Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9992
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.
ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Συμφωνία για Λιβύη χωρίς τους... ξενοδόχους

�������� 
 

Ημερομηνία: 20/1/2020 9:43:05 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Συμφωνία για Λιβύη χωρίς τους... ξενοδόχους.

Η διάσκεψη του Βερολίνου κατέληξε σε ανακοινωθέν υπέρ της εκεχειρίας και της τήρησης του εμπάργκο όπλων, όμως δεν φαίνεται ποιος μπορεί να επιβάλει την εφαρμογή τους στις αντιμαχόμενες πλευρές και σε αυτούς που τις υποστηρίζουν.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη κατέληξε σε συμφωνία όλων των ξένων δυνάμεων που συμμετείχαν, με ένα εκτενές σχέδιο 50 σημείων που κατανέμονται σε έξι κεφάλαια.

Ηταν ένα θετικό βήμα, όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες, ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Γ. Σαλαμέ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χ. Μάας. Οι βασικοί πρωταγωνιστές της κρίσης, όμως, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ Σαράτζ και ο στρατηγός Χ. Χάφταρ, δεν έχουν συνυπογράψει και το καίριο ζήτημα της ειρήνευσης θα κριθεί στην πορεία.

«Ολοι συμφωνούμε στην τήρηση του εμπάργκο όπλων», τόνισε η Α. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι θα «πρέπει να ενισχυθούν οι διεθνείς προσπάθειες για την επιτήρηση». Στο προοίμιο της συμφωνίας επισημαίνεται ότι πρέπει να αφοπλιστούν και να διαλυθούν οι ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής και για τις παραβιάσεις της ανακωχής θα επιβάλλονται κυρώσεις. Οι χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη και οι οργανισμοί δεσμεύονται ότι θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τη μια ή την άλλη αντιμαχόμενη πλευρά του εμφυλίου. «Συμφωνήσαμε σε μια δεσμευτική διαδικασία», υπογράμμισε η καγκελάριος.

Τον Φεβρουάριο, προβλέπεται ότι θα συγκροτηθούν διεθνείς επιτροπές για την ειρήνευση στη Λιβύη, όπου θα συμμετάσχουν και άλλες χώρες πέραν αυτών που συμμετείχαν στη διάσκεψη, όπως δήλωσε ο Χ. Μάας. Οι συνομιλίες για τα επόμενα βήματα θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, με στόχο μια μόνιμη εκεχειρία και επιστροφή στην πολιτική διαδικασία των αντιμαχόμενων πλευρών, οι επικεφαλής των οποίων, όπως ανέφερε η Α. Μέρκελ, αρνούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Για τις επιθέσεις εναντίον αμάχων επικρέμαται η απειλή της διεθνούς τιμωρίας. Η διάσκεψη ζητεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τη διαφανή και δίκαιη κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο. Σύμφωνα με τον Α. Γκουτέρες και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Γ. Σαλαμέ, είναι σε εξέλιξη οι πρώτες μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Λιβύη, με τη συγκρότηση της κεντρικής τράπεζας και της εθνικής εταιρείας πετρελαίου. Γύρω από τα κομβικά αυτά ζητήματα υπήρχε πλήρης διάσταση μέχρι τώρα ανάμεσα στην κυβέρνηση Αλ Σαράτζ και τον στρατηγό Χ. Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει πάνω από τα δύο τρίτα της χώρας και σχεδόν το σύνολο των περιοχών εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου. Ο Α. Γκουτέρες υπογράμμισε την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για το κλείσιμο των λιμανιών από όπου εξάγεται το λιβυκό πετρέλαιο και τη διακοπή λειτουργίας μεγάλων πετρελαιοπηγών.

Συναντήσεις της Μέρκελ

Πριν από την έναρξη της διάσκεψης, η Α. Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Χ. Μάας συναντήθηκαν διαδοχικά με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Σαράτζ και τον στρατηγό Χ. Χάφταρ, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν και περίμεναν το κείμενο των συμπερασμάτων. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της διάσκεψης, οι επικεφαλής των δύο αντιμαχόμενων πλευρών της Λιβύης δεν επρόκειτο να προσκληθούν, αλλά να κληθούν εκ των υστέρων να αποδεχθούν και να υπογράψουν τις αποφάσεις.

Διαδήλωση έξω από το κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο, όπου διεξαγόταν η διάσκεψη για τη Λιβύη, με συνθήματα υπέρ της ειρήνης και κατά της αποστολής δυνάμεων από τον Ερντογάν

 

Η καγκελάριος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν, όπως και με τον πρόεδρο του Κονγκό και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αφρικανικής Ενωσης, Ντένις Σάσου Νγκουέσο. Δεν είδε κατ’ ιδίαν τον Τ. Ερντογάν, με τον οποίο όμως το τελευταίο διάστημα είναι σε ανοιχτή γραμμή. Το βράδυ του Σαββάτου η καγκελάριος συναντήθηκε με τον πρίγκιπα του Αμπου Ντάμπι, Μπιν Σάιντ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Χ. Χάφταρ. Το ίδιο βράδυ, λίγες ώρες πριν από τη διάσκεψη, η καγκελάριος τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο, μετά την κυνική δήλωσή του ότι «η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη μέχρι να εδραιωθούν τα δικαιώματά της στην Α. Μεσόγειο». Εντούτοις, τα ίδια λόγια επανέλαβε και χθες το πρωί, λίγο πριν αναχωρήσει από την Αγκυρα για το Βερολίνο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην Αθήνα για την επίσκεψη του Χ. Χάφταρ. Ανάλογες απόψεις διατυπώνει και στο περιοδικό Politico, προχωρώντας μάλιστα και σε προσωπικές επικρίσεις κατά του Ε. Μακρόν, επειδή υποστηρίζει τον στρατηγό Χ. Χάφταρ.

Δεν ήταν σε πολύ διαφορετικό ύφος οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν. Ο Τ. Ερντογάν τόνισε ότι «για τα προχωρήσουν τα επόμενα στάδια της πολιτικής επίλυσης πρέπει να τερματιστεί η επιθετική στάση του Χ. Χάφταρ». Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ο διάλογος να συνεχιστεί και αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια της Μόσχας με την Αγκυρα να καλέσουν τον Χ. Χάφταρ και τον Αλ Σαράτζ, λέγοντας πως «αυτό ήταν ένα πολύ καλό βήμα». Ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση και με τον Αλ Σαράτζ, ο οποίος σε δηλώσεις του επανέλαβε την άποψη που διατύπωσε και στην εφημερίδα Die Welt, ότι ο Χ. Χάφταρ «πρέπει να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις», διαφορετικά, όπως είπε, «η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου, συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μ. Πομπέο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε συνάντηση και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο στρατηγό, Αλ Σίσι, που βλέπει αρνητικά τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη.

Κραμπ-Καρενμπάουερ: Επιτυχία

Διμερείς συναντήσεις είχαν στο περιθώριο της διάσκεψης και οι άλλες αντιπροσωπείες χωρών και οργανισμών. Σύμφωνα με ανεπίσημη διπλωματική ενημέρωση, η γερμανική κυβέρνηση οργάνωσε έτσι τη διάσκεψη, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη των προηγούμενων διεθνών συναντήσεων για τη Λιβύη, της πρώτης στο Παρίσι και της δεύτερης στο Παλέρμο, που απέβησαν άκαρπες. «Και μόνο το γεγονός ότι η διάσκεψη διεξάγεται αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία», δήλωσε η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Α. Κραμπ - Καρενμπάουερ. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζ. Μπορέλ, δήλωσε ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουν ζεστά την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων». Σε δηλώσεις του στο Der Spiegel, τάχθηκε υπέρ της αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Λιβύη.

Ο Ε. Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταφορά Σύρων και άλλων ξένων μαχητών στην Τρίπολη, αναφορά που στρέφεται κατά της Τουρκίας, η οποία το τελευταίο διάστημα μεταφέρει στη λιβυκή πρωτεύουσα μαχητές από τη Συρία. Η Ιταλία είναι έτοιμη να αναλάβει ηγετικό ρόλο για την παρακολούθηση της συμφωνίας του Βερολίνου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τ. Κόντε. Την αποχώρηση όλων των αλλοδαπών μαχητών από τη Λιβύη ζήτησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Γ. Σαλαμέ, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η UNSMIL.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: verolino-libya-.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Συμφωνία για Λιβύη χωρίς τους... ξενοδόχους»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Οι 9+1 γκρίζες ζώνες του νέου ασφαλιστικού

 19/2/2020 
 

Έγγραφο - φωτιά του FBI για χρηματισμό Έλληνα πολιτικού από τη Novartis

 17/2/2020 
 

Οι αρχαιότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Η ελληνική με ιστορία από το 1785

 14/2/2020 
 

Τα παράνομα εκκαθαριστικά εκθέτουν την ΑΑΔΕ

 13/2/2020 
 

Κολέγια: Ισοτιμήθηκε πτυχίο φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο ΑΕΙ φοίτησης πέντε ετών!(1 σχόλιo/α)

 13/2/2020 
 

Οχι σε νέο βαθμολόγιο από τους εφοριακούς υπάλληλους

 13/2/2020 
 

Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα, Γεννηματά, Κουτσούμπα για τα κόκκινα δάνεια

 12/2/2020 
 

Το ΥΠΟΙΚ αναζητά… κυνηγούς κληρονομιών επ΄ αμοιβή

 12/2/2020 
 

Κόκκινα δάνεια: «Σκληρός» ο νέος πτωχευτικός κώδικας - Πώς οφειλέτες μπορούν να «καθαρίσουν» από χρέη

 10/2/2020 
 

Η νάρκη των εγγυήσεων

 7/2/2020 
 

Kρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στις Σέρρες

 6/2/2020 
 

Αλλάζουν χέρια 142.000 δάνεια πρώτης κατοικίας

 6/2/2020 
 

Κόκκινα δάνεια: Πώς θα προστατευθούν όσοι έχουν μόνιμη αδυναμία πληρωμής

 5/2/2020 
 

Oικονομικότερες υπηρεσίες και φάρμακα ζητούν οι καρκινοπαθείς

 4/2/2020 
 

Εκατοντάδες γιατροί με το δάχτυλο στο μέλι

 3/2/2020 
 

Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο Ασφαλιστικό - Παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες

 3/2/2020 
 

Ολική διαγραφή χρεών και ρευστοποίηση περιουσίας

 3/2/2020 
 

Κτηματολόγιο: Τα 10 SOS για την Αθήνα - Πώς θα γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων χρήμα και ταλαιπωρία

 30/1/2020 
 

Νέος κοροναϊός: Η εκτίμηση για την Ελλάδα και απαντήσεις σε ακόμη 6 καίρια ερωτήματα

 30/1/2020 
 

Ποιες θέσεις εργασίας καλύπτονται δυσκολότερα - Τι δείχνει έρευνα

 29/1/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 
Η Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, ο κανονισμός 1407/2013 και ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων και κόστους. 
Αίτημα για τη δημιουργία και ελεύθερη διάθεση από την ΓΓΠΣ υποστηρικτικού λογισμικού καταχώρησης της σύνοψης των παραστατικών άνευ ποσοτικού περιορισμού εγγραφών ή μορφότυπου εισαγωγής δεδομένων, και εκτός πλατφόρμας ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ.(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει το TAXISnet - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Α. 1020 /31-01-2020 Τύπος και περιεχόμενο της «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» - Έντυπο Ε3.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα