Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
27/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3466
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομ

�������� 
 

Ημερομηνία: 13/1/2020 2:04:36 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.  Tου Μιχάλη Διακομιχάλη

Υπάρχουν πολλοί Δείκτες για τον προσδιορισμό της Κοινωνικής Ευημερίας, Προόδου, Ευτυχίας, κλπ για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μεταξύ αυτών και για την Ελλάδα. Στην παγκόσμια λίστα του Social Progress Index, μεταξύ των 149 χωρών του πλανήτη, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 30η θέση. Το Ερευνητικό ενδιαφέρον της εργασίας μου με τίτλο «A regional social progress index: the case of Epirus, Greece»[1], ( Ένας Περιφερειακός Δείκτης Κοινωνικής Ευημερίας: Η περίπτωση της Ηπείρου στην Ελλάδα), εστιάζεται στο γεγονός της θέσης της Περιφέρειας της Ηπείρου ως μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε., και στην επιβεβαίωση ή όχι αυτής της σχέσης μέσα από την άποψη συγκεκριμένων ομάδων ερωτώμενων, κατοίκων της Περιφέρειας. Η επιλογή του συγκεκριμένου Δείκτη και για την Περιφέρεια της Ηπείρου, οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να συγκριθεί τόσο με τον Παγκόσμιο Δείκτη (Μ.Ο.) όσο και με αυτόν της χώρας μας.

Η έρευνα διενεργήθηκε το 2018 σε έξι κατηγορίες κατοίκων και εργαζόμενων στην Ήπειρο, συγκεκριμένα σε Δημόσιους Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο μέχρι Λύκειο, σε Δημόσιους Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο Πανεπιστημίου (μέχρι και κατόχους Διδακτορικού), σε Ιδιωτικούς Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο μέχρι Λύκειο, σε ιδιωτικούς Υπαλλήλους με μορφωτικό επίπεδο Πανεπιστημίου (μέχρι και κατόχους Διδακτορικού), σε Επιχειρηματίες με μορφωτικό επίπεδο μέχρι λύκειο, και σε Επιχειρηματίες με μορφωτικό επίπεδο Πανεπιστημίου (μέχρι και κατόχους Διδακτορικού). Συμπληρώθηκαν συνολικά 286 ερωτηματολόγια. 

Τα Αποτελέσματα εμφανίζονται στα παρακάτω γραφήματα.

Η εκτίμηση και η σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ του παγκόσμιου Δείκτη και του Δείκτη για την Ελλάδα, εμφανίζει μια σχετικά μεγαλύτερη ικανοποίηση στα μεγέθη του Παγκόσμιου Δείκτη για το στοιχείο των «Βασικών Ανθρωπίνων Αναγκών» και του στοιχείου των «Θεμελίων της Κοινωνικής Ευημερίας» συγκριτικά με τις τιμές για την Ελλάδα.

Το στοιχείο «Ατομικές και Κοινωνικές Ευκαιρίες» είναι για την Ελλάδα ελάχιστα πάνω από τον παγκόσμιο Δείκτη.

Τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια της Ηπείρου εμφανίζουν διαφορετική εικόνα.

Συγκεκριμένα, το στοιχείο  των «Βασικών Ανθρωπίνων Αναγκών» εμφανίζει με διαφορά μεγαλύτερη ικανοποίηση από τον παγκόσμιο Δείκτη και από αυτόν της Ελλάδας. Παράλληλα εμφανίζουν τη μικρότερη ικανοποίηση με διαφορά για την Ήπειρο τα στοιχεία

των «Θεμελίων της Κοινωνικής Ευημερίας» και των «Ατομικών και Κοινωνικών Ευκαιριών».

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά της ικανοποίησης για το υποκριτήριο «Νερό και υγιεινή» που είναι περισσότερο από διπλάσια για την Ήπειρο σε σύγκριση με αυτή του παγκόσμιου δείκτη αλλά και του Ελληνικού Μέσου όρου. 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων στην Ήπειρο, σε σύγκριση με τα δεδομένα του παγκόσμιου και του Ελληνικού Δείκτη, οι μεγάλες διαφορές στην ικανοποίηση των δύο πρώτων υποκριτηρίων, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της Ευημερίας που απορρέει από τις «Βασικές Ανθρώπινες Ανάγκες» για τους κατοίκους της Ηπείρου, αλλά και ταυτόχρονα  το «έλλειμμα» της Ευημερίας που απορρέει από την πολύ μικρότερη ικανοποίηση  για τα στοιχεία «Θεμέλια της Κοινωνικής Ευημερίας» και «Ατομικές και Κοινωνικές Ευκαιρίες».

Με αυτά τα αποτελέσματα που εκφράστηκαν για την Περιφέρεια της Ηπείρου σχετικά με την ικανοποίηση των στοιχείων και των επιμέρους κριτηρίων του Δείκτη Κοινωνικής Ευημερίας της Περιφέρειας, επιβεβαιώνεται η πολύ χαμηλή κατάταξη της Ηπείρου μεταξύ των 13 Περιφερειών της Ελλάδας και μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω από το 50% του Κοινοτικού Μ.Ο. (2017), ως προς την ανάπτυξη της.

Ωστόσο, ένα εξίσου ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί η όξυνση των ενδοπεριφεριακών ανισοτήτων που κατατάσσει την Ήπειρο ως προς αυτό το δείκτη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι η πλέον εύρωστη οικονομικά ενότητα στην Ήπειρο, ενώ η «ψαλίδα» από τις ευρισκόμενες στον αντίποδα υπόλοιπες τρεις Περιφερειακές Ενότητες διαρκώς και ανοίγει.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΕΜΠ σχετικά με τις περιφερειακές ανισότητες στην Ήπειρο, μεταξύ των άλλων διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων είναι απόφοιτοι Λυκείου, τιμή μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα αντίστοιχα ποσοστά για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας (19,62%), Θεσπρωτίας (18,76%) και Άρτας (18,74%). Ακόμα προκύπτει πως περισσότεροι από το 11% του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων είναι απόφοιτοι Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας (8,12%), Άρτας (7,48%) και Θεσπρωτίας (6,47%). Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σε καμία Περιφερειακή Ενότητα της Ηπείρου δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ο ρόλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως του μοναδικού πλέον τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Περιφέρειας μετά την απορρόφηση  του ΤΕΙ Ηπείρου από αυτό. Κοινωνική αποστολή του Πανεπιστημίου είναι η ανάδειξη της πνευματικής του υπόστασης μέσα από τη στενή διασύνδεση με την κοινωνία για την αποτελεσματική συμβολή του στην κάλυψη των κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών αναγκών του τόπου.

Η ευρωστία των αριθμητικών δεδομένων του γιγαντωμένου πλέον Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τις 11 Σχολές, τα 24 Τμήματα, τα 38 Μεταπτυχιακά Προγράμματα, τους σχεδόν 600 διδάσκοντες και περίπου 300 διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά κυρίως τους περίπου 21.000 φοιτητές, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Ανάπτυξη και στην Ευημερία της Περιφέρειας. Όμως, η κατανομή των Σχολών και των Τμημάτων, δεν συμβάλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων της Περιφέρειας, αφού στην Άρτα βρίσκονται τρεις Σχολές που διαθέτουν μόνο τρία Τμήματα (συνολικά), στην Πρέβεζα καμία Σχολή και μόνο ένα Τμήμα που εντάσσεται σε Σχολή που εδρεύει στα Ιωάννινα, και στην Ηγουμενίτσα καμία Σχολή και κανένα Τμήμα. Το αρχικό σκεπτικό της ίδρυσης των περιφερειακών Πανεπιστημίων εδράζονταν και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Μετά το σχέδιο «συμμαζέματος» των πρώην ΤΕΙ με τα δεκάδες διασπαρμένα Τμήματα που ξεφύτρωναν απρογραμμάτιστα και ανοργάνωτα, ο ρόλος των Πανεπιστημίων πρέπει να εξακολουθεί να είναι και κοινωνικός και αναπτυξιακός. Η ιστορική πρόκληση για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο αποφασιστικός του ρόλος ως πρωταγωνιστή στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των τεσσάρων πόλεων της Ηπείρου, με την εξακτίνωσή του και στις 4 πόλεις, με τουλάχιστον από μία Σχολή και 2 Τμήματα για την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα και την αναβάθμιση των υπαρχόντων Σχολών της Άρτας. Με αυτή τη δραστική παρέμβαση, το μέγεθος και το επίπεδο του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου δεν θίγεται στο παραμικρό, αλλά τουναντίον έχει κάθε περιθώριο να αυξηθεί και να αναβαθμιστεί, ενώ η συμμετοχή του «υποκλάδου» Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα οικονομικά μεγέθη των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου θα είναι καθοριστική για την ουσιαστική και ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας με προοπτική αναβάθμισης της πάνω από τις χαμηλότερες θέσεις σε Ελλάδα και Ε.Ε.

 

Μιχάλης Διακομιχάλης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

https://www.topikifoni.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οικονομια και περιβαλλον του RENE PASSET

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα