Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
29/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2703
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Το τρίπτυχο της επιτυχίας: ήθος, ταπεινότητα, ενσυναίσθηση

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/11/2018 7:23:18 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το τρίπτυχο της επιτυχίας: ήθος, ταπεινότητα, ενσυναίσθηση

 

Ναι, είχε σωματοφύλακες. Ναι, ήρθε στην Ελλάδα με ιδιωτικό αεροπλάνο. Ναι, είναι ένας από τους δισεκατομμυριούχους στη λίστα του Forbes. Και ναι, ίσως όλα αυτά να προϊδεάζουν για το τι άνθρωπος μπορεί να είναι. Ωστόσο, ο Μόχεντ Αλτράντ όλη του τη ζωή αγωνίζεται ακριβώς για το αντίθετο: ενάντια σε όλες τις προκαταλήψεις απέναντι στον άνθρωπο, ενάντια στην κατηγοριοποίησή του ως «φτωχού», «μετανάστη», «μελαψού» κ.ά. Ισως γιατί και ο ίδιος ήταν όλα αυτάπάμφτωχος, πρόσφυγας, γεννημένος στην έρημο σε ένα χωριό βεδουίνων της Συρίας, ορφανός νωρίς από μητέρα και αποδιωγμένος από την υπόλοιπη οικογένειά του.

Ο δισεκατομμυριούχος (πλέον) Μόχεντ Αλτράντ αποκαλύπτει πώς κατάφερε να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια πάσης φύσεως και να γίνει ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες, στο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Μπανταουί: ένα παιδί από την έρημο». Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καλέντη και ο ίδιος ήρθε στη χώρα να το παρουσιάσει. Ισως η ιστορία του να μη μας εντυπωσίαζε τόσο, αν δεν ήταν τόσο αληθινή όσο έδειχνε να είναι και ο ίδιος.

Εξαιρετικά ευγενής και προσγειωμένος, ο Μόχεντ Αλτράντ δεν δίστασε να απαντήσει ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις. «Ούτως ή άλλως, η ζωή μου είναι ανοιχτό βιβλίο... και στην κυριολεξία πλέον» μας είπε, χαμογελώντας διακριτικά.

Συνέντευξη

● Γίνατε δισεκατομμυριούχος φτιάχνοντας σκαλωσιές. Εναν μηχανισμό, δηλαδή, με τον οποίο μπορείς να χτίζεις όλο και πιο ψηλά. Η «σκαλωσιά» θα μπορούσε μεταφορικά να περιγράφει επ' ακριβώς τη δική σας ζωή και πορεία.

Ακριβώς έτσι είναι. Ωστόσο, στη δική μου περίπτωση, είτε ως επιχειρηματίας είτε ως βεδουίνος, ισχύει το εξής: Η δυσκολία δεν είναι να φτάσεις τη σκαλωσιά στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Η δυσκολία έγκειται στο να βρεις γερό έδαφος να την τοποθετήσεις. Αν το έδαφος δεν είναι σταθερό, δεν μπορεί να χτίσεις. Ή ό,τι χτίσεις, εύκολα μπορεί να γκρεμιστεί. Μιλάω και κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς στην περίπτωσή μου ισχύουν και τα δύο.

Οπότε σας λέω τούτο: Το πρώτο βήμα για ό,τι κι αν θες να «χτίσεις» είναι να βρεις στέρεο έδαφος. Και αυτό δεν είναι άλλο από εσένα τον ίδιο. Εσύ είσαι, ή πρέπει να γίνεις, το σταθερό σου θεμέλιο.

Το δεύτερο βήμα είναι το ρίσκο. Πολλοί φοβόμαστε να ρισκάρουμε. Ακριβώς γιατί σκεφτόμαστε μόνο με τη λογική. Για να πετύχεις, ρισκάρεις, που σημαίνει πως πρέπει να θέσεις σε λειτουργία τη διαίσθησή σου. Και να την εμπιστευτείς. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ρισκάρεις όλα όσα έχεις!

Το μεγάλο ρίσκο

Στο γραφείο του με το κύπελλο της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας

● Εσείς έχετε ρισκάρει;

Αν δεν είχα, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα. Δεν θα είχα μια τεράστια επιχείρηση, με 40.000 εργαζόμενους. Οταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο στη Γαλλία, εργάστηκα ως μηχανικός σε επιχείρηση πετρελαίου στο Αμπου Ντάμπι για τέσσερα χρόνια.

Οσα χρήματα εξοικονόμησα τότε, περί τις 300.000 ευρώ, όταν επέστρεψα στη Γαλλία θέλησα να τα επενδύσω σε κάτι που είχε μεγάλο ρίσκο: εξαγόρασα μια εταιρεία με σκαλωσιές σε πτώχευση και κατάφερα να την κάνω και πάλι δυνατή. Για να το κάνω αυτό, έβαλα ό,τι είχα και δεν είχα. Αν τα κατάφερνα, θα ήταν καλό. Αν όχι, θα έμενα με απολύτως τίποτα.

Εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου, προχώρησα με βάση το σχέδιο και τη διαίσθησή μου και τελικά τα κατάφερα.

● Αυτή η διαίσθηση που λέτε, είναι κάτι που έχετε κρατήσει από την καταγωγή σας; Τι είναι αυτό από την κουλτούρα σας, ως βεδουίνου της Συρίας, που κρατήσατε στη μετέπειτα πορεία σας;

Πιστεύω πως η βασική διαφορά μεταξύ Δύσης και Ανατολής, τόσο σε επίπεδο τρόπου σκέψης όσο και τρόπου δράσης, είναι το συναίσθημα. Να σας εξηγήσω τι εννοώ: Στην επιχείρησή μου διακρίνω πως οι συνεργάτες μου συνεχώς λειτουργούν ορθολογικά. Βάζουν κάτω τους αριθμούς, τις μετρήσεις, τα σχεδιαγράμματα και αποφασίζουν.

Στη ζωή, όμως, τα πράγματα μόνο ορθολογικά δεν είναι. Για σκεφτείτε το: Γιατί πίνουμε καφέ κι όχι τσάιΓιατί προηγείται το αριστερό πόδι του δεξιού όταν είναι να βαδίσουμε;... Το 80%-90% των πράξεών μας στην καθημερινή ζωή γίνονται χωρίς λογική.

Στην επιχειρηματική δραστηριότητα οι Δυτικοί λένε πως όλα θα έπρεπε να γίνονται βάσει λογικής. Αλλά αυτό είναι αδύνατον. Κάνουμε υπολογισμούς και σχέδια επιχειρηματικής δράσης, αλλά δεν είναι μόνον αυτά.

Χρειάζεται να δρούμε και κάπως... παράλογα. Δηλαδή, διαισθητικά. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι Δυτικοί.

● Λέτε «οι Δυτικοί». Εσείς δεν νιώθετε κομμάτι της Δύσης πλέον;

Δεν νιώθω να ανήκω ούτε στην Ανατολή ούτε στη Δύση. Δεν νιώθω ούτε μουσουλμάνος ούτε χριστιανός. Παλαιότερα πίστευα, πλέον μάλλον όχι. Ηρθα από πολύ μακρυά, από την έρημο -την πραγματική έρημο.

Τότε, ως βεδουίνος θεωρούμουν απόκληρος από την κοινωνία της Συρίας και ως παιδί αποδιωγμένος από την οικογένειά μου.

Αργότερα, στη Γαλλία πάλι ήμουν απόκληρος, ως Αραβας. Επρεπε να κάνω την τριπλή προσπάθεια για να με αποδεχτούν. Το να είσαι μετανάστης στη Γαλλία μόνο παράδεισος δεν είναι.

Ακόμη υπάρχουν φορές που νιώθω ότι με θεωρούν «πρόσφυγα» -κάτι έξω από αυτούς.

● Ωστόσο, τότε η Γαλλία σάς δέχτηκε και μάλιστα με υποτροφία. Ενώ, αν γεννιόσασταν τώρα, ίσως να ήσασταν ένας από τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο και να μην είχατε καμία πιθανότητα σε μια άλλη ζωή.

Κατανοώ τι λέτε. Πράγματι, έτσι είναι σήμερα. Ο δρόμος είναι στενός και γεμάτος εμπόδια. Εγώ είχα την ευκαιρία να περάσω μέσα από αυτό τον δύσκολο δρόμο και να πετύχω.

Δεν έχω βρεθεί στη Συρία για μεγάλο διάστημα, αλλά συμπονώ αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα εκεί είναι κατεστραμμένα. Εχω φτιάξει σχολεία στη Συρία και έχουν όλα καταστραφεί.

Δυστυχώς, οι πρόσφυγες πάντα θα αντιμετωπίζονται σαν πρόσφυγες. Τόσα χρόνια δεν έχω δει κάτι διαφορετικό κι ας είμαστε πιο ενημερωμένοι. Η αλήθεια είναι πως σήμερα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα.

Και για να μιλήσω πιο προσωπικά: Μπορεί να μην είμαι εκείνος ο νεαρός φοιτητής που όταν πρωτοήρθα στη Γαλλία, άφηνα τη βρύση να τρέχει και έμενα να την κοιτάω για ώρες -τόση εντύπωση μου έκανε το τρεχούμενο νερό στο δωμάτιο!

Μπορεί να είμαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας πλέον, ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, οι Αραβες είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουν στη Γαλλία.

Η γνώση απαραίτητη

Μόχεντ Αλτράντ

● Προκειμένου να γίνετε βοσκός, σας είπαν ότι δεν χρειαζόσασταν μόρφωση. Προκειμένου να γίνετε δισεκατομμυριούχος, χρειάζεται;

Το χρήμα είναι ένα μέσο -αναγνώρισης, επιβίωσης... Η γνώση, όμως, είναι κάτι άλλο. Κάτι μεγαλειώδες. Οταν πήγαινα στα κρυφά σχολείο, περπατώντας μια ώρα κάθε μέρα, ήθελα να είμαι καλός μαθητής. Μια μέρα (όλα αυτά τα λέω στο βιβλίο μου) οι συμμαθητές μου με έθαψαν στη κυριολεξία στην άμμο γιατί είχα αριστεύσει. Τότε ορκίστηκα ότι πάντα θα αρίστευα...

Η μόρφωση σε επαναδιαμορφώνει. Σε μεταλλάσσει. Οπως και το χρήμα. Γι' αυτό πρέπει να έχεις συνεχώς έναν ζυγό μέσα σου: να μετράς αυτά που έμαθες και αυτά που απέκτησες. Τα δεύτερα είναι υλικά αγαθά. Σημαντικά, μα υλικά. Χωρίς τα πρώτα, όμως, ή δεν θα είσαι ικανός να αποκτήσεις τα δεύτερα ή ανίκανος να τα διαχειριστείς σωστά.

● Πώς μπορούσατε να το ξέρετε αυτό όταν ήσασταν 6-7 χρονών και αποφασίσατε να πάτε σχολείο;

Ξαναγυρνάμε στην αξία της διαίσθησης που σας έλεγα και πριν. Οταν είμαστε πολύ μικροί, δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά. Το μόνο που ακούμε είναι η διαίσθηση, το μόνο που έχουμε είναι το ένστικτο της ζωής.

Η γιαγιά του Μαγιούφ στο βιβλίο λέει ότι το παιδί θα γίνει βοσκός, οπότε δεν χρειάζεται τα γράμματα. Ομως εκείνος έχει μια διαίσθηση, ένα ερέθισμα, κάτι που μιλάει μέσα του και το ακούει χωρίς να το γνωρίζει. Μιλάμε για έναν ήρωα που απεχθάνεται να του λένε τι πρέπει να καταλάβει. Ακριβώς γιατί αυτός θέλει να καταλάβει τα πάντα μόνο με τον δικό του τρόπο. Αυτό το παιδί ήμουν εγώ. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος.

Να ξέρετε το εξήςΣτη ζωή όλα είναι πιθανά, όλα είναι εφικτά, αν ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο. Ο άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τη μοίρα του, γιατί μέσα σ' αυτό το δύσκολο πράγμα που το λέμε ζωή, υπάρχει πάντα μια ελπίδα. Αυτή είναι το σχολείο, η μάθηση. Και αυτή πρέπει να την αδράξουν όλοι!

● Μήπως υπερβάλλετε; Ή μήπως μιλάτε εκ του ασφαλούς πλέον;

Στα 16 μου περίπου, άφησα τη χώρα μου και βρέθηκα στη Γαλλία. Μια χώρα με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα. Το πολιτισμικό σοκ ήταν εξαιρετικά ισχυρό. Μύριζα αλάτι και μου έλεγαν πως είναι η θάλασσα, που δεν είχα δει ποτέ.

Πώς μπορούμε να ενταχθούμε μέσα σε μια νέα κοινωνία, μέσα σε μια νέα πραγματικότητα; Εδώ αναδεικνύεται η καθοριστική σημασία της αποδοχής του άλλου, της αποδοχής του διαφορετικού.

Γι' αυτό έγραψα αυτό το βιβλίο. Για να πω, χωρίς καμία υπερβολή, ακόμα και «εκ του ασφαλούς πλέον» όπως λέτε, τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός και τι μπορείς να κάνεις με αυτή τη διαφορετικότητα.

● Ακόμα και σήμερα; Η Ράκα, απ' όπου κατάγεστε ουσιαστικά, είναι η σημερινή πρωτεύουσα του ISIS. Εχουν αλλάξει πολλά...

Στις μέρες μας, πράγματι, είναι περίπλοκο. Παρακολουθούμε άνοδο των εξτρεμιστών, αναβίωση των ακραίων τάσεων που πραγματικά με θλίβει βαθύτατα και με ανησυχεί. Ελπίζω όμως ότι ο άνθρωπος θα επανέλθει στη λογική. Θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλον, γιατί ο άλλος είμαι εγώ.

Ενα άλλο σημαντικό μήνυμα που βγαίνει μέσα και από τη δική μου ζωή, είναι ότι μπορεί να ξεκινήσουμε κάτι μόνοι μας, αλλά χωρίς τον άλλον δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα πολύ μεγάλο.

Οπως στη ζωή, έτσι και στην επιχείρηση, τίποτα μεγάλο δεν μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας.

● Εχετε αγωνιστεί για την επιβίωση, για την εκπαίδευση, για το χρήμα. Ποιος αγώνας ήταν ο δυσκολότερος;

Ο αγώνας για το χρήμα μάλλον ήταν ο ευκολότερος. Για μένα είναι πλέον εύκολο να συνεχίσω τις επιχειρήσεις μου, είμαι πλέον γνωστός και αποδεκτός. Ποτέ δεν έχασα χρήματα, πάντα είχα πρόοδο. Και στη Γαλλία και στην Ελλάδα και παντού, για τις επιχειρήσεις χρειάζονται χρήματα και αυτά τα δίνουν οι τράπεζες.

Ιδού, λοιπόν, τι είναι το χρήμα και πώς λειτουργείΤην πρώτη φορά που απευθύνθηκα σε τράπεζα για δάνειο 12.000 ευρώ για να ξεκινήσω μια επιχείρηση, η απάντηση ήταν αρνητική. Οταν, χρόνια αργότερα, ζήτησα 500 εκατομμύρια ευρώ (μισό δισ.!), ξέρετε τι μου είπαν«Κύριε Αλτράντ, τα θέλετε αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη;». Καταλαβαίνετε;

Το χρήμα έχει να κάνει με το πόσο αναγνωρισμένος και αποδεκτός είσαι σε αυτό το σύστημα. Τίποτε άλλο.

● Τι έχετε κρατήσει από το παρελθόν σας και σας καθορίζει ώς τώρα;

Η έρημος. Γιατί εκεί μεγάλωσα. Γιατί εκεί μαθαίνεις να αγωνίζεσαι και μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι. Αναγκαστικά. Εκεί δεν υπάρχει επαρκής τροφή, δεν υπάρχει νερό, υπάρχουν άγρια ζώα που μπορεί να σου επιτεθούν, είσαι σχεδόν μόνος. Εκεί με έμαθα...

Στη Γαλλία μπορεί να έχεις μισθό 3.000 ευρώ και να μην έχεις σχεδόν τίποτα.

● Και μια τελευταία ερώτηση: Από το βιβλίο σας καταλαβαίνουμε πως τη μητέρα σας τη ζήσατε ελάχιστα. Γι' αυτήν προσπαθείτε ακόμα;

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί αναρωτιούνται γιατί δουλεύω ακόμη, γιατί είμαι ακόμη ενεργός. Ναι, ίσως αυτή είναι η απάντηση. Ισως συνεχίζω ακόμη, ίσως θέλω να βγαίνω νικητής και να μη νιώθω πια απόκληρος, γιατί τότε νιώθω πως, με έναν μεταφυσικό τρόπο, επιζεί και νικά και η ίδια. Ισως...

Η ιστορία του: 
Τον ήθελαν βοσκό, πήγαινε κρυφά σχολείο

Πάνω στις σκαλωσιές που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο, με την μπάλα του ράγκμπι. Ο ίδιος είναι πρόεδρος της εθνικής ομάδας ράγκμπι της ΓαλλίαςΠάνω στις σκαλωσιές που τον έκαναν δισεκατομμυριούχο, με την μπάλα του ράγκμπι. Ο ίδιος είναι πρόεδρος της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας | 

Είναι Αραβας, Σύρος και βεδουίνος. Γεννήθηκε πριν από 67 χρόνια. Πιστοποιητικό γέννησης δεν υπάρχει καθώς η μητέρα του, έφηβη σχεδόν, τον γέννησε μόνη, σε μια σκηνή στην έρημο. Αμέσως ο σύζυγός της την απαρνήθηκε, μαζί και η μητέρα της. Η ίδια πέθανε, από κάποια μόλυνση πιθανώς, λίγα χρόνια αργότερα.

Ο Μόχεντ Αλτράντ έμεινε μόνος, έζησε για λίγο με τη γιαγιά του που τον προόριζε για βοσκό, πήγαινε κρυφά (ξυπόλητος, χωρίς βιβλία και μολύβια) στο σχολείο, περπατώντας χιλιόμετρα, έγινε πρώτος μαθητής, δεν είχε δεύτερη κελεμπία ν' αλλάξει (στην κυριολεξία) και στα 16 του πήρε υποτροφία για σπουδές στη Γαλλία (θυμίζουμε πως η Συρία ήταν για χρόνια αποικία της Γαλλίας).

Ο ίδιος περιγράφει την ιστορία του στο βιβλίο «Μπανταουί: ένα παιδί από την έρημο». Οταν τον συναντήσαμε μας θύμισε από αρχής ότι μαγικό λυχνάρι δεν υπάρχει. Μα αν υπήρχε, αυτό θα ήταν «Μόνο η γνώση, το σχολείο. Και όλα όσα αυτό εκπέμπει: ήθος, ταπεινότητα, αξίες, ενσυναίσθηση. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να πετύχεις πραγματικά».

 

www.efsyn.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Το τρίπτυχο της επιτυχίας: ήθος, ταπεινότητα, ενσυναίσθηση»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Σχέδιο Μάρσαλ: Η «σωτηρία» που… σκοτώνει!

 28/5/2020 
 

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο...

 28/5/2020 
 

Η "μάχη" για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Πού βρισκόμαστε

 27/5/2020 
 

Βαρουφάκης: Ο πρωθυπουργός αποτυγχάνει να προβλέψει το παρελθόν

 27/5/2020 
 

Αλ Καπόνε: Η "γνωριμία" με το έγκλημα και η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

 26/5/2020 
 

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

 26/5/2020 
 

Προειδοποίηση από επιστήμονες: Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» είναι κακή ιδέα

 25/5/2020 
 

«Ψίχουλα» για τον τουρισμό

 25/5/2020 
 

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αλλάξει τον ζωτικό ρόλο των τροπικών δασών

 22/5/2020 
 

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει – Θα επιχειρήσει επεκτατικό τετελεσμένο;

 21/5/2020 
 

Ολο το σχέδιο για την επιδότηση δόσης στα δάνεια πρώτης κατοικίας

 21/5/2020 
 

Ισολογισμοί Νέας Δημοκρατίας

 20/5/2020 
 

«Προσοχή, εγκυμονεί... λιτότητα το χρέος»

 20/5/2020 
 

Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί ως εγκληματικά προϊόντα

 19/5/2020 
 

Ν26: Οι Έλληνες ο πιο οικονομικά αγχωμένος λαός στην Ευρώπη

 19/5/2020 
 

Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ - Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

 19/5/2020 
 

Οκτώ Ελληνες που αφορίστηκαν

 18/5/2020 
 

Έρευνα: Όσο αυξάνει το ΑΕΠ μιας χώρας, τόσο αυξάνει και η παχυσαρκία της

 18/5/2020 
 

Τουρισμός: Ποιες αγορές «κάηκαν», πού υπάρχουν ελπίδες

 18/5/2020 
 

Γερμανοί Γάλλοι και Ιταλοί βιομήχανοι ζητούν περισσότερη αλληλεγγύη από την Ε.Ε.

 15/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα