Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
2/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7805
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

‘’Κώδικας ενδείξεων παρανομίας ‘’

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/4/2008   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι ενδείξεις της παρανομίας προκύπτουν (σύμφωνα με ειδικό, οδηγό του υπουργείου Οικονομικών) :

 1. Από τη χωρική αρμοδιότητα της ΔOY: Η σύγκριση της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΟΥ με τη ΔΟΥ και τη διεύθυνση που αναγράφει στα στοιχεία του ο εκδότης, σε συνδυασμό με τον κωδικό που εμφανίζεται στη διάτρηση, μπορεί να αποκαλύψει την πλαστότητα του στοιχείου. Σημειωτέον ότι κάθε στοιχείο κατά τη θεώρηση φέρει τον τετραψήφιο κωδικό της αρμόδιας ΔΥΟ.

 2. Από τη συνάφεια της δραστηριότητας του εκδότη: Το αντικείμενο εργασιών του εκδότη μπορεί να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από το αντικείμενο της συναλλαγής. Παράδειγμα: εκδότης ο οποίος στο φορολογικό στοιχείο εμφανίζεται ως έμπορος ενδυμάτων το εκδίδει για χωματουργικές εργασίες.

 3. Από τον τρόπο πληρωμής: Η εξόφληση των συναλλαγών με εικονικά ή πλαστά στοιχεία γίνεται σχεδόν πάντα με μετρητά, σε όποιο ύψος κι αν ανέρχονται. Στις περιπτώσεις αυτές κρίνεται αναγκαία η επαλήθευση της ύπαρξης υπολοίπου του λογαριασμού «Ταμείο», ικανού να ανταποκριθεί στην καταβολή μετρητών στο ύψος των υποτιθέμενων συναλλαγών. 'Όταν δεν υπάρχουν μετρητά για να καλύψουν τη συναλλαγή, το Ταμείο παρουσιάζει πιστωτικό υπόλοιπο ή θα καταχωρηθεί εικονική εγγραφή με ανάληψη μετρητών από τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων κ.λπ.

 4. Από τον χρόνο έκδοση του στοιχείου: Σοβαρές ενδείξεις για περαιτέρω έλεγχο αποτελούν τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται στο τέλος φορολογικών περιόδων απόδοσης ΦΠΑ και κυρίως στο τέλος των διαχειριστικών περιόδων, με σκοπό να μην αποδοθούν τα οφειλόμενα ποσά ΦΠΑ.

 5. Από το μεταφορικό μέσο: Στα φορολογικά στοιχεία είναι πιθανόν να αναγράφονται μεγάλες ποσότητες που το βάρος ή ο όγκος τους να είναι τέτοια που να απαιτείται μεταφορικό μέσο.

 6. Από την έλλειψη φορτωτικών εγγράφων: Όταν η επιχείρηση δεν διαθέτει μεταφορικά μέσα, η μη ύπαρξη φορτωτικών μεταφοράς πρέπει να οδηγήσει σε έρευνα, αν ο αντισυμβαλλόμενος δια- θέτει τέτοια μέσα.

 7. Από τον μηχανολογικό εξοπλισμό εκτέλεσης έργου: Για τις εκτελέσεις τεχνικών έργων μπορεί να εμφανίζονται ως εκδότες τιμολογίων επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν μηχανολογικό εξοπλισμό.

 8. Από τον αποθηκευτικό χώρο: Η επιχείρηση «αγοράζει» εμπορεύματα, για τα οποία δεν διαθέτει κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους.

 9. Από τον πάγιο εξοπλισμό: Πρόκειται για αγορές αγαθών που χρησιμοποιούνται από τη λήπτρια επιχείρηση ως πάγια ή μηχανήματα χωρίς ταυτότητα, τα οποία διαπιστώνεται ότι δεν είναι καινούργια. Πρόκειται δηλαδή για αγαθά τα οποία είχε προμηθευτεί η επιχείρηση σε προηγούμενες διαχειριστικές χρήσεις, με τη λήψη νόμιμων φορολογικών στοιχείων, και για τα ίδια αγαθά λαμβάνει νέα -εικονικά ή πλαστά- φορολογικά στοιχεία

2. Αναδιάρθρωση του αμερικανικού συστήματος εποπτείας των αγορών- ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προτείνει τη διεύρυνση του δικτύου εποπτείας και την εκχώρηση περισσότερων εξουσιών σε μικρότερο αριθμό ρυθμιστικών αρχών. Επί παραδείγματι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς SEC (Security and Exchange Commission) πρόκειται να συγχωνευθεί με την Commodity Futures Trading Commission.

 Οι ασφαλιστικές θα μπορούν να επιλέξουν επόπτευση από τις ομοσπονδιακές αρχές ελέγχου και όχι από τις πολιτειακές.

 Η Fed θα έχει μεγαλύτερη εξουσία για να περιορίζει την ανάληψη κινδύνων από τις επενδυτικές τράπεζες, αν και αυτή η εξουσία της μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις που απειλείται η σταθερότητα των χρηματοοικονομικών αγορών.

Η Fed ήταν αυτή που κλήθηκε να διασώσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, προσφάτως, με τη διάσωση της Bear Steams. Εάν κάποια ρυθμιστική αρχή διαθέτει την απαιτούμενη πείρα, αυτή είναι η Fed.

 Μεγαλύτερος, είναι ο κίνδυνος αδέξιων κινήσεων. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος συνδυασμός επενδυτικής βλακείας, αδιαφάνειας στους χειρισμούς, ηθικών παρεκτροπών και συστημικών προβλημάτων προκάλεσε την κρίση. Ορισμένες από αυτές τις μακροπρόθεσμες αποφάσεις για τη δομή του ρυθμιστικού πλαισίου θα αξιολογηθούν καλύτερα όταν θα έχει «καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός».

 Ένα πράγμα, είναι, ωστόσο, σαφές. Η αναδιάρθρωση του πλαισίου εποπτείας είναι θετική, αλλά οι μεταρρυθμίσεις που δεν θεραπεύουν τα αίτια του κακού, δεν πρόκειται να διορθώσουν απολύτως τίποτε.

  Σχολιασμός Θέματος «‘’Κώδικας ενδείξεων παρανομίας ‘’»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Φορολογικοί έλεγχοι μέχρι τον Οκτώβριο

 10/6/2008 
 

Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) - για την καταπολέμηση

 10/6/2008 
 

ΦΠΑ(πότε εκπίπτει από τα επενδυτικά αγαθά με (leasing)

 10/6/2008 
 

Τροποποίηση της 1137140/2439/Α0012/ΠΟΛ. 1277/5-12-1994 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (όπως ισχύει), «Καθορισμός των στοιχείων, του τύπου και του περιεχομένου των εντύπων και της διαδικασίας προσδιορισμού του ελαχίστου κόστο

 4/4/2008 
 

Πως προσδιορίζετε το εισόδημα από ακίνητα.

 3/4/2008 
 

‘’Κώδικας ενδείξεων παρανομίας ‘’

 3/4/2008 
 

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση είναι φέτος:

 2/4/2008 
 

Εγκύκλιος της υπ. αρ. 1033223/538/Α0012/7-3-2008. Θέμα : προσδιορισμός «αποθεμάτων» και «υποχρεώσεων κατά τον υπολογισμό της καθαρής θέσης επιχείρησης με βιβλία Β κατηγορίας του ΚΒΣ)

 31/3/2008 
 

Εγκύκλιος υπ' αριθμ. 1035043/1 31 9/ΔΕ-Α/24.3.2008 Χρήση των κινήτρων εθελοντικής συμμόρφωσης προκειμένου να αποφύγουν τον προσωρινό ή τακτικό έλεγχο της Εφορίας-την καταγραφή όλων των φορολογουμένων που επιλέγουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που παρέχοντ

 31/3/2008 
 

Απασχόληση την 25η Μαρτίου - με προσαύξηση 75%

 27/3/2008 
 

Πίνακας δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα

 27/3/2008 
 

Πίνακας δαπανών οι οποίες αφαιρούνται από το φόρο

 27/3/2008 
 

Εγκύκλιος υπ' αρ. 1083953 / 4559 / 1298 / ΠΟΛ.121 2/ 22.07.1996 στις μετασχηματιζόμενες εταιρείες - υποβολή ή μη δήλωσης των εκπτώσεων - η ΑΕ. που προκύπτει από μετασχηματισμό ή μετατροπή ημεδαπής ατομικής εταιρείας

 21/3/2008 
 

Αγορά μιας κλειστής θέσης στάθμευσης (πάρκιγκ) και οι φορολογικές υποχρεώσεις(1 σχόλιo/α)

 21/3/2008 
 

Αυτοπεραίωση: παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της ΑΥΟΟ ΠΟΛ. 1130/2007

 14/3/2008 
 

Οσοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα - ενοίκια -και είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση στην περίπτωση που δεν δηλώσουν το συγκεκριμένο εισόδημα χάνουν το δικαίωμα

 14/3/2008 
 

Φορολογικός οδηγός της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών -

 5/3/2008 
 

Φορολόγηση των υπεραξιών από πώληση μετοχών

 4/3/2008 
 

ΠΟΛ 1044/25-2-2008 Θέμα: Φορολογικιές υποχρεώσεις αυτών που συνδέουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς με το δίκτυο της ΔΕΗ..

 4/3/2008 
 

Χάρτα δικαιωμάτων φορολογουμένων και ελεγκτών

 29/2/2008 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία - Οδηγίες του υπουργείου
ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση προθεσμιών υποβολής Υ/Δ δικαιούχων ειδικών κατηγοριών
Τι ισχύει για τους κανόνες σώρευσης για τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η ανθρωπινη εργασια σε σταυροδρομι

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα