' φέτος προκάλεσε ζημιές στους πάντες.

Ήταν το κινεζικό νόμισμα

Ναι, η Κίνα μπορεί δικαίως να επιχειρηματολογήσει πως οι πρόχειρες υποτιμήσεις της έναντι του δολαρίου τον περασμένο Αύγουστο και ξανά τον περασμένο μήνα, ήταν απλά για να διατηρήσει την σταθερότητα έναντι μιας σειράς εμπορικών εταίρων. Αλλά η ταχύτητα με την οποία χρησιμοποιούνται τα αποθεματικά και η καταφανής ανυπομονησία των Κινέζων να μεταφέρουν τα χρήματά τους έξω από τη χώρα, δημιουργούν πραγματικό πανικό. Μια βεβιασμένη κινεζική υποτίμηση θα άλλαζε τα δεδομένα.

Ήταν η Fed

Αυτό είναι εύκολο. Από το 2009, η άνοδος του χρηματιστηρίου έχει ακολουθήσει τα χνάρια της διόγκωσης του ισολογισμού της Fed. Όλοι τρομοκρατήθηκαν για το τι θα συνέβαινε όταν η Fed επιτέλους αύξανε τα επιτόκια. Όταν το έκανε, καθυστέρησε υπερβολικά πολύ, και άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια μόλις οι αυξήσεις στην απασχόληση είχαν αρχίσει να φθίνουν και μια σταδιακή άνοδος στα αποθέματα υπονοούσε πως ο κύκλος στις Ηνωμένες Πολιτείες βρισκόταν κοντά στο τέλος του. Μόλις η Fed προχώρησε στην αύξηση το Δεκέμβριο, τα ομόλογα υψηλού κινδύνου εξεγέρθηκαν.

Ήταν τα κέρδη

Τα νέα σχετικά με την κερδοφορία της εταιρικής Αμερικής έχουν εξαφανιστεί στο θόρυβο των τελευταίων εβδομάδων. Αυτό δε θα είχε συμβεί αν τα αποτελέσματα ήταν καλά. Αλλά ήταν φρικτά. Στην τελευταία καταμέτρηση, το Thomson Reuters υποστήριξε πως οι εταιρίες του S&P 500 βρίσκονταν σε πορεία πτώσης 4,1% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Έπειτα από απαισιόδοξες προβλέψεις από τις ίδιες τις εταιρίες, το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να είναι το ίδιο κακό, ενώ οι εκτιμήσεις για το έτος «πετσοκόβονται».

Ήταν τα αρνητικά επιτόκια

Τα αρνητικά επιτόκια στην Ιαπωνία, που ήρθαν μετά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και έπειτα ακολούθησε η Riksbank της Σουηδίας, έπρεπε να καταδείξουν αντι-αποπληθωριστικό ζήλο. Αντ' αυτού, το μήνυμα ήταν πως οι κεντρικές τράπεζες ήταν προετοιμασμένες να πλήξουν τα κέρδη των τραπεζών, παρότι δεν είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί κατάλληλα μετά την κρίση, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Ακολούθησε μια πτώση στις μετοχές των τραπεζών. Αυτό με τη σειρά του έπεισε πολλούς πως οι κεντρικές τράπεζες είχαν ξεμείνει από πυρομαχικά –αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα αρνητικά επιτόκια, τι άλλο μπορούν να κάνουν;

Ήταν η αμερικανική οικονομία

Όταν ξεκίνησε η χρονιά, μεγάλο μέρος των κακών ειδήσεων ήταν για τις τιμές-αξίες, αλλά η επικρατούσα άποψη ήταν πως η αμερικανική οικονομία δεν πλησίαζε σε ύφεση, και πως αυτό θα περιόριζε οποιαδήποτε πτώση. Τα δεδομένα έχουν από τότε σταθεί αναιμικά, θέτοντας ερωτήματα γι' αυτό τον ισχυρισμό.

Ήταν η αγορά ομολόγων

Ιδιαίτερα η αγορά ομολόγων δίνει κλασικές ενδείξεις ύφεσης, μέσω μιας ισοπεδωμένης καμπύλης αποδόσεων –τα ομόλογα μεγάλης διάρκειας έχουν τώρα πολύ χαμηλότερη έξτρα απόδοση σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα απ' ότι παλιότερα, ενώ αυτός είναι ιστορικά ο πιο αξιόπιστος δείκτης μιας ύφεσης που πλησιάζει. Αυτό έχει προσθέσει στον συναγερμό.

Ήταν ο παράλογος ενθουσιασμός

Ένα βασικό επιχείρημα για τους αισιόδοξους στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πως η μακροχρόνια άνοδος από το 2009 ήταν πάντα «μισητή» -λίγοι την εμπιστεύτηκαν. Αυτό υπονοεί πως είχε κι άλλο δρόμο μέχρι ένα πραγματικό ζενίθ στην αγορά. Αλλά αξιόπιστες μακροπρόθεσμες μετρήσεις αποτίμησης υπονοούν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε τεράστιο βαθμό υπερτιμημένες και στα όρια του παράλογου ενθουσιασμού. Μόλις γύρισε η αγορά, ήταν προφανές πως λίγοι είδαν οτιδήποτε πειστικά φθηνό και άρα κανείς δεν ήθελε να αγοράσει. (Αυτό το επιχείρημα, πάντως, δεν ισχύει για την Ευρώπη ή τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες τους τελευταίους μήνες φαίνονταν ξεκάθαρα φθηνές).

Ήταν ο νόμος Dodd-Frank

Ο δημοφιλής. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις από την κρίση και μετά, έχουν επιτυχώς αποτρέψει τις μεγάλες τράπεζες από το να ποντάρουν με τα χρήματα των καταθετών. Αυτό καθιστά τις τράπεζες λιγότερο επισφαλείς, αλλά στερεί από τις αγορές μετοχών και ομολόγων ρευστότητα, το οποίο σημαίνει πως όταν ξεκινά η πώληση, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν αγοραστές –και ακολουθούν μεταβλητότητα και τρομακτικές πτώσεις.

Ήταν όλοι!

Οι ψηφοφόροι τρομοκρατούν τους φτωχούς επενδυτές. Είτε είναι η απειλή να βγάλουν έναν σοσιαλιστή (τον Bernie Sanders) ή έναν θιασώτη του χρυσού κανόνα (τον Ted Cruz), ή τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, είτε είναι η απειλή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, είτε μυριάδες λαϊκίστικα κινήματα στους κόλπους της ΕΕ, η αίσθηση πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο εντείνεται. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Δεν είναι καθησυχαστικό για τις κεφαλαιαγορές.

Περιέργως, κανείς δεν προσπαθεί να κατηγορήσει τους short sellers. Υπάρχουν κάποιοι short sellers, κάπου, και πιθανώς τα πηγαίνουν καλά. Αλλά αντίθετα με το 2008, ή κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ, κανείς δεν προσπαθεί να τους κατηγορήσει πως έριξαν και τους υπόλοιπους.

Επίσης, σημειώστε πως ολοκλήρωσα τη λίστα χωρίς να αναφέρω τις λέξεις «Συρία» -αναμφίβολα η μεγαλύτερη ανθρωπιστική και γεωπολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες- ή «Ελλάδα», η οποία πριν από έξι μήνες τρομοκράτησε τους πάντες. Το χρηματιστήριο της Ελλάδας είναι εκείνο με τις χειρότερες επιδόσεις στο έτος και το ελληνικό ζήτημα δεν έχει εξαλειφθεί. Αλλά η τραγική κατάσταση σε αυτές τις χώρες δεν είχε καμία σχέση με τον πανικό που έχει καθηλώσει τις αγορές του κόσμου τους τελευταίους έξι μήνες.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ένας ακόμη ύποπτος που δεν αναφέρθηκε. Για να πάω σε ένα άλλο κλασικό εγγλέζικο μυθιστόρημα μυστηρίου, είναι σαν τον σκύλο του Σέρλοκ Χολμς που δεν γάβγιζε. Κανείς δεν κατηγορεί ακόμη τις κυβερνήσεις ή την αποτυχία τους να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Είναι η έλλειψη οποιασδήποτε απόπειρας ενεργής δημοσιονομικής πολιτικής –στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γερμανία ή την Ιαπωνία- που έχει αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να καλύψουν το κενό. Τώρα η νομισματική πολιτική φαίνεται πως έχει χάσει την αποτελεσματικότητά της, ίσως ήρθε ο καιρός ώστε οι πολιτικοί να συμφωνήσουν σε μέτρα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών ή η ανοικοδόμηση της αμερικανικής υποδομής.

Εφόσον οι εν ενεργεία κυβερνήσεις τείνουν να «παίρνουν πόδι» αφού ο κόσμος έχει χάσει χρήματα στην αγορά, οι πολιτικοί χρειάζεται να το σκεφτούν αυτό γρήγορα. Ή τα στιλέτα θα βγουν για εκείνους.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Οι 12 «ύποπτοι» για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις αγορές »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία - Δ. Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα