Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
31/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8343
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/5/2017 10:29:57 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

Πώς τιτλοποιεί δάνεια μέσω «ορφανού» SPV και θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ., καλύπτοντας τις κεφαλαιακές της ανάγκες. Οι όροι της συναλλαγής, τα οφέλη για την τράπεζα και πώς θα βγάλει τα λεφτά που βάζει η Aldridge. Όλες οι λεπτομέρειες ενός «πρωτότυπου» στη δομή σχήματος.

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

Κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ. ευρώ, μέσω μιας «πρωτοποριακής» συναλλαγής τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, που όπως εκτιμά η διοίκησή της θα τύχει αντιγραφής, θα εγγράψει η Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ +2,63%, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις κεφαλαιακές ανάγκες, οι οποίες είχαν προκύψει υπό το δυσμενές σενάριο του stress test του 2015.

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε την εισήγηση της διοίκησης για τιτλοποίηση καταγγελμένων δανείων, συνολικού ύψους 1,33 δισ. ευρώ, ενώ εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Με την παραπάνω έγκριση (σ.σ η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα απαιτήσει επιπρόσθετο χρόνο), η Αττικής κλείνει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Θ. Πανταλάκη, μια μεγάλη εκκρεμότητα καθώς, με καθυστέρηση ενάμιση και πλέον έτους, καλύπτει τις εναπομείνασες κεφαλαιακές ανάγκες των 70 εκατ. ευρώ.

Εξασφαλίζεται, έτσι, η βιωσιμότητά της, όπως τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας, Τ. Ρουμελιώτης, και η προσοχή της στρέφεται απερίσπαστα στην υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης, που έχει ως βασικό στόχο την επαναφορά της σε κερδοφορία από τη χρήση του 2018.

Για τη φετινή χρονιά, το πλάνο προβλέπει οριακά κέρδη ή ζημιές (σ.σ χωρίς να προσμετράται το έκτακτο κέρδος των 70 εκατ. ευρώ), στόχος ο οποίος εφόσον φανεί ότι επιτυγχάνεται, θα ανοίξει το δρόμο για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Ο τελευταίος προτείνεται να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, μέσω αύξησης κεφαλαίου, με – μερική ή ολική- παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου θα επιτρέψουν στην τράπεζα να αντισταθμίσει, εν μέρει ή πλήρως, το γεγονός ότι από 1.1.2018 οι προνομιούχες μετοχές, ύψους 100 εκατ. ευρώ, δεν θα προσμετρώνται, πλέον, στα βασικά εποπτικά κεφάλαια.

Η άποψη της διοίκησης είναι ότι πρέπει να εισέλθει στρατηγικός επενδυτής μέσω ΑΜΚ, αποκτώντας περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας καθώς υπό τις σημερινές συνθήκες και με την αναγκαία υποκατάσταση των εποπτικών κεφαλαίων, η τράπεζα δεν μπορεί να εξαρτάται από τον μεγαλομέτοχό της, ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι, τόσο το ΤΣΜΕΔΕ, όσο και ο ΕΦΚΑ που τον διαδέχθηκε, δεν μπορούσαν για μια σειρά από λόγους (σ.σ μεταξύ αυτών και η απαγόρευση αύξησης της συμμετοχής τους από την DG Comp) να συνεισφέρουν για την κάλυψη των εναπομεινασών κεφαλαιακών αναγκών, ύψους 70 εκατ. ευρώ, από το stress test του 2015.

Τιτλοποίηση δανείων 1,33 δισ. ευρώ με «ορφανό» SPV

Το σώμα των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε χθες την εισήγηση της διοίκησης για τιτλοποίηση καταγγελμένων δανείων, συνολικού ύψους 1,33 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω δάνεια, μαζί με τις τυχόν εξασφαλίσεις τους, θα μεταβιβαστούν σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), η οποία δεν θα ελέγχεται και δεν θα ενοποιείται από την τράπεζα, ενώ δεν προβλέπεται ούτε η χορήγηση εγγύησης.

Το SPV θα προχωρήσει, εν συνεχεία σε τιτλοποίηση απαιτήσεων, εκδίδοντας δύο ομόλογα, επταετούς, όπως όλα δείχνουν, διάρκειας.

Το ένα θα έχει ονομαστική αξία 525,2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ανακτήσιμη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, αξία των τιτλοποιούμενων προβληματικών δανείων. Το εν λόγω ομόλογο θα έχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή του (senior note) και πιθανότατα θα φέρει κουπόνι.

Το δεύτερο ομόλογο, ονομαστικής αξίας 806,4 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στο μέρος των δανείων, που θεωρούνται μη ανακτήσιμα και είναι πλήρως καλυμμένο με προβλέψεις απομείωσης. Θα αρχίσει, δε, να αποπληρώνεται ως junior τίτλος, μετά από ενδεχόμενη πλήρη εξόφληση του senior ομολόγου.

Και τα δύο ομόλογα θα δοθούν στην Αττικής και θα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο το «αντίτιμο» για τη μεταβίβαση καταγγελμένων δανείων ύψους 1,33 δισ. ευρώ σε ένα SPV, που δεν ελέγχεται από την τράπεζα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πανταλάκης το SPV θα είναι «ορφανό» (σ.σ με την έννοια ότι δεν θα ενοποιείται, ούτε από την τράπεζα, ούτε από την Aldridge).

Πώς η Αττικής θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ.

Το junior ομόλογο που στατικά θα αποτιμηθεί, με μηδενική αξία, αφού είναι πλήρως καλυμμένο από προβλέψεις, θα πωληθεί εν συνεχεία από την τράπεζα στην Aldridge EDC, έναντι 70 εκατ ευρώ. Έτσι, η Αττικής θα εγγράψει ισόποσο κεφαλαιακό κέρδος.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού, έχοντας στην κατοχή της τα δάνεια, θα προχωρήσει σε σύναψη επταετούς – τουλάχιστον- σύμβασης διαχείρισης, με την αδειοδοτημένη από την ΤτΕ εταιρεία «Θεά Άρτεμις». Το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας θα αγορασθεί από την Aldridge EDC έναντι 80 χιλ. ευρώ (σ.σ. το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ).

Η εταιρεία ειδικού σκοπού θα εισπράττει τα ποσά ανάκτησης από τη διαχείριση των δανείων και θα καταβάλει τις ετήσιες προμήθειες διαχείρισης (management fees) στη «Θεά Άρτεμις». Το ύψος των προμηθειών δεν έγινε γνωστό.

Βάζει 70 εκατ. η Aldridge και θα τα πάρει με… τόκο στην επταετία

Αν οι σταθερές προμήθειες ανέρχονται σε 1% ετησίως, η Θεά Άρτεμις θα εισπράττει, «βρέξει- χιονίσει» 13,3 εκατ. ευρώ το χρόνο και το 80% της κερδοφορίας της θα πηγαίνει στην Aldridge. Με 1% ετήσιες προμήθειες και χωρίς προμήθειες υπεραπόδοσης, στην επταετία το SPV θα καταβάλει στην εταιρεία Θεά Άρτεμις 93,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το ύψος της ετήσιας προμήθειας είναι αρκετά πιθανόν να ξεπερνά το 1%.

Για να μειωθεί ο αναλαμβανόμενος από τον επενδυτή κίνδυνος επελέγη, τόσο η λύση της τιτλοποίησης, όσο και η πρωτοτυπία το SPV να μην ελέγχεται από την τράπεζα.

Έτσι, η Aldridge δεν θα έχει καμία σχέση με την Αττικής. Θα ελέγχει το 80% της Θεά Άρτεμις η οποία θα εισπράττει τις προμήθειες διαχείρισης από τον «κουβά» του SPV για τουλάχιστον μια επταετία. Το δε, SPV θα κατέχει δάνεια 1,33 δισ., που θα του έχει μεταβιβάσει η Αττικής και θα εισπράττει χρήματα από την ανάκτηση δανείων ή τις πωλήσεις/εκποιήσεις.

Επιπρόσθετα, η Aldridge θα εισπράττει το κουπόνι από το junior ομόλογο, το οποίο θα αγοράσει έναντι 70 εκατ. ευρώ (σ.σ η διοίκηση της τράπεζας δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το ύψος των κουπονιών, που θα φέρουν οι εκδόσεις της τιτλοποίησης).

Ακόμη και αν ενεργοποιηθούν οι διατάξεις της BRRD για bail-in, ο επενδυτής διαθέτει «αλεξικέραυνο» καθώς αφενός το SPV δεν θα έχει καμία σχέση μετοχική με την τράπεζα, αφετέρου θα πληρώνεται κατά προτεραιότητα, σε σχέση με τον κάτοχο του senior bond.

Τα οφέλη για την τράπεζα

Με το παραπάνω σχήμα η Αττικής εξασφαλίζει, όπως προαναφέρθηκε, την κάλυψη των εναπομεινασών κεφαλαιακών αναγκών, υπό δύσκολες συνθήκες.

Η παραπάνω συναλλαγή ήταν μονόδρομος καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Τ. Ρουμελιώτη, δεν υπήρχε κανένας άλλος διαθέσιμος τρόπος για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της.

Από την εγγραφή του κεφαλαιακού κέρδους ύψους 70 εκατ. ευρώ ο δείκτης Common Equity Tier I της τράπεζας θα ανέλθει στο 17,8% από 14,8%. Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών θα επιτρέψει στην Αττικής να επανέλθει στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, κίνηση που εκτιμάται ότι θα μειώσει, σε ετήσια βάση, τα χρηματοοικονομικά της έξοδα κατά 14 εκατ. ευρω.

Από τη μεταβίβαση θα μειωθούν τυπικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, αλλά δεν θα επέλθει έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση, καθώς o πιστωτικός κίνδυνος θα παραμείνει ίδιος αφού η Αττικής θα αποκτήσει τις ομολογίες του senior ομολόγου της τιτλοποίησης.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη του καταθετικού κοινού προς την τράπεζα, ενώ θα απελευθερωθεί προσωπικό που θα επικεντρωθεί στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Αττικής.

Τέλος η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών ανοίγει το δρόμο για την έγκριση του πλάνου αναδιάρθρωσης, η υλοποίηση του οποίου τρέχει ήδη, προκειμένου να περιορισθεί ο χρόνος της καθυστέρησης. Όπως έγραψε η στήλη Χαμαιλέων με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, την εθελουσία και τη μείωση των καταστημάτων τα κόστη της τράπεζας θα μειωθούν κατά 30% ενώ το πλάνο προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 10%.

Με την έγκριση του πλάνου αναδιάρθρωσης η Αττικής θα μπορέσει να συμβληθεί με την EBRD και την ΕΤΕπ για χρηματοδότηση, κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων (σ.σ το πλάνο προβλέπει νέα χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ το 2018).

Το ύψος του οφέλους από τη συναλλαγή θα εξαρτηθεί, επίσης, από τη στάση, που θα κρατήσει ο ορκωτός ελεγκτής της τράπεζας. Αν ζητήσει, για παράδειγμα, να αποτιμηθούν τα ομόλογα της τιτλοποίησης, με τη μέθοδο προεξόφλησης ταμειακών ροών ή ανοίξει ευρύτερα θέμα προσδοκώμενης ανακτήσιμης αξίας.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Σύμβαση Cooper ;

 29/5/2020 
 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛ ΠΟΡΤΕΡ: Πολ Πόρτερ αρχηγός της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα (1947) υπεύθυνος της οικονομικής βοήθειας του δόγματος Τρούμαν

 29/5/2020 
 

Ανάσα για τους πληττόμενους, το κράτος θα καλύψει με επιδότηση έως και 90% από τις δόσεις των δανείων τους

 29/5/2020 
 

Αυτό είναι το σχέδιο στήριξης για τις αερομεταφορές

 28/5/2020 
 

Επιχορηγήσεις 22,5 δισ. αλλά και «βαρύ» δάνειο για την Ελλάδα στις προτάσεις της Κομισιόν

 27/5/2020 
 

Τα κριτήρια για την δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 25/5/2020 
 

Βαρουφάκης : Η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 15%

 25/5/2020 
 

Κορoνοϊός: Οι 35 κατηγορίες επιχειρήσεων που ακόμα δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν

 25/5/2020 
 

Τι εξετάζεται για τη μείωση της προκαταβολής φόρου

 22/5/2020 
 

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που συζητείται στη Βουλή εισάγει στην ελληνική τουριστική νομοθεσία το glamping

 21/5/2020 
 

Επανεκκίνηση του τουρισμού στις 15 Ιουνίου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

 21/5/2020 
 

Η «ακτινογραφία» των μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης της ρευστότητας

 21/5/2020 
 

Υπουργείο Οικονομικών: Σχεδιάζει νέο πρόγραμμα υποστήριξης δανειοληπτών

 20/5/2020 
 

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ενημέρωση για την απάτη «SIM Swapping». Πώς να προστατευθείτε

 19/5/2020 
 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Επικαιροποιήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων των επιχειρήσεων

 18/5/2020 
 

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 8 Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία - Τι θα γίνει με την εστίαση

 14/5/2020 
 

Δεύτερη ευκαιρία για επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του τζίρου

 13/5/2020 
 

Ξεκίνησε το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19

 12/5/2020 
 

Σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες μειώνει τον ΦΠΑ η κυβέρνηση

 12/5/2020 
 

Σταϊκούρας: Πώς θα επιδοτηθούν τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

 11/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα 
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Υπέρβαση Εξουσίας: Ένα κοινωνικοπολιτικό βιβλίο-θρίλερ, μία συγκλονιστική ιστορία στην καρδιά της Ευρώπης, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.Του Β. Βιλιάρδου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα