Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
23/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6945
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

0 Αρνητική η Κομισιόν για 120 δόσεις και μείωση αφορολόγητου

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/2/2019 11:21:08 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ο νέος νόµος Κατσέλη και τα κόκκινα δάνεια τα µεγαλύτερα «αγκάθια». Αρνητική η Κοµισιόν για 120 δόσεις και µείωση αφορολόγητου.

Τελεσίγραφα και ενστάσεις σε εννέα «µέτωπα», µε σηµαντικότερα «αγκάθια» στον δρόµο για την εκταµίευση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα τα κόκκινα δάνεια σε συνδυασµό µε τον νέο νόµο Κατσέλη και τον κοµψά διατυπωµένο «πάγο» στις ρυθµίσεις για χρέη σε ασφαλιστικά Ταµεία και Εφορία σε έως 120 δόσεις, ήλθαν χθες από την Κοµισιόν µέσω της δεύτερης έκθεσής της για τη µεταµνηµονιακή εποπτεία.

Στην έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες το ζήτηµα του διάδοχου νόµου για την προστασία της πρώτης κατοικίας που σχετίζεται άµεσα µε τα κόκκινα δάνεια και η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών µονάδων της ∆ΕΗ χαρακτηρίζονται ως τα βασικά θέµατα για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξε «κίτρινη κάρτα» στην Αθήνα, η οποία εµφανίζεται να µην έχει ολοκληρώσει έξι από τις δεκαέξι δεσµεύσεις που έχει αναλάβει. Πέρα από το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και τις ενστάσεις επί του προτεινόµενου σχεδίου που είχε στα χέρια της η Κοµισιόν όταν συντασσόταν η έκθεση, σε συνδυασµό µε την ευρύτερη ανησυχία για τη δυναµική µείωσης των κόκκινων δανείων, η Κοµισιόν «φωτογράφισε» χθες «πάγο» «στο άµεσο µέλλον» για τις ρυθµίσεις χρεών προς την Εφορία και τα Ταµεία.

Ταυτόχρονα ασκεί κριτική στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και ειδικά στην αποτυχηµένη διαδικασία δηµοπρασίας λιγνιτικών µονάδων της ∆ΕΗ, ενώ εγείρει προβληµατισµό για την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσµων οφειλών του ∆ηµοσίου προς τρίτους, τα δηµοσιονοµικά ρίσκα που απορρέουν και από τις εκκρεµείς δικαστικές αποφάσεις, την πορεία στελέχωσης και ενδυνάµωσης της ΑΑ∆Ε, ενώ παράλληλα ασκεί ήπια κριτική στο θέµα του κατώτατου µισθού και του ΦΠΑ στα νησιά. Αν και η έκθεση αποπνέει αυστηρότητα, είναι γραµµένη µε πολύ ισορροπηµένο τρόπο. Η Κοµισιόν επισηµαίνει τις αδυναµίες, αλλά και τα θετικά της ελληνικής οικονοµίας, όπως η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσµατος του 3,5% για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ανάπτυξη 2,2%-2,3% για το 2019 και το 2020, αλλά και το ότι το ιδιωτικό χρέος µειώνεται.

Η έκθεση επισηµαίνει τις αδυναµίες αλλά και τα θετικά της ελληνικής οικονοµίας, όπως το πρωτογενές πλεόνασµα 3,5%

Ωστόσο, αναλύει τις ανησυχίες της για τη µεγάλη αύξηση του κατώτατου µισθού, σηµειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσµευτεί να µη φέρουν στο άµεσο µέλλον κάποια ρύθµιση για οφειλές προς Εφορίες και ασφαλιστικά Ταµεία, τάσσεται υπέρ της µείωσης του αφορολόγητου το 2020, για τη µείωση των συντελεστών στην εργασία και τις επιχειρήσεις και επισηµαίνει τον κίνδυνο που µπορεί να κρύβει η επιστροφή των αναδροµικών και των δώρων του ∆ηµοσίου.

Επί της ουσίας, η τελική απόφαση για την εκταµίευση του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών οµολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανήκει στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου. Μέχρι τότε, οι... µηχανές θα δουλεύουν στο φουλ, προκειµένου να προχωρήσουν οι µεταρρυθµίσεις. Η Ελλάδα ναι µεν δεν έχει ανάγκη οικονοµικής ρευστότητας, συνεπώς µπορεί να... καθυστερήσει έναν  µήνα, ωστόσο η εκταµίευση της δόσης κρίνεται σηµαντική για το µήνυµα που θα σταλεί στις αγορές.

«Αυτά θα πω στον Τσίπρα»

Μέσα σε αυτό το κλίµα φτάνει σήµερα στην Αθήνα ο Πιερ Μοσκοβισί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε σεµινάριο δηµοσιογράφων, ο επίτροπος Οικονοµικών Υποθέσεων τόνισε ότι «οι συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη» και πως έχει επιτευχθεί πρόοδος. «Θέλουµε να παρέχουµε προστασία πολύ στοχευµένα. Ο νέος νόµος δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση µε το υγιές κοµµάτι του δηµόσιου τοµέα. Υπάρχει ανησυχία: το µέτρο πρέπει να είναι προσωρινό, στοχευµένο, να ρυθµιστεί άµεσα και να ενισχύει την κουλτούρα πληρωµών. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω αυτή την ανησυχία στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, που θα συναντήσω στην Αθήνα, ότι αυτό είναι το βασικότερο θέµα για να υπάρξει η εκταµίευση του 1 δισ. ευρώ».

Νόµος Κατσέλη

Βασική ανησυχία της Κοµισιόν είναι ότι η ελληνική πρόταση δεν αποτρέπει τους κακοπληρωτές και δεν µειώνει τα κόκκινα δάνεια. «Πραγµατοποιούνται ακόµη συζητήσεις σχετικά µε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα νέο σύστηµα προστασίας των πρωτοβάθµιων κατοικιών, το οποίο θα αντικαταστήσει τις σηµερινές προστασίες στο πλαίσιο του νόµου Κατσέλη (που λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου 2019). Τα ευρωπαϊκά θεσµικά όργανα µοιράστηκαν τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες τους. Υπάρχει ένας µεγάλος αριθµός σχεδιαστικών και τεχνικών λεπτοµερειών που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι το σύστηµα είναι πραγµατικά προσωρινό, µε σωστό στόχο την προστασία των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών και δεν ενθαρρύνει τις στρατηγικές αθετήσεις» τονίζεται. «Απαιτείται περαιτέρω ανάλυση για την πλήρη κατανόηση των πιθανών επιπτώσεων στον ισολογισµό των τραπεζών και για τον ποσοτικό προσδιορισµό των δηµοσιονοµικών επιπτώσεων».

Ανησυχία της Κοµισιόν είναι ότι η ελληνική πρόταση δεν αποτρέπει τους κακοπληρωτές και δεν µειώνει τα κόκκινα δάνεια

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της Κοµισιόν, Βάλντις Ντοµπρόβσκις, δήλωσε πως «η Ελλάδα ναι µεν έχει κάνει µεταρρυθµίσεις, αλλά υπάρχουν σηµεία της νοµοθεσίας που πρέπει να εξεταστούν εκ νέου έτσι ώστε να βελτιωθεί το πλαίσιο πληρωµής αλλά και να µην προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Κόκκινα δάνεια

Αµεσα συνδεδεµένο µε το θέµα αυτό είναι και τα µη εξυπηρετούµενα δάνεια. «Πρέπει να αντιµετωπιστούν οι ελλείψεις των νοµικών πλαισίων που σχετίζονται µε την επίλυση των κόκκινων δανείων» επισηµαίνεται στην έκθεση. «Το σχέδιο δράσης για τη µείωση του αριθµού των εκκρεµών υποθέσεων βάσει του νόµου περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών θα πρέπει να καθορίσει επαρκώς τον τρόπο µε τον οποίο θα µπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης των συσσωρευµένων περιπτώσεων έως το 2021 και τον τρόπο µε τον οποίο το νέο σχέδιο για την προστασία των πρωτογενών κατοικιών θα επηρεάσει την πρόοδο. Θα πρέπει να αντιµετωπιστούν τα εµπόδια στην επιτυχή διεξαγωγή ηλεκτρονικών δηµοπρασιών».

Λιγνιτικές µονάδες

Το δεύτερο βασικό «καµπανάκι» αφορά στην αποτυχηµένη διαδικασία δηµοπρασίας των λιγνιτικών µονάδων. Οι συζητήσεις µεταξύ των ελληνικών Αρχών, της ∆ΕΗ και της Επιτροπής βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξεύρεση αποδεκτού τρόπου αντιµετώπισης της αντιµονοπωλιακής υπόθεσης, σύµφωνα µε τις απαιτήσεις της νοµοθεσίας της ΕΕ. Θετικές, ωστόσο, κρίνονται οι εξελίξεις στις αγορές φυσικού αερίου, µε την αναδιάρθρωση της ∆ηµόσιας Εταιρείας Αερίου της Ελλάδας (∆ΕΠΑ).

Τα πλεονάσµατα

Ξέκοψε οποιαδήποτε συζήτηση για τη µείωση των πρωτογενών πλεονασµάτων ο Πιερ Μοσκοβισί. Σε ερώτηση για το αν µια επαναδιαπραγµάτευση για µείωσή τους µπορεί να γίνει, ο επίτροπος δήλωσε ότι «οι δεσµεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές» και πως αυτό «δεν τίθεται σε συζήτηση». «Χαιρόµαστε που το πλεόνασµα που συµφωνήθηκε έγινε σεβαστό. Αυτό επέτρεψε τη µη περικοπή των συντάξεων. Ο καλύτερος τρόπος είναι να επιτευχθεί εύρωστη οικονοµία για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και περαιτέρω κοινωνικά µέτρα» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

www.ethnos.gr

  Σχολιασμός Θέματος « 0 Αρνητική η Κομισιόν για 120 δόσεις και μείωση αφορολόγητου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Αφεντικό στην Πειραιώς ο Πόλσον με 265 εκατ. ευρώ

 22/4/2021 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ 
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Φορολογιας Κληρονομιων,Δωρεων - Γονικων Παροχων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα