Τέλος στις ελεύθερες μετακινήσεις των βουλευτών από το ένα κόμμα σε άλλο, έρχεται να βάλει μια τροποποίηση του συντάγματος η οποία και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, όπως θα προβλέπει η αναθεώρηση των σχετικών κανονισμών, για τις μεταγραφές των πολιτικών θα υπάρχουν συγκεκριμένες χρονικοί περίοδοι, στα πρότυπα του ποδοσφαίρου. Έτσι, μία παράταξη θα μπορεί να προσθέτει στο δυναμικό της αλλά και να παραχωρεί βουλευτές, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Πλέον, τα κόμματα θα είναι σε θέση να προχωράνε και σε ανταλλαγές βουλευτών αλλά και στην παραχώρηση δανεικών, με την Νέα Δημοκρατία να εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο της παραχώρησης νέων βουλευτών της στους Ανεξάρτητους Έλληνες για να «ψηθούν» και να αποκτήσουν παραστάσεις.

Ως εκ τούτου, όλες οι μετακινήσεις βουλευτών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως και τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, ενώ δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες πώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την απόκτηση ηχηρού ονόματος από το Κίνημα Αλλαγής για την ενίσχυση της επικοινωνιακής του γραμμής.

www.kouloyri.gr