Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
23/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7066
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Novartis: Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/4/2019 1:59:07 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Novartis: Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Οι καταθέσεις-φωτιά από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο και η κωδική ονομασία «άγιο δισκοπότηρο»


 

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνταν το ξέπλυμα των μιζών προς τους πολιτικούς μέσω εταιρείας συμβούλων, αποκάλυψε σε συμπληρωματική κατάθεσή του, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Novartis.

Εταιρεία συμβούλων ξέπλενε τις μίζες.

Στις 28/11/2018 ο «Μάξιμος Σαράφης» βρέθηκε και πάλι απέναντι από τους εισαγγελικούς λειτουργούς και ανέφερε για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του: «Οι επιδιώξεις της Novartis ικανοποιήθηκαν απόλυτα από τις ενέργειες του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Το Gilenya ήταν το μόνο φάρμακο που κυκλοφόρησε επί υπουργίας Λοβέρδου κι, επιπλέον, η Novartis είχε πρόωρη και προνομιακή πληροφόρηση στο θέμα της αποπληρωμής των χρεών της φαρμακοβιομηχανίας με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου».

Μάλιστα, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι «το ποσό των 90.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε στον Νίκο Μανιαδάκη ήταν το δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του Gilenya». Μια μέρα νωρίτερα, στις 27/11, ο ίδιος ο μάρτυρας κατέθεσε λεπτομέρειες για τις στενές σχέσεις του συμβούλου του Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Μανιαδάκη, με τη Novartis: «Ο πρώην πρόεδρος της Novartis Hellas, Αντώνης Σαρλικιώτης, τον αποκαλούσε χαρακτηριστικά “Μoney-dakis”, παραφράζοντας το επώνυμό του προκειμένου να τονίσει τη σχέση του με το χρήμα και τα κίνητρά του. Ο ίδιος ο Λοβέρδος ζήτησε μέσω του Μανιαδάκη τα δώρα που θα λάμβανε για να αποφασίζει ευνοϊκά υπέρ της εταιρείας. Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Φρουζής πολλές φορές. Τον Ιούλιο του έτους 2009 αποφασίστηκε από τους Σαρλικιώτη και Φρουζή να χρησιμοποιηθούν ως μηχανισμός ξεπλύματος των δώρων που θα δίνονταν σε κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Εμμανουήλ Βουλκίδης και εταιρείες συμφερόντων του, αρχικά η Ιατρικές Εξελίξεις και εν συνεχεία η Νέες Ιατρικές Εξελίξεις. Το πρώτο μαύρο χρήμα από τον συγκεκριμένο μηχανισμό προέκυψε με εικονικό τιμολόγιο αξίας 36.000 ευρώ και το δεύτερο ήταν τιμολόγιο αξίας 50.000 ευρώ».

Στην κατάθεσή του στα τέλη του 2018 ο «Μάξιμος Σαράφης» ανέφερε παράλληλα και πώς λάμβανε χώρα το ξέπλυμα των χρημάτων μέσω των εταιρειών του Βουλκίδη, ενώ ανέλυσε με λεπτομέρειες με ποιον και πώς δόθηκαν τα χρήματα στον πρώην υπουργό Υγείας για την τιμολόγηση των σκευασμάτων Gilenya και Tasigna 150: «Σε δύο περιπτώσεις ήμουν παρών όταν ο Βουλκίδης έφερε τον φάκελο με τα χρήματα στον Φρουζή. Στη μια περίπτωση ο Φρουζής άνοιξε τον φάκελο και φάνηκαν οι δεσμίδες των 50 και των 100 ευρώ. Από τα ποσά των εικονικών τιμολογίων ο Βουλκίδης στο διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2011 επέστρεψε τμηματικά στον Φρουζή ποσό συνολικά 90.000 ευρώ».

Συμπληρωματική κατάθεση όμως έδωσε και η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση». Σε σχέση με τον χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου για την αποζημίωση του Gilenya αναφέρει: «Στα πλαίσια συνάντησης του τμήματος market access, ο Φρουζής είχε αναφέρει τη στενή του σχέση με τον υπουργό Λοβέρδο. Εξάλλου, ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία έγινε από το κινητό του κ. Φρουζή, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα». Όταν ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς αν είναι σίγουρη ότι ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis μίλησε εκείνη τη στιγμή με τον Λοβέρδο, απάντησε: «Είμαι σίγουρη, διότι αμέσως μετά έγινε κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στον υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ’ εξαίρεση έκδοση του Gilenya».

Ο ρόλος του συμβούλου.

Στις καταθέσεις του ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο του συμβούλου του Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Μανία, στην υπερτιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis και συμπληρώνοντας ανέφερε: «Η εταιρεία είχε ορίσει τον Κωνσταντίνο Φρουζή για τη διεκπεραίωση των δωροδοκιών των πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων. Οι αποφάσεις αυτές σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είτε ήταν βλάκες και χειραγωγούνταν από τους συμβούλους τους είτε ενήργησαν ως συνένοχοι. Προσωπικά, δεν θεωρώ κανέναν από αυτούς βλάκα».

Στη συνέχεια, απαντώντας ο μάρτυρας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε: «Αναφέρομαι στους υπουργούς Υγείας στους οποίους διετέλεσε σύμβουλος ο Νίκος Μανιαδάκης , συγκεκριμένα στους Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη». Ο «Μάξιμος Σαράφης» μίλησε και για το μαύρο ταμείο της πολυεθνικής: «Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στη Novartis Hellas μαύρο ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου ήταν το “άγιο δισκοπότηρο”. Για το μαύρο ταμείο γνώριζε στενός κύκλος προσώπων, στα οποία με βεβαιότητα συμπεριλαμβάνονταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο Αντώνης Σαρλικιώτης αλλά και ο Νικόλαος Μανιαδάκης, ο οποίος, αν και δεν ήταν στέλεχος της Novartis, χρησιμοποιήθηκε ως όργανο για τις δωροδοκίες, ενώ ήταν και ο ίδιος αποδέκτης δώρων για τον εαυτό του».

Χαρακτηριστικά είναι και όσα περιγράφει για την άνεση με την οποία κινούνταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος, μάλιστα, ήταν παρών και στις εργασίες της Επιτροπής Τιμών. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2011 στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κ. Φρουζής υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της εταιρείας του και τα δικά του συμφέροντα. Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο φαινόταν να είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης όσο και στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Φρουζής ήταν ένας από τους δυο-τρεις ανθρώπους στους οποίους είχαμε κάνει επίδειξη του συστήματος τιμολόγησης, στο γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Κομνηνού, περί τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2010».

Στην ερώτηση «γνωρίζετε αν στην επίμαχη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών ο κ. Φρουζής απαίτησε την τιμή στην οποία τιμολογήθηκε τελικά το φάρμακο;» ο προστατευόμενος μάρτυρας έδωσε την εξής απάντηση: «Ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας δεν διαπραγματευόταν, αλλά απαιτούσε».

www.tvxs.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Novartis: Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Αφεντικό στην Πειραιώς ο Πόλσον με 265 εκατ. ευρώ

 22/4/2021 
 

Στ. Μάνος: Πείτε μας την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα

 19/4/2021 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ 
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – Ερμηνεια και εφαρμογη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα