Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
23/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6548
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ουαί υμίν Ευρωπαίοι Φαρισαίοι υποκριταί

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/3/2016 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

H Ευρώπη δεν αντέχει 160.000 πρόσφυγες-τόσους προβλέπει η συμφωνία της ΕΕ για μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο στις 28 χώρες μέλη, η οποία δεν τηρείται καν-αλλά αντέχει… περισσότερους από 4 εκατομμύρια αστέγους!

Μέσω κοινωνικών δικτύων επανήλθε στο φως της δημοσιότητας άρθρο της εφημερίδας «Γκάρντιαν» από τον Φεβρουάριο του 2014, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην Ευρώπη υπάρχουν σήμερα περισσότερες από 11 εκατ. άδειες κατοικίες, όταν σε ολόκληρη την ΕΕ υπάρχουν 4,1 εκατ. άστεγοι.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε άδεια σπίτια και όχι στα, κύριος οίδε, πόσα άδεια ξενοδοχεία ή άλλες εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί, ιδίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου λόγω της κρίσης και οι οποίες θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες απόκληρους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, κυνηγημένοι από τις σφαγές και την ανέχεια…
Αναζητώντας μάλιστα στοιχεία στο διαδίκτυο για τον αριθμό των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων στην Ευρώπη, έπεσα πάνω σε πρόσφατο φωτογραφικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», το οποίο μιλά για 100 τουλάχιστον εγκαταλελειμμένα πολυτελή ξενοδοχεία, σε ένα φωτογραφικό οδοιπορικό από το Γκραντς της Αυστρίας στην Γερμανία και την Ιταλία..

Παρατημένη Χλιδή...

Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Αυστρία.
Οι φωτογραφίες εγκαταλελειμμένης χλιδής και ιστορίας-πολλά από τα ξενοδοχεία του φωτορεπορτάζ βρίσκονται στην Αυστρία των κλειστών συνόρων, η κυβέρνηση της οποίας πρωτοστατεί στο κλείσιμο του λεγόμενου Βαλκανικού Διαδρόμου, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό περισσότερων από 13.000 προσφύγων σε άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
Ορισμένα από τα στοιχεία που δημοσιεύει η Γκάρντιαν στο προαναφερθέν δημοσίευμα προκαλούν σοκ-η εφημερίδα άλλωστε στον τίτλο του άρθρου της κάνει λόγο για το «Σκάνδαλο των 11 εκατομμυρίων άδειων σπιτιών της Ευρώπης».
Στην Ισπανία περισσότερα από 3,4 εκατ. σπίτια είναι άδεια, στην Γαλλία και την Ιταλία, υπάρχουν δύο εκατομμύρια άδεια σπίτια, στην Γερμανία 1,8 εκατ. και στο Ηνωμένο Βασίλειο 700.000.
Πολλές από τις κατοικίες αυτές βρίσκονται σε τεράστια κέντρα διακοπών, τα οποία κατασκευάστηκαν την περίοδο της φούσκας στα ακίνητα, η οποία συνέβαλλε στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-08 και ουδέποτε από τότε κατοικήθηκαν.
Πέραν των 11 αυτών εκατομμυρίων κατοικιών, οι περισσότερες εκ των οποίων αγοράστηκαν ως επένδυση από ανθρώπους που ουδέποτε σχεδίαζαν να κατοικήσουν σε αυτές-η κρίση στην Ισπανία και την Ιρλανδία προκλήθηκε εξαιτίας της κατάρρευσης της διεθνούς και εγχώριας αγοράς ακινήτων, ενώ στην Ελλάδα η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων ακολούθησε τα μνημόνια, τη σκληρή λιτότητα και τους δυσβάστακτους φόρους -υπάρχουν και χιλιάδες μισοτελειωμένες κατοικίες που δεν κατάφεραν ποτέ να ολοκληρωθούν καθώς έκλεισε η στρόφιγγα των στεγαστικών δανείων και τα εισοδήματα διεθνώς υπέστησαν καθίζηση.
Τα περισσότερα από τα άδεια σπίτια βρίσκονται στην Ισπανία, όπου την δεκαετία του 2000 υπήρξε τεράστιο κατασκευαστικό μπουμ και με περιβαλλοντικές επιπτώσεις, για την προέλκυση κυρίως Γερμανών και Βρετανών παραθεριστών που αναζητούσαν μία θέση στον ισπανικό ήλιο…
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το έτος 2013 που παραθέτει η εφημερίδα, περισσότερα από 3,4 εκατ. σπίτια, το 14% όλων των ιδιοκτησιών, ήταν άδεια. Η ισπανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι υπάρχουν ακόμη περί τα 500.000 μισοτελειωμένα σπίτια, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από τις κατασκευαστικές εταιρείες.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυβέρνηση Κάμερον έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα την «αθρόα» μετανάστευση από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, μέλη πλέον της ΕΕ, άρα και δικαιούχους του κεκτημένου της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων ή σε αγαστή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές, οι πρόσφυγες αφήνονται σε εξαθλιωμένες συνθήκες στο Καλαί, υπάρχουν περισσότερες από 700.000 άδειες κατοικίες.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με το ως άνω δημοσίευμα υπάρχουν 300.000 κενά σπίτια.

Περιμένοντας την αξιοποίηση...

Μη ξεχνάμε ότι στη χώρα μας έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ 80.000 ακίνητα του δημοσίου(!) τα οποία περιμένουν να αξιοποιηθούν(διάβαζε ξεπουληθούν). Ένα από τα γνωστά εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας είναι το κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς αλλά και το Εφετείο στη οδό Σωκράτους, για το οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν γραφτεί ρεπορτάζ για τις άθλιες συνθήκες στέγασης σε αυτό μεταναστών.
Μόνο στη γειτονιά μου, τα Πατήσια, έχουν κλείσει δύο νοσοκομεία, το Γενικό Πατησίων και το 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, τα οποία φαντάζομαι διαθέτοντας ακόμη στοιχειώδη υποδομή(κρεβάτια, χώροι υγιεινής) θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των ταλαίπωρων προσφύγων που τριγυρνούν στην πλατεία Βικτωρίας.
Ένα ακόμη παρατημένο Ξενία

Για να μην αναφερθούμε στα κλειστά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, τα ΞΕΝΙΑ που ρημάζουν επί δεκαετίες ή τα άδεια και υπολειτουργούντα στρατόπεδα στην Αττική και την Θεσσαλονίκη.

Ακόμη και αν θεωρήσει κανείς ιερό το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας, άρα κτίρια που ανήκουν σε ιδιώτες δεν μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί οι ιδιοκτήτες τους διατηρούν δικαίωμα σε αυτά, η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι άλλοι υποκριτές της Ευρώπης, θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μεγάλο μέρος από αυτά, προκειμένου να στεγάσουν έστω προσωρινά αυτούς που τρέχουν να σωθούν από τον πόλεμο στη Συρία και αλλού.
Τα 11 εκατομμύρια κενά σπίτια που ανέφερε ο Γκάρντιαν είναι υπεραρκετά για να στεγάσουν όχι μόνο τα 4,1 εκατομμύρια επίσημα αστέγους της ΕΕ, αλλά και το ένα και πλέον εκατομμύριο προσφύγων που έχει περάσει επίσημα στην Γερμανία και την Αυστρία. Και πάλι περισσεύει χώρος…

Σύγχρονοι....Καταραμένοι

Σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία

Το ονομαστικό ΑΕΠ της ΕΕ άλλωστε συνολικά ανέρχεται σε 14,3 τρισ. ευρώ. Ακόμη και το ελληνικό ΑΕΠ την περίοδο της κρίσης, ανέρχεται σε 235,6 δισ. δολάρια, ποσό πολλαπλάσιο του ΑΕΠ της Ιορδανίας(31,35 δισ. δολάρια) και του Λιβάνου(49,92 δισ. δολάρια), χώρες που όχι μόνο φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες από τον εμφύλιο της Συρίας, αλλά εξακολουθούν να φιλοξενούν προσφυγικούς καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων από τους πολέμους του 1948 και 1967. Το ΑΕΠ της Τουρκίας, η οποία επίσης φιλοξενεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, ανέρχεται σε 721 δισ. δολάρια.

Λεφτά και υποδομές για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση υπάρχουν. Οι υποκριτές ωστόσο της υποτίθεται ανοικτής και ανεκτικής Ευρώπης, κλείνουν τα σύνορα στους… καταραμένους του Τρίτου Κόσμου, όπως στη δεκαετία του ’30 έκλειναν τα σύνορα της Κούβας, των ΗΠΑ και του Καναδά για τους κατατρεγμένους από τους ναζί Εβραίους…, με επιχειρήματα ανάλογα πολλές φορές των ισλαμοφοβικών παραληρημάτων των σημερινών ηγετών.
Πηγές:

oikonomiallomati.blogspot.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ουαί υμίν Ευρωπαίοι Φαρισαίοι υποκριταί»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Αφεντικό στην Πειραιώς ο Πόλσον με 265 εκατ. ευρώ

 22/4/2021 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ 
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα