Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
1/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1679
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα

�������� 
 

Ημερομηνία: 23/3/2020 9:19:05 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ

 

Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 

Μπορεί αυτή τη στιγμή η προσοχή και οι προσπάθειες όλων να επικεντρώνονται (και πολύ σωστά) στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού θα έχει και πολύ σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Η σημερινή κρίση διαφέρει από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, επειδή στην προκειμένη περίπτωση το σοκ που υφίστανται οι οικονομίες είναι διπλό. Ένα σοκ στο σκέλος της προσφοράς και ένα στο σκέλος της ζήτησης.

Μια από τις πιο σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις αναμένεται να είναι η έκρηξη του παγκόσμιου χρέους. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά με άρθρο της στο Project Syndicate (το οποίο μετέφρασα και παραθέτω πιο κάτω για τους αναγνώστες του Διαλόγου) η πολύ γνωστή Ινδή οικονομολόγος Τζεϊάτι Γκος (καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Νέου Δελχί):

 

«Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού COVID-19 και ποιο θα είναι το άμεσο οικονομικό κόστος. Αλλά ακόμη κι αν η οικονομική επίπτωση της πανδημίας περιοριστεί, μπορεί να έχει ήδη θέσει σε κίνηση μια καταστροφική κρίση χρέους που είναι από καιρό στα σκαριά».

 

Μπορούμε αυτή τη στιγμή, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις, να κάνουμε μια πολύ λογική πρόβλεψη. Οι κρατικές δαπάνες όλων των χωρών (ιδίως των ευρωπαϊκών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα) αυξάνονται θεαματικά, επειδή οι κυβερνήσεις θέλουν να ενισχύσουν και να θωρακίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και να στηρίξουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Την ίδια στιγμή τα φορολογικά έσοδα αναμένεται να μειωθούν λόγω της ύφεσης που προκαλεί το κλείσιμο ή η υπολειτουργία των επιχειρήσεων και η μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Μοιραία η δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών και η παράλληλη μείωση των φορολογικών εσόδων οδηγεί σε μεγάλη αύξηση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού  και μέσω αυτών σε αύξηση του δημόσιου χρέους. Για παράδειγμα στη Γαλλία το «πολεμικό ανακοινωθέν» του προέδρου Μακρόν προβλέπει μέτρα ύψους 45 δισ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των μισθωτών, 300 δισ. ευρώ για εγγυήσεις δανείων, ενώ ανακαλεί και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που είχε προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Υπολογίζεται ότι τα μέτρα αυτά θα  ανεβάσουν το δημόσιο χρέος της Γαλλίας πολύ πάνω από το 100% του ΑΕΠ που είναι σήμερα.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στην Ιταλία, όπου ναι μεν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα χαμηλότερου ύψους (25 δισ. ευρώ), η χώρα του όμως έχει ήδη δημόσιο χρέος 135% του ΑΕΠ, που είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ (μετά την Ελλάδα). Μεγάλες δημόσιες δαπάνες πραγματοποιεί και η Ισπανία (που επίσης έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση του κορωνοϊού), αλλά και η Πορτογαλία. Το ίδιο κάνουν και χώρες εκτός Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, το Ιράν και πολλές άλλες.

Το ίδιο είχε συμβεί και το 2008. Με τη διαφορά ότι τότε οι πρωτοφανείς στα ιστορικά χρονικά κρατικές δαπάνες είχαν ως στόχο τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κατέρρεε και όχι το σύστημα υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά το παγκόσμιο χρέος, το οποίο σήμερα είναι μεγαλύτερο από ποτέ (βλ. εδώ). Αυτό σημαίνει ότι με τις τρέχουσες δαπάνες για την καταπολέμηση της πανδημίας το δημόσιο χρέος στις περισσότερες χώρες θα εκτιναχτεί και θα καταστεί μη βιώσιμο (βλ. εδώ). Αυτός ο «κατακλυσμός χρεών λόγω πανδημίας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Τζεϊάτι Γκος, θέτει ντε φάκτο επί τάπητος το θέμα της διαγραφής χρεών. Και, όπως υποστηρίζει, πρότυπο για τη ρύθμιση αυτών των μη βιώσιμων χρεών πρέπει να είναι η συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας το 1953. Να λοιπόν που έχει ο καιρός γυρίσματα και έτσι ένα θέμα που το έθετε απελπιστικά μόνη της η Ελλάδα (γιατί μόνον αυτή είχε ένα τόσο εμφανώς μη βιώσιμο χρέος), τώρα θα τεθεί εκ των πραγμάτων συλλογικά, επειδή και άλλες χώρες θα έχουν μη βιώσιμα χρέη.

 

Γιώργος Δουράκης

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για project syndicate logo

Κατακλυσμός χρεών λόγω πανδημίας

της Τζεϊάτι Γκος*

 

PROJECT SYNDICATE, 16 Μαρτίου 2020 

 

Πανδημίες όπως αυτή του κορωνοϊού COVID-19, παρ’ όλο που είναι επικίνδυνες και καταστροφικές, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες αν μας κάνουν όλους να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη αξία της δημόσιας υγείας. Όταν μια μεταδοτική ασθένεια χτυπά, ακόμη και οι πιο προστατευμένες ελίτ της κοινωνίας πρέπει να ανησυχούν για την υγεία των παραμελημένων πληθυσμών. Όσοι υποστήριξαν μέτρα ιδιωτικοποίησης και περικοπής δαπανών που αρνούνται την υγειονομική περίθαλψη στις ευάλωτες ομάδες, τώρα ξέρουν ότι αυτό που έκαναν είναι επικίνδυνο και γι’ αυτούς. Η γενική υγεία μιας κοινωνίας εξαρτάται από την υγεία των πιο φτωχών ανθρώπων της.

Πιο άμεσα όμως η κρίση του κορωνοϊού COVID-19 θα μπορούσε να έχει πολλές σοβαρές οικονομικές συνέπειες, που ενδεχομένως να ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία στην ύφεση. Οι αλυσίδες εφοδιασμού διασπώνται, τα εργοστάσια κλείνουν, περιοχές ολόκληρες μπαίνουν σε καραντίνα κι όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι πασχίζουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε αυξανόμενες οικονομικές απώλειες. Μια παγκόσμια οικονομία που ήδη υποφέρει από ανεπαρκή ζήτηση -λόγω της αυξανόμενης ανισότητας πλούτου και εισοδήματος- τώρα είναι ευάλωτη σ’ ένα κολοσσιαίο σοκ που υφίσταται στο σκέλος της προσφοράς.

Μια άλλη πιθανή συνέπεια της πανδημίας είναι λιγότερο γνωστή, αλλά ενδεχομένως πιο σοβαρή: αυξημένη χρηματοπιστωτική αστάθεια, που πιθανόν να οδηγήσει σε κρίση χρέους ή ακόμα και σε ευρύτερη χρηματοοικονομική κατάρρευση. Μετά την αναχαίτιση του κορωνοϊού COVID-19 και την εφαρμογή πολιτικών για τη βελτίωση της κατάστασης, οι αλυσίδες εφοδιασμού θα αποκατασταθούν και οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην εργασία τους με την ελπίδα ότι θα ανακτήσουν ένα μέρος τουλάχιστον από τα εισοδήματα που έχασαν. Αλλά η πραγματική αυτή οικονομική ανάκαμψη μπορεί να εκτροχιαστεί από ανεπίλυτες χρηματοοικονομικές κρίσεις και κρίσεις χρέους.

[…]

Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από οποιαδήποτε μεμονωμένη χώρα. Περισσότερο από ποτέ, η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται στιβαρή ηγεσία για να αντιμετωπίσει τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας των κορωνοϊού και τις οικονομικές συνέπειές της. Πέρα από τις συντονισμένες δημοσιονομικές δαπάνες των επιμέρους κρατών, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους που θα ξεσπάσει σύντομα. Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη ρύθμιση και την αναδιάρθρωση των χρεών.

Όπως έχει προτείνει ο Τούρκος οικονομολόγος Σάμπρι Οντσού, μπορούμε να ξεκινήσουμε παίρνοντας ως πρότυπο τη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος (1953), η οποία μετέβαλε δραματικά τις οικονομικές συνθήκες για τη Γερμανία, που την εποχή εκείνη ήταν ο μεγαλύτερος οφειλέτης. Η συμφωνία μεταξύ της Γερμανίας και 20 ξένων δανειστών διέγραψε το 46% του προπολεμικού χρέους της χώρας και το 52% του μεταπολεμικού χρέους της, ενώ το υπόλοιπο χρέος μετατράπηκε σε μακροπρόθεσμα δάνεια χαμηλού επιτοκίου με πενταετή περίοδο χάριτος πριν αρχίσουν να αποπληρώνονται. Η σημαντικότερη ρύθμιση ήταν ότι η Γερμανία έπρεπε να εξοφλήσει το χρέος της μόνον εάν είχε εμπορικό πλεόνασμα και όλες οι αποπληρωμές του δανείου περιορίστηκαν στο 3% των ετήσιων εσόδων από εξαγωγές. Αυτό ενθάρρυνε τους δανειστές της Γερμανίας να επενδύσουν στην επιτυχία των εξαγωγών της, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την οικονομική ευημερία που ακολούθησε.

Αυτός ο τύπος προληπτικής και συντονισμένης στρατηγικής για τη διευθέτηση του χρέους είναι ο ενδεδειγμένος στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο. Αν είναι να επιβιώσουμε συλλογικά όχι μόνο από τις συνηθισμένες καταστροφές των διεθνών αγορών αλλά και από τις υπαρξιακές απειλές που δημιουργούν οι πανδημίες και η κλιματική αλλαγή, δεν υπάρχει άλλη λύση.

 

*Η Jayati Ghosh είναι Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru στο Νέο Δελχί, Γραμματέας της International Development Economics Associates και μέλος της Independent Commission for the Reform of International Corporate Taxation.

https://www.project-syndicate.org

 

Πηγή: Ηλεκτρονικός Διάλογος Καθηγητών ΑΠΘ

 

  Σχολιασμός Θέματος «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα! »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες 
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα 
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα