"Τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας" δήλωσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζιάνι Πιτέλα σχολιάζοντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Επεσήμανε ότι αυτή ήταν ανέκαθεν η επιδίωξη της σοσιαλιστικής ομάδας, παρ' ότι "τα γεράκια μάς έλεγαν ότι είμαστε απομονωμένοι, σήμερα είναι αυτοί που είναι απομονωμένοι", τόνισε ο Τζ. Πιτέλα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής των σοσιαλιστών, "υπάρχουν πλέον όλες οι δυνατότητες για μια θετική κατάληξη στις 24 Μαΐου, με βάση τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τους Έλληνες και στη βάση των πρόσθετων μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα είναι αναγκαστικά ευέλικτη, όπως σωστά έχει ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση", και συνέχισε λέγοντας :

"Στις 24 Μαΐου θα μπορέσουμε επομένως να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα και οι Έλληνες σέβονται τις δεσμεύσεις τους, παρά τις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Τώρα είναι η σειρά της ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι απαραίτητη μια βιώσιμη ελάφρυνση του χρέους" υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΔΝΤ, ο Τζ. Πιτέλα είπε: "Με τις δεδομένες σημερινές συνθήκες θα ήταν απαράδεκτο, ο οιοσδήποτε εταίρος, και σκέπτομαι κυρίως το ΔΝΤ, να δραστηριοποιηθεί παρασκηνιακά για να σαμποτάρει τη συμφωνία. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, μόνη της χωρίς το ΔΝΤ".

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζ. Πιτέλα είχε δηλώσει χθες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup πως η σοσιαλιστική ευρωομάδα "θα αντιταχθεί στην απόπειρα του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα", καθώς, όπως είπε, αυτό θα σημαίνει θάνατο για μια χώρα.

www.avyi.gr