Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
4/4/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10094
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*
Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη
Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης
Σχολιο από τον Μανο Φωτακη για το ευρωομολογο
Νίκος Κοτζίας , πρώην Υπουργός , Να συνεννοηθούμε…. 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πρόκληση και προβληματισμός: 800 ευρώ στις ερασιτεχνικές ομάδες μετά από «ενέργειες» της Αυγερινοπούλου
Δείτε τι ανέβασε στο Twitter ο κύριος Μπάμπης .. 
ΑΑΔΕ: Αναστολή προγράμματος Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας/ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ολική διαγραφή χρεών και ρευστοποίηση περιουσίας

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/2/2020 9:51:53 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Δεύτερη ευκαιρία» για επιχειρηματίες και ιδιώτες - Χωρίς κριτήρια η ένταξη. Υπό συζήτηση ακόμα ο χρόνος απαλλαγής από τα χρέη - Τα τρία χρόνια προβλέπει η κοινοτική οδηγία.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το νέο πτωχευτικό δίκαιο, το οποίο συντάσσεται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το προσχέδιο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα δοθεί προς έγκριση στους αρμόδιους υπουργούς και μετά θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή ώστε να ψηφιστεί άμεσα και να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Μαΐου, οπότε λήγει η ισχύς της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Η Επιτροπή δουλεύει πάνω σε τρεις πυλώνες:

  • Εναρμόνιση του ελληνικού πτωχευτικού δικαίου με την κοινοτική οδηγία για τη δεύτερη ευκαιρία και όσα αυτή προβλέπει.

  • Ενσωμάτωση και ενοποίηση του υπάρχοντος δικαίου.

  • Ενδιάμεσο δίκαιο (εξωδικαστικοί κανόνες).

  • Επισημαίνεται ότι οι διεργασίες για την αναδιαμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου στο σύνολό του προχωρούν υπό την επίβλεψη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ την ενοποίηση του δικαίου και τη σχετική πρόβλεψη επεξεργάζεται η PwC ως σύμβουλος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Καταλυτικές αλλαγές

Ο νέος νόμος θα φέρει καταλυτικές αλλαγές στο τοπίο του ιδιωτικού χρέους, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους οφειλέτες. Στο πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας 1023/2019 αλλά και στο πρότυπο του αμερικανικού μοντέλου γρήγορης εξυγίανσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο νέος νόμος θα προβλέπει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη για την πληρωμή του χρέους αλλά και τη «δεύτερη ευκαιρία».

Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου. Ωστόσο, το διάστημα Μαΐου – Αυγούστου θα είναι προσαρμοστικό, με τον μηχανισμό στην πλήρη του μορφή να εφαρμόζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι ο επιχειρηματίας και ο ιδιώτης θα ξεχρεώνουν και θα απαλλάσσονται απ’ όλες τις οφειλές, αλλά ταυτόχρονα θα ρευστοποιούνται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς το νέο πτωχευτικό δεν θα περιλαμβάνει κανενός είδους προστασία.

Ζητούμενο παραμένει ακόμα στα πόσα χρόνια θα γίνεται η απαλλαγή από τα χρέη. Η πρόβλεψη της κοινοτικής οδηγίας 1023/2019 για την αφερεγγυότητα είναι τα τρία χρόνια και επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει το χρονικό αυτό διάστημα στη διάρκεια που κρίνει, δηλαδή και συντομότερα της τριετίας. Ετσι, μετά την απαλλαγή θα μπορεί ένας επιχειρηματίας να ξεκινήσει μια καινούρια επιχειρηματική δραστηριότητα ή ένας ιδιώτης να πάρει στεγαστικό δάνειο.

Συνολική διαγραφή χρεών

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο θα αντικαταστήσει όλες τις διατάξεις με τις οποίες ρυθμιζόταν μέχρι σήμερα το ιδιωτικό χρέος προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς πιστωτές. Επομένως, θα μπορούν να κάνουν χρήση τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι απλοί ιδιώτες που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πτώχευσης θα πρέπει ή να το ζητήσει ο ίδιος ο οφειλέτης ή οι δανειστές του προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που τους οφείλονται.

Βάσει του νέου νόμου, η πτώχευση μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικασία θα απαλλάσσει από τα χρέη και θα έχει όφελος τόσο για τον οφειλέτη όσο και για τους δανειστές του. Αρμόδιο για να κηρύξει την πτώχευση θα είναι το δικαστήριο, το οποίο θα μοιράζει την περιουσία του οφειλέτη αναλογικά σε αυτούς που οφείλει. Ετσι, το χρέος του οφειλέτη θα διαγράφεται στο σύνολό του. Αυτό σημαίνει ότι θα διαγράφεται οποιοδήποτε ποσό απομένει ως οφειλή μετά τη ρευστοποίηση της περιουσίας του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο οφειλέτης θα «καθαρίζει» απ’ όλα τα χρέη του και θα μπορεί να κάνει μια νέα αρχή, απαλλαγμένος από οικονομικά βάρη. Επίσης, η διαγραφή του χρέους θα αφορά στην οικογένεια και τους κληρονόμους του οφειλέτη, οι οποίοι δεν θα κληρονομούν το χρέος.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη στο νέο πτωχευτικό δίκαιο βάζει τέλος στις αποποιήσεις κληρονομιάς που γίνονται μαζικά μέχρι σήμερα προκειμένου οι κληρονόμοι να μην φορτωθούν τα χρέη του θανόντος.

Αναφορικά με τους πιστωτές, λόγω της διαγραφής του χρέους το αντίστοιχο ποσό θα σβήνεται από τα βιβλία τους και συνεπώς δεν θα φορολογούνται. Εχοντας τη δυνατότητα να σβήσει το παρελθόν των οφειλών του, ο πτωχεύσας θα μπορεί να ανοίξει νέα επιχείρηση ύστερα από διάστημα έως τριών ετών από την κήρυξη της πτώχευσης.

Μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της προβλέπει, όχι την επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου, όπως ισχύει σήμερα για όποιον κάνει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά τη δυνατότητα χορήγησης επιδόματος στέγης για όποιον χάνει την πρώτη του κατοικία έτσι ώστε να μπορεί να πληρώνει ένα μέρος του ενοικίου για τη διαμονή στο σπίτι που έχει επιλέξει.

Επομένως, το επίδομα στέγης θα χορηγείται στους οφειλέτες που έχουν χάσει το ακίνητό τους, δηλαδή η ακίνητή τους περιουσία έχει ρευστοποιηθεί μέσω πλειστηριασμού ή έχει περιέλθει στην κυριότητα του πιστωτή, δηλαδή της τράπεζας.

 

Το νέο πλαίσιο

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει ήδη αρχίσει. Ειδικότερα, στο ζήτημα προστασίας εντάσσεται πλέον μόνο η ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα αποτελέσματα της οποίας γίνονται ολοένα και πιο ενθαρρυντικά, μετά και τις τροποποιήσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, δίχως, βέβαια, να προσεγγίζουν τους επιδιωκόμενους στόχους.

Αναφορικά με τον νόμο Κατσέλη, το κληροδότημα που μας άφησε ο Ν. 3869/2010 είναι πολλές εκκρεμείς υποθέσεις προς εκδίκαση και, μάλιστα, σε δικασίμους που χρονολογούνται ακόμη και το 2030! Η περίοδος χάριτος, λοιπόν, θα έχει διάρκεια ακόμη λιγότερη από τρεις μήνες.

Παράλληλα, ξεκινά σταδιακά η περίοδος υποδοχής του νέου πλαισίου ρύθμισης χρεών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, που απαντάται στον εξής τίτλο: «Πτώχευση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων» ή «Παροχή 2ης ευκαιρίας». Το νέο πλαίσιο θα εναρμονίζεται ταυτόχρονα και με την ευρωπαϊκή οδηγία για τη δεύτερη ευκαιρία (την 1023/2019 για την προληπτική αναδιάρθρωση, απαλλαγή από χρέη και ανικανότητες ή έκπτωση οφειλετών).

Αρχικά, με την πτώχευση ο οφειλέτης θα οδηγείται σε ρευστοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων στο σύνολό τους, δίχως να υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα υπάρχει, βεβαίως, πρόβλεψη για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ο εντοπισμός τους θα γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια), αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.

Επίσης, αναφέρεται ότι θα χορηγείται επίδομα ενοικίου ώστε οι εν λόγω ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να καλύπτουν ένα ποσό του ενοικίου που θα πληρώνουν στον πιστωτή για το σπίτι που διαμένουν και έχασαν από την κυριότητά τους λόγω των χρεών τους.

Επιπλέον, η ρύθμιση θα έχει ολιστικό χαρακτήρα· δηλαδή, θα δύνανται να υπαχθούν σε αυτή όλοι, ανεξαιρέτως εμπορικής ή μη ιδιότητας. Βασικό στοιχείο δε της νέας ρύθμισης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μην επαναληφθούν τα μεγάλα χρονικά διαστήματα των παρελθοντικών ρυθμίσεων και να υπάρξουν αυτοματοποιημένες, άμεσες λύσεις για την υπαγωγή όλο και περισσοτέρων μικροοφειλετών σε αυτό, με βασικό στόχο τις γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες.

Σημειωτέον ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη για τη διενέργεια των πλειστηριασμών, δεδομένου ότι η ακίνητη περιουσία δεν θα προστατεύεται πλέον, σε αντίθεση με παλαιότερες ρυθμίσεις. Προς συζήτηση οφείλει να τεθεί και το ζήτημα της προστασίας των οφειλετών από μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και κατά πόσο σύντομο θα είναι το διάστημα αυτό (η οδηγία ορίζει 4 μήνες με παράταση 8 μηνών υπό προϋποθέσεις). Αναμφισβήτητα, δε, θα υπάρξει πρόβλεψη και για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τι επιπτώσεις θα έχει γι’ αυτούς η ηθελημένη απόκρυψη των περιουσιακών τους στοιχείων.

 

Ο αντίκτυπος

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο, που θα εφαρμοστεί 1η Μαΐου, φέρνει καινούρια δεδομένα στην αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, ειδικά εάν αφορούν στην πρώτη κατοικία. Θα επιτρέπει την πτώχευση των νοικοκυριών και την επανεκκίνησή τους χωρίς χρέη, αφού όμως ρευστοποιήσουν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους.

Στην Ελλάδα τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών, με ποσοστό ιδιοκτησίας 80%, πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, που κυμαίνεται στο 70%. Η μέχρι τώρα αποκλιμάκωση οφείλεται σε διαγραφή οφειλών και όχι στην ομαλή εξυπηρέτησή τους. Το θετικό της ρευστοποίησης της ακίνητης περιουσίας είναι ότι εάν μείνει ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου, ο δανειολήπτης θα απαλλαγεί πλήρως από την υποχρέωση αποπληρωμής του.

Για τις τράπεζες είναι ένα δραστικό πλαίσιο για την άμεση αποκλιμάκωση των κόκκινων δανείων και την εξυγίανση των ισολογισμών τους, στοιχείο που θα τους επιτρέψει να αρχίσουν εκ νέου τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Στα αρνητικά όμως είναι ότι οι δανειολήπτες χάνουν οριστικά το σύνολο της ακίνητης περιουσία τους και, μάλιστα, σε μια περίοδο χαμηλών αξιών ρευστοποίησης, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν μέρος της για την αύξηση του εισοδήματός τους – για παράδειγμα, μέσα από τη βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση. Αυτό θα τους εξασφάλιζε ένα έξτρα εισόδημα, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των δόσεων.

Οσον αφορά στο στεγαστικό επίδομα που θα δίνεται αυστηρά μόνο σε όποιον χάνει την πρώτη κατοικία, μπορούμε να πούμε ότι θα αφορά σε μεγάλο ποσοστό, καθώς το 70% των δανειοληπτών διαθέτει μόνο αυτό το ακίνητο. Το ερώτημα είναι όμως για πόσο χρονικό διάστημα θα έχει κάποιος τη δυνατότητα να λαμβάνει αυτό το επίδομα.

Μέσα στο 2020 (με το τρέχον καθεστώς) έχουν προγραμματιστεί 50.000 νέοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 30.000 αφορούν στην κύρια κατοικία. Μέχρι σήμερα μόνο 3 στους 10 κατάφεραν να ενταχθούν στο πλαίσιο προστασίας. Τα περισσότερα κόκκινα δάνεια όμως είναι επιχειρηματικά, γι’ αυτό και έρχονται και εκεί αλλαγές, μέσα από έναν προληπτικό μηχανισμό στήριξης.

www.neaselida.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ολική διαγραφή χρεών και ρευστοποίηση περιουσίας»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Για κίνδυνο διατροφικών ελλείψεων προειδοποιούν ΟΗΕ, ΠΟΥ και ΠΟΕ

 2/4/2020 
 

Αναστέλλονται οι δόσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

 2/4/2020 
 

ECDC: Τι ισχύει με τα γρήγορα τεστ για κορωνοϊό

 2/4/2020 
 

Bloomberg: To παγκόσμιο κύμα πτώχευσης καταναλωτών μόλις άρχισε

 31/3/2020 
 

ΜέΡΑ 25: Για να σώσετε την Ε.Ε. πρέπει να είστε έτοιμοι και ανυπάκουοι μέχρι το τέλος

 31/3/2020 
 

Πέθανε ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος

 30/3/2020 
 

Κορονοϊός: Γιατί στη Γερμανία πεθαίνουν λιγότεροι από τον ιό

 29/3/2020 
 

Σε ποιες περιοχές και γιατί θεριεύει ο κορωνοϊός

 29/3/2020 
 

Τρεις λόγοι που κάνουν την ελληνική οικονομία πιο εύθραυστη...

 27/3/2020 
 

Τρεις προτάσεις για ευάλωτους από Γιάνη Βαρουφάκη

 26/3/2020 
 

ΠΑΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ - ΕΠΙΤΑΞΗ, ΤΩΡΑ!

 26/3/2020 
 

Η νέα λίστα με τους ΚΑΔ που θα λάβουν κρατική ενίσχυση

 24/3/2020 
 

Πώς και πού θα πληρώνονται λογαριασμοί για ρεύμα και αέριο

 23/3/2020 
 

Δικαίωμα «αναστολής συμβάσεων» για εταιρείες που πλήττονται(1 σχόλιo/α)

 20/3/2020 
 

Θέμα χρόνου η λειτουργία του gov.gr

 20/3/2020 
 

Πανδημία (από τις ελληνικές λέξεις παν (όλος) και δήμος (πληθυσμός)) είναι μια επιδημία λοιμωδών .....

 19/3/2020 
 

Η Ισπανική γρίπη ήταν πανδημία

 18/3/2020 
 

Ποιοι ήθελαν «λουκέτο» στα δημόσια νοσοκομεία

 18/3/2020 
 

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά

 18/3/2020 
 

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για οικονομική ενίσχυση εργαζομένων

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ρίξτε στην οικονομία το πακέτο των 37 δις και αφήστε - στην άκρη το σχέδιο Ηρακλής - για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Τίποτα δε θα ναι όπως παλιά!. TουΒΑΓΓΕΛΗ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗ
Γνωρίζετε το Νόμο 4649/19 για το ‘’Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων’’
Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
ΣΟΛ-ΝΘ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Θέμα: Η αντίθεση μας στην αναγκαιότητα του προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΕΕΤ: Διαβίβαση στοιχείων αξιογράφων αναφορικά με την αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων κατά 75 ημέρες
COVID-19 Συνοπτικός οδηγός επιχειρήσεων
Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου
Βροχή οι παρατάσεις για δηλώσεις φορολογίας και τελών
Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν κρατική ενίσχυση
Διευκρινίσεις για την έκπτωση 25% από το Υπ. Οικ. - Θα δοθεί παράταση εμπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 10/04

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Α.Ε. & Ε.Π.Ε.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα