Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
2/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5774
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο διχασμός στην ΕΚΤ και τα μαύρα και κόκκινα στυλό!

�������� 
 

Ημερομηνία: 27/9/2019 2:19:25 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τέσσερις διαφορετικές γραμμές υπήρξαν στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που αποφάσισε το τελευταίο πακέτο νομισματικής χαλάρωσης. Ποιοι επιτέθηκαν ανοικτά στον Μάριο Ντράγκι και ποιοι τον στήριξαν. Το χαλί που έστρωσε στην Κρ. Λαγκάρντ και η δύσκολη συνέχεια.

 

Ο Mario Draghi έκανε ειδική έκκληση στα άλλα μέλη του συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία κάθονταν στο τραπέζι που είχε σχήμα δαχτυλιδιού στον 41ο όροφο της έδρας της στη Φρανκφούρτη, καθώς ολοκληρωνόταν η προτελευταία συνάντηση της οποίας προεδρεύει.

Ο 72χρονος Ιταλός έκανε έκκληση να μη διαρρεύσουν στα μέσα ενημέρωσης off the record ενημερώσεις που ασκούν κριτική στο φιλόδοξο πακέτο νομισματικής τόνωσης που είχαν μόλις αποφασίσει. «Μην ανησυχείς», απάντησε ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Klaas Knot, σύμφωνα με αρκετούς παριστάμενους, εκείνη τη μέρα. «Θα μιλήσω επίσημα».

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια από τις σφοδρότερες αντιδράσεις από μέλη του συμβουλίου κατά οποιασδήποτε πολιτικής είχε παρουσιάσει ο κος Draghi τα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΚΤ, λίγες εβδομάδες πριν παραδώσει στην Christine Lagarde.

Τις δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση, οι επικεφαλής της γερμανικής, της γαλλικής, της ολλανδικής και της αυστριακής κεντρικής τράπεζας έχουν δημόσια αντιταχθεί στα τελευταία μέτρα της ΕΚΤ, που περιλαμβάνουν τη μείωση των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό του -0,5% και την επανεκκίνηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης με τις αγορές ομολόγων.

Αυτή την εβδομάδα, η Sabine Lautenschläger, αντιπρόσωπος της Γερμανίας στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, έγινε το κεντρικό πρόσωπο του διχασμού, παραιτούμενη δύο χρόνια πριν λήξει η θητεία της. Πρόσφατα δήλωσε την αντίθεσή της με την πολιτική της ΕΚΤ.

Αθροιστικά οι τέσσερις χώρες των οποίων οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν ανοικτά δηλώσει την αντίδρασή τους αντιστοιχούν σε πάνω από 50% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, κάτι που δημιουργεί δυνητικά ερωτήματα για τη νομιμότητα της απόφασης της ΕΚΤ. Αυτό δεν έχει πολλή σημασία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, όπου τα μέλη μετέχουν ως ανεξάρτητοι και όχι ως εθνικοί αντιπρόσωποι και επίσημες ψηφοφορίες γίνονται σπάνια.

Ο κος Draghi, που κρατούσε σημειώσεις χρησιμοποιώντας μαύρα και κόκκινα στυλό για τις διαφορετικές απόψεις στο συμβούλιο, τις οποίες έχει ακόμα, είπε μετά στα μέσα ενημέρωσης ότι υπήρξε αρκετά «καθαρή πλειοψηφία» υπέρ της απόφασης, για να μη χρειάζεται ψηφοφορία.

Ανθρωποι που πήραν μέρος στη συνάντηση λένε ότι έως και εννέα από τα 25 μέλη εξέφρασαν επιφυλάξεις για στοιχεία του πακέτου και επτά εξ αυτών ξεκάθαρα εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Οι βαθιές διαφωνίες εντός των ανώτατων κλιμακίων της ΕΚΤ εγείρουν σημαντικά ερωτήματα. Κάνει αυτός ο διαχωρισμός περισσότερο δύσκολη την περαιτέρω νομισματική χαλάρωση; Μπορεί η κα Lagarde που έστειλε σήμα ότι στηρίζει τη στρατηγική του Draghi να γεφυρώσει το χάσμα; Θα αναγκαστεί να αλλάξει πορεία;

«Ο Draghi χαράσσει το μονοπάτι για τη Lagarde, θέτοντας ξεκάθαρα τις επιλογές», δήλωσε η Danae Kyriakopoulou, επικεφαλής οικονομολόγος στην think tank OMFIF, που εστιάζει στις κεντρικές τράπεζες. «Η πολιτική αντίδραση που αρχίζουμε να βλέπουμε θα είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Lagarde».

Η αντίδραση στην τελευταία απόφαση της ΕΚΤ δεν είναι πουθενά αλλού ισχυρότερη απ’ ό,τι στη Γερμανία. Ο Jens Weidmann, επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank, δήλωσε την επόμενη ημέρα της συνάντησης της ΕΚΤ ότι το παράκανε και οι πολιτικές της μπορεί να βλάψουν αποταμιευτές και συνταξιούχους.

Εκανε τα σχόλια στην Bild Zeitung, μια γερμανική tabloid εφημερίδα που διεξάγει καμπάνια κατά των αρνητικών επιτοκίων και περιέγραψε τον πρόεδρο της ΕΚΤ ως «Count Draghila», που απομυζά χρήμα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αποταμιευτών.

Ο κος Weidmann αντιτάχθηκε στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ επί της αρχής από τότε που ξεκίνησε, πριν από τέσσερα χρόνια. Δήλωσε στην Bild ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι δεν θα καθυστερήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων περισσότερο απ' όσο χρειάζεται».

Ανθρωποι με γνώση των συζητήσεων, είπαν ότι ο Weidmann υποστήριξε τη μείωση των επιτοκίων και επίσης ότι δεν ανέφερε ότι αντιτίθεται στην απόφαση να δοθεί στις τράπεζες μερική εξαίρεση από τα αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις τους στην κεντρική τράπεζα μέσω του συστήματος «διαβάθμισης». Αυτό εξέπληξε αξιωματούχους της ΕΚΤ, καθώς η πολιτική «διαβάθμισης» θα βοηθήσει τις γερμανικές τράπεζες να αποφύγουν το να περάσουν το κόστος στους καταθέτες. Η Bundesbank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ποιοι διαφωνούν επί της αρχής

Jens Weidmann, Sabine Lautenschläger

Ποιοι διαφωνούν με το timing

Benoît Cœuré, Madis Muller, François Villeroy de Galhau, Klaas Knot, Robert Holzmann

Διστακτικοί υποστηρικτές

Luis de Guindos, Yves Mersch

Υποστηρικτές

Mario Draghi, Philip Lane, Pierre Wunsch, Gabriel Makhlouf, Yannis Stournaras, Pablo Hernández de Cos, Ignazio Visco, Constantinos Herodotou, Ilmars Rimsevics, Vitas Vasiliauskas, Gaston Reinesch, Mario Vella, Carlos Costa, Bostjan Vasle, Peter Kazimir, Olli Rehn.

Πολλοί από τους άλλους επικριτές των μέτρων χαλάρωσης ακολουθούν μια λιγότερο άκαμπτη προσέγγιση, υποστηρίζοντας ότι οι αγορές ομολόγων είναι υπερβολικές αυτή τη στιγμή, δεδομένων των ήδη εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων.

Ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας François Villeroy de Galhau δήλωσε αυτή την εβδομάδα: «Πιστεύω ότι δεν χρειάζονται τώρα περαιτέρω αγορές, δεδομένου του πόσο χαμηλά είναι τόσο τα μακροπρόθεσμα όσο και η απόκλιση από τα βραχυπρόθεσμα». Ο Εσθονός κεντρικός τραπεζίτης Madis Müller και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου Benoît Cœuré έκαναν παρόμοια σχόλια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Αλλοι που εξέφρασαν αμφιβολίες στη συνεδρίαση ήταν ο Yves Mersch και ο Luis de Guindos, αμφότεροι μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου. Ο πρώτος εξέφρασε επιφυλάξεις για την επανέναρξη του QE, ενώ ο δεύτερος ανησυχούσε για το αντίκτυπο της μείωσης των επιτοκίων στο τραπεζικό σύστημα. Αμφότεροι εντέλει συμφώνησαν να στηρίξουν το πακέτο.

Οι διχασμοί δίνουν επιπλέον σημασία στην επιλογή του Βερολίνου για το ποιος θα αντικαταστήσει τη Lautenschläger και το εάν επιλέξει ένα άλλο «γεράκι» ή κάποιον περισσότερο υποστηρικτικό στη νομισματική χαλάρωση. «Αυτή είναι μια ευκαιρία να γιατρευτούν κάποιες από τις πληγές», είπε η Katharina Utermöhl, επικεφαλής οικονομολόγος στη γερμανική ασφαλιστική Allianz.

Η Angela Merkel, η Γερμανίδα καγκελάριος, έστειλε ένα συμβιβαστικό μήνυμα αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να κάνουν περισσότερα σε ό,τι αφορά τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πολιτική για να αφαιρέσουν πίεση από την ΕΚΤ. «Το πολιτικό καθήκον που έχουμε, φυσικά, είναι να μην υπερφορτώσουμε τη νομισματική πολιτική», είπε.

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ απέρριψαν την ιδέα ότι οι διχασμοί θα αποτρέψουν περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης.

Κάποιοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο Draghi εν μέρει «πυροβόλησε» ώστε να βοηθήσει να μειωθεί η πίεση στη διάδοχό του, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να δώσει μάχη από την πρώτη της μέρα στη δουλειά. Αλλοι, όμως, λένε ότι οι σφοδροί διχασμοί στο Συμβούλιο υπονομεύουν τον αντίκτυπο του πακέτου χαλάρωσης, πιέζοντας υψηλότερα τα επιτόκια μετά το συμβούλιο καθώς οι traders στοιχηματίζουν ότι είναι λιγότερο πιθανή μια περαιτέρω μείωση επιτοκίου.

Αυτό μαζί με την ανάγκη να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της ΕΚΤ κάνουν προτεραιότητα για τη Lagarde το να ξαναχτίσει τη συναίνεση. «Εντέλει ο Draghi έχει πιθανότατα κάνει τη ζωή της Christine Lagarde ευκολότερη, βάζοντας όλα τα θέματα στο τραπέζι πριν ξεκινήσει», υποστήριξε ο Olivier Blanchard, που ήταν επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ υπό τη Lagarde και τώρα καθηγητής στο Peterson Institute for International Economics.

«Ακόμα και έτσι, όμως, κληρονομεί μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία είναι ξεκάθαρο ότι η νομισματική πολιτική -τόσο η συμβατική, όσο και αντισυμβατική-, δεν έχει πολύ χώρο για να ελιχθεί».

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: ft.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ο διχασμός στην ΕΚΤ και τα μαύρα και κόκκινα στυλό!»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Σωσίβια για... φοροφυγάδες

 1/6/2020 
 

H EKT ετοιμάζεται να ανεβάσει στα 1,6 τρισ. ευρώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων φέτος

 29/5/2020 
 

20 ερωτοαπαντήσεις από Κομισιόν για το πρόγραμμα των 750 δισ.

 28/5/2020 
 

Γρηγορότερη ανάκαμψη από το 2008 βλέπει ο Κρούγκμαν

 27/5/2020 
 

Δουνκέρκη 80 χρόνια μετά: Τα ερωτηματικά παραμένουν!

 27/5/2020 
 

ΕΚΤ: αγορά ομολόγων ακόμα και χωρίς την Bundesbank

 27/5/2020 
 

Αεροπορικές εταιρείες: Πτωχεύσεις, απολύσεις και βροχή δισεκατομμυρίων

 27/5/2020 
 

Μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις θα προτείνει η Κομισιόν

 25/5/2020 
 

Ντιμιτρί Ελ Μούρ: Λοιμός της Αθήνας – Covid 19, η ιστορία επαναλαμβάνεται

 25/5/2020 
 

Πόση ζημιά θα προκαλέσει ο κορονοϊός στη διεθνή οικονομία

 21/5/2020 
 

Ιαπωνία-Κατάρ-Βρετανία «εγγυήθηκαν» για την τουρκική οικονομία: Τι σημαίνει η ανταλλαγή λιρών με γιέν-στερλίνες-ριγιάλ

 20/5/2020 
 

Έρευνα – χαστούκι για Ερντογάν: Η πλειονότητα των νέων θέλει να φύγει από την Τουρκία

 20/5/2020 
 

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ

 20/5/2020 
 

Fitch: Ποιοι κλάδοι θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown

 20/5/2020 
 

«Η ΕΚΤ θα αγοράζει κρατικά ομόλογα, παρά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου»

 19/5/2020 
 

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατ. προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι

 19/5/2020 
 

Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

 18/5/2020 
 

Πώς πέρασαν την καραντίνα οι υπερ-πλούσιοι του πλανήτη

 15/5/2020 
 

Politico: Πώς η Google και η Apple όρισαν το παιχνίδι στις εφαρμογές ιχνηλάτησης Covid-19

 15/5/2020 
 

ΗΠΑ: Εκατομμύρια αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κάθε βδομάδα

 15/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία - Οδηγίες του υπουργείου
ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση προθεσμιών υποβολής Υ/Δ δικαιούχων ειδικών κατηγοριών
Τι ισχύει για τους κανόνες σώρευσης για τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οι μεγαλες απειλες για το περιβαλλον του S. FAUCHEUX - J.F. NOEL

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα