Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
19/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8726
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 
Ο Άδωνις έγινε νονός εν μέσω πανδημίας με ειδική άδεια... που κανένας δεν έχει ξανά ακούσει! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Tvxs Αποκλειστικό: Αποκαλυπτική έρευνα για τους «τέσσερις μεγάλους» της φοροδ

�������� 
 

Ημερομηνία: 5/7/2017 10:18:53 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η διαρροή των Panama Papers αποκάλυψε, αν όχι το ίδιο το γεγονός, την έκταση της φοροδιαφυγής/φοροαποφυγής και του σαθρού καθεστώτος λειτουργίας των φορολογικών παραδείσων, στους οποίους δεν υπάρχει δικαιοδοσία ελέγχου και επιβολής του νόμου. Στα Panama Papers εμπλέκονται μεγιστάνες, πολυεθνικές και εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα. Τι γίνεται όμως με αυτούς που τους ελέγχουν; Η παρούσα αποκαλυπτική έρευνα, που στην Ελλάδα δημοσιεύει αποκλειστικά το tvxs.gr, παρουσιάζει αποδείξεις για την εμπλοκή σε φορολογικούς παραδείσους και τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών ορκωτών λογιστών του κόσμου. Πρόκειται για τις «The Big Four»:  Deloitte, PricewaterhouseCoopers ή PwC, EY (μέχρι πρόσφατα Ernst & Young) και KPMG.

Η έκθεση «The Big four: A study on opacity» (Οι τέσσερις μεγάλοι: Μια έρευνα για την αδιαφάνεια), ανατέθηκε από τους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers: Fabio de Masi (αντιπρόεδρος της επιτροπής PANA), Matt Carthy, Patrick Le Hyaric, Miguel Urban Crespo, Miguel Viegas, Marina Albiol Guzman, Στέλιο Κούλογλου και Τάκη Χατζηγεωργίου. Πραγματοποιήθηκε από τους Ρίτσαρντ Μέρφι* και Σάιλα Ναόμι Στάουσχολμ* και παρουσιάζεται από επιλεγμένα μίντια, μεταξύ τους και το tvxs.gr, σε αρκετές χώρες του κόσμου. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων μέσων που δημοσιεύουν την έρευνα είναι τα: eldiario.es (Ισπανία), Irish Times (Ιρλανδία), EXPRESSO - ICIJ (Πορτογαλία), Süddeutsche Zeitung (Γερμανία), Bloomberg (ΗΠΑ), pagina 12 (Αργεντινή), Tvxs.gr και Εφημερίδα των Συντακτών (Ελλάδα), Tax Analysts (ΗΠΑ), L’Humanite (Γαλλία), Dagens ETC (Δανία), The Australian (Αυστραλία). 

Η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, εξέτασε λεπτομερώς το ρόλο που διαδραματίζουν διεθνώς όσοι προάγουν την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την φοροαποφυγή και την φοροδιαφυγή. Σε αυτούς περιλαμβάνονται νομικοί σύμβουλοι, κτηματομεσίτες, τράπεζες, διαχειριστές πλούτου και σύμβουλους φορολογικών υποθέσεων. Οι τέσσερις μεγάλες λογιστικές εταιρείες ελέγχου είναι σημαντικοί συντελεστές αυτού του συστήματος φοροαποφυγής, ωστόσο, τους επιτρέπεται να λειτουργούν με μυστικότητα, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων που δημιουργείται μεταξύ της παροχής υπηρεσιών ελέγχου από τη μία και φορολογικών υπηρεσιών από την άλλη.

Οι Big Four 

Οι τέσσερις αυτές επιχειρήσεις κυριαρχούν στην αγορά ελέγχου όλων των μεγάλων εταιρειών του κόσμου. Για παράδειγμα ελέγχουν όλες, εκτός από δυο από τις εταιρείες του δείκτη FTSE 100 που είναι εγγεγραμμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης και οι ίδιες εξίσου σημαντικές από οικονομική άποψη: Τα συνδυασμένα έσοδά τους ξεπέρασαν τα 120 δισ. ευρώ το 2016. Από το ποσό αυτό, 43 δισ. ευρώ προέρχονται από υπηρεσίες ελέγχου και υπηρεσίας ασφαλείας, 28 δισ. ευρώ από φορολογικές υπηρεσίες και 49 δισ. ευρώ από συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Έσοδα ανά δραστηριότητα:

Το 2016 απασχολούσαν συνολικά 887.695 υπαλλήλους, ενώ φαίνεται να λειτουργούν, όπως εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης, σε 186 περιοχές δικαιοδοσίας. Τα κέρδη είναι εξίσου σημαντικά. Για παράδειγμα ο μέσος εταίρος, μιας από τις τέσσερις επιχειρήσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο, κέρδισε περισσότερα από 500.000 λίρες (625.000 ευρώ) το 2016. 

Έχοντας σημειώσει τα παραπάνω, έχει ήδη γίνει αναφορά στα περισσότερα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία για τις εταιρείες αυτές. Και πιο συγκεκριμένα στα στοιχεία που οι ίδιες οι Big Four, θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει για τη λειτουργία τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τα άλλα επιδεικνύουν ιδιαίτερες ικανότητες στη δημιουργία αδιαφάνειας και πολύ επιτυχώς αποτρέπουν την δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο που οι ίδιες λειτουργούν. Πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς αυτές οι ελεγκτικές εταιρίες διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην οικονομία μας με δεδομένη την εμπιστοσύνη που τους παραχωρείται για την αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών και των επιχειρήσεων, τα οποία θα καταθέσουν στις ρυθμιστικές αρχές και τους υποψήφιους επενδυτές. 

Το γεγονός ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των φορολογικών παραδείσων ή τις περιοχές μυστικής δικαιοδοσίας - όπως αναφέρονται στην παρούσα έρευνα - μόνο προσθέτει ερωτήματα για τις δραστηριότητες αυτών των επιχειρήσεων. Και αυτά αποτελέσαν το αντικείμενο της συγκεκριμένης έρευνας. 

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας

Οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες ορκωτών λογιστών δεν αναφέρουν όλες τις περιοχές δικαιοδοσίας τους, αν και η PwC το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό. Διαπιστώθηκε ότι λειτουργούν σε 186 περιοχές με μέσω όρο 3,41 γραφεία στην κάθε μία. 

Παρουσία των τεσσάρων εταιρειών ανά χώρα παγκοσμίως: 

Γραφεία των τεσσάρων εταιρειών ανά χώρα: 

Γραφεία ανά περιοχή δικαιοδοσίας:

 

Η έρευνα εντόπισε με διάφορες μεθόδους τις περιοχές όπου εργάζονται 808.176 - το 91% των υπαλλήλων των εταιρειών. Η μικρότερη επιτυχία σημειώθηκε στην ΕΥ (εντοπίστηκε το 82,9%) που φαίνεται να είναι η πιο μυστικοπαθής από τις εταιρείες. Από τις συνολικά 186 περιοχές στις οποίες εντοπίστηκαν οι εταιρείες, οι 43 ήταν μυστικής δικαιοδοσίας.

Οι τέσσερις εταιρείες έχουν γραφεία σε 43 από τους 53 φορολογικούς παραδείσους που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση. Το 9.9% των εργαζομένων των Big Four που εντοπίστηκαν δούλευαν σε φορολογικούς παραδείσους. Η εταιρεία με το μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπησης σε τέτοιες περιοχές είναι η KPMG, που εντοπίζεται σε 40.

Παρουσία των εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους: 

Αριθμός γραφείων σε φορολογικούς παραδείσους:

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των γραφείων που έχει κάθε μία από τις τέσσερις εταιρείες αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι το μέγεθος των δραστηριοτήτων τους σε μια περιοχή δεν είναι πάντα ανάλογη με τον πληθυσμό της ή το ΑΕΠ της. Οι Big Four έχουν περισσότερο προσωπικό στο Λουξεμβούργο, σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού του, απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Τα νησιά Κέυμαν έρχονται δεύτερα σε αυτή την κατάταξη ενώ οι Βερμούδες τρίτες.

Οι 25 περιοχές δικαιοδοσίας με τα περισσότερα γραφεία:

Οι 25 περιοχές με τα περισσότερα γραφεία αναλογικά με τον πληθυσμό: 

Οι 25 περιοχές περιοχές με τα περισσότερα γραφεία αναλογικά με το ΑΕΠ:

Δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί με ακρίβεια όλο το προσωπικό των τεσσάρων εταιρειών. Στην περίπτωση της EY ήταν δυνατό να εντοπιστεί μόνο το 83% των εργαζομένων. Στην έρευνα που έγινε στη νομική δομή της KPMG δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί ο νόμιμος εκπρόσωπος των γραφείων της σε 55 περιοχές δικαιοδοσίας. 

Αριθμός εργαζομένων που εντοπίστηκαν:

Ποσοστό γραφείων με στοιχεία για τους εργαζόμενους: 

Συνολικός αριθμός εργαζομένων: 

Εργαζόμενοι αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας: 

Εργαζόμενοι αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας: 

Αριθμός εργαζομένων σε φορολογικούς παραδείσους: 

Σύγκριση του αριθμού γραφείων και εργαζομένων σε περιοχές μυστικής δικαιοδοσίας και μη μυστικής δικαιοδοσίας: 

Αριθμός εργαζομένων στις μικρότερες χώρες και φορολογικούς παραδείσους: 

Η δομή των εταιρειών

Παρότι οι Big Four έχουν οργανισμούς κεντρικής διοίκησης, και οι τέσσερις επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι είναι δίκτυα ανεξάρτητων οντοτήτων που είναι νομικά ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Οι τέσσερις εταιρείες έχουν λοιπόν μια δομή που σε ένα επίπεδο λειτουργεί ως μια ολοκληρωμένη διεθνής εταιρεία και σε ένα άλλο ως εταιρείες που αποτελούνται από πολλές ξεχωριστές νομικές οντότητες που δεν βρίσκονται υπό κοινή ιδιοκτησία αλλά απλώς δεσμεύονται από συμβατικές ρυθμίσεις για να λειτουργούν με κοινά πρότυπα, υπό κοινό εταιρικό όνομα. Η έρευνα τονίζει ότι η δομή που έχουν υιοθετήσει οι τέσσερις εταιρείες επιλέχθηκε για να μπορούν να: 

α) μειώνουν το κόστος και τους κανονιστικούς, για τις ίδιες, κινδύνους. Χρησιμοποιώντας την παραπάνω δομή, η δραστηριότητά τους σε κάθε τόπο υπόκειται στις τοπικές ρυθμιστικές αρχές. Αυτό απλοποιεί και περιορίζει τις υποχρεώσεις τους. 

β) παρακάμπτουν τους νομικούς, για τις ίδιες, κινδύνους. Διασπώντας την εταιρεία σε νομικά ανεξάρτητα κομμάτια προσπαθούν να μειώσουν τις συνέπειες του νόμου σε περίπτωση αποτυχίας της εταιρείας. 

γ) προστατεύουν τους πελάτες τους από τις κανονιστικές έρευνες. Κοινώς τους βοηθούν να αποφεύγουν τους ελέγχους από τις υπηρεσίες που δεν έχουν δικαιοδοσία στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου τους παρέχονται οι υπηρεσίες των εταιρειών. 

δ) παράγουν αδιαφάνεια για την πραγματική κλίμακα των λειτουργιών τους και των ανταμοιβών που απορρέουν από αυτές

Οι εταιρείες μπορούν να προασπίσουν αυτά τα συμφέροντα επειδή ο κανονισμός των ελέγχων και της λειτουργίας των φορολογικών αρχών παραχωρείται από την ΕΕ στα κράτη μέλη της. Παρ’ όλα αυτά, όπως δείχνει η έρευνα, το σύνολο των υπηρεσιών κυριαρχείται, απ’ ότι φαίνεται, για πρακτικούς σκοπούς, από πολυεθνικές εταιρείες. 

Η έρευνα, σημειώνει ακόμη ότι σε μια εποχή που η διαφάνεια θεωρείται θεμελιώδης για τη λογοδοσία είναι αδιανόητο οι κορυφαίες εταιρείες ελεγκτών παγκοσμίως να είναι αδιαφανείς αναφορικά με τις δραστηριότητές τους και να μην παρέχουν ισχύουσες αναφορές για τις δραστηριότητές τους, όταν παίζουν βασικό ρόλο στη ρύθμιση του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Τι πρέπει να αλλάξει στη δομή των εταιρειών

Για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που επιβάλλουν αυτές οι δομές στην κοινωνία, η έρευνα προτείνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να λειτουργούν ως εξής: 

α) Θα πρέπει ορίζεται ότι υπόκεινται υπό κοινό έλεγχο και, ως εκ τούτου, είναι ενιαίες οντότητες που λειτουργούν ως λογιστικές εταιρείες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

β) Θα πρέπει να έχουν άδεια ως ενιαίες οντότητες που διενεργούν λογιστικούς και φορολογικούς ελέγχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

γ) Θα πρέπει να απαιτηθεί εν ευθέτω χρόνω να διαχωριστούν εξ’ ολοκλήρου οι ελεγκτικές με τις άλλες υπηρεσίες των εταιρειών αλλά έως ότου αυτό καταστεί δυνατόν, θα πρέπει οι εταιρείες να υποχρεωθούν να διαχωρίσουν τις υπηρεσίες τους σε παγκόσμιο επίπεδο ως προϋπόθεση για να τους χορηγηθεί άδεια παροχής των εν λόγω υπηρεσιών στην ΕΕ.

δ) Πρέπει ως προϋπόθεση για τις άδειες αυτές να απαιτηθεί η κατάρτιση ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στα δημόσια αρχεία.

ε) Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι εν λόγω ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνουν πλήρεις και δημοσιευμένες εκθέσεις ανά χώρα. 

Η έρευνα αναπτύσσει λεπτομερώς όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε οι εταιρείες αυτές, τόσο οι τέσσερις μεγάλες, όσο και οι μικρότερες αντίστοιχες, να υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο. Και τα ερωτήματα που πρέπει να μπορούν να απαντηθούν είναι τα εξής: Ποιες είναι αυτές οι εταιρείες; Που είναι; Πως διοικούνται; Ποιος τις διοικεί; Ποιο είναι το ισοζύγιο των δραστηριοτήτων τους; Ποια είναι η κλίμακα των δραστηριοτήτων τους σε περιοχές μυστικής δικαιοδοσίας; Τι πόρους έχουν διαθέσιμους για τη διαχείριση των δικών τους κινδύνων; 

Ολόκληρη η έκθεση: 

* Ο Ρίτσαρντ Μέρφι είναι Καθηγητής Πρακτικής στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία του Σίτι, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι ορκωτός λογιστής του Ηνωμένου Βασιλείου και ιδρυτής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης και διευθυντής του Tax Research UK. Η Σάιλα Ναόμι Στάουσχολμ είναι υποψήφια διδάκτωρ της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Business School, της Κοπεγχάγης, που είναι συνδεδεμένο με το πρόγραμμα της ΕΕ, Horizon 2020, για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την ενδυνάμωσης των ρυθμιστικών αρχών.

www.tvxs.gr


Κατεβάστε το αρχείο: ORKOTOI.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Tvxs Αποκλειστικό: Αποκαλυπτική έρευνα για τους «τέσσερις μεγάλους» της φοροδιαφυγής »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

ΓΣΕΒΕΕ: Η πανδημική κρίση διευρύνει τις ανισότητες

 31/3/2021 
 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σύμης: «Ζητάμε έναν ήρωα γιατρό»

 30/3/2021 
 

Τα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

 30/3/2021 
 

Καθίζηση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας-Κοντά στον πάτο της Ευρώπης

 29/3/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 
Διαμαρτυρία της Α.ΚΙ.Ο.Ε. με θέμα: Καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συνάδελφων λογιστών κατά την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για την εκτέλεση εργασιών στο τμήμα μητρώου των Δ.Ο.Υ.  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η νεοφιλελευθερη αυταπατη του RENE PASSET

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα