Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
17/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10514
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων!
Ο Άδωνις έγινε νονός εν μέσω πανδημίας με ειδική άδεια... που κανένας δεν έχει ξανά ακούσει! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Παγκόσμια έρευνα- Έλληνες, o πιο στρεσαρισμένος λαός

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/6/2019 12:27:31 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Την αρνητική πρωτιά προκαλεί η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αλλά και η έλλειψη ύπνου, ειδικά στις νεότερες γενιές, καθώς και η μανιακή χρήση των social media.

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς να ακούσει, στην ερώτηση «γιατί οι Έλληνες εμφανίζονται σταθερά ως ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη;» η απάντηση δεν είναι η προφανής «εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» ή τέλος πάντων δεν είναι η μοναδική κι ίσως όχι κι η κυριότερη. Σύμφωνα με την έρευνα «Global Emotions Report» (έκθεση για τα συναισθήματα παγκοσμίως) του ινστιτούτου Gallup (το ινστιτούτο Γκάλοπ είναι γνωστός αμερικανικός οργανισμός σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης), η Ελλάδα είναι η πιο στρεσαρισμένη χώρα του πλανήτη.

Η έρευνα «Global Emotions Report» διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2006 με τη συμμετοχή 151.000 πολιτών από 140 χώρες. Αυτή τη φορά, οι ερευνητές εστίασαν στις εμπειρίες των συμμετεχόντων την παραμονή της έρευνας και, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβαν, το 59% των Ελλήνων δήλωσε πως «βίωσε έντονο στρες την προηγούμενη ημέρα», κατατάσσοντας έτσι τη χώρα μας στην Νο1 θέση παγκοσμίως για τρίτη συνεχομένη χρονιά. Σε απόσταση αναπνοής από εμάς βρίσκονται οι Αμερικανοί, οι οποίοι εμφανίζονται αγχωμένοι σε ποσοστό 55%.

Παρ’ όλα αυτά το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι το στρες σκαρφάλωσε σε νέα ύψη παγκοσμίως, για πολλούς λαούς κι όχι μόνο για εμάς, και το ίδιο συνέβη και με τα επίπεδα της ανησυχίας και της λύπης. 39% από τους 150.000 ερωτώμενους δήλωσαν ότι ένιωθαν ανησυχία και το 35% άγχος. Οσο για τους πιο θυμωμένους λαούς, παγκοσμίως στην Νο1 θέση βρίσκονται οι Αρμένιοι και ακολουθούν οι Ιρακινοί, οι Ιρανοί και αμέσως μετά οι Παλαιστίνιοι, γεγονός που, αν λάβουμε υπ’ όψιν και τη δική μας πρωτιά, καταδεικνύει ότι η συναισθηματική κατάσταση ενός λαού σχετίζεται ευθέως με την κοινωνικο-πολιτική και την οικονομική κατάσταση που βιώνει. Οσο για τις θετικές εμπειρίες, οι πέντε χώρες με τις πιο θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη (επίσης στην ίδια θέση για τρία συνεχόμενα χρόνια), ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ, αποδεικνύοντας ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν βρει μάλλον μια «μυστική συνταγή ευτυχίας».

Τί στρεσάρει όμως τόσο πολύ τους Ελληνες; Είναι μόνο η οικονομική κρίση; Σε ένα βαθμό, σίγουρα ναι. Για την Αννα Τσιακίρη, ψυχολόγο PhD, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π.Σακελλαρόπουλος:  «Το άγχος αποτελεί μία ψυχική κατάσταση που παράγεται από: 1.το φόβο για τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από το περιβάλλον και,
2.την ανησυχία για την ανικανότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις αυτές. Να θέσουμε και την παράμετρο κατά την οποία το άγχος, όταν διαχειρίζεται σωστά και συναντάται σε μέτριο βαθμό μπορεί να χρησιμεύσει για την ενίσχυση των κινήτρων. Ο προβληματισμός λοιπόν έγκειται στην διαφοροποίηση των συνθηκών που παράγουν κίνητρα από αυτές που παράγουν δυσλειτουργικές καταστάσεις για το άτομο που βιώνει το άγχος.

Εδώ  αντιλαμβανόμαστε και τη σημασία του κοινωνικού πλαισίου και των εκάστοτε περιβαλλοντικών συνθηκών για τη διαμόρφωση της ψυχικής μας κατάστασης, το οποίο αποδεικνύεται και στην παρούσα έρευνα.  Ιδιαίτερη όμως σημασία γι αυτή την ερμηνεία έχει το κατά πόσο αυτές οι συνθήκες υπόκεινται σε αλλαγές (επιθυμητές ή μη). Μία αλλαγή μπορεί να ερμηνευθεί με διττό ρόλο και εξαρτάται από τις συνέπειες που την ακολουθούν. Στην περίπτωση της Ελλάδας οι αλλαγές που επέφερε η οικονομική κρίση κλόνισαν την αξιοπιστία της κοινωνίας παράγοντας ανασφάλεια στους πολίτες της και πλήττοντας την ευημερία, η οποία εξαρτάται από την ελευθερία και την ασφάλεια σε ένα κράτος. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν πώς μέσα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μπορούμε να ενισχύσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα  και να προάγουμε την ψυχική μας υγεία».

Παρ’ όλα αυτά το ζήτημα φαίνεται να είναι πιο σύνθετο και να ακολουθεί τον δικό του μηχανισμό. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν συγκεκριμένοι και διαχρονικοί παράγοντες και νοοτροπίες που κάνουν τον ελληνικό πληθυσμό «πρωταθλητή στο στρες». Για παράδειγμα, η έλλειψη ύπνου (ειδικά στις νεότερες γενιές) όπως κι η μανιακή χρήση των social media από τους Ελληνες είναι τελικά από τους παράγοντες που γεννούν ή εντείνουν το άγχος τους, αντί να προσφέρουν διασκέδαση. Με δύο λόγια, ένας τρόπος ζωής με υπερβάσεις και καταχρήσεις που τελικά καταλήγει να γυρίζει μπούμερανγκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές της Επιστημονικής Εταιρίας Ελέγχου του Στρες και Προαγωγής της Υγείας, το στρες συνδέεται άμεσα με τα κυριότερα μη μεταδιδόμενα νοσήματα – καρδιαγγειακά, καρκίνος, διαβήτης, παχυσαρκία, υπέρταση, κατάθλιψη κ.ά. του σύγχρονου πολιτισμού. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στην παχυσαρκία των ενηλίκων και των παιδιών (ειδικά στα παιδιά είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη), στα τροχαία ατυχήματα (διαχρονική μάστιγα για τη χώρα μας) και στην κατανάλωση τσιγάρων – αρνητικές, βέβαια, πρωτιές οι οποίες υπήρχαν για πολλά χρόνια στη χώρα μας σαν κουλτούρα και σαν lifestyle, ακόμα και την εποχή των «παχιών αγελάδων» και συνδέονται άμεσα με το στρες. Την ίδια στιγμή παιδιά κι ενήλικες είμαστε επίσης πρώτοι πανευρωπαϊκά στην κακή χρήση του διαδικτύου (θεωρούμαστε «διαδικτυακά αναλφάβητοι» κι ανάμεσα στα άλλα ερχόμαστε πρώτοι στη χρήση online παιχνιδιών) με τον χρόνο που περνάμε μπροστά στις οθόνες να θεωρείται άγονος.

Στην ουσία, το στρες πυροδοτείται και πυροδοτεί τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα παραπάνω νοσήματα. Οπως μας εξηγεί η Χριστίνα Δαρβίρη, καθηγήτρια ΕΚΠΑ κι επιστημονικά υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Η επιστήμη του στρες κι η προαγωγή της υγείας» του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, «θα πρέπει να τονιστεί ότι παρά το γεγονός ότι το άγχος και το στρες είναι δύο έννοιες διαφορετικές, είναι σε μεγάλο βαθμό αλληλένδετες καθώς δημιουργούν έναν εξαιρετικά φαύλο κύκλο, καθώς η αδυναμία να αντεπεξέλθει κανείς στο στρες μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του άγχους, ενώ η εγκατάσταση κάποιας διαταραχής του άγχους αποδυναμώνει το άτομο ώστε να μην μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία το στρες».

www.neaselida.gr


Κατεβάστε το αρχείο: stress-final-696x464.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Παγκόσμια έρευνα- Έλληνες, o πιο στρεσαρισμένος λαός»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

ΓΣΕΒΕΕ: Η πανδημική κρίση διευρύνει τις ανισότητες

 31/3/2021 
 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σύμης: «Ζητάμε έναν ήρωα γιατρό»

 30/3/2021 
 

Τα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

 30/3/2021 
 

Καθίζηση της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας-Κοντά στον πάτο της Ευρώπης

 29/3/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 
Διαμαρτυρία της Α.ΚΙ.Ο.Ε. με θέμα: Καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συνάδελφων λογιστών κατά την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων για την εκτέλεση εργασιών στο τμήμα μητρώου των Δ.Ο.Υ.  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Παραβάσεις - Πρόστιμα Κ.Β.Σ. - Κύρος Βιβλίων του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα