Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
12/12/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3082
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο
Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας
Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών
Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!
Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>
Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιο/α)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 
Τι σας ενοχλεί κυρία μου;» είναι η ερώτηση που της γίνεται... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Yπουργός ΟικονομικώνΧ. Σταϊκούρας. Η μεσαία τάξη των 450 ευρώ!
Εξάρχεια όπως…Χιλή: Την ώρα που ΜΑΤ έκαναν “ντου” σε πολυκατοικίες επαιζε κλασική μουσική 
Λοβέρδος: Θεωρώ τον Άδωνι μικρό μου αδελφό 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ποια μηνύματα θα στείλει σήμερα στις αγορές η Fed

�������� 
 

Ημερομηνία: 14/12/2016 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

H τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για φέτος θα πραγματοποιηθεί σήμερα με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην τελευταία εκτίμηση των αξιωματούχων για την κατάσταση της οικονομίας και την συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Πολλά έχουν αλλάξει από την προηγούμενη συνάθροισή τους, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση στην Αμερική.

Το ενισχυμένο δολάριο και οι αμερικάνικες αγορές μετοχών που καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συνοδεύτηκαν από υψηλότερες αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα, που προεξοφλούν αύξηση του επιτοκίου της Fed κατά το ένα τέταρτο μιας ποσοστιαίας μονάδας.

Υποθέτοντας ότι η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση στο κόστος του κρατικού δανεισμού τον τελευταίο χρόνο, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής για το 2017 και το 2018. Υπάρχει κίνδυνος ορισμένα μέλη- «γεράκια» της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) να αυξήσουν τις προβλέψεις τους σε σχέση με το πού αναμένουν να κατευθυνθούν τα επιτόκια.

Μέχρι τώρα, η FOMC προέβλεπε δύο αυξήσεις στα επιτόκια κατά την διάρκεια του 2017, αλλά αυτό ήταν πριν τον θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές και την (εδραίωση της) προσδοκίας για σημαντική επέκταση της δημοσιονομικής πολιτικής το επόμενο έτος.

«Το μεγαλύτερο ‘επιθετικό’ (hawkish) ρίσκο είναι ότι ο αριθμός των μελών της FOMC, που αναμένουν τρεις ή περισσότερες αυξήσεις στα επιτόκια μέσα στο 2017, θα είναι μεγαλύτερος από επτά που ήταν στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στους FT ο Στίβεν Ένγκλαντερ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης συναλλαγματικών ισοτιμιών στην City Bank.

«Η αγορά θα μπορούσε ενδεχομένως να “χωνέψει” οκτώ ή εννιά μέλη αλλά αν είναι περισσότεροι από 10, αυτό πιθανόν να εκληφθεί σαν προειδοποίηση για το ενδεχόμενο ενός πιο απότομου ρυθμού (αύξησης) τον επόμενο χρόνο».

Μπορεί ο κ. Τραμπ να είχε πουλήσει τις μετοχές που είχε στην κατοχή του νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, αλλά αρκετοί αγοράζουν και έχουν στείλει την Wall Street υψηλότερα, σε επίπεδα ρεκόρ. Από τις αμερικανικές εκλογές και μετά, η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από $900 δισεκατομμύρια, με τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού κλάδου να αποτελούν το 40% αυτής της μεταβολής σύμφωνα με τον αναλυτή της S&P Global, Χάουαρντ Σίβλερμπλατ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το για πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί το ράλι στις μετοχές, με τους τέσσερις κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Αμερική να έχουν επιτύχει νέα ρεκόρ.

H συνεδρίαση της Fed υποδηλώνει πως η περίσκεψη -ως ένα βαθμό- μπορεί σύντομα να ωφελήσει και τους πιο ένθερμους «ταύρους».

Πράγματι έχει παρατηρηθεί μια ήπια αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά των μετοχών τις τελευταίες ημέρες- μια ένδειξη ενδεχομένως πως μερικοί επενδυτές αγοράζουν φθηνή κάλυψη έναντι του κινδύνου υποχώρησης της αγοράς.

H εκτόξευση των τιμών των μετοχών και της αξίας των εταιρικών ομολόγων, το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει τον πήχη για την επερχόμενη κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια δημοσιονομική «ένεση» στο χέρι της οικονομίας το 2017 που θα μεταφραστεί σε ετήσια ανάπτυξη άνω του 4%.

Σε κάποια χρονική στιγμή, η πολιτική πραγματικότητα στην Ουάσιγκτον θα εκδηλωθεί, πιο συγκεκριμένα, απαιτείται χρόνος προκειμένου οι πολιτικές προτάσεις να λάβουν την έγκριση του Κογκρέσου.

Μαζί με αυτό, υπάρχει αξιοσημείωτη αβεβαιότητα σε σχέση με το κατά πόσο η οικονομία μπορεί να τονωθεί από έναν συνδυασμό δημοσίων δαπανών για έργα υποδομής, χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών και μείωση των ρυθμιστικών εμποδίων. Οι επενδυτές επίσης παρακολουθούν στενά το εάν η σκληρή προεκλογική ρητορική του κου Trump αναφορικά με μετανάστευση και εμπόριο θα μεταφραστεί σε πολιτικές που εν τέλει θα πλήξουν την αμερικανική οικονομία και τις πολύ «αισιόδοξες» προβλέψεις της Wall Street.

H πολιτική επισκιάζει την ευρωζώνη, και αυτό είναι με βεβαιότητα το μήνυμα από την αγορά των γαλλικών κρατικών ομολόγων. Πολλοί επενδυτές ανησυχούν για τις προεδρικές εκλογές στην χώρα, αυτή την άνοιξη. Παρά το γεγονός ότι ο κεντροδεξιός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται πως είναι ο προτιμότερος για το χρίσμα του προέδρου, η πιθανότητα νίκης της ακροδεξιάς ευρωσκεπτικίστριας Μαρίν Λεπέν ασκεί πίεση στις τιμές των γαλλικών κρατικών ομολόγων.

Κατά συνέπεια, η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των 10ετών γαλλικών και γερμανικών ομολόγων- ένα βαρόμετρο για την πίεση- έχει διπλασιαστεί από τα τέλη Σεπτέμβρη έως τις αρχές Δεκέμβρη. Και, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να αγοράζει ομόλογα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα, τα χρήματα που διοχετεύει στην ευρωζώνη συγκεντρώνονται σε μόλις τέσσερις χώρες: Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία. Κανένα ίχνος της Γαλλίας σε αυτή την λίστα.

Οι διακυμάνσεις στην συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας θα επηρεαστούν λιγότερο από ό,τι θα δηλώσει την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ, και περισσότερο από τον τόνο στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την προηγούμενη μέρα. Επίσης, μια πληθώρα οικονομικών στοιχείων για την βρετανική οικονομία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων πληθωρισμός, απασχόλησης, αύξησης μισθών και λιανικών πωλήσεων.

Ο σχολιασμός σχετικά με την στερλίνα και την διαπραγμάτευσή της έχει αλλάξει από το μισο-άδειο ποτήρι στο μισο-γεμάτο ποτήρι. Η πολιτική συζήτηση στην Βρετανία είναι πιθανό να μπει σε αναμονή μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με την υπόθεση του άρθρου 50, η οποία αναμένεται τον νέο χρόνο.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για την βρετανική οικονομία ήταν (ως επί των πλείστων) θετικά, και ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη αφήνει το ευρώ σε αμυντική θέση (υποτιμάται) έναντι της στερλίνας.

Αλλά η αποφασιστικότητα είναι κάτι που λείπει στην στάση των επενδυτών απέναντι στη Βρετανία- καθόλου αναπάντεχο δεδομένων των αμφιβολιών που συνδέονται με το Brexit. Tα ασθενή οικονομικά στοιχεία για την βιομηχανία την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσαν υποχώρηση της στερλίνας, και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν πως η επίσημη εφαρμογή του άρθρου 50 θα έχει ως αποτέλεσμα μια απότομη πτώση. Υπάρχει ένα περιθώριο για περαιτέρω ανάκαμψη της στερλίνας, αλλά φαίνεται να είναι στενό.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ποια μηνύματα θα στείλει σήμερα στις αγορές η Fed»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Πώς θα μεταρρυθμιστεί ο «στημένος» καπιταλισμός

 9/12/2019 
 

Παγκόσμιο «ταβάνι» στα φορολογικά έσοδα

 9/12/2019 
 

Του φταίνε και οι πεινασμένοι

 6/12/2019 
 

Τι συμβαίνει με την Κρήτη και τις τουρκικές προκλήσεις

 5/12/2019 
 

Γιατί οι πλούσιοι θέλουν τα «χρυσά διαβατήρια» της Μάλτας

 5/12/2019 
 

Οι γερμανικές τράπεζες θα διαθέτουν Bitcoin από το 2020

 5/12/2019 
 

Τι συμβολίζουν τα σχέδια πάνω στα χαρτονομίσματα του ευρώ. αν τοποθετηθούν στη σωστή σειρά. Γιατί το 500άρικο έχει μια σύγχρονη γέφυρα. Οι απαγορεύσεις που τέθηκαν στο σχεδιασμό τους.

 4/12/2019 
 

Πώς οι κεντρικές τράπεζες έθρεψαν το «τέρας» του χρέους

 4/12/2019 
 

Εισαγγελείς ξανά στα γραφεία της Volkswagen για το σκάνδαλο dieselgate

 4/12/2019 
 

Στόχος της Ευρώπης να γίνει κλιματικώς ουδέτερη ως το 2050

 3/12/2019 
 

Εφτασε η ώρα της αλλαγής για τη Γερμανία

 3/12/2019 
 

Μπλόκαραν πρόταση για καταπολέμηση φοροαποφυγής στην Ε.Ε.

 29/11/2019 
 

Οσα πρέπει να ξέρετε για τις βρετανικές εκλογές

 26/11/2019 
 

Οι φοροαπαλλαγές του Τραμπ δεν έφεραν επενδύσεις

 25/11/2019 
 

Στα 62,725 δισ. ευρώ ανέβηκε το κόστος διάσωσης των ισπανικών τραπεζών

 22/11/2019 
 

«Καμπανάκι» της ΕΚΤ για τα αρνητικά επιτόκια

 22/11/2019 
 

Τα αρνητικά επιτόκια σοκάρουν τους Γερμανούς

 22/11/2019 
 

Τα ναρκωτικά των Ναζί

 20/11/2019 
 

Η Γερμανία χρειάζεται επενδύσεις 500 δισ. $

 20/11/2019 
 

Τι κρύβει η… ετεροχρονισμένη γερμανική γκρίνια για την ΕΚΤ

 16/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους
Η Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, ο κανονισμός 1407/2013 και ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων και κόστους.
Αίτημα για τη δημιουργία και ελεύθερη διάθεση από την ΓΓΠΣ υποστηρικτικού λογισμικού καταχώρησης της σύνοψης των παραστατικών άνευ ποσοτικού περιορισμού εγγραφών ή μορφότυπου εισαγωγής δεδομένων, και εκτός πλατφόρμας ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ.(1 σχόλιο/α)
Στην κατοχύρωση εκπτώσεις δεν χωράνε
Είναι σωστό;
Γεύμα εργασίας και προγραμματισμού από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. στην ΑΘΗΝΑ

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο
Γιατί προβαίνουμε στην δημοσιοποίηση του σεμιναρίου του ΟΕΕ
Ηλεκτρονικά Βιβλία – Πλατφόρμα MyData Το σεμινάριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης των λογιστών φοροτεχνικών από το Ο.Ε.Ε
Πώς θα δηλώνονται οι εργαζόμενοι στην οικοδομή
Τα μυστικά και οι παγίδες της νέας ρύθμισης για χρέη στο Δημόσιο
Μεταβιβάσεις ακινήτων: Τι ισχύει για όσους χρωστούν τον ΕΝΦΙΑ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών Του κ. Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα