Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10003
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.
ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομ

�������� 
 

Ημερομηνία: 13/1/2020 2:04:36 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.  Tου Μιχάλη Διακομιχάλη

Υπάρχουν πολλοί Δείκτες για τον προσδιορισμό της Κοινωνικής Ευημερίας, Προόδου, Ευτυχίας, κλπ για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών και για την Ελλάδα. Στην παγκόσμια λίστα του Social Progress Index, μεταξύ των 149 χωρών του πλανήτη, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 30η θέση. Το Ερευνητικό ενδιαφέρον της εργασίας μου με τίτλο «A regional social progress index: the case of Epirus, Greece»[1], ( Ένας Περιφερειακός Δείκτης Κοινωνικής Ευημερίας: Η περίπτωση της Ηπείρου στην Ελλάδα), εστιάζεται στο γεγονός της θέσης της Περιφέρειας της Ηπείρου ως μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε., και στην επιβεβαίωση ή όχι αυτής της σχέσης μέσα από την άποψη συγκεκριμένων ομάδων ερωτώμενων, κατοίκων της Περιφέρειας. Η επιλογή του συγκεκριμένου Δείκτη και για την Περιφέρεια της Ηπείρου, οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να συγκριθεί τόσο με τον Παγκόσμιο Δείκτη (Μ.Ο.) όσο και με αυτόν της χώρας μας.

Η έρευνα διενεργήθηκε το 2018 σε έξι κατηγορίες κατοίκων και εργαζόμενων στην Ήπειρο, συγκεκριμένα σε Δημόσιους Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο μέχρι Λύκειο, σε Δημόσιους Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο Πανεπιστημίου (μέχρι και κατόχους Διδακτορικού), σε Ιδιωτικούς Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο μέχρι Λύκειο, σε ιδιωτικούς Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο Πανεπιστημίου (μέχρι και κατόχους Διδακτορικού), σε Επιχειρηματίες με μορφωτικό επίπεδο μέχρι λύκειο, και σε Επιχειρηματίες με μορφωτικό επίπεδο Πανεπιστημίου (μέχρι και κατόχους Διδακτορικού). Συμπληρώθηκαν συνολικά 286 ερωτηματολόγια. 

Τα Αποτελέσματα εμφανίζονται στα παρακάτω γραφήματα.

Η εκτίμηση και η σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ του παγκόσμιου Δείκτη και του Δείκτη για την Ελλάδα, εμφανίζει μια σχετικά μεγαλύτερη ικανοποίηση στα μεγέθη του Παγκόσμιου Δείκτη για το στοιχείο των «Βασικών Ανθρωπίνων Αναγκών» και του στοιχείου των «Θεμελίων της Κοινωνικής Ευημερίας» συγκριτικά με τις τιμές για την Ελλάδα.

Το στοιχείο «Ατομικές και Κοινωνικές Ευκαιρίες» είναι για την Ελλάδα ελάχιστα πάνω από τον παγκόσμιο Δείκτη.

Τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια της Ηπείρου εμφανίζουν διαφορετική εικόνα.

Συγκεκριμένα, το στοιχείο  των «Βασικών Ανθρωπίνων Αναγκών» εμφανίζει με διαφορά μεγαλύτερη ικανοποίηση από τον παγκόσμιο Δείκτη και από αυτόν της Ελλάδας. Παράλληλα εμφανίζουν τη μικρότερη ικανοποίηση με διαφορά για την Ήπειρο τα στοιχεία

των «Θεμελίων της Κοινωνικής Ευημερίας» και των «Ατομικών και Κοινωνικών Ευκαιριών».

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά της ικανοποίησης για το υποκριτήριο «Νερό και υγιεινή» που είναι περισσότερο από διπλάσια για την Ήπειρο σε σύγκριση με αυτή του παγκόσμιου δείκτη αλλά και του Ελληνικού Μέσου όρου. 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων στην Ήπειρο, σε σύγκριση με τα δεδομένα του παγκόσμιου και του Ελληνικού Δείκτη, οι μεγάλες διαφορές στην ικανοποίηση των δύο πρώτων υποκριτηρίων, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της Ευημερίας που απορρέει από τις «Βασικές Ανθρώπινες Ανάγκες» για τους κατοίκους της Ηπείρου, αλλά και ταυτόχρονα  το «έλλειμμα» της Ευημερίας που απορρέει από την πολύ μικρότερη ικανοποίηση  για τα στοιχεία «Θεμέλια της Κοινωνικής Ευημερίας» και «Ατομικές και Κοινωνικές Ευκαιρίες».

Με αυτά τα αποτελέσματα που εκφράστηκαν για την Περιφέρεια της Ηπείρου σχετικά με την ικανοποίηση των στοιχείων και των επιμέρους κριτηρίων του Δείκτη Κοινωνικής Ευημερίας της Περιφέρειας, επιβεβαιώνεται η πολύ χαμηλή κατάταξη της Ηπείρου μεταξύ των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω από το 50% του Κοινοτικού Μ.Ο. (2017), ως προς την ανάπτυξη της.

Ωστόσο, ένα εξίσου ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί η όξυνση των ενδοπεριφεριακών ανισοτήτων που κατατάσσει την Ήπειρο ως προς αυτό το δείκτη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι η πλέον εύρωστη οικονομικά ενότητα στην Ήπειρο, ενώ η «ψαλίδα» από τις ευρισκόμενες στον αντίποδα υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες διαρκώς και ανοίγει.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΕΜΠ σχετικά με τις περιφερειακές ανισότητες στην Ήπειρο, μεταξύ των άλλων διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων είναι απόφοιτοι Λυκείου, τιμή μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας (19,62%), Θεσπρωτίας (18,76%) και Άρτας (18,74%). Ακόμα προκύπτει πως περισσότεροι από το 11% του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων είναι απόφοιτοι Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας (8,12%), Άρτας (7,48%) και Θεσπρωτίας (6,47%). Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σε καμία Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ο ρόλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως του μοναδικού πλέον τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Περιφέρειας μετά την απορρόφηση  του ΤΕΙ Ηπείρου από αυτό. Κοινωνική αποστολή του Πανεπιστημίου είναι η ανάδειξη της πνευματικής του υπόστασης μέσα από τη στενή διασύνδεση με την κοινωνία για την αποτελεσματική συμβολή του στην κάλυψη των κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών του τόπου.

Η ευρωστία των αριθμητικών δεδομένων του γιγαντωμένου πλέον Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τις 11 Σχολές, τα 24 Τμήματα, τα 38 Μεταπτυχιακά Προγράμματα, τους σχεδόν 600 διδάσκοντες και περίπου 300 διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά κυρίως τους περίπου 21.000 φοιτητές, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Ανάπτυξη και στην Ευημερία της Περιφέρειας. Όμως, η κατανομή των Σχολών και των Τμημάτων, δεν συμβάλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων της Περιφέρειας, αφού στην Άρτα βρίσκονται τρεις Σχολές που διαθέτουν μόνο τρία Τμήματα (συνολικά), στην Πρέβεζα καμία Σχολή και μόνο ένα Τμήμα που εντάσσεται σε Σχολή που εδρεύει στα Ιωάννινα, και στην Ηγουμενίτσα καμία Σχολή και κανένα Τμήμα. Το αρχικό σκεπτικό της ίδρυσης των περιφερειακών Πανεπιστημίων εδράζονταν και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Μετά το σχέδιο «συμμαζέματος» των πρώην ΤΕΙ με τα δεκάδες διασπαρμένα Τμήματα που ξεφύτρωναν απρογραμμάτιστα και ανοργάνωτα, ο ρόλος των Πανεπιστημίων πρέπει να εξακολουθεί να είναι και κοινωνικός και αναπτυξιακός. Η ιστορική πρόκληση για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο αποφασιστικός του ρόλος ως πρωταγωνιστή στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των τεσσάρων πόλεων της Ηπείρου, με την εξακτίνωσή του και στις 4 πόλεις, με τουλάχιστον από μία Σχολή και 2 Τμήματα για την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα και την αναβάθμιση των υπαρχόντων Σχολών της Άρτας. Με αυτή τη δραστική παρέμβαση, το μέγεθος και το επίπεδο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου δεν θίγεται στο παραμικρό, αλλά τουναντίον έχει κάθε περιθώριο να αυξηθεί και να αναβαθμιστεί, ενώ η συμμετοχή του «υποκλάδου» Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα οικονομικά μεγέθη των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου θα είναι καθοριστική για την ουσιαστική και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας με προοπτική αναβάθμισης της πάνω από τις χαμηλότερες θέσεις σε Ελλάδα και Ε.Ε.

 

Μιχάλης Διακομιχάλης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

https://www.topikifoni.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

 5/11/2019 
 

Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση

 25/10/2019 
 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη

 17/10/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 
Η Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, ο κανονισμός 1407/2013 και ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων και κόστους. 
Αίτημα για τη δημιουργία και ελεύθερη διάθεση από την ΓΓΠΣ υποστηρικτικού λογισμικού καταχώρησης της σύνοψης των παραστατικών άνευ ποσοτικού περιορισμού εγγραφών ή μορφότυπου εισαγωγής δεδομένων, και εκτός πλατφόρμας ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ.(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει το TAXISnet - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Α. 1020 /31-01-2020 Τύπος και περιεχόμενο της «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» - Έντυπο Ε3.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Μάνατζμεντ της κρίσης . Του Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα