Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
5/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3214
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην εποχή των (κορωνα)ιών: Ένας ιός μπορεί να αλλάξει αυτά που ξέραμε…Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι εργολάβοι του πολέμου

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/4/2016 6:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι εργολάβοι του πολέμου.

Κούρδοι εγκαταλείπουν τη συνοικία Σουρ

Aκόμη δεν έχει στεγνώσει το αίμα των θυμάτων στην καστροσυνοικία της Σουρ, στο Ντιγιάρμπακιρ (ή Αμεντ, όπως ονομάζουν οι Κούρδοι της Τουρκίας την άτυπη πρωτεύουσά τους) και το κράτος ξεσπιτώνει τους ντόπιους Κούρδους κατοίκους της ιστορικής γειτονιάς, με διάταγμα που εξέδωσε το υπουργικό συμβούλιο.

Από τις συγκρούσεις μεταξύ των νεαρών Κούρδων αυτονομιστών που είχαν οχυρωθεί για μήνες στη Σουρ και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού που έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους πολίτες που είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τη συνοικία τους.

Τον περασμένο μήνα, όταν έληξαν οι μάχες στη Σουρ, αποκαλύφθηκε ένα σκηνικό ολικής καταστροφής για την περίκλειστη με τείχος περιοχή, στην οποία ζούσαν πριν από έναν χρόνο 25.000-28.000 κάτοικοι, σχεδόν όλοι Κούρδοι.

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών τανκς, μπουλντόζες του στρατού -στο ισραηλινό πρότυπο- κατεδάφισαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για να ανοίξουν δρόμο στα τεθωρακισμένα που δεν χωρούσαν να περάσουν από τα στενοσόκακα, οι τοίχοι είναι παντού γαζωμένοι από σφαίρες, σκεπές έχουν καταρρεύσει, καταστήματα έχουν καεί, οι υποδομές έχουν καταστραφεί.

Το αστικό τοπίο θυμίζει Συρία και όχι μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τώρα, η κυβέρνηση Ερντογάν, σε μια υποδειγματική εφαρμογή του «δόγματος του σοκ», φέρνει την «ανάπτυξη» στη ρημαγμένη συνοικία αλλάζοντας την κοινωνική, ταξική και εθνοτική της σύνθεση με βίαιο τρόπο.

Οι ανεπιθύμητοι φτωχοί Κούρδοι, Αρμένιοι, χριστιανοί και Αλεβίτες κάτοικοι, οι ανυπότακτοι, οι «τρομοκράτες» της Σουρ, απομακρύνονται με διάταγμα.

Η απόφαση αφορά 6.300 ιδιοκτησίες, σχεδόν το 65% του συνόλου, με το υπόλοιπο να είναι ήδη δημόσια κτίρια.

Η περιουσία τους περνάει υποχρεωτικά στο κράτος με κατάσχεση και η περιοχή θα αναπλαστεί από τον κρατικό οργανισμό «ΤΟΚΙ» που λειτουργεί σε συνεργασία με ιδιωτικά κατασκευαστικά σχήματα, συνήθως φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση.

«Θα καθαρίσουμε το γκέτο», δήλωσε χωρίς αναστολές ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος εξήγγειλε ένα συνολικό σχέδιο «αναπλάσεων» δέκα κουρδικών αστικών περιοχών, όπου οι κάτοικοι θα απομακρυνθούν και θα μετεγκατασταθούν σε απομακρυσμένες συνοικίες της περιφέρειας, σε νεόκτιστες απρόσωπες κατοικίες για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πάρουν και χαμηλότοκο δάνειο.

Με άλλα λόγια, θα χάσουν τα σπίτια τους, θα ξεριζωθούν, θα μείνουν στο περιθώριο, σε ένα πραγματικό αυτή τη φορά γκέτο, και θα είναι και χρεωμένοι.

Αίμα και επιτόκια

Τούρκοι επενδυτές και επιχειρηματίες θα εκμεταλλευτούν την αναπλασμένη Σουρ, της οποίας η περιτοίχιση και το κάστρο της είναι χαρακτηρισμένα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από τη -σιωπηλή σήμερα- UNESCO.

Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, HDP, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, χαρακτήρισε τη δράση του τουρκικού στρατού στη Σουρ και την ισοπέδωση της συνοικίας «έγκλημα πολέμου».

Αλλά ο πόλεμος δημιουργεί και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μέσα από την καταστροφή των «άλλων» κάποιοι κερδίζουν, καθώς το αίμα μετατρέπεται σε επιτόκια, τοκοχρεολύσια και δόσεις δανείων.

Οταν, πριν από έναν μήνα, μιλούσα με τους κατοίκους της Σουρ, στη συνοικία Ισκαντερ Πασά, κι ενώ ακόμη ήταν σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς συνεχίζονταν οι μάχες στην περιοχή, μου έλεγαν ότι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους, παρά τους βομβαρδισμούς και τους ελεύθερους σκοπευτές, γιατί η κυβέρνηση έχει σχέδιο να τους διώξει και να εκμεταλλευτεί την απουσία τους για να τους αρπάξει τις ιδιοκτησίες.

Μια 65χρονη χήρα μού είχε πει πως προτιμάει να θαφτεί κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της, παρά να το εγκαταλείψει, καθώς δεν της απέμεινε τίποτα πια στη ζωή.

Ομως, τα σχέδια της κυβέρνησης δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους. Στον κατάλογο των κατασχέσεων περιλαμβάνονται και οι έξι χριστιανικές εκκλησίες της Σουρ, των Αρμενίων, των Ασσυροχαλδαίων και των Προτεσταντών.

Η αρμενική εκκλησία του Σουρπ Γκιράγκος, ένα κομψοτέχνημα του 17ου αιώνα, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία στη Μέση Ανατολή, χωρητικότητας 3.000 πιστών και είχε ανακαινιστεί πρόσφατα από την αρμενική κοινότητα της Τουρκίας που έχει ιστορικά σημαντική παρουσία στο Ντιγιάρμπακιρ.

Στην αποκατάσταση της εκκλησίας συνέβαλε οικονομικά και η τοπική κουρδική αυτοδιοίκηση. Εκπληκτοι οι Αρμένιοι ανήγγειλαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να αποτραπεί η κατάσχεση από το τουρκικό κράτος, ενώ ανάλογη προσφυγή θα καταθέσουν και οι άλλες εκκλησίες.

Πολύ κοντά στην εμβληματικό ναό, που είχε καταστραφεί μερικώς κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων, βρίσκεται και το ιστορικό τζαμί Κουρσουνλού, πρώην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που έχει καεί ολοσχερώς από τις μάχες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό κράτος, με τη συνεργασία ιδιωτών, πραγματοποιεί επιθετική ανάπλαση συνοικιών που κατοικούνται από «ανεπιθύμητους», παρίες.

Ο «ΤΟΚΙ» έχει «πετυχημένο» παρελθόν, με τρεις συνοικίες στην Κωνσταντινούπολη, την Αγιαζμά, το Κουτσουκαρμουτλού στο Σαριγέρ και το Οκμεϊντάνι στο Μπέιογλου.

Οι φτωχοί Αλεβίτες, Κούρδοι, Ρομά, αλλά και η κοινότητα ΛΟΑΤ που ζούσε στο Μπέιογλου, έδωσαν παρά τη θέλησή τους τη θέση τους σε πλούσιους κατοίκους που αγόρασαν πανάκριβα τα ανακαινισμένα σπίτια.

Κατασκευαστικό πάρτι

Οι εργολάβοι του πολέμου, οι διαπλεκόμενοι κατασκευαστές που αγοράζουν αντικυβερνητικά ΜΜΕ για να εξυπηρετήσουν τον Ερντογάν να ασκήσει απόλυτο έλεγχο στην πληροφόρηση, οι χρηματοδότες του ΑΚΡ ετοιμάζονται να «επενδύσουν» στο Κουρδιστάν, να λάβουν μέρος σε ένα κατασκευαστικό πάρτι στο οποίο οι ντόπιοι κάτοικοι δεν θα είναι καλεσμένοι.

Ο έλεγχος των φιλέτων της γης και της τοπικής οικονομίας από το σύστημα διακυβέρνησης του ΑΚΡ είναι ένας άλλος άτυπος πόλεμος που διεξάγεται στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη φούσκα των ακινήτων και παράλληλα να προσπαθεί να πετύχει μέσα από το πρόσχημα της διάλυσης των «γκέτο» να αλλάξει βίαια τη σύνθεση των τοπικών κοινωνιών.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Οι εργολάβοι του πολέμου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Αναμένοντας το χρησμό της ΕΚΤ

 4/6/2020 
 

Έκθεση της Κομισιόν: 63 δισ. ευρώ έχουν σε offshore οι Έλληνες επιχειρηματίες

 4/6/2020 
 

Σωσίβια για... φοροφυγάδες

 1/6/2020 
 

H EKT ετοιμάζεται να ανεβάσει στα 1,6 τρισ. ευρώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων φέτος

 29/5/2020 
 

20 ερωτοαπαντήσεις από Κομισιόν για το πρόγραμμα των 750 δισ.

 28/5/2020 
 

Γρηγορότερη ανάκαμψη από το 2008 βλέπει ο Κρούγκμαν

 27/5/2020 
 

Δουνκέρκη 80 χρόνια μετά: Τα ερωτηματικά παραμένουν!

 27/5/2020 
 

ΕΚΤ: αγορά ομολόγων ακόμα και χωρίς την Bundesbank

 27/5/2020 
 

Αεροπορικές εταιρείες: Πτωχεύσεις, απολύσεις και βροχή δισεκατομμυρίων

 27/5/2020 
 

Μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις θα προτείνει η Κομισιόν

 25/5/2020 
 

Ντιμιτρί Ελ Μούρ: Λοιμός της Αθήνας – Covid 19, η ιστορία επαναλαμβάνεται

 25/5/2020 
 

Πόση ζημιά θα προκαλέσει ο κορονοϊός στη διεθνή οικονομία

 21/5/2020 
 

Ιαπωνία-Κατάρ-Βρετανία «εγγυήθηκαν» για την τουρκική οικονομία: Τι σημαίνει η ανταλλαγή λιρών με γιέν-στερλίνες-ριγιάλ

 20/5/2020 
 

Έρευνα – χαστούκι για Ερντογάν: Η πλειονότητα των νέων θέλει να φύγει από την Τουρκία

 20/5/2020 
 

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ

 20/5/2020 
 

Fitch: Ποιοι κλάδοι θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown

 20/5/2020 
 

«Η ΕΚΤ θα αγοράζει κρατικά ομόλογα, παρά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου»

 19/5/2020 
 

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατ. προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι

 19/5/2020 
 

Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

 18/5/2020 
 

Πώς πέρασαν την καραντίνα οι υπερ-πλούσιοι του πλανήτη

 15/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Οι προτάσεις της ΑΚΙΟΕ στην επιτροπή για την άσκηση του επαγγέλματος Φ/Λ.
Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν 4152/2013 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν4646/2019 (ΔΕΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ)
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
«Kατακτήστε» τη νέα πάγια ρύθμιση με τις 24 έως 48 δόσεις
Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία - Οδηγίες του υπουργείου
ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση προθεσμιών υποβολής Υ/Δ δικαιούχων ειδικών κατηγοριών
Τι ισχύει για τους κανόνες σώρευσης για τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Linflation structurelle et l evolution du systeme economique

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα