Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
20/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1093
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Παπανδρέου: Ήταν μονόδρομος το Μνημόνιο για τη χώρα - Δεν ήθελα το ΔΝΤ εγώ αλ

�������� 
 

Ημερομηνία: 20/4/2016 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Παπανδρέου: Ήταν μονόδρομος το Μνημόνιο για τη χώρα - Δεν ήθελα το ΔΝΤ εγώ αλλά η Γερμανία.

Συνέντευξη εφ 'όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στον ΣΚΑΪ, έξι χρόνια μετά το Καστελόριζο και την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο. O κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι η απόφασή του αυτή ήταν «απαραίτητη για τη χώρα» αφού «υπήρξε τουλάχιστον η καταστροφική πολιτική του 2007 με 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή». Ειδικότερα αναφέρει, «το Καστελόριζο ήταν μια αναγκαστική απόφαση για να μην πάμε στο γκρεμό. Να μην πάμε στην χρεοκοπία». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήθελε ο ίδιος το ΔΝΤ αλλά η Γερμανία και σημειώνει ότι το Ταμείο ήταν στην Ελλάδα ήδη από το 2005.

Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση του αντέδρασε «πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη κυβέρνηση» καθώς «ήμασταν η μόνη κυβέρνηση που πήρε και γρήγορα μέτρα και αποτελεσματικά μέτρα».

Για τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή αναφέρει:

«Ο κ. Καραμανλής ήξερε πολλά τα οποία δεν μας έλεγε. Δεν ήθελε συναίνεση, ήθελε την συνενοχή». Κατηγορεί μάλιστα την τότε κυβέρνηση ΝΔ για «συστηματική συγκάλυψη του πραγματικού προβλήματος της χώρας».

Σε ό, τι αφορά στη στάση του τότε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλουσημειώνει: «Ας μην έκανε την στατιστική απάτη ο κ. Καραμανλής, ας μας έλεγε ποια ήταν τα πραγματικά νούμερα. Ας μας έλεγε και ο κ. Προβόπουλος ότι του είπαν στο ΔΝΤ, ότι υπήρχε έκθεση ότι θα πήγαινε πιθανώς το χρέος μέχρι και 800%. Αλλά τώρα το αποκάλυψε».

Εάν ο ίδιος το γνώριζε απαντά: «Δεν το γνώριζα. Ουδείς γνώριζε αυτή την κατάσταση, όπως τουλάχιστον διαμορφώθηκε. Ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα αλλά όλος αυτός ο μύθος ότι εμείς γνωρίζαμε κλπ. Είναι απλώς ένας μύθος».

«Ο κ. Προβόπουλος το μόνο που μας είπε ότι φοβάται ότι θα μπορούσε να πάει και διψήφιο, δηλαδή κοντά στο 10%. Τελικά και αυτός έπεσε έξω. Πήγε 15,6% το έλλειμμα. Αλλά δεν ήταν σίγουρος. Δεν είχε συγκεκριμένα στοιχεία. Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα είχανε συγκαλύψει οι κυβερνήσεις του Καραμανλή, οι υπουργοί του Καραμανλή και μάλιστα δεν δημοσιεύανε καν το τελευταίο τρίμηνο τα στοιχεία του προϋπολογισμού», υπογραμμίζει και καταλήγει«Υπήρχε λοιπόν μια συστηματική συγκάλυψη του πραγματικού προβλήματος της χώρας, κάτι το οποίο αυτό στοίχισε πολύ περισσότερο από το ίδιο το έλλειμμα».

Στην ερώτηση γιατί λοιπόν υποσχέθηκε ό,τι υποσχέθηκε αφού είχε εικόνα ότι η οικονομία ήταν σε κακή κατάσταση ο νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ απαντά ότι:

«Ήμασταν το κόμμα που υποσχέθηκε τα λιγότερα από κάθε άλλο κόμμα στη Μεταπολίτευση. Δεν ήταν το πρόγραμμα μου παροχολογία. Το πρόγραμμα μου ήταν μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις.»

Για το ''λεφτά υπάρχουν'' εξηγεί πως

«έλεγα λεφτά θα υπάρξουν. Αυτό το παρεξηγημένο, δυστυχώς, το οποίο γκεμπελικά κατάφεραν να περάσουν στον ελληνικό λαό ότι εγώ έλεγα για παροχές. Λεφτά υπάρχουν εάν. Το εάν το απέκρυψαν» και διερωτάται«Γιατί το απέκρυψαν;» Συνεχίζει δε υπογραμμίζοντας «Δεν ήταν το κυρίαρχο σύνθημα αυτό. Το κυρίαρχο σύνθημα ήταν ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

«Είπαμε τις αλήθειες. Ήμουν εγώ ο οποίος είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ήμουν εγώ ο οποίος πήρα πάνω μου αυτή την απόφαση και με παρρησία είπα ότι εδώ έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα».

Για τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης σημειώνει

«Σοκ για μας, να βλέπουμε τα νούμερα του ελλείμματος να ανεβαίνουν συνεχώς, καθώς ερχόντουσαν σιγά, σιγά από τα διάφορα υπουργεία, τις διάφορες διοικήσεις των οργανισμών τα κόστη, τα λεφτά που είχαν ξοδευτεί και είχαμε φτάσει σε ένα τεράστιο έλλειμμα το 2009» (...) «Και οι Ευρωπαίοι είχαν υποστεί σοκ. Αλλά το σοκ γι αυτούς δεν ήταν και τόσο μεγάλο. Έχουν και αυτοί ευθύνη, όπως και το ΔΝΤ. Διότι όλα αυτά δεν τα δημοσιοποιούσαν. Δεν δημοσιοποίησαν τις διάφορες επιστολές, τις οποίες είχαν στείλει στην κυβέρνηση Καραμανλή κατά καιρούς, οι οποίες λέγανε πρέπει να πάρετε μέτρα διότι ξεφεύγει ο προϋπολογισμό σας. Αυτά αποκαλύφθηκαν αργότερα».

Και συνεχίζει:

«Άρα λοιπόν μη ρωτάτε εμένα αν γνώριζα ή γιατί δεν γνώριζα. Ρωτήστε αυτούς που τα ξέρανε και δεν τα δημοσιοποίησαν για να τα ξέρει ο ελληνικός λαός και βεβαίως η αξιωματική αντιπολίτευση».

papandreou

Για τα περί διεφθαρμένης χώρας είπε ότι δεν το είπε ποτέ.

«Σε συνέντευξη που έδωσα και στη Γερμανία είπα δεν είναι οι Έλληνες διεφθαρμένοι όπως δεν είναι και οι Γερμανοί ναζιστές, δεν είναι στο DNA μας, είναι συστήματα αυτά που πρέπει να αλλάξουμε».

Για τις αγορές:

«Οι αγορές είχαν αρχίσει να φοβούνται την Ελλάδα. Αλλά τελικά να φοβούνται και την Ευρωζώνη. Εμείς ήμασταν ένας αδύναμος κρίκος, αναδείξαμε λόγω των εσωτερικών μας προβλημάτων και τις αδυναμίες που είχε η αρχιτεκτονική της ίδιας της Ευρωζώνης».

Για τους εταίρους:

«Το πρώτο μεγάλο τους λάθος ήταν να πουν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό και αν η Ελλάδα βάλει τάξη στα οικονομικά της δεν θα έχει πρόβλημα η Ευρωζώνη».


Για το Νταβός:

«Εκεί κατάλαβα ότι ό,τι μέτρα κι αν παίρναμε αν δεν υπήρχε η στήριξη της Ευρωζώνης προς στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε να μειώσουμε τα σπρεντ, ή την αγωνία, ή το φόβο του ρίσκου, τον πανικό που υπήρχε στις αγορές. Στο Νταβός φάνηκε ένας πανικός».

Για τη συνάντηση με τον Στρος Καν σε μία κουζίνα επιβεβαιώνοντας την, εξηγεί ποιο ήταν το βασικό της περιεχόμενο:

«Θα μπορούσαμε να είχαμε βρεθεί - όπως βρεθήκαμε και άλλες φορές - και σε πολυτελές γραφείο. Το ουσιαστικό περιεχόμενο ήταν ότι θέλαμε και οι δύο έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό. Δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης χωρίς να κινητοποιηθούν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις». Υπογραμμίζει δε πως, ο κ. Στρος Καν είπε ας φτιάξει η Ευρώπη μηχανισμό. Ο ίδιος δεν θεωρούσε την συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη. Δεν την ήθελε» και σημειώνει «Τεχνική βοήθεια ναι, όπως είχε ξεκινήσει και από το 2005 επί κ. Καραμανλή. Αυτό είναι άλλο αλλά το να υπάρξει βοήθεια από το ΔΝΤ».

Σε ερώτημα εάν είχε κι άλλες κρυφές συναντήσεις με τον κ. Στρος Καναπαντά: «Πρώτα από όλα κρυφές δεν είχα συναντήσεις, όχι. Αλλά εγώ είχα πει από την αρχή ότι εγώ έχω επαφές με όλους. Ήταν υποχρέωση μου».

Για το ΔΝΤ και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα απαντά:

«Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ. Το ξέρουν όλοι πια και είναι γεγονός πια αυτός ο μύθος. Η Γερμανία ήθελε το ΔΝΤ».

Ωστόσο, υπογραμμίζει: «Να σας πω και κάτι που ίσως δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός το ΔΝΤ είχε έρθει στην Ελλάδα το 2005. Εγώ το έμαθα αργότερα. Το ΔΝΤ υπήρχε και συμβούλευε την Ελλάδα και την ΕΕ».

strauss kahn imf

Για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού:

«Μέχρι τελευταία στιγμή η κ. Μέρκελ έκανε πίσω. Ήταν μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση για να υπάρξει ο μηχανισμός. Αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει».

Για τις επαφές:

«Θεωρώ απαράδεκτο ότι χρειάστηκε εγώ ο πρωθυπουργός να τρέχω από πόλη σε πόλη, στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ, στην Μέρκελ, στον Σαρκοζί, στην Επιτροπή, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ωστόσο «έπρεπε ως πρωθυπουργός υπεύθυνος να διερευνήσω κάθε πηγή. Η Ευρωζώνη δεν είχε μηχανισμό. Δεν προέβλεπε ότι μπορούσε να χρειαστεί κάποια χώρα βοήθεια». Και συνεχίζει: «Μίλησα με πάρα πολλούς για να δω κατά πόσο πράγματι θέλανε, να αγοράσουν ομόλογα ελληνικά, δηλαδή να δανείσουν την χώρα μας. Ο κ. Πούτιν άλλαξε κουβέντα, ο κ. Μεντβέντεφ δημοσίως είπε πάτε στο ΔΝΤ" ανέφερε».


Γιατί επέλεξε το Καστελόριζο:

«Δεν θέλω να δώσω τόσο βάθος στην απόφαση μου να πάω στο Καστελόριζο. (...) Με παραξενεύει η αντίδραση που δημιούργησε και καλλιεργήθηκε ότι στο πιο ακριτικό νησί της χώρας εγώ ανακοίνωσα ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο βεβαίως θέμα. Είναι ελληνική γη, είναι ένα νησί που είναι και σημαντικό για όλο το θέμα ΑΟΖ».

Για το κούρεμα χρέους ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως

«απαγορευόταν αυτή η λέξη και συμπληρώνει «ότι θετικότερο είναι να γίνει για την Ελλάδα, θα γίνει, όταν εσείς αποδείξετε πια ότι είστε αξιόπιστοι».

Για το κίνημα των αγανακτισμένων , όπως εξήγησε,

δεν το φοβήθηκε αλλά αισθάνθηκε ότι «έχουμε παραπλανήσει» και ότι στόχος του ίδιου του κινήματος ήταν « να παραπλανήσει από το πραγματικό πρόβλημα και τις πραγματικές μας ανάγκες». Δηλαδή την υλοποίηση του Μνημονίου αφού, όπως είπε «το δεύτερο μνημόνιο θα είχε τελειώσει πολύ γρηγορότερα και δε θα είχαμε ανάγκη ένα τρίτο μνημόνιο».

Για τις κοινωνικές αντιδράσεις ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως

«Εμείς ζήσαμε εποχές που δεν μπορούσαμε καν ως βουλευτές, απλοί βουλευτές να μιλήσουμε σε ανοιχτές εκδηλώσεις, διότι υπήρχε μια συστηματική προβοκάτσια εναντίον κάθε βουλευτή που είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ τότε, με την κυβέρνηση την δικιά μου, με την ψήφιση του μνημονίου».

Για το δημοψήφισμα ο κ. Παπανδρέου μνημόνευσε την ένταση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου λέγοντας ότι

«τα γεγονότα με έπεισαν ότι αν δεν υπάρξει μια απόφαση του ελληνικού λαού για να προχωρήσουμε είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα δημιουργούνταν ανυπέρβλητα εμπόδια αυτή η διχόνοια και αυτή η αντιπαράθεση στην υλοποίηση του προγράμματος». Και τονίζει ότι είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του αυτή έναν μήνα πριν τόσο την κ. Μέρκλε, όσο και τους Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι, Γιούνκερ και το διπλωματικό γραφείο του κ. Σαρκοζί. Αναφέρει δε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αντιδράσει με κατανόηση και μάλιστα «είχε πει επί λέξει ναι, το κατανοώ, σκέφτομαι ακόμη και εγώ δημοψήφισμα στη Γερμανία για να αλλάξουμε το Σύνταγμα γιατί χρειάζεται αλλαγή Συντάγματος για την υιοθέτηση πολλών εκ των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ γύρω από το θέμα του συντονισμού των οικονομιών, άρα και το θέμα του μηχανισμού στήριξης''».

Για τη μη διεξαγωγή του τελικά σημειώνει ότι στεναχωρήθηκε πολύ που δεν έγινε αφού όπως είπε:

«είμαι άνθρωπος της διαβούλευσης, είμαι άνθρωπος που πιστεύω ότι θα φτιάξουμε κράτος, θα φτιάξουμε την χώρα μας, όταν αισθανθεί ο Έλληνας συμμέτοχος».

papandreou cannes

Για τα γαλλικά του Σαρκοζί και τις Κάννες ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά

«η Μέρκελ στήριξε (σσ την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος). Ήταν θετική. Ο κ. Σαρκοζί ήταν έξαλλος, κακός αλλά είναι και ο χαρακτήρας του. Πιθανώς του χάλασα το πάρτι των G20». Ωστόσο, για τα... γαλλικά του κ. Σαρκοζί ο ίδιο είπε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ήταν «υπερβολές».

Για τη ρωγμή... Βενιζέλου:

Στην ερώτηση εάν επιστρέφοντας στην Αθήνα συζήτησε με τον κ. Βενιζέλο είπε ότι «Πάντα συζητούσαμε και πάντα συζητάμε. Αλλά εγώ δεν θέλω να μιλήσω τι είπαμε και τι δεν είπαμε», σημειώνοντας ωστόσο ότι αν και δεν θέλει να κάνει «κουτσομπουλιό» ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να «μιλήσει ο ίδιος για τις αποφάσεις του».

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επανέλαβε ότι

«Yπήρχε μια «μικρή ανταρσία από το καλοκαίρι» και γι' αυτό διατυπώνει πως «βρισκόμουν εν όψει μιας κατάστασης, όπου πιθανώς αν ζητούσα η Βουλή να επικυρώσει το δημοψήφισμα να μην γινόταν και να πηγαίναμε σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς αυτό ήθελε». Και προσθέτει: «Θα έλεγα ότι η εσωκομματική αντίθεση δεν μου επέτρεψε να προχωρήσω στην ψήφιση του δημοψηφίσματος».

Ο πρώην πρωθυπουργός επίσης κάνει λόγο για ένα «πλέγμα κατεστημένων δυνάμεων» το οποίο όπως διατυπώνει

«Είχαμε απέναντι μας» και ότι «λόγω των δηλώσεων του κ. Σαρκοζί, βρήκαν ευκαιρία να πουν ότι είναι η ώρα να αλλάξουμε κυβέρνηση και να μην προχωρήσουμε σε αυτές τις τομές και στην περαιτέρω μεταρρυθμιστική πολιτική».

papandreou venizelos

Ως παράδοξο χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου την απόφασή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και τη δικαιολογεί ως

«μια πολύ δύσκολη κατάσταση» αφού «έπρεπε να συνεχίσει το πρόγραμμα» με «ευρύτερη συναίνεση εφόσον αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέσω δημοψηφίσματος».

«Υπηρέτησα την Ελλάδα στην πιο δύσκολη της στιγμή. Κατάφερα αυτό που κατάφερα. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε κάνει και πολλά παραπάνω».

Σχετικά με τους βαρείς χαρακτηρισμούς οι οποίοι του έχουν αποδοθείαπαντά πως

«Οπωσδήποτε ανθρώπινα αυτό πονάει τον καθένα και μάλιστα για έναν πολιτικό που έχει μια πορεία και έχει ζήσει πολλές στιγμές σκληρών διαπραγματεύσεων, έχει παλέψει για την πατρίδα, έχει προσφέρει με τον τρόπο του σε διάφορους τομείς». Ωστόσο, δεν θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από τους Έλληνες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως

«πρώτα από όλα εκμεταλλεύτηκε, όπως παλιότερα και η Ν.Δ., τον πόνο του ελληνικού λαού, δημιούργησε ελπίδες, που δυστυχώς βασίστηκαν σε μυθεύματα, ενώ ήξερε πια ποια είναι η πραγματικότητα». Στην ερώτηση εάν πρόκειται για το νέο ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι «ίχε μια ευκαιρία να μετεξελιχθεί σε ένα δημοκρατικό αριστερό κόμμα, αλλά δεν ξέρω αν την έχει ακόμη. Δεν ήρθε η επανάσταση. Θα μπορούσε όμως να κάνει μεταρρυθμίσεις. Θα μπορούσε πιο γρήγορα να υλοποιήσει το μνημόνιο και να διαπραγματευτεί σοβαρά στην αρχή».

tsipras january 2015

Για τον κ. Βαρουφάκη εξηγεί πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλός του.

«Είχε συμμετάσχει σε κάποιες επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, όταν είχαν δημιουργήσει το οικονομικό πρόγραμμα, αλλά σε αυτή ήταν κοντά 200 άτομα». Σε ό,τι αφορά στην κ. Παναρίτη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ήταν βουλευτής και ο κ. Τζέημς Γκάλμπρειθ απλώς φίλος.

Τέλος, για το προσφυγικό πρώην πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχω ζήσει την προσφυγιά. Ξέρω τι είναι. Δεν πήγα με βάρκα βέβαια, αλλά έζησα την εξορία. Ο πατέρας μου δυο φορές, ο παππούς μου έξι. Ξέρω τι σημαίνει εξορία και θα έλεγα πολλοί στην Ελλάδα ξέρουν τι σημαίνει προσφυγιά».

  Σχολιασμός Θέματος «Παπανδρέου: Ήταν μονόδρομος το Μνημόνιο για τη χώρα - Δεν ήθελα το ΔΝΤ εγώ αλλά η Γερμανία»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Πεντε θεματα οικονομικα - νομισματικα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα