Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
31/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7879
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο Παπασταύρου και γύρω γύρω όλοι

�������� 
 

Ημερομηνία: 8/5/2016 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ο Παπασταύρου και γύρω γύρω όλοι .

Τα λεγόμενα Panama papers αποκαλύπτουν πέρα από τους κρυφούς ιδιοκτήτες εταιριών κι ένα πλέγμα διαφθοράς. Πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους μέσω offshore και παράλληλα σχετίζονται με μίζες εξοπλιστικών, ξέπλυμα χρήματος, μετακίνηση μαύρου κεφαλαίου, ακόμη και με τη Siemens και κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν κοινό παρονομαστή τον Σταύρο Παπασταύρου.

Ο Σταύρος Παπασταύρου, μετέχει όπως έχει αποκαλυφθεί στο Δ.Σ. των Ιδρυμάτων Diman, Green Shamrock και Aisios. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή του στα Ιδρύματα οφείλεται στην εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό του και στη δικηγορική του ιδιότητα, εκείνοι οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται πίσω απ’ αυτά και από διάφορα offshore σχήματα. Οι ισχυρισμοί Παπασταύρου -είναι δεν είναι αληθείς- και τα ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί το Hot Doc που κυκλοφορεί, καταδεικνύουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τον τρόπο λειτουργίας ενός δικτύου σχέσεων και συμφερόντων το οποίο εκτείνεται από τις εταιρίες του Παναμά μέχρι τη λίστα Λαγκάρντ κι από τον Σταύρο Παπασταύρου και όσους τον καλύπτουν μέχρι τη Siemens και τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Η σχέση offshore, προσώπων και λίστας Λαγκάρντ

Ο Παπασταύρου εμφανίζεται στο σχήμα της offshore Aisios μαζί με τους Κωνσταντίνο Λαναρά, Εμανουέλ Γκαβοντάν και Σπύρο Μεταξά. Ο Σπύρος Μεταξάς δεν είναι άλλος από τον υπόδικο για υποθέσεις πολλών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας Αντώνη Κάντα ο Μεταξάς είναι αυτός που είχε αναλάβει να μεταφέρει στο εξωτερικό και να κρύψει μέσω offshore εταιριών τα χρήματα από τις μίζες που έπαιρνε ο Κάντας στα οπλικά συστήματα, που επιλέγονταν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Εκτός από την Aisios, ο Μεταξάς εμφανίζεται να συμμετέχει σε ακόμη έξι offshore, τις οποίες αποκαλύπτει το Hot Doc. Στις εταιρίες αυτές εμφανίζονται και άλλα άτομα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Σε μια απ’ αυτές για παράδειγμα, μαζί με τον Μεταξά εμφανίζονται και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Αμφότεροι είναι μέλη της διοίκησης και της ελβετικής εταιρίας Capland S.A., η οποία σχετίζεται όχι με έναν ή δύο, αλλά με 134 λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ. Με τη λίστα άλλωστε σχετίζεται ως φυσικό πρόσωπο και ο Σπύρος Μεταξάς, ενώ εμφανίζεται να είναι μέλος σειράς εταιριών οι οποίες επίσης έχουν σχέση με λογαριασμούς που υπάρχουν στις καρτέλες της HSBC της Γενεύης. Με τη λίστα Λαγκάρντ σχετίζεται φυσικά και ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος φαίνεται να έχει καταθέσεις 5,4 εκατ. ευρώ.

Siemens, C4I, Παπασταύρου και ΣΙΑ

Το δαιδαλώδες σύστημα που στο κέντρο του έχει τον Σταύρο Παπασταύρου επεκτείνεται όμως ακόμη περισσότερο για να αγγίξει ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως μπορείτε να διαβάσετε -βλέποντας ταυτόχρονα και όλα τα σχετικά ντοκουμέντα- στο Hot Doc που κυκλοφορεί, σε μια από τις παναμέζικες εταιρίες, στις οποίες συμμετέχει ο Μεταξάς πρόεδρος είναι ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπερνίτσας. Πρόκειται για καλό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε επιλεγεί στο παρελθόν ως σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων, ενώ το γραφείο του κατά το παρελθόν είχε προσφέρει υπηρεσίες στις διαπραγματεύσεις του ελληνικού Δημοσίου για τη σύμβαση προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.

Ο Μπερνίτσας συμμετέχει επίσης και στη διοίκηση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, υπό τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού. Στο Ινστιτούτο συμμετέχει και η σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, Ευτυχία Παγίδα-Σαμαρά, η οποία επίσης είναι στη λίστα Λαγκάρντ μαζί με την οικογένειά της.

Μάλιστα ο Μπερνίτσας τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Siemens, εκπροσωπώντας την στην υπόθεση συμφωνίας συμβιβασμού με το ελληνικό δημόσιο. Στέλεχος της ίδιας εταιρίας τυχαίνει να είναι και η κ. Μάρη Αγαλιώτου. Το όνομά της δεν έχει και τόση σημασία, όση έχει το γεγονός ότι είναι η σύζυγος του Σταύρου Παπασταύρου. Η Μάρη Αγαλιώτου μάλιστα φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να προσφέρει τις υπηρεσίες της, εκτός από τη Siemens, και στο Μέγαρο Μαξίμου, την εποχή της πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Στο μεταξύ, πέρα από τη στήριξη που διαχρονικά παρείχε στον Παπασταύρου ο Σαμαράς, την επιλογή να συμπορευθεί με τις ευθύνες του Παπασταύρου φαίνεται πως έχει κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο Μητσοτάκης προτιμά να αφήσει το θέμα να ξεθυμάνει. Ερωτηματικά όμως προκαλούν δύο πράγματα: πρώτον, οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τη Siemens και δεύτερον (και κυριότερο), το γεγονός ότι η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είχε στο Δ.Σ. της εταιρίας της, MG Capital Advisor, το 2009, τον Σταύρο Παπασταύρου.

Οι «συμπτώσεις» που καταδεικνύουν τον τρόπο λειτουργίας ενός πολυπλόκαμου συστήματος σχέσεων και συμφερόντων και τις οποίες αποκαλύπτει με ντοκουμέντα το Hot Doc που κυκλοφορεί είναι πραγματικά πολλές. Και δυστυχώς τοποθετούν τη λειτουργία της χώρας γύρω από έναν κύκλο ανθρώπων και εταιριών. Εταιριών που εδρεύουν στον Παναμά και όχι μόνο και ανθρώπων που κράτησαν και κρατούν, καθένας από το δικό του μετερίζι, τα ηνία της χώρας.

  Σχολιασμός Θέματος «Ο Παπασταύρου και γύρω γύρω όλοι»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Κρητικοί οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πόλης

 29/5/2020 
 

Η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά μετά την Άλωση

 29/5/2020 
 

Πως βγήκε το Τρίτη και 13 ;

 29/5/2020 
 

Σχέδιο Μάρσαλ: Η «σωτηρία» που… σκοτώνει!

 28/5/2020 
 

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο...

 28/5/2020 
 

Η "μάχη" για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Πού βρισκόμαστε

 27/5/2020 
 

Βαρουφάκης: Ο πρωθυπουργός αποτυγχάνει να προβλέψει το παρελθόν

 27/5/2020 
 

Αλ Καπόνε: Η "γνωριμία" με το έγκλημα και η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

 26/5/2020 
 

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

 26/5/2020 
 

Προειδοποίηση από επιστήμονες: Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» είναι κακή ιδέα

 25/5/2020 
 

«Ψίχουλα» για τον τουρισμό

 25/5/2020 
 

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αλλάξει τον ζωτικό ρόλο των τροπικών δασών

 22/5/2020 
 

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει – Θα επιχειρήσει επεκτατικό τετελεσμένο;

 21/5/2020 
 

Ολο το σχέδιο για την επιδότηση δόσης στα δάνεια πρώτης κατοικίας

 21/5/2020 
 

Ισολογισμοί Νέας Δημοκρατίας

 20/5/2020 
 

«Προσοχή, εγκυμονεί... λιτότητα το χρέος»

 20/5/2020 
 

Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί ως εγκληματικά προϊόντα

 19/5/2020 
 

Ν26: Οι Έλληνες ο πιο οικονομικά αγχωμένος λαός στην Ευρώπη

 19/5/2020 
 

Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ - Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

 19/5/2020 
 

Οκτώ Ελληνες που αφορίστηκαν

 18/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα 
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Πεντε θεματα οικονομικα - νομισματικα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα