Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
22/10/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6427
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 
Βαρουφάκης για "πόθεν έσχες": Δεν θα απολογηθώ για τα χρήματα που βγάζω από τη δουλειά μου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/5/2017 10:29:57 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

Πώς τιτλοποιεί δάνεια μέσω «ορφανού» SPV και θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ., καλύπτοντας τις κεφαλαιακές της ανάγκες. Οι όροι της συναλλαγής, τα οφέλη για την τράπεζα και πώς θα βγάλει τα λεφτά που βάζει η Aldridge. Όλες οι λεπτομέρειες ενός «πρωτότυπου» στη δομή σχήματος.

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

Κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ. ευρώ, μέσω μιας «πρωτοποριακής» συναλλαγής τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, που όπως εκτιμά η διοίκησή της θα τύχει αντιγραφής, θα εγγράψει η Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ +2,63%, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις κεφαλαιακές ανάγκες, οι οποίες είχαν προκύψει υπό το δυσμενές σενάριο του stress test του 2015.

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε την εισήγηση της διοίκησης για τιτλοποίηση καταγγελμένων δανείων, συνολικού ύψους 1,33 δισ. ευρώ, ενώ εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Με την παραπάνω έγκριση (σ.σ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα απαιτήσει επιπρόσθετο χρόνο), η Αττικής κλείνει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Θ. Πανταλάκη, μια μεγάλη εκκρεμότητα καθώς, με καθυστέρηση ενάμιση και πλέον έτους, καλύπτει τις εναπομείνασες κεφαλαιακές ανάγκες των 70 εκατ. ευρώ.

Εξασφαλίζεται, έτσι, η βιωσιμότητά της, όπως τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, Τ. Ρουμελιώτης, και η προσοχή της στρέφεται απερίσπαστα στην υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης, που έχει ως βασικό στόχο την επαναφορά της σε κερδοφορία από τη χρήση του 2018.

Για τη φετινή χρονιά, το πλάνο προβλέπει οριακά κέρδη ή ζημιές (σ.σ χωρίς να προσμετράται το έκτακτο κέρδος των 70 εκατ. ευρώ), στόχος ο οποίος εφόσον φανεί ότι επιτυγχάνεται, θα ανοίξει το δρόμο για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Ο τελευταίος προτείνεται να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, μέσω αύξησης κεφαλαίου, με – μερική ή ολική- παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου θα επιτρέψουν στην τράπεζα να αντισταθμίσει, εν μέρει ή πλήρως, το γεγονός ότι από 1.1.2018 οι προνομιούχες μετοχές, ύψους 100 εκατ. ευρώ, δεν θα προσμετρώνται, πλέον, στα βασικά εποπτικά κεφάλαια.

Η άποψη της διοίκησης είναι ότι πρέπει να εισέλθει στρατηγικός επενδυτής μέσω ΑΜΚ, αποκτώντας περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας καθώς υπό τις σημερινές συνθήκες και με την αναγκαία υποκατάσταση των εποπτικών κεφαλαίων, η τράπεζα δεν μπορεί να εξαρτάται από τον μεγαλομέτοχό της, ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι, τόσο το ΤΣΜΕΔΕ, όσο και ο ΕΦΚΑ που τον διαδέχθηκε, δεν μπορούσαν για μια σειρά από λόγους (σ.σ μεταξύ αυτών και η απαγόρευση αύξησης της συμμετοχής τους από την DG Comp) να συνεισφέρουν για την κάλυψη των εναπομεινασών κεφαλαιακών αναγκών, ύψους 70 εκατ. ευρώ, από το stress test του 2015.

Τιτλοποίηση δανείων 1,33 δισ. ευρώ με «ορφανό» SPV

Το σώμα των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε χθες την εισήγηση της διοίκησης για τιτλοποίηση καταγγελμένων δανείων, συνολικού ύψους 1,33 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω δάνεια, μαζί με τις τυχόν εξασφαλίσεις τους, θα μεταβιβαστούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), η οποία δεν θα ελέγχεται και δεν θα ενοποιείται από την τράπεζα, ενώ δεν προβλέπεται ούτε η χορήγηση εγγύησης.

Το SPV θα προχωρήσει, εν συνεχεία σε τιτλοποίηση απαιτήσεων, εκδίδοντας δύο ομόλογα, επταετούς, όπως όλα δείχνουν, διάρκειας.

Το ένα θα έχει ονομαστική αξία 525,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ανακτήσιμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, αξία των τιτλοποιούμενων προβληματικών δανείων. Το εν λόγω ομόλογο θα έχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή του (senior note) και πιθανότατα θα φέρει κουπόνι.

Το δεύτερο ομόλογο, ονομαστικής αξίας 806,4 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στο μέρος των δανείων, που θεωρούνται μη ανακτήσιμα και είναι πλήρως καλυμμένο με προβλέψεις απομείωσης. Θα αρχίσει, δε, να αποπληρώνεται ως junior τίτλος, μετά από ενδεχόμενη πλήρη εξόφληση του senior ομολόγου.

Και τα δύο ομόλογα θα δοθούν στην Αττικής και θα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο το «αντίτιμο» για τη μεταβίβαση καταγγελμένων δανείων ύψους 1,33 δισ. ευρώ σε ένα SPV, που δεν ελέγχεται από την τράπεζα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πανταλάκης το SPV θα είναι «ορφανό» (σ.σ με την έννοια ότι δεν θα ενοποιείται, ούτε από την τράπεζα, ούτε από την Aldridge).

Πώς η Αττικής θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ.

Το junior ομόλογο που στατικά θα αποτιμηθεί, με μηδενική αξία, αφού είναι πλήρως καλυμμένο από προβλέψεις, θα πωληθεί εν συνεχεία από την τράπεζα στην Aldridge EDC, έναντι 70 εκατ ευρώ. Έτσι, η Αττικής θα εγγράψει ισόποσο κεφαλαιακό κέρδος.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού, έχοντας στην κατοχή της τα δάνεια, θα προχωρήσει σε σύναψη επταετούς – τουλάχιστον- σύμβασης διαχείρισης, με την αδειοδοτημένη από την ΤτΕ εταιρεία «Θεά Άρτεμις». Το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας θα αγορασθεί από την Aldridge EDC έναντι 80 χιλ. ευρώ (σ.σ. το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ).

Η εταιρεία ειδικού σκοπού θα εισπράττει τα ποσά ανάκτησης από τη διαχείριση των δανείων και θα καταβάλει τις ετήσιες προμήθειες διαχείρισης (management fees) στη «Θεά Άρτεμις». Το ύψος των προμηθειών δεν έγινε γνωστό.

Βάζει 70 εκατ. η Aldridge και θα τα πάρει με… τόκο στην επταετία

Αν οι σταθερές προμήθειες ανέρχονται σε 1% ετησίως, η Θεά Άρτεμις θα εισπράττει, «βρέξει- χιονίσει» 13,3 εκατ. ευρώ το χρόνο και το 80% της κερδοφορίας της θα πηγαίνει στην Aldridge. Με 1% ετήσιες προμήθειες και χωρίς προμήθειες υπεραπόδοσης, στην επταετία το SPV θα καταβάλει στην εταιρεία Θεά Άρτεμις 93,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το ύψος της ετήσιας προμήθειας είναι αρκετά πιθανόν να ξεπερνά το 1%.

Για να μειωθεί ο αναλαμβανόμενος από τον επενδυτή κίνδυνος επελέγη, τόσο η λύση της τιτλοποίησης, όσο και η πρωτοτυπία το SPV να μην ελέγχεται από την τράπεζα.

Έτσι, η Aldridge δεν θα έχει καμία σχέση με την Αττικής. Θα ελέγχει το 80% της Θεά Άρτεμις η οποία θα εισπράττει τις προμήθειες διαχείρισης από τον «κουβά» του SPV για τουλάχιστον μια επταετία. Το δε, SPV θα κατέχει δάνεια 1,33 δισ., που θα του έχει μεταβιβάσει η Αττικής και θα εισπράττει χρήματα από την ανάκτηση δανείων ή τις πωλήσεις/εκποιήσεις.

Επιπρόσθετα, η Aldridge θα εισπράττει το κουπόνι από το junior ομόλογο, το οποίο θα αγοράσει έναντι 70 εκατ. ευρώ (σ.σ η διοίκηση της τράπεζας δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το ύψος των κουπονιών, που θα φέρουν οι εκδόσεις της τιτλοποίησης).

Ακόμη και αν ενεργοποιηθούν οι διατάξεις της BRRD για bail-in, ο επενδυτής διαθέτει «αλεξικέραυνο» καθώς αφενός το SPV δεν θα έχει καμία σχέση μετοχική με την τράπεζα, αφετέρου θα πληρώνεται κατά προτεραιότητα, σε σχέση με τον κάτοχο του senior bond.

Τα οφέλη για την τράπεζα

Με το παραπάνω σχήμα η Αττικής εξασφαλίζει, όπως προαναφέρθηκε, την κάλυψη των εναπομεινασών κεφαλαιακών αναγκών, υπό δύσκολες συνθήκες.

Η παραπάνω συναλλαγή ήταν μονόδρομος καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Τ. Ρουμελιώτη, δεν υπήρχε κανένας άλλος διαθέσιμος τρόπος για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της.

Από την εγγραφή του κεφαλαιακού κέρδους ύψους 70 εκατ. ευρώ ο δείκτης Common Equity Tier I της τράπεζας θα ανέλθει στο 17,8% από 14,8%. Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών θα επιτρέψει στην Αττικής να επανέλθει στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, κίνηση που εκτιμάται ότι θα μειώσει, σε ετήσια βάση, τα χρηματοοικονομικά της έξοδα κατά 14 εκατ. ευρω.

Από τη μεταβίβαση θα μειωθούν τυπικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, αλλά δεν θα επέλθει έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση, καθώς o πιστωτικός κίνδυνος θα παραμείνει ίδιος αφού η Αττικής θα αποκτήσει τις ομολογίες του senior ομολόγου της τιτλοποίησης.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη του καταθετικού κοινού προς την τράπεζα, ενώ θα απελευθερωθεί προσωπικό που θα επικεντρωθεί στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Αττικής.

Τέλος η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών ανοίγει το δρόμο για την έγκριση του πλάνου αναδιάρθρωσης, η υλοποίηση του οποίου τρέχει ήδη, προκειμένου να περιορισθεί ο χρόνος της καθυστέρησης. Όπως έγραψε η στήλη Χαμαιλέων με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, την εθελουσία και τη μείωση των καταστημάτων τα κόστη της τράπεζας θα μειωθούν κατά 30% ενώ το πλάνο προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 10%.

Με την έγκριση του πλάνου αναδιάρθρωσης η Αττικής θα μπορέσει να συμβληθεί με την EBRD και την ΕΤΕπ για χρηματοδότηση, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων (σ.σ το πλάνο προβλέπει νέα χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ το 2018).

Το ύψος του οφέλους από τη συναλλαγή θα εξαρτηθεί, επίσης, από τη στάση, που θα κρατήσει ο ορκωτός ελεγκτής της τράπεζας. Αν ζητήσει, για παράδειγμα, να αποτιμηθούν τα ομόλογα της τιτλοποίησης, με τη μέθοδο προεξόφλησης ταμειακών ροών ή ανοίξει ευρύτερα θέμα προσδοκώμενης ανακτήσιμης αξίας.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Εφορία: Νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις αλλά και... πέναλτι

 21/10/2019 
 

Ακίνητα: Προς εκτόξευση οι αντικειμενικές - Ευκαιρία για μεταβιβάσεις

 21/10/2019 
 

Πώς θα τσεκαριστούν τα ΑΦΜ στις εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη

 17/10/2019 
 

«Κοινωνικό μέρισμα» και σε... επιχειρήσεις

 16/10/2019 
 

Ρευστότητα 1,05 δισ. σε μικρομεσαίους μέσω Αναπτυξιακής Τράπεζας

 16/10/2019 
 

Ποιες δαπάνες κατοχυρώνουν αφορολόγητο - Ποιες εξαιρούνται

 10/10/2019 
 

Σενάριο περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων

 9/10/2019 
 

Προ των πυλών η 9η φορολογική περαίωση μέσα σε 41 χρόνια - Όλο το ιστορικό

 9/10/2019 
 

Προ των πυλών η νέα πάγια ρύθμιση στην εφορία: Ποιες οφειλές θα εντάσσονται και πώς θα καθορίζονται οι δόσεις

 9/10/2019 
 

Θεοχάρης : Επανεξετάζεται ακόμα και η πλήρης κατάργηση του τέλους διαμονής

 7/10/2019 
 

Σχέδιο «Ηρακλής» : Θα απαλλάξει τις τράπεζες από 30 δισ. κόκκινα δάνεια

 7/10/2019 
 

Το νέο σύστημα διακανονισμών για τις οφειλές στη ΔΕΗ

 2/10/2019 
 

ΔΕΗ : Ερχεται... έφοδος της εφορίας και μεγάλα πρόστιμα

 30/9/2019 
 

Έτσι θα ρυθμίζονται οι οφειλές στη ΔΕΗ - Όλες οι λεπτομέρειες

 30/9/2019 
 

Ετοιμάζονται φορολογικά κίνητρα για τα… λεφτά των ξένων

 30/9/2019 
 

Φοροελαφρύνσεις: Έρχονται μειώσεις έως 59% – Ποιους αφορούν

 25/9/2019 
 

Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες με τους θεσμούς

 25/9/2019 
 

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

 20/9/2019 
 

Πρώτη στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων η ΔΕΠΑ

 19/9/2019 
 

Αφορολόγητο: Πώς θα χτίζεται πλέον – Τι αλλάζει στις αποδείξεις

 19/9/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στα Χανιά 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ 
Έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους Λογιστές.Του Αλεβιζάκη Παναγιωτη έκ/που της ΑΚΙΟΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;
ΕΦΚΑ μετά… μουσικής - Πώς ασφαλίζονται μουσικοί και dj σε εκδηλώσεις
Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ για να μειωθεί η ανεργία - Ποιους αφορούν
Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές
Κτηματολόγιο: Σε ποιους νομούς λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μέσα στον Οκτώβριο 
Ποιοι γλιτώνουν τον ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Φορολογιας Μεταβιβασεων Ακινητων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα