Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
4/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3679
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

�������� 
 

Ημερομηνία: 26/8/2019 12:58:38 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα τελευταία 40 χρόνια, οι ΗΠΑ και άλλες προηγμένες οικονομίες ακολουθούν μια αγοραία ατζέντα χαμηλών φόρων, απορρύθμισης και περικοπών στα κοινωνικά προγράμματα. Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι αυτή η προσέγγιση απέτυχε παταγωδώς. Το μόνο ερώτημα είναι τι έπεται στη συνέχεια.

Î£Ï ÎµÏ Î¹ÎºÎ® ÎµÎ¹ÎºÏ Î½Î±

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ποιο οικονομικό σύστημα είναι καλύτερο για την ανθρώπινη ευημερία; Αυτό το ερώτημα έφτασε στο σημείο να κυριαρχεί στη σημερινή εποχή, αφού μετά από 40 χρόνια νεοφιλελευθερισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες προηγμένες χώρες ξέρουμε τι δεν λειτουργεί.

Το νεοφιλελεύθερο πείραμα -χαμηλότεροι φόροι για τους πλούσιους, απελευθέρωση των αγορών εργασίας και προϊόντων, χρηματοπιστωτική τιτλοποίηση και παγκοσμιοποίηση- ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Η ανάπτυξη είναι χαμηλότερη από ό, τι ήταν τις τρεις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το μεγαλύτερο μέρος της έχει συσσωρευτεί στην κορυφή της εισοδηματικής πυραμίδας. Μετά από δεκαετίες στάσιμων ή ακόμα και μειούμενων εισοδημάτων για όσους βρίσκονται στα μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, πρέπει να αναγγείλουμε ότι ο νεοφιλελευθερισμός έχει πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αξιοσημείωτες εναλλακτικές πολιτικές εκδοχές που δίνουν μάχη για να τον διαδεχτούν: ο ακροδεξιός εθνικισμός, ο κεντροαριστερός μεταρρυθμισμός και η προοδευτική αριστερά (με την κεντροδεξιά να αντιπροσωπεύει τη νεοφιλελεύθερη αποτυχία). Ωστόσο, με εξαίρεση την προοδευτική αριστερά, αυτές οι εναλλακτικές εκδοχές παραμένουν δέσμιες σε κάποια μορφή αυτής της ιδεολογίας που έχει (ή θα έπρεπε να έχει) λήξει.

Η κεντροαριστερά, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει τον νεοφιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Στόχος αυτού του νεοφιλελευθερισμού είναι να μεταφέρει στον εικοστό πρώτο αιώνα τις πολιτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του πρώην βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, κάνοντας οριακές μόνον αλλαγές στις κυρίαρχες μορφές χρηματοπιστωτικής τιτλοποίησης  και παγκοσμιοποίησης. Εν τω μεταξύ, η εθνικιστική δεξιά αποκηρύσσει την παγκοσμιοποίηση, κατηγορώντας τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς για όλα τα σημερινά προβλήματα. Ωστόσο, όπως απέδειξε η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, η εθνικιστική αυτή δεξιά – στην αμερικανική τουλάχιστον εκδοχή της- υπόσχεται κι αυτή παρόμοιες φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους, απορρύθμιση των αγορών και συρρίκνωση ή κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίθετα, η τρίτη εκδοχή υποστηρίζει αυτό που ονομάζω προοδευτικό καπιταλισμό, ο οποίος προβλέπει μια ριζικά διαφορετική οικονομική ατζέντα, βασισμένη σε τέσσερις προτεραιότητες. Η πρώτη είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ αγορών, κράτους και κοινωνίας των πολιτών. Η αργή οικονομική ανάπτυξη, η αυξανόμενη ανισότητα, η χρηματοπιστωτική αστάθεια και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν προβλήματα που γεννιούνται από την αγορά και κατά συνέπεια δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ξεπεραστούν μόνον από την ίδια την αγορά. Οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να οριοθετούν και να διαμορφώνουν τις αγορές μέσω περιβαλλοντικών, υγειονομικών, επαγγελματικών και άλλων κανονισμών. Δουλειά της κυβέρνησης είναι ακόμη να κάνει ό,τι δεν μπορεί ή δεν πρόκειται να κάνει η αγορά, όπως επενδύσεις στη βασική έρευνα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την υγεία των πολιτών της.

Η δεύτερη προτεραιότητα είναι να αναγνωρίσουμε ότι ο «πλούτος των εθνών» είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας –διάθεση να γνωρίσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει- και της κοινωνικής οργάνωσης, οι οποίες επιτρέπουν σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Οι αγορές εξακολουθούν να διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διευκόλυνση της κοινωνικής συνεργασίας, αλλά εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό μόνον εάν διέπονται από το κράτος δικαίου και υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο. Διαφορετικά, κάποια άτομα μπορούν να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενα άλλους ανθρώπους, αντλώντας πλούτο με τη μορφή προσόδων και όχι δημιουργώντας πλούτο μέσω αυθεντικής ευφυΐας και εφευρετικότητας. Πολλοί από τους σημερινούς πλουσίους ακολούθησαν το δρόμο της εκμετάλλευσης για να φτάσουν εκεί που είναι. Έχουν εξυπηρετηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, που ενθάρρυναν την προσοδοθηρία, καταστρέφοντας παράλληλα τις υποκείμενες πηγές δημιουργίας πλούτου. Ο προοδευτικός καπιταλισμός επιδιώκει να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό μας φέρνει στην τρίτη προτεραιότητα: την αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος της συγκέντρωσης ισχύος στην αγορά. Με την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που διαθέτουν στην πληροφόρηση, την εξαγορά δυνητικών ανταγωνιστών και τη δημιουργία φραγμών εισόδου, οι κυρίαρχες επιχειρήσεις είναι σε θέση να επιδοθούν σε προσοδοθηρία μεγάλης κλίμακας εις βάρος όλων των άλλων. Η άνοδος της εταιρικής ισχύος στην αγορά, σε συνδυασμό με τη μείωση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί η ανισότητα είναι τόσο μεγάλη και η ανάπτυξη τόσο ήπια. Τα προβλήματα αυτά πιθανόν να γίνουν πολύ χειρότερα εξαιτίας της προόδου της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, εκτός αν η κυβέρνηση αναλάβει πιο ενεργό ρόλο απ’ αυτόν που προτείνει ο νεοφιλελευθερισμός.

Το τέταρτο βασικό στοιχείο της προοδευτικής ατζέντας είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την οικονομική ισχύ με την πολιτική επιρροή. Η οικονομική ισχύς και η πολιτική επιρροή αλληλοενισχύονται και αυτοδιαιωνίζονται, ειδικά όταν οι πλούσιοι και οι επιχειρήσεις μπορούν να ξοδεύουν στις εκλογές χρήματα χωρίς κανέναν περιορισμό, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. Καθώς οι ΗΠΑ πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο ριζικά αντιδημοκρατικό σύστημα «ένα δολάριο, μια ψήφος», το σύστημα ασφαλιστικών δικλείδων που είναι τόσο απαραίτητο για τη δημοκρατία πιθανόν να μην μπορεί να διατηρηθεί: τίποτα δεν θα μπορεί να περιορίζει τη δύναμη των πλουσίων. Αυτό δεν είναι μόνον ένα ηθικό και πολιτικό πρόβλημα: οι οικονομίες με μικρότερη ανισότητα στην πραγματικότητα σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις. Επομένως οι προοδευτικές καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να αρχίσουν με τον περιορισμό της επιρροής του χρήματος στην πολιτική και τη μείωση της ανισότητας πλούτου.

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που να μπορεί να αντιστρέψει τη ζημιά που έχει προκληθεί μετά από τόσες δεκαετίες εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά μια ολοκληρωμένη ατζέντα σύμφωνα με τις γραμμές που σκιαγραφήσαμε πιο πάνω σίγουρα μπορεί να το κάνει. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν οι μεταρρυθμιστές είναι τόσο αποφασιστικοί στην καταπολέμηση προβλημάτων όπως η υπερβολική ισχύς στην αγορά και οι ανισότητες, όσο αποφασιστικός είναι και ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

Μια ολοκληρωμένη ατζέντα πρέπει να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση, την έρευνα και τις άλλες πραγματικές πηγές πλούτου. Πρέπει να προστατεύσει το περιβάλλον και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή με την ίδια εγρήγορση όπως και οι Green New Dealers στις ΗΠΑ και η Extinction Rebellion στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και πρέπει να παρέχει δημόσια προγράμματα που διασφαλίζουν ότι κανένας πολίτης δεν στερείται τις βασικές προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτές περιλαμβάνουν την οικονομική ασφάλεια, την πρόσβαση στην εργασία με αξιοπρεπή μισθό, την υγειονομική περίθαλψη και την επαρκή στέγαση, την ασφαλή συνταξιοδότηση και την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών του.

Αυτή η ατζέντα είναι σε μεγάλο βαθμό εφικτή. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην την εφαρμόσουμε. Οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν οι εθνικιστές και οι νεοφιλελεύθεροι εγγυώνται μεγαλύτερη στασιμότητα, ανισότητα, περιβαλλοντική υποβάθμιση και πολιτική δυσαρέσκεια, οδηγώντας ενδεχομένως σε αποτελέσματα που δεν θα θέλαμε καν να φανταστούμε.

Ο προοδευτικός καπιταλισμός δεν αποτελεί σχήμα οξύμωρο. Αντίθετα είναι η πιο βιώσιμη και δυναμική εναλλακτική λύση απέναντι σε μια ιδεολογία που έχει εμφανώς αποτύχει. Ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει την καλύτερη ευκαιρία που έχουμε στη διάθεσή μας για να ξεφύγουμε από την οικονομική και πολιτική δυσπραγία που βιώνουμε σήμερα.

*

Ο Joseph E. Stiglitz (βραβείο Νόμπελ Οικονομίας) είναι καθηγητής στο Columbia University και Επικεφαλής Οικονομολόγος στο Roosevelt Institute. Είναι συγγραφέας του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο People, Power, and Profits: Progressive Capitalism for an Age of Discontent (W.W. Norton and Allen Lane).

 

https://www.project-syndicate.org/commentary/after-neoliberalism-progressive-capitalism-by-joseph-e-stiglitz-2019-05

 

 

 

Y.Γ.

Την μετάφραση  του άρθρου αυτού επιμελήθηκε το Καθηγητής  Γιώργος Δουράκης.

 

Ένας από τους γνωστότερους οικονομολόγους της εποχής μας είναι ο αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, διάσημος κεϊνσιανός σοσιαλδημοκράτης και σφοδρός πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που μετέφρασα και σας παραθέτω, αναφέρεται στο παρωχημένο και ολοσχερώς χρεοκοπημένο νεοφιλελεύθερο αφήγημα και προσπαθεί να ανιχνεύσει τα εναλλακτικά πολιτικοοικονομικά συστήματα  που διαγκωνίζονται ήδη για να διαδεχτούν τον καταρρέοντα νεοφιλελευθερισμό. Άραγε ποιο από τα εναλλακτικά αυτά συστήματα θα επικρατήσει; Από την έκβαση της αμφίρροπης αυτής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί εν τέλει και η τροπή που θα πάρουν τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα του καιρού μας.

 

 

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 
Πρόταση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στους υπουργούς κ. Χ. Σταικούρα, κ. Κ. Χατζηδάκη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή σχετικά με την προστασία των λογιστών και των πελατών τους από γεγονότα ανωτέρας βίας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. του Παζαρλόγου Θανάση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα