Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
19/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4170
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ολική διαγραφή χρεών και ρευστοποίηση περιουσίας

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/2/2020 9:51:53 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Δεύτερη ευκαιρία» για επιχειρηματίες και ιδιώτες - Χωρίς κριτήρια η ένταξη. Υπό συζήτηση ακόμα ο χρόνος απαλλαγής από τα χρέη - Τα τρία χρόνια προβλέπει η κοινοτική οδηγία.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το νέο πτωχευτικό δίκαιο, το οποίο συντάσσεται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το προσχέδιο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα δοθεί προς έγκριση στους αρμόδιους υπουργούς και μετά θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα και να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Μαΐου, οπότε λήγει η ισχύς της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Η Επιτροπή δουλεύει πάνω σε τρεις πυλώνες:

  • Εναρμόνιση του ελληνικού πτωχευτικού δικαίου με την κοινοτική οδηγία για τη δεύτερη ευκαιρία και όσα αυτή προβλέπει.

  • Ενσωμάτωση και ενοποίηση του υπάρχοντος δικαίου.

  • Ενδιάμεσο δίκαιο (εξωδικαστικοί κανόνες).

  • Επισημαίνεται ότι οι διεργασίες για την αναδιαμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου στο σύνολό του προχωρούν υπό την επίβλεψη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ την ενοποίηση του δικαίου και τη σχετική πρόβλεψη επεξεργάζεται η PwC ως σύμβουλος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Καταλυτικές αλλαγές

Ο νέος νόμος θα φέρει καταλυτικές αλλαγές στο τοπίο του ιδιωτικού χρέους, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους οφειλέτες. Στο πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας 1023/2019 αλλά και στο πρότυπο του αμερικανικού μοντέλου γρήγορης εξυγίανσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο νέος νόμος θα προβλέπει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη για την πληρωμή του χρέους αλλά και τη «δεύτερη ευκαιρία».

Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου. Ωστόσο, το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου θα είναι προσαρμοστικό, με τον μηχανισμό στην πλήρη του μορφή να εφαρμόζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι ο επιχειρηματίας και ο ιδιώτης θα ξεχρεώνουν και θα απαλλάσσονται απ’ όλες τις οφειλές, αλλά ταυτόχρονα θα ρευστοποιούνται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς το νέο πτωχευτικό δεν θα περιλαμβάνει κανενός είδους προστασία.

Ζητούμενο παραμένει ακόμα στα πόσα χρόνια θα γίνεται η απαλλαγή από τα χρέη. Η πρόβλεψη της κοινοτικής οδηγίας 1023/2019 για την αφερεγγυότητα είναι τα τρία χρόνια και επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει το χρονικό αυτό διάστημα στη διάρκεια που κρίνει, δηλαδή και συντομότερα της τριετίας. Ετσι, μετά την απαλλαγή θα μπορεί ένας επιχειρηματίας να ξεκινήσει μια καινούρια επιχειρηματική δραστηριότητα ή ένας ιδιώτης να πάρει στεγαστικό δάνειο.

Συνολική διαγραφή χρεών

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο θα αντικαταστήσει όλες τις διατάξεις με τις οποίες ρυθμιζόταν μέχρι σήμερα το ιδιωτικό χρέος προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς πιστωτές. Επομένως, θα μπορούν να κάνουν χρήση τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι απλοί ιδιώτες που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πτώχευσης θα πρέπει ή να το ζητήσει ο ίδιος ο οφειλέτης ή οι δανειστές του προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που τους οφείλονται.

Βάσει του νέου νόμου, η πτώχευση μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικασία θα απαλλάσσει από τα χρέη και θα έχει όφελος τόσο για τον οφειλέτη όσο και για τους δανειστές του. Αρμόδιο για να κηρύξει την πτώχευση θα είναι το δικαστήριο, το οποίο θα μοιράζει την περιουσία του οφειλέτη αναλογικά σε αυτούς που οφείλει. Ετσι, το χρέος του οφειλέτη θα διαγράφεται στο σύνολό του. Αυτό σημαίνει ότι θα διαγράφεται οποιοδήποτε ποσό απομένει ως οφειλή μετά τη ρευστοποίηση της περιουσίας του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο οφειλέτης θα «καθαρίζει» απ’ όλα τα χρέη του και θα μπορεί να κάνει μια νέα αρχή, απαλλαγμένος από οικονομικά βάρη. Επίσης, η διαγραφή του χρέους θα αφορά στην οικογένεια και τους κληρονόμους του οφειλέτη, οι οποίοι δεν θα κληρονομούν το χρέος.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη στο νέο πτωχευτικό δίκαιο βάζει τέλος στις αποποιήσεις κληρονομιάς που γίνονται μαζικά μέχρι σήμερα προκειμένου οι κληρονόμοι να μην φορτωθούν τα χρέη του θανόντος.

Αναφορικά με τους πιστωτές, λόγω της διαγραφής του χρέους το αντίστοιχο ποσό θα σβήνεται από τα βιβλία τους και συνεπώς δεν θα φορολογούνται. Εχοντας τη δυνατότητα να σβήσει το παρελθόν των οφειλών του, ο πτωχεύσας θα μπορεί να ανοίξει νέα επιχείρηση ύστερα από διάστημα έως τριών ετών από την κήρυξη της πτώχευσης.

Μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της προβλέπει, όχι την επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου, όπως ισχύει σήμερα για όποιον κάνει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά τη δυνατότητα χορήγησης επιδόματος στέγης για όποιον χάνει την πρώτη του κατοικία έτσι ώστε να μπορεί να πληρώνει ένα μέρος του ενοικίου για τη διαμονή στο σπίτι που έχει επιλέξει.

Επομένως, το επίδομα στέγης θα χορηγείται στους οφειλέτες που έχουν χάσει το ακίνητό τους, δηλαδή η ακίνητή τους περιουσία έχει ρευστοποιηθεί μέσω πλειστηριασμού ή έχει περιέλθει στην κυριότητα του πιστωτή, δηλαδή της τράπεζας.

 

Το νέο πλαίσιο

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει ήδη αρχίσει. Ειδικότερα, στο ζήτημα προστασίας εντάσσεται πλέον μόνο η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα αποτελέσματα της οποίας γίνονται ολοένα και πιο ενθαρρυντικά, μετά και τις τροποποιήσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, δίχως, βέβαια, να προσεγγίζουν τους επιδιωκόμενους στόχους.

Αναφορικά με τον νόμο Κατσέλη, το κληροδότημα που μας άφησε ο Ν. 3869/2010 είναι πολλές εκκρεμείς υποθέσεις προς εκδίκαση και, μάλιστα, σε δικασίμους που χρονολογούνται ακόμη και το 2030! Η περίοδος χάριτος, λοιπόν, θα έχει διάρκεια ακόμη λιγότερη από τρεις μήνες.

Παράλληλα, ξεκινά σταδιακά η περίοδος υποδοχής του νέου πλαισίου ρύθμισης χρεών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που απαντάται στον εξής τίτλο: «Πτώχευση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων» ή «Παροχή 2ης ευκαιρίας». Το νέο πλαίσιο θα εναρμονίζεται ταυτόχρονα και με την ευρωπαϊκή οδηγία για τη δεύτερη ευκαιρία (την 1023/2019 για την προληπτική αναδιάρθρωση, απαλλαγή από χρέη και ανικανότητες ή έκπτωση οφειλετών).

Αρχικά, με την πτώχευση ο οφειλέτης θα οδηγείται σε ρευστοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων στο σύνολό τους, δίχως να υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα υπάρχει, βεβαίως, πρόβλεψη για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ο εντοπισμός τους θα γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια), αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.

Επίσης, αναφέρεται ότι θα χορηγείται επίδομα ενοικίου ώστε οι εν λόγω ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να καλύπτουν ένα ποσό του ενοικίου που θα πληρώνουν στον πιστωτή για το σπίτι που διαμένουν και έχασαν από την κυριότητά τους λόγω των χρεών τους.

Επιπλέον, η ρύθμιση θα έχει ολιστικό χαρακτήρα· δηλαδή, θα δύνανται να υπαχθούν σε αυτή όλοι, ανεξαιρέτως εμπορικής ή μη ιδιότητας. Βασικό στοιχείο δε της νέας ρύθμισης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μην επαναληφθούν τα μεγάλα χρονικά διαστήματα των παρελθοντικών ρυθμίσεων και να υπάρξουν αυτοματοποιημένες, άμεσες λύσεις για την υπαγωγή όλο και περισσοτέρων μικροοφειλετών σε αυτό, με βασικό στόχο τις γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες.

Σημειωτέον ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τη διενέργεια των πλειστηριασμών, δεδομένου ότι η ακίνητη περιουσία δεν θα προστατεύεται πλέον, σε αντίθεση με παλαιότερες ρυθμίσεις. Προς συζήτηση οφείλει να τεθεί και το ζήτημα της προστασίας των οφειλετών από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και κατά πόσο σύντομο θα είναι το διάστημα αυτό (η οδηγία ορίζει 4 μήνες με παράταση 8 μηνών υπό προϋποθέσεις). Αναμφισβήτητα, δε, θα υπάρξει πρόβλεψη και για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τι επιπτώσεις θα έχει γι’ αυτούς η ηθελημένη απόκρυψη των περιουσιακών τους στοιχείων.

 

Ο αντίκτυπος

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο, που θα εφαρμοστεί 1η Μαΐου, φέρνει καινούρια δεδομένα στην αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, ειδικά εάν αφορούν στην πρώτη κατοικία. Θα επιτρέπει την πτώχευση των νοικοκυριών και την επανεκκίνησή τους χωρίς χρέη, αφού όμως ρευστοποιήσουν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους.

Στην Ελλάδα τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών, με ποσοστό ιδιοκτησίας 80%, πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, που κυμαίνεται στο 70%. Η μέχρι τώρα αποκλιμάκωση οφείλεται σε διαγραφή οφειλών και όχι στην ομαλή εξυπηρέτησή τους. Το θετικό της ρευστοποίησης της ακίνητης περιουσίας είναι ότι εάν μείνει ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου, ο δανειολήπτης θα απαλλαγεί πλήρως από την υποχρέωση αποπληρωμής του.

Για τις τράπεζες είναι ένα δραστικό πλαίσιο για την άμεση αποκλιμάκωση των κόκκινων δανείων και την εξυγίανση των ισολογισμών τους, στοιχείο που θα τους επιτρέψει να αρχίσουν εκ νέου τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Στα αρνητικά όμως είναι ότι οι δανειολήπτες χάνουν οριστικά το σύνολο της ακίνητης περιουσία τους και, μάλιστα, σε μια περίοδο χαμηλών αξιών ρευστοποίησης, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μέρος της για την αύξηση του εισοδήματός τους – για παράδειγμα, μέσα από τη βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση. Αυτό θα τους εξασφάλιζε ένα έξτρα εισόδημα, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των δόσεων.

Οσον αφορά στο στεγαστικό επίδομα που θα δίνεται αυστηρά μόνο σε όποιον χάνει την πρώτη κατοικία, μπορούμε να πούμε ότι θα αφορά σε μεγάλο ποσοστό, καθώς το 70% των δανειοληπτών διαθέτει μόνο αυτό το ακίνητο. Το ερώτημα είναι όμως για πόσο χρονικό διάστημα θα έχει κάποιος τη δυνατότητα να λαμβάνει αυτό το επίδομα.

Μέσα στο 2020 (με το τρέχον καθεστώς) έχουν προγραμματιστεί 50.000 νέοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 30.000 αφορούν στην κύρια κατοικία. Μέχρι σήμερα μόνο 3 στους 10 κατάφεραν να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας. Τα περισσότερα κόκκινα δάνεια όμως είναι επιχειρηματικά, γι’ αυτό και έρχονται και εκεί αλλαγές, μέσα από έναν προληπτικό μηχανισμό στήριξης.

www.neaselida.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ολική διαγραφή χρεών και ρευστοποίηση περιουσίας»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Βιβλιων & Στοιχειων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα