Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
16/10/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10369
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 
Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ποια μηνύματα θα στείλει σήμερα στις αγορές η Fed

�������� 
 

Ημερομηνία: 14/12/2016 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

H τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για φέτος θα πραγματοποιηθεί σήμερα με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην τελευταία εκτίμηση των αξιωματούχων για την κατάσταση της οικονομίας και την συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Πολλά έχουν αλλάξει από την προηγούμενη συνάθροισή τους, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση στην Αμερική.

Το ενισχυμένο δολάριο και οι αμερικάνικες αγορές μετοχών που καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνοδεύτηκαν από υψηλότερες αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα, που προεξοφλούν αύξηση του επιτοκίου της Fed κατά το ένα τέταρτο μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Υποθέτοντας ότι η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση στο κόστος του κρατικού δανεισμού τον τελευταίο χρόνο, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής για το 2017 και το 2018. Υπάρχει κίνδυνος ορισμένα μέλη- «γεράκια» της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) να αυξήσουν τις προβλέψεις τους σε σχέση με το πού αναμένουν να κατευθυνθούν τα επιτόκια.

Μέχρι τώρα, η FOMC προέβλεπε δύο αυξήσεις στα επιτόκια κατά την διάρκεια του 2017, αλλά αυτό ήταν πριν τον θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές και την (εδραίωση της) προσδοκίας για σημαντική επέκταση της δημοσιονομικής πολιτικής το επόμενο έτος.

«Το μεγαλύτερο ‘επιθετικό’ (hawkish) ρίσκο είναι ότι ο αριθμός των μελών της FOMC, που αναμένουν τρεις ή περισσότερες αυξήσεις στα επιτόκια μέσα στο 2017, θα είναι μεγαλύτερος από επτά που ήταν στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στους FT ο Στίβεν Ένγκλαντερ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης συναλλαγματικών ισοτιμιών στην City Bank.

«Η αγορά θα μπορούσε ενδεχομένως να “χωνέψει” οκτώ ή εννιά μέλη αλλά αν είναι περισσότεροι από 10, αυτό πιθανόν να εκληφθεί σαν προειδοποίηση για το ενδεχόμενο ενός πιο απότομου ρυθμού (αύξησης) τον επόμενο χρόνο».

Μπορεί ο κ. Τραμπ να είχε πουλήσει τις μετοχές που είχε στην κατοχή του νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, αλλά αρκετοί αγοράζουν και έχουν στείλει την Wall Street υψηλότερα, σε επίπεδα ρεκόρ. Από τις αμερικανικές εκλογές και μετά, η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από $900 δισεκατομμύρια, με τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού κλάδου να αποτελούν το 40% αυτής της μεταβολής σύμφωνα με τον αναλυτή της S&P Global, Χάουαρντ Σίβλερμπλατ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το για πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές, με τους τέσσερις κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Αμερική να έχουν επιτύχει νέα ρεκόρ.

H συνεδρίαση της Fed υποδηλώνει πως η περίσκεψη -ως ένα βαθμό- μπορεί σύντομα να ωφελήσει και τους πιο ένθερμους «ταύρους».

Πράγματι έχει παρατηρηθεί μια ήπια αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά των μετοχών τις τελευταίες ημέρες- μια ένδειξη ενδεχομένως πως μερικοί επενδυτές αγοράζουν φθηνή κάλυψη έναντι του κινδύνου υποχώρησης της αγοράς.

H εκτόξευση των τιμών των μετοχών και της αξίας των εταιρικών ομολόγων, το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει τον πήχη για την επερχόμενη κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια δημοσιονομική «ένεση» στο χέρι της οικονομίας το 2017 που θα μεταφραστεί σε ετήσια ανάπτυξη άνω του 4%.

Σε κάποια χρονική στιγμή, η πολιτική πραγματικότητα στην Ουάσιγκτον θα εκδηλωθεί, πιο συγκεκριμένα, απαιτείται χρόνος προκειμένου οι πολιτικές προτάσεις να λάβουν την έγκριση του Κογκρέσου.

Μαζί με αυτό, υπάρχει αξιοσημείωτη αβεβαιότητα σε σχέση με το κατά πόσο η οικονομία μπορεί να τονωθεί από έναν συνδυασμό δημοσίων δαπανών για έργα υποδομής, χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών και μείωση των ρυθμιστικών εμποδίων. Οι επενδυτές επίσης παρακολουθούν στενά το εάν η σκληρή προεκλογική ρητορική του κου Trump αναφορικά με μετανάστευση και εμπόριο θα μεταφραστεί σε πολιτικές που εν τέλει θα πλήξουν την αμερικανική οικονομία και τις πολύ «αισιόδοξες» προβλέψεις της Wall Street.

H πολιτική επισκιάζει την ευρωζώνη, και αυτό είναι με βεβαιότητα το μήνυμα από την αγορά των γαλλικών κρατικών ομολόγων. Πολλοί επενδυτές ανησυχούν για τις προεδρικές εκλογές στην χώρα, αυτή την άνοιξη. Παρά το γεγονός ότι ο κεντροδεξιός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται πως είναι ο προτιμότερος για το χρίσμα του προέδρου, η πιθανότητα νίκης της ακροδεξιάς ευρωσκεπτικίστριας Μαρίν Λεπέν ασκεί πίεση στις τιμές των γαλλικών κρατικών ομολόγων.

Κατά συνέπεια, η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των 10ετών γαλλικών και γερμανικών ομολόγων- ένα βαρόμετρο για την πίεση- έχει διπλασιαστεί από τα τέλη Σεπτέμβρη έως τις αρχές Δεκέμβρη. Και, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να αγοράζει ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα, τα χρήματα που διοχετεύει στην ευρωζώνη συγκεντρώνονται σε μόλις τέσσερις χώρες: Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία. Κανένα ίχνος της Γαλλίας σε αυτή την λίστα.

Οι διακυμάνσεις στην συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας θα επηρεαστούν λιγότερο από ό,τι θα δηλώσει την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ, και περισσότερο από τον τόνο στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την προηγούμενη μέρα. Επίσης, μια πληθώρα οικονομικών στοιχείων για την βρετανική οικονομία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων πληθωρισμός, απασχόλησης, αύξησης μισθών και λιανικών πωλήσεων.

Ο σχολιασμός σχετικά με την στερλίνα και την διαπραγμάτευσή της έχει αλλάξει από το μισο-άδειο ποτήρι στο μισο-γεμάτο ποτήρι. Η πολιτική συζήτηση στην Βρετανία είναι πιθανό να μπει σε αναμονή μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με την υπόθεση του άρθρου 50, η οποία αναμένεται τον νέο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για την βρετανική οικονομία ήταν (ως επί των πλείστων) θετικά, και ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη αφήνει το ευρώ σε αμυντική θέση (υποτιμάται) έναντι της στερλίνας.

Αλλά η αποφασιστικότητα είναι κάτι που λείπει στην στάση των επενδυτών απέναντι στη Βρετανία- καθόλου αναπάντεχο δεδομένων των αμφιβολιών που συνδέονται με το Brexit. Tα ασθενή οικονομικά στοιχεία για την βιομηχανία την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσαν υποχώρηση της στερλίνας, και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν πως η επίσημη εφαρμογή του άρθρου 50 θα έχει ως αποτέλεσμα μια απότομη πτώση. Υπάρχει ένα περιθώριο για περαιτέρω ανάκαμψη της στερλίνας, αλλά φαίνεται να είναι στενό.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ποια μηνύματα θα στείλει σήμερα στις αγορές η Fed»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Η διοίκηση της Thomas Cook «μαγείρευε» τα βιβλία, ενώ η εταιρεία κατέρρε

 16/10/2019 
 

Νόμπελ κατά της φτώχειας

 16/10/2019 
 

Η τουρκική οικονομία κλυδωνίζεται από τις απειλές κυρώσεων: «Γκρεμίζεται» η λίρα, πτώση και στο χρηματιστήριο

 14/10/2019 
 

Το ισχυρό δολάριο και τα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία

 14/10/2019 
 

Βγάζουν τα κέρδη τους από τον ανθρώπινο πόνο

 14/10/2019 
 

Παγκόσμια Τράπεζα: Εμπόδιο στην καταπολέμηση της φτώχειας οι εμπορικοί πόλεμοι

 9/10/2019 
 

Το ΔΝΤ σώζει τους πιστωτές, όχι τα υπερχρεωμένα κράτη

 9/10/2019 
 

Διαδηλώσεις για το κλίμα: Συλλήψεις ακτιβιστών της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο

 7/10/2019 
 

Πτώση 1% καταγράφει η τουρκική λίρα λόγω ανησυχιών για την επιχείρηση στη Συρία

 7/10/2019 
 

Δεκατέσσερις χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η HSBC

 7/10/2019 
 

Εισαγγελική έρευνα για φοροδιαφυγή κατά της Netflix στην Ιταλία

 4/10/2019 
 

Economist: Εξωπραγματικοί οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα

 4/10/2019 
 

Ο Ντράγκι στην Ακαδημία Αθηνών: Οι πολιτικοί να διδαχθούν από τα μαθήματα του παρελθόντος

 2/10/2019 
 

Αγωγή 300 εκατ. δολαρίων κατά πρώην στελεχών της Aegean στη Νέα Υόρκη με βαριές κατηγορίες για Μελισσανίδη

 30/9/2019 
 

Ο Ντράγκι αποκαλύπτει: Η ΕΚΤ δεν είχε ποτέ σχέδιο Β με την Ελλάδα εκτός ευρώ - Τι απάντησε σε υπουργό που πίεζε για Grexit

 30/9/2019 
 

Ποιοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι ευρωβουλευτές;

 27/9/2019 
 

Ο διχασμός στην ΕΚΤ και τα μαύρα και κόκκινα στυλό!

 27/9/2019 
 

Thomas Cook: Τα μεγαλοστελέχη έπαιρναν μισθούς-μαμούθ ακόμα κι όταν κατέρρεε

 26/9/2019 
 

Πώς έφτασε στη χρεοκοπία η Thomas Cook;

 25/9/2019 
 

Νεαροί Ιταλοί αναζητούν δουλειά στη Γερμανία

 25/9/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στα Χανιά
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ
Έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους Λογιστές.Του Αλεβιζάκη Παναγιωτη έκ/που της ΑΚΙΟΕ
Έγινε την Τρίτη 1/10/19 η συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΔ του ΟΕΕ με τον ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για να μειωθεί η ανεργία - Ποιους αφορούν
Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές
Κτηματολόγιο: Σε ποιους νομούς λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μέσα στον Οκτώβριο 
Ποιοι γλιτώνουν τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων 
Πόθεν Έσχες: Έως 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής 
Οδηγίες για το νέο καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Τεχνικές Χρηματιστηριακών προβλέψεων των ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΚΙΜΩΝ - ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα