Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
17/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10282
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων!
Ο Άδωνις έγινε νονός εν μέσω πανδημίας με ειδική άδεια... που κανένας δεν έχει ξανά ακούσει! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο σκελετός του Ελληνα μετά τη διαρκή δοκιμασία

�������� 
 

Ημερομηνία: 20/8/2018 12:06:52 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Πριν από λίγο καιρό, το γερμανικό έντυπο Der Spiegel αφιέρωσε ένα σκίτσο του στην Ελλάδα, επ' αφορμή της 20ής Αυγούστου, της ημέρας εξόδου από τα Μνημόνια. Τα άρθρο ήταν εξαιρετικά χαρακτηριστικό.

Εδειχνε έναν σκελετωμένο άνδρα να κάθεται μπροστά στο γραφείο «γιατρού», με την ταμπέλα EU. Ο «γιατρός», με χαρούμενο ύφος, λέει στον σκελετωμένο άνδρα: «Μετά τα οκτώ χρόνια δίαιτας, φαίνεστε σημαντικά καλύτερα».

Είναι μάλλον από τις περιπτώσεις εκείνες που λες πως «η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής πέθανε». Εν προκειμένω, βέβαια, ο ασθενής δεν έχει πεθάνει και κρατιέται ακόμα στη ζωή, με τη μορφή ίσως ενός σκελετού, όπως απεικονίζεται στο γερμανικό έντυπο.

Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές, για πολλά χρόνια ακόμα.

Παρ' όλα αυτά, οι Ευρωπαίοι, εδώ και καιρό, φαίνεται πως το έχουν πάρει απόφαση να ασχοληθούν στο μέλλον όσο το δυνατόν λιγότερο με την Ελλάδα.

Οχι επειδή τα μέτρα δεν απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό και δεν πιάσαμε τους στόχους.

Οχι επειδή η χώρα δεν γονάτισε, με τη φυγή χιλιάδων ανθρώπων στο εξωτερικό σε μια αναζήτηση καλύτερης τύχης, οι λεγόμενοι «γκασταρμπάιτερ» του 21ου αιώνα. Από κοντά και το περίφημο brain drain, τα νέα επιστημονικά μυαλά που εδώ και καιρό βγάζουν το ψωμί τους σε άλλες χώρες.

Ούτε επειδή η χώρα δεν πέρασε και δεν εξακολουθεί να περνάει μια τεράστια οικονομική και κοινωνική δοκιμασία. Αλλά επειδή, ό,τι ήταν να δώσει η Ελλάδα, το έδωσε. Εμεινε σκελετός.

Και όχι με τους καλύτερους και κυρίως δημοκρατικότερους όρους, αν πιστέψουμε τα όσα είπε πριν από λίγες μέρες ο επίτροπος της Ε.Ε. για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Der Spiegel: «Η Ελλάδα μπορεί να ανασάνει. Σκανδαλώδης από άποψη δημοκρατίας η διαδικασία λήψης αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες στο Eurogroup».

Κάπως λιγότερο ευαίσθητος παρουσιάστηκε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας: «Απέκτησα τεράστιο σεβασμό για τους Ελληνες. Η κρίση στην ευρωζώνη τελείωσε. Στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος», είπε, παραδεχόμενος ότι «θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι τα κάναμε όλα σωστά, για αυτή την κρίση, τη μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Υφεση, αλλά δεν υπήρχε σενάριο».

Εδώ έρχεται να συμφωνήσει και ο κ. Μοσκοβισί, λέγοντας: «Ηταν ορθό να διασωθεί η Ελλάδα. Χωρίς βοήθεια, η χώρα θα είχε καταρρεύσει, με δυσάρεστες συνέπειες για τους πολίτες της και τα άλλα κράτη-μέλη», δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος και παραδέχεται ότι αρχικά η έκταση του προβλήματος είχε υποτιμηθεί, ενώ έλειπαν τόσο τα εργαλεία όσο και η εμπειρία.

Το πρώτο πρόγραμμα έγινε πολύ γρήγορα και ήταν προσανατολισμένο μονόπλευρα στον δημόσιο τομέα, και τονίζει ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας αντιμετωπίστηκαν δραστικά μόλις με το τρίτο πρόγραμμα.

Πώς; Αυτό φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα. Είναι τα σημαντικότερα μέτρα των τριών πρώτων Μνημονίων.

↳ Κάντε κλικ να δείτε ολόκληρη την εικόνα

Η σφαγή των κομματικών αμνών

Από το 2010 και με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, συντελέστηκαν πάρα πολλές αλλαγές στις τάξεις των κομμάτων.

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι διαγραφές έπεσαν βροχή, οι μετακινήσεις προσώπων σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες απέκτησαν μια περίεργη συνήθεια, από ένα σημείο και μετά υπερίσχυσε αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «Εχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Συνεδρίαση της Βουλής Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το πρώτο Μνημόνιο σημαδεύτηκε από τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία το ψήφισε μαζί με άλλους 171 βουλευτές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκείνους του ΛΑΟΣ. Υπενθυμίζουμε ότι τότε ο αρχηγός της Ν.Δ. ακολουθούσε αντιμνημονιακή πολιτική.

Τρεις ήταν οι απώλειες απ' το ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Οικονόμου (μετέπειτα ΔΗΜΑΡ, νυν Ν.Δ.), Γιάννης Δημαράς και Σοφία Σακοράφα.

Υπενθυμίζουμε ότι επρόκειτο για το Μνημόνιο με τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα και ειδικότερα εκείνο της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Μετά την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου μέτρων στις 3 Μαρτίου 2010, ξέσπασαν μεγάλες αντιδράσεις και διοργανώθηκαν διαδηλώσεις

↳ Μετά την ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου μέτρων στις 3 Μαρτίου 2010, ξέσπασαν μεγάλες αντιδράσεις και διοργανώθηκαν διαδηλώσεις. Σε διαδήλωση στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα, χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ο αγωνιστής της Αριστεράς και αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος.

 

↳ Στις 5 Μαΐου 2010, κηρύχθηκε πανελλαδική απεργία κατά των νέων μέτρων λιτότητας και της εμπλοκής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με τον αριθμό των διαδηλωτών να εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 150.000. Η πορεία της Αθήνας σημαδεύτηκε από την τραγωδία της Marfin. Tρεις εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν τρία άτομα έσπασαν το τζάμι της εισόδου, πέταξαν μέσα μία μολότοφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη μέσα στο κτίριο της τράπεζας στην οδό Σταδίου, όπου εργάζονταν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιούνιο του 2011 και ενώ έρχεται προς ψήφιση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και η πλατεία Συντάγματος «βράζει» από τους Αγανακτισμένους, το ΠΑΣΟΚ μετράει νέες απώλειες.

Παραιτούνται οι Εκτωρ Νασιώκας και Γιώργος Φλωρίδης, ενώ το καταψηφίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος και διαγράφεται. Σήμερα είναι υπουργός Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

↳ Στις 29 Ιουνίου 2011 και κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, σημειώνονται απίστευτα επεισόδια στην Αθήνα. Θα τραυματιστούν δεκάδες άτομα από τις επεμβάσεις των ΜΑΤ, οι οποίες ήταν εξαιρετικά βίαιες και τις οποίες καταδίκασε έως και η Διεθνής Αμνηστία

Βορίδης και Αδωνις

Στο δεύτερο Μνημόνιο γίνεται «σφαγή» στα κόμματα και οι διαγραφές στελεχών που δεν υπάκουσαν στην κεντρική πολιτική γραμμή πέφτουν βροχή.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω Μνημόνιο ήρθε στη Βουλή με την κυβέρνηση Παπαδήμου κι έχοντας τη στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., που είχε ξεχάσει εντελώς τις διακηρύξεις του Ζαππείου. Από κοντά και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Δύο αναπάντεχα «ναι» έρχονται και από την πλευρά του ΛΑΟΣ. Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης, σκεπτόμενοι το πολιτικό τους μέλλον στη Ν.Δ., ψηφίζουν υπέρ του Μνημονίου και εν συνεχεία διαγράφονται από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το δεύτερο Μνημόνιο θα ψηφιστεί από 199 βουλευτές. Και αμέσως μετά θα αρχίσει η καρατόμηση των διαφωνούντων.

Από το ΠΑΣΟΚ τη μοίρα αυτή θα έχουν οι: Σπύρος Κουβέλης, Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μάντατζη Τσετίν, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Μαγκούφης.

Αρκετοί εξ αυτών θα πάρουν τον δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν θα εκλεγούν στο Κοινοβούλιο.

Από τη Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς θα διαγράψει τους: Ελενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρη Σταμάτη, Γιώργο Βλάχο, Μιχάλη Γιαννάκη, Μαργαρίτη Τζίμα, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Ζήση Τζηκαλάγια, Χρήστο Ζώη, Σπύρο Γαληνό, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Καρασμάνη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Αναστάσιο Καρυπίδη, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γιώργο Βαγιωνά.

Κάποιοι εξ αυτών θα επανέλθουν αργότερα στο κόμμα και θα καταλάβουν θέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι θα σχηματίσουν μαζί με τον Πάνο Καμμένο τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

↳ Στα Μνημόνια αναδύθηκε και το πρόσωπο του τέρατος, αυτό της Χρυσής Αυγής. Από το 2009 είχε αναπτύξει τη δράση της σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, όπως ο Αγιος Παντελεήμονας, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, εισήλθε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, παίρνοντας ποσοστό σχεδόν 7%, το οποίο διατήρησε στις βουλευτικές εκλογές των επόμενων τριών χρόνων, αν και ο αριθμός των ψήφων που έλαβε μειώθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2013, έπειτα από μια σειρά βίαιων επιθέσεων χρυσαυγιτών, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εισαγγελικές έρευνες στοιχειοθέτησαν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο αρχηγός της οργάνωσης, βουλευτές και στελέχη της. Συνολικά 69 πρόσωπα παραπέμφθηκαν σε δίκη, που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015. Η δίκη δεν έχει τελειώσει ακόμα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ.

Τον Αύγουστο του 2015, ψηφίζεται το τρίτο Μνημόνιο, που φέρει την υπογραφή της αριστερής κυβέρνησης. Εχουν προηγηθεί οι καυτοί μήνες της διαπραγμάτευσης και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Το Μνημόνιο θα έρθει στη Βουλή τη 13η Αυγούστου και θα ψηφιστεί ένα 24ωρο αργότερα.

Ψηφίστηκε από τις δύο κυβερνητικές παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά και από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που υποχρεώθηκαν να συμπράξουν, επειδή η χώρα κινδύνευε να βρεθεί στο κενό.

Υπερψήφισαν 222 βουλευτές, «όχι» είπαν 64 και 11 δήλωσαν «παρών».

Αυτή τη φορά, τις μεγαλύτερες απώλειες θα τις μετρήσει η κυβέρνηση. Συνολικά 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε το καταψήφισαν είτε είπαν «παρών».

«Οχι» είπαν οι: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ραχήλ Μακρή, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοΐλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

«Παρών» δήλωσαν οι: Βασιλική Κατριβάνου, Αννέτα Καββαδία, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Φάνης Κουρεμπές, Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα και Βασιλική Λέβα.

Ακολούθησαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ τις κέρδισε ξανά και, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, σχημάτισε κυβέρνηση.

Αρκετά από τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε έτερους σχηματισμούς της Αριστεράς, όπως ΛΑ.Ε., diEM 25, Πλεύση Ελευθερίας κ.λπ.

Οι «μαύροι» αριθμοί και οι «σκοτεινές» στιγμές

◼ Τον Ιανουάριο του 2009, η ανεργία στη χώρα μας ήταν στο 7,9% και τον Νοέμβριο του 2013 εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο σημείο, στο 28% (σύμφωνα με τα επίσημα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της έκανε λόγο για ανεργία της τάξης του 35%). Πριν από λίγες μέρες, η ανεργία έπεσε κάτω από το 20%. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη τριάδα και στην κατάταξη των χωρών στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας σε διάστημα ενός έτους.

◼ Οι απασχολούμενοι, τον Ιανουάριο του 2009, ανέρχονταν σε 4.485.015, τον Νοέμβριο 2013 μειώθηκαν δραστικά σε 3.550.549, που σημαίνει ότι χάθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Ο αριθμός των ανέργων, τον Ιανουάριο του 2009, ήταν μόλις 465.692 και τον Νοέμβριο του 2013 εκτοξεύτηκε σε 1.382.062.

◼ Τα μνημόνια έστειλαν στην ανεργία περίπου ένα εκατομμύριο εργαζομένους, υποχρέωσαν σε μετανάστευση 450.000 κυρίως νέους ανθρώπους.

◼ Τα δάνεια που πήρε η χώρα δεν κατευθύνθηκαν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά στην πληρωμή των ξένων τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 85% όλων των χρημάτων που πήρε η Ελλάδα από τα μνημόνια πήγε σε τόκους, χρεολύσια και στις ευρωπαϊκές τράπεζες και μόλις το 15% σε έξοδα γενικής διακυβέρνησης.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 12skitso-6302.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ο σκελετός του Ελληνα μετά τη διαρκή δοκιμασία»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

ΓΣΕΒΕΕ: Η πανδημική κρίση διευρύνει τις ανισότητες

 31/3/2021 
 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σύμης: «Ζητάμε έναν ήρωα γιατρό»

 30/3/2021 
 

Τα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

 30/3/2021 
 

Καθίζηση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας-Κοντά στον πάτο της Ευρώπης

 29/3/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 
Διαμαρτυρία της Α.ΚΙ.Ο.Ε. με θέμα: Καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συνάδελφων λογιστών κατά την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για την εκτέλεση εργασιών στο τμήμα μητρώου των Δ.Ο.Υ.  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα