Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk, βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (19/9) ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης, αναλύοντας τις διεθνείς οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Συζητώντας με τους Δημήτρη Μανιάτη και Περικλή Δημητρολόπουλο, ο Λεωνίδας Βατικιώτης μίλησε μεταξύ άλλων για το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ και το κατά πόσο μέσω αυτού διευκολύνεται η έλευση επενδύσεων στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στο κατά πόσο το εργασιακό καθεστώς μπορεί να επηρεάσει ή όχι τις επενδύσεις.

Ο Λ. Βατικιώτης αναλύει τη σκακιέρα των διεθνών εξελίξεων One Channel | in.gr
 

Στο τραπέζι του One Talk, o κ. Βατικιώτης μίλησε επίσης για την κρίση στην Αργεντινή, για τη καρατόμηση Μπόλτον από την κυβέρνηση Τραμπ, για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Ιράν με φόντο την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco.

«Το ενδεχόμενο εμπλοκής έρχεται όλο και πιο κοντά. Ωστόσο θα πρέπει να αποκλειστεί με κατηγορηματικό τρόπο, το ενδεχόμενο του πολέμου με το Ιράν. Ακόμα και ο Τραμπ, μετά από λίγα χρόνια αντιλήφθηκε πως ένας πόλεμος με το Ιράν θα ισοδυναμούσε με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» σημείωσε ο κ. Βατικιώτης τονίζοντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια των ΗΠΑ, να κάνουν ό,τι έκαναν στο  Ιράκ ή στη Συρία ή στη Λιβύη, θα αποτύχει παταγωδώς και θα έχει τεράστιες απώλειες.

Τέλος ο κ. Βατικιώτης εξήγησε τους λόγους και τις συνθήκες που μπορούν να μας κάνουν να μιλάμε για έναν νέο κύκλο οικονομικής ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο, που βρίσκεται προ των πυλών.

https://youtu.be/1h9bXFWx5RE

Πηγή: onetv.gr