Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
23/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6475
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Aποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου για την κυπριακή ΑΟΖ: Οι κινήσεις της Exxon Mob

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/3/2019 11:18:22 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Μετά την επιτυχημένη γεώτρηση στο σημείο «Γλαύκος», ο αμερικανικός κολοσσός έχει αποφασίσει να «χτυπήσει» και άλλα οικόπεδα.

Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil, σε συνεργασία µε την εταιρεία Qatar Petroleum, και µετά την επιτυχή γεώτρηση στο σηµείο «Γλαύκος» της κυπριακής ΑΟΖ, θα επιχειρήσει νέες αναζητήσεις πηγών ενέργειας στο οικόπεδο 10, ενώ έχει αποφασίσει να «χτυπήσει» και άλλα τεµάχια. ∆ιαθέσιµα είναι τα οικόπεδα: 1, 4, 5, 7, 13. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η ExxonMobil έδειξε ενδιαφέρον και για το οικόπεδο 12 -ζήτησε και αγόρασε τα σεισµικά δεδοµένα από τους Νορβηγούς-, το οποίο κατέχουν η Noble και η Shell. Εικάζεται ότι για να προχωρήσει στην αγορά των σεισµικών δεδοµένων θα αγοράσει και µετοχές.

Η αµερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται περισσότερο για δύο συγκεκριµένα οικόπεδα, τα οποία, εάν περιέλθουν στην κατοχή της, θα αλλάξει το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο και η πλάστιγγα θα γύρει προς τους Αµερικανούς. Μετά τα Βαλκάνια, θα είναι η δεύτερη στρατηγική νίκη των Ηνωµένων Πολιτειών εναντίον της Ρωσίας, η οποία ήδη -σύµφωνα µε διπλωµατική πηγή- έβαλε όλα τα αβγά της στο καλάθι της Τουρκίας.

Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη µε το Ρώσο οµόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, «πήγε εξαιρετικά» -κατά την έκφραση της ίδιας πηγής- εντούτοις πιστεύεται ότι η Κύπρος δεν πρέπει να περιµένει τίποτα από τη Μόσχα, η οποία αναµένεται να αντιδράσει αρνητικά στα νέα γεγονότα, όπως αυτά εξελίσσονται από την περασµένη Πέµπτη, όταν έγινε η ανακοίνωση της Λευκωσίας και της ExxonMobil για τα αποτελέσµατα της γεώτρησης στον «Γλαύκο».

Η αµερικανική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ακόµα για τα νέα ευρήµατα στο οικόπεδο 10, αλλά είναι βέβαιο ότι στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ και στο υπουργείο Ενέργειας αλλά και στις υπηρεσίες που ασχολούνται µε τα θέµατα αυτά διακατέχονται από ικανοποίηση, καθώς µέσω της ExxonMobil επιστρέφουν πανηγυρικά στην Ανατολική Μεσόγειο, απ’ όπου είχαν φύγει µε εντελώς λανθασµένο τρόπο επί κυβέρνησης Μπαράκ Οµπάµα και µετά το φιάσκο της αραβικής άνοιξης. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραµπ, διά του υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, ο οποίος αποχώρησε από το Στέιτ Ντιπάρτµεντ τον περασµένο µήνα αλλά θα έχει ρόλο συµβούλου, εκπόνησε τα στρατηγικά σχέδια για την Ανατολική Μεσόγειο και µέσα σε αυτά περιλαµβάνονται δικαιωµατικά και η Κύπρος και η Ελλάδα.

Η στρατηγική του κ. Μίτσελ όχι µόνο δεν θα εγκαταλειφθεί, αλλά αποτελεί επίσηµη θέση του Στέιτ Ντιπάρτµεντ. Σηµειώνεται ότι αν οριστικοποιηθεί η ρήξη των ΗΠΑ µε την Τουρκία το καλοκαίρι, οπότε και θα παραλάβουν οι Τούρκοι το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστηµα S-400, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα αποτελέσουν τον «κρίκο» που θα δρα υποστηρικτικά στους αµερικανικούς στρατηγικούς σχεδιασµούς. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει πολύ και σύµφωνα µε ελληνική πηγή αναζητείται ήδη ηµεροµηνία για τη νέα τριµερή του Ισραήλ µε την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία θα εξελιχθεί σε 3+1 µε την προσθήκη των Ηνωµένων Πολιτειών. Υποτίθεται ότι η διάσκεψη, που έχει προγραµµατιστεί να γίνει στην Κρήτη, θα αφορά θέµατα τροµοκρατίας.

Αλλά όποιο και αν είναι το θέµα, θα πρόκειται για εντυπωσιακή εξέλιξη, που σίγουρα θα εκνευρίσει την Τουρκία, καθώς οι Αµερικανοί θα έχουν στείλει, µε την παρουσία τους και µόνο, τα µηνύµατά τους στην Αγκυρα. Αντιπρόσωποι της Exxon Mobil, που συναντήθηκαν τον Νοέµβριο µε τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, µίλησαν µε σαφήνεια και ειλικρίνεια: Του είπαν ότι αν οι ποσότητες είναι καλές και ποιοτικές, θα προχωρήσουν σε στρατηγική κίνηση, µε τη δηµιουργία LNG (τερµατικού υγροποίησης) στην Κύπρο.

Εάν συµβεί αυτό, θα τεθεί σε κίνδυνο η κατασκευή του αγωγού East Med, αν και αυτήν τη στιγµή δεν έχει αλλάξει η αµερικανική θέση που την υποστηρίζει. Η κυβέρνηση Τραµπ θεωρεί ότι ο αγωγός αυτός, που θα ξεκινά από το Ισραήλ και θα φτάνει µέσω Κύπρου και Ελλάδας στην Ιταλία, εξυπηρετεί στον έπακρον τα αµερικανικά και τα ευρωπαϊκά συµφέροντα. 

O Moσκοβισί, τα πλεονάσµατα και ποιοι τα επέβαλαν

Ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο υπερεκτιµηµένος Πιερ Μοσκοβισί, δεν φηµίζεται ούτε για τη σοβαρότητά του ούτε για την εξυπνάδα του. Περισσότερο είναι γνωστός για τις επιτυχίες του µε τον γυναικείο πληθυσµό παρά για τις οικονοµικές του γνώσεις. Στην Ελλάδα περνά ως... φιλέλληνας, επειδή στον 21ο αιώνα δεν µπορούµε να ξεφύγουµε από το παραµύθι του «κακού», αλλά και του «καλού» δράκου. Πρέπει πάντα να ανάγουµε σε µύθους -και στη συνέχεια χρειάζεται να τους αποµυθοποιήσουµε- ξένους οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα στον άµοιρο τόπο µας, πέρα από όµορφα λόγια και υποσχέσεις. Τύποι όπως ο Μοσκοβισί µάς έπεισαν ότι όλα αυτά τα δισεκατοµµύρια των δανεικών που µας φόρτωσαν είναι «πακέτα διάσωσης».

Αν είναι δυνατόν. Το έγκληµα των µνηµονίων το χαρακτηρίζουν διάσωση. Ο κ. Μοσκοβισί βρέθηκε πάλι στην Ελλάδα και έκανε τον γνωστό γύρο επαφών και συναντήσεων. Και είπε µια µεγάλη κουβέντα, αλλά την άφησε στη µέση. «Τα πλεονάσµατα», τόνισε, «πράγµατι δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγµή θα πρέπει να µειωθούν. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συµφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν». Και ισχυρίστηκε ότι «τα πλεονάσµατα δεν τα πρότεινε η Κοµισιόν, άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά». Ποιοι τα επέβαλαν; Οι Γερµανοί; Το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτό το µεγάλο «έγκληµα» που οδήγησε στην επιβολή αβάσταχτων φόρων, για να φτάσουµε στο σηµείο το κράτος να καταληστεύει τους πολίτες;

Ο κ. Μοσκοβισί δεν τόλµησε να αναφέρει καν το όνοµα του πρώην υπουργού της Γερµανίας Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, ο οποίος έχει καταστεί ο αποδιοποµπαίος τράγος του ελληνικού προγράµµατος, για να καλυφθούν πολλοί από τους υπευθύνους του ελληνικού δράµατος. Με την ευκαιρία µιας αναφοράς στον κ. Βέµπερ, που σύµφωνα µε τις δηµοσκοπήσεις θα διαδεχθεί τον κ. Γιούνκερ, είπε: «Το ΕΛΚ είναι ένα κόµµα απόλυτα σεβαστό, όµως ανήκε στο CDU στη Γερµανία. Και µην ξεχνάµε ότι ο εκπρόσωπος του CDU, που ήταν τότε υπουργός Οικονοµικών, θα µπορούσε να έχει µια πιο ευέλικτη θέση – αυτό θα βοηθούσε και εσάς και εµάς. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Ελπίζω όµως ότι στο µέλλον θα µπορούµε να κάνουµε τις αναγκαίες προσαρµογές» είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Παράγοντες της ΕΕ, όπως ο εν λόγω κύριος, έχουν µεγάλη ευθύνη για το συνεχιζόµενο δράµα του ελληνικού λαού. Και αυτός και ο κ. Γιούνκερ µπορούσαν να σταµατήσουν εν τη γενέσει τους πολλά από τα πάθη του ελληνικού λαού. Αντί αυτού, συνεργάστηκαν µε Ελληνες πολιτικούς για να τα επιβάλουν. Το να κατηγορεί τώρα τους Γερµανούς είναι πολύ αργά για τους πολίτες της Ελλάδας. Απλώς αποδεικνύει πόσο ανάλγητος είναι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Υστερόγραφο: Κατηγορούσαµε παλιά τους Αµερικανούς για τις παρεµβάσεις τους στο ελληνικό εσωτερικό µέτωπο. Τώρα που σταµάτησαν ποιοι νοµίζετε ότι τους αντικατέστησαν; Οι Γερµανοί... Ο πρέσβης της Γερµανίας διατηρεί µέχρι και κατάλογο µε τους «φιλικούς» και τους «εχθρικούς» δηµοσιογράφους...

www.ethnos.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Aποκάλυψη του Μιχάλη Ιγνατίου για την κυπριακή ΑΟΖ: Οι κινήσεις της Exxon Mobil»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Αφεντικό στην Πειραιώς ο Πόλσον με 265 εκατ. ευρώ

 22/4/2021 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ 
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις του Γεωργίου Στ. Αληφαντή

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα