Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
19/4/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4067
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία
Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση
Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»
6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 
Γεώργιος Σουρής .Έλληνας σατιρικός ποιητής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποθεώνει τον Βορίδη – Τον αποκάλεσε «πολιτικό κλάσης»
ESM: Βιώσιμο το Ελληνικό χρέος, η χώρα δεν αντιμετωπίζει νέα κρίση
Απίστευτες ύβρεις Βενιζέλου κατά των Ελλήνων! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο Ασφαλιστικό - Παραδείγματα για όλες τις κα

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/2/2020 9:57:23 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο Ασφαλιστικό - Παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες.Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν και πόσα από τις νέες ρυθμίσεις για 4 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Πλήρης ακτινογραφία του συστήματος

Διαφορετικές κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων με σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά κέρδη, όπως επίσης οριακές ή μεγαλύτερες απώλειες αναδεικνύονται από τις επίμαχες διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από τις 24 Ιανουαρίου. Από τις νέες ρυθμίσεις επηρεάζονται εκατομμύρια μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι.

Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 7 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, «το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου, με ορίζοντα ψήφισης, μέχρι την 21η Φεβρουαρίου». Σε κάθε περίπτωση το νέο ασφαλιστικό πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε οι εισφορές Ιανουαρίου των μη μισθωτών που πληρώνονται τέλη Φλεβάρη να καταλογιστούν με το νέο σύστημα και να πληρωθούν εγκαίρως.  

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση, επί του οποίου ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνουν αλλαγές πριν από την κατάθεσή του στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, προκύπτουν οφέλη και επιμέρους απώλειες για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων.  

Κερδισμένοι

Από τις διατάξεις λιγότερο η περισσότερο κερδισμένοι βγαίνουν : 

 • σημερινοί εργαζόμενοι που βγαίνουν ή θα βγουν σε σύνταξη από 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά με περισσότερα από 30 και έως 44 έτη ασφάλισης. Οι πλέον κερδισμένοι είναι όσοι αποχωρούν με 40ετία ασφάλισης. Στα 40 χρόνια κορυφώνονται τα «κέρδη» συγκριτικά με τους σημερινούς συντελεστές, καθώς αγγίζουν τα 252 ευρώ για μισθό 3.500 ευρώ. Όσα περισσότερα χρόνια εξασφαλίζει κανείς μέσα στην δεκαετία 30,1 – 40 έτη ασφάλισης τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα λάβει. Πιο σημαντικό είναι το όφελος στην 5ετία 35 – 40 έτη ασφάλισης.

 • σημερινοί συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν από 13 Μαίου 2016 και μετά με περισσότερα από 30 και έως 44 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά. Υπολογίζεται πως θα δικαιωθούν μια άμεση αύξηση στην καταβαλλόμενη σύνταξή τους η οποία θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο κοντά στα 50€. Την αύξηση αυτή θα την λάβουν εφάπαξ φέτος μετά τους επανυπολογισμούς.  

 • σημερινοί συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από 30 και έως 44 έτη ασφάλισης πριν τις 12 Μαΐου 2016 και είδαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά). Υπολογίζεται πως θα δικαιωθούν μια νέα μεσοσταθμική αύξηση της τάξης των 40 -50€ την οποία θα λάβουν σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις από φέτος μέχρι και το 2024.

 • σημερινοί συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν με περισσότερα από 30 και έως 44 έτη ασφάλισης πριν τις 12 Μαΐου 2016 και έχουν μικρή θετική προσωπική διαφορά κατά μέσο όρο 30€ από 1/1/2019. Υπολογίζεται πως θα ισοφαρίσουν την προσωπική διαφορά και θα κερδίσουν αύξηση μεσοσταθμικά 30€ την οποία θα λάβουν σε 5 ετήσιες δόσεις έως και το 2024.   

 • ασφαλισμένοι που δεν έχουν 500 ένσημα την τελευταία 5ετία και δεν συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις για να κριθεί το αίτημά τους από τον τελευταίο φορέα ασφάλισης. Πλέον αρκεί να έχουν 300 ένσημα την τελευταία 5ετία και συνολικά 1.000 στο επίμαχο Ταμείο. Στους κερδισμένους συμπεριλαμβάνονται και ασφαλισμένοι άνω των 67 ετών που έχουν αθροιστικά 15ετία ασφάλισης αλλά δεν πληρούν καμία από τις προυποθέσεις για να κριθεί το αίτημά τους από τα επιμέρους Ταμεία. Πλέον όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα με 15ετία στα 67 θα λαμβάνουν σύνταξη χωρίς να εξετάζεται η συμπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων του διαδοχικού χρόνου.

 • 250.000 συνταξιούχοι επικουρικής που θα δουν αυξήσεις έως και 48% αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2019. Οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 5 έως 200 ευρώ και μεσοσταθμικά στα 99 ευρώ. Οι επικουρικές επιστρέφουν στο ύψος που καταβάλλονταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

 • Συνταξιούχοι που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και είχαν τον κόφτη του νόμου Κατρούγκαλου 60% για όσο διάστημα εργάζονται. Θα δουν αύξηση 75%, καθώς το «πέναλτι» περιορίζεται στο 30%.

 • Μισθωτοί που ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με «μπλοκάκι» βγαίνουν κερδισμένοι συγκριτικά με το σημερινό σύστημα υπό προυποθέσεις:

Με μεικτό μηνιαίο μισθό 930 ευρώ και οποιοδήποτε εισόδημα στο μπλοκάκι. Βγαίνουν κερδισμένοι καθώς απαλλάσσονται πλήρως από τις διπλές εισφορές και το εισόδημα στο "μπλοκάκι" είναι ελεύθερο ασφαλιστικών βαρών. 

Με μισθό 850 ευρώ και εισόδημα στο μπλοκάκι πάνω από 110 ευρώ. Πληρώνουν 22€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα, λιγότερα συγκριτικά με σήμερα. 

Με μισθό 800 ευρώ και εισόδημα στο μπλοκάκι πάνω από 180 ευρώ. Πληρώνουν 35€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα, λιγότερα συγκριτικά με σήμερα. 

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις και πόσο - Πότε θα δοθούν τα νέα ποσά

 

Με μισθό 750 ευρώ και εισόδημα στο μπλοκάκι πάνω από 250 ευρώ. Πληρώνουν 49€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα, λιγότερα συγκριτικά με σήμερα. 

Με μισθό 700 ευρώ και εισόδημα στο μπλοκάκι πάνω από 310 ευρώ. Πληρώνουν 62€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα, λιγότερα συγκριτικά με σήμερα. 

Με μισθό 650 ευρώ και εισόδημα στο μπλοκάκι πάνω από 370 ευρώ. Πληρώνουν 75€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα, λιγότερα συγκριτικά με σήμερα. 

 • Ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι (πρ. ΟΑΕΕ ΕΤΑΑ) με ασφαλιστέο εισόδημα (καθαρό φορολογητέο συν καταβλητέες εισφορές προηγούμενου έτους) 1.050 ευρώ το μήνα ή 12.600 ευρώ ετησίως και πάνω.

 • Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρ. ΟΑΕΕ με δραστηριότητα έως 5 ετών που εντάσσονται στην νέα υποκατώτατη κατηγορία μειωμένων εισφορών των 126 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως την υποκατώτατη κατηγορία του σημερινού συστήματος δικαιούνται μόνο οι νέοι επιστήμονες του πρ. ΕΤΑΑ (μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί) και ορισμένες κατηγορίες που ασφαλίζονταν στον πρ. ΟΑΕΕ (π.χ. οικονομολόγοι). 

 • Αγρότες με ετήσιο ασφαλιστέο εισόδημα (καθαρό φορολογητέο συν καταβλητέες εισφορές προηγούμενου έτους) από 6.800 ευρώ και πάνω. 

 • Πάνω από 20.000 ασφαλισμένοι που κάθε χρόνο εξαγοράζουν πλασματικά έτη για να δικαιωθούν επικουρικής σύνταξης. Ευνοημένοι είναι κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι που εξαγοράζουν μη καλυπτόμενο χρόνο από την κύρια καθώς και στρατιωτική θητεία. Αν το ποσό δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού ή παρακράτησής του από την επικουρική σύνταξη.

 • Πάνω από 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί που θα δουν μια μικρή αύξηση μισθού από τον Ιούνιο στο πλαίσιο της μείωσης των εισφορών κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Χαμένοι

 • Σημερινοί εργαζόμενοι που βγαίνουν ή θα βγουν σε σύνταξη από 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά με 44,1 και πάνω έτη ασφάλισης. Λόγω του «φρένου» που μπαίνει στην ανταποδοτικότητα μετά τη 40ετία (από τις 2,55 ποσοστιαίες μονάδες πέφτει στις 0,50) τα κέρδη μετατρέπονται σε απώλειες μετά το 44ο έτος εργασίας.

 • Δικαιούχοι της παροχής της «13ης σύνταξης». Κυρίως χάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι με κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων κάτω των 500 ευρώ, οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα αποχωρήσει με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης. Όσοι έχουν αποχωρήσει με 30 έτη ασφάλισης και κάτω δεν πρέπει να προσδοκούν σε αύξηση, καθώς δεν ανήκουν στις κατηγορίες της αυξημένης ανταποδοτικότητας. Υπενθυμίζεται πως η λεγόμενη «13η σύνταξη» θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Μάιο ως παροχή που θα έπρεπε να καταβάλλεται «εντός του Μαΐου κάθε έτους», σύμφωνα με το άρθρο 120 του Ν. 4611/2019, με το οποίο επίσης ορίζονταν πως την δικαιούνται «όσοι λαμβάνουν σύνταξη την 1η Μαΐου του έτους χορήγησής της». Ο υπολογισμός ήταν ποσοστιαίως ανάλογα με τη μεικτή μηνιαία κύρια σύνταξη: Για συντάξεις έως και 500€ δόθηκε το 100%, για συντάξεις 500 - 600ευρώ το 70%, για συντάξεις 600- 1.000 ευρώ το 50%, για συντάξεις 1.000 ευρώ και άνω το 30%.

 • Ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι (πρ. ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ) που κατέβαλλαν εισφορές 185 ευρώ το μήνα (με τα 10 ευρώ υπέρ ανεργίας) με βάση τον κατώτατο μισθό. Τώρα θα πρέπει να καταβάλλουν 220 ευρώ το μήνα κατ ελάχιστον: αύξηση 35 ευρώ. Οι απώλειες διατηρούνται μέχρι το ύψος μηνιαίου εισοδήματος 1.050 ευρώ (καθαρό φορολογητέο συν εισφορές προηγούμενου έτους). Για την ασφαλιστική αυτή επιβάρυνση το υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως θα αντισταθμιστεί εν τέλει με όφελος, λόγω της ελάφρυνσης του φόρου στο 9% έναντι 22% για τα ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.  

 • Παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί πριν από τις 12 Μαίου του 2016, εργάζονταν ήδη πριν από την ημερομηνία αυτή και συνεχίζουν αδιάκοπα να εργάζονται έως σήμερα. Έμειναν ανέπαφοι από τον «κόφτη» 60% του νόμου Κατρούγκαλου και παραμένουν στο παλαιό καθεστώς το οποίο διαχωρίζει τα "πέναλτι" στους συνταξιούχους ανάλογα με την απασχόλησή τους σε δυο κατηγορίες:

 1. Όσοι εργάζονται ως μισθωτοί χάνουν το 70% του ποσού που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Όποιος έχει σύνταξη έως 871 ευρώ δεν χάνει τίποτα. Όσοι έχουν υψηλότερη σύνταξη χάνουν το 70% του ποσού που υπερβαίνει τα 871. Η επικουρική καταβάλλεται ολόκληρη. (Όσοι είναι κάτω των 55 ετών χάνουν εντελώς την σύνταξη).

 2. Όσοι εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν εντελώς το ποσό που υπερβαίνει τα 60 ημερομίσθια. Όσοι είναι κάτω των 55 χάνουν εντελώς την σύνταξη. Όσοι είναι πάνω από 55 και λαμβάνουν σύνταξη έως 1.742 ευρώ δεν χάνουν τίποτα. 

Οι συνταξιούχοι της κατηγορίας αυτής κινδυνεύουν με απώλειες 30% στην σύνταξή τους ανεξαρτήτως ύψους ποσού. Ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης υπολογίζουν πως στην κατηγορία αυτοί ανήκουν πάνω από 80.000 παλαιοί συνταξιούχοι, κυρίως γιατροί αλλά και αρκετοί συνταξιούχοι ΙΚΑ που συνέχισαν εργαζόμενοι στην ασφάλιση του πρ. ΟΑΕΕ όπως και αρκετοί συνταξιούχοι από διάφορα Ταμεία που συνέχισαν εργαζόμενοι ως μισθωτοί.

 • Νέοι συνταξιούχοι από 13/5/2016 και μετά, πλην ΟΓΑ (π.χ. συνταξιούχοι ΙΚΑ Δημοσίου κ.α.) που διατηρούν μικρή αγροτική δραστηριότητα με εισόδημα κάτω από 5.460€. Με το σημερινό σύστημα απαλλάσσονται από τον «κόφτη» 60% της σύνταξης και δεν πληρώνουν εισφορές ΟΓΑ, καθώς το όριο αυτό θεωρείται ως «διατήρηση της αγροτικής περιουσίας». Κινδυνεύουν με απώλειες 30% στη σύνταξη και εισφορές 87 ευρώ το μήνα.

 • Ορισμένες επιμέρους κατηγορίες μισθωτών που ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με «μπλοκάκι» βγαίνουν οριακά ή περισσότερο χαμένοι συγκριτικά με το σημερινό σύστημα υπό ειδικές προϋποθέσεις: 

Μισθωτοί με μεικτό μηνιαίο μισθό 650€ και μηνιαίο εισόδημα στο μπλοκάκι κάτω από 370€. Θα πληρώνουν 75€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα.  

Μισθωτοί με μεικτό μηνιαίο μισθό 700€ και μηνιαίο εισόδημα στο μπλοκάκι κάτω από 310€. Θα πληρώνουν 62€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα.

Τα μυστικά για μεγάλη σύνταξη: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά ανά έτος εξόδου (Πίνακας)

 

Μισθωτοί με μεικτό μηνιαίο μισθό 750€ και μηνιαίο εισόδημα στο μπλοκάκι κάτω από 250€. Θα πληρώνουν 49€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα

Μισθωτοί με μεικτό μηνιαίο μισθό 800€ και μηνιαίο εισόδημα στο μπλοκάκι κάτω από 180€. Θα πληρώνουν 35€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα

Μισθωτοί με μεικτό μηνιαίο μισθό 850€ και μηνιαίο εισόδημα στο μπλοκάκι κάτω από 110€. Θα πληρώνουν 22€ για το μπλοκάκι ανεξάρτητα από το εισόδημα

Κίνδυνος

 • Με απώλειες κινδυνεύουν παλαιοί συνταξιούχοι πλην ΟΓΑ (π.χ. συνταξιούχοι ΙΚΑ – Δημοσίου κ.α.) που συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 12 Μαίου του 2016 και διατηρούν μικρή αγροτική δραστηριότητα. Μένει να διευκρινιστεί πως θα ερμηνευτεί το άρθρο 27 με τις εγκύκλιες οδηγίες. Είναι κρίσιμο να φανεί αν θα θεωρηθεί η αγροτική δραστηριότητα των παλαιών συνταξιούχων (προ 12/5/2016) «υποχρεωτικώς υπακτέα» στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ Αγροτών, καθώς αυτό ήταν το παράθυρο από το οποίο εξαιρέθηκε η εν λόγω ομάδα από τον κόφτη του νόμου Κατρούγκαλου. Να σημειωθεί ωστόσο πως οι συνταξιούχοι αγρότες του πρ. ΟΓΑ εξαιρούνται δια βίου από τον κόφτη ενώ στο σημερινό καθεστώς εξαιρούνταν έως το 2025.

 • Μισθωτοί που έχουν μεικτό μηνιαίο μισθό κάτω από 930 ευρώ και μηδενικό εισόδημα σε ανοιχτό μπλοκάκι μένει να διευκρινιστεί αν θα πρέπει να καταβάλλουν ως ελάχιστη εισφορά τα 252 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα καταγράψουν απώλειες.

 

www.euro2day.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο Ασφαλιστικό - Παραδείγματα για όλες τις κατηγορίες»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Κύπρος και κορωνοϊός: Ένα πραγματικό success story με κερδισμένους τους πολίτες της!

 19/4/2021 
 

Τον ζεμάτισε η Εφορία, για την πιστωτική κάρτα!

 19/4/2021 
 

Διέρρευσαν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Αποκαλύψεις για τις διαφωνίες κυβέρνησης και ειδικών

 19/4/2021 
 

Η αμαρτωλή υπόθεση των δανείων Libra προκάλεσε €1,24 δις ευρώ ζημιά στην Πειραιώς

 19/4/2021 
 

Σχέδια για «ξαφνικό θάνατο» μη βιώσιμων επιχειρήσεων

 16/4/2021 
 

ΣΒΕ : Ζητά χαμηλότερη φορολογία για τη μεταβίβαση επιχείρησης από γενιά σε γενιά – Επιστολή με προτάσεις στον Χ. Σταϊκούρα

 15/4/2021 
 

Σοκ στα εργασιακά: Ελαστικό ωράριο εργασίας και με δεκάωρο χωρίς επιπλέον αμοιβή

 15/4/2021 
 

«Μπαράζ» απολύσεων προμηνύει η μειωμένη συμμετοχή στην Επιστρεπτέα 7

 15/4/2021 
 

«Ασπίδα» Αρείου Πάγου στους δανειολήπτες

 13/4/2021 
 

Αλ. Τσίπρας: Επανεκκίνηση με κούρεμα χρεών της πανδημίας

 13/4/2021 
 

Πότε παραγράφονται οι απαιτήσεις από τραπεζικά δάνεια

 12/4/2021 
 

Ποιοί μπαίνουν στη Γέφυρα 2 για επιδότηση δόσεων δανείου

 12/4/2021 
 

Άρειος Πάγος: Ποιός κόκκινος δανειολήπτης θεωρείται δόλιος

 9/4/2021 
 

Διασωληνωμένη η οικονομία, οι μικροί σε απόγνωση

 9/4/2021 
 

Γέφυρα 2: Αναλυτικά όλα τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα

 6/4/2021 
 

Δύο μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

 6/4/2021 
 

Κατέρρευσαν οι φόροι το 2020-Νέα βουτιά το 2021

 5/4/2021 
 

Ξεκινά η 8μηνη επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων μέσω του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ»

 1/4/2021 
 

Καταργούνται τα τσουχτερά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

 1/4/2021 
 

Επιστροφή αποζημιώσεων με πρόστιμα για «μαϊμού» μειώσεις ενοικίων!

 1/4/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: : Διόρθωση – Επανασχεδιασμός του Φορολογικού Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 
Τι αλλάζει στις φετινές φορολογικές δηλώσεις 
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις – Τι ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Τεχνικές Χρηματιστηριακών προβλέψεων των ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΚΙΜΩΝ - ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα