Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
30/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5552
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Σε ποιες περιοχές και γιατί θεριεύει ο κορωνοϊός

�������� 
 

Ημερομηνία: 29/3/2020 10:31:45 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη θερμοκρασία και την υγρασία στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο. Γιατί αναμένεται να υπάρξει γεωγραφική μεταφορά των κρουσμάτων. Το προηγούμενο της ισπανικής γρίπης. Δείτε τον χάρτη.

Το τέλος του χειμώνα είναι παραδοσιακά καιρός για γιορτή. Δεν ισχύει το ίδιο το 2020, καθώς η έλευση της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο επισκιάστηκε από τα αυστηρά lockdown για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, στη μάχη κατά της πανδημίας, ορισμένοι επιστήμονες βλέπουν ελπίδες στην έλευση του θερμότερου και πιο ηλιόλουστου καιρού. Αν ο Covid-19 ακολουθεί την εποχικότητα άλλων μολύνσεων του αναπνευστικού συστήματος, τότε οι επόμενοι μήνες θα βοηθήσουν στην καταστολή του ιού -προσωρινά, τουλάχιστον.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν πως ο νέος κορωνοϊός πράγματι θα ακολουθήσει την εποχικότητα που δείχνουν τα γενετικά «ξαδέλφια» του, που κυκλοφορούν στην ανθρωπότητα εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η έρευνα υποδηλώνει επίσης πως ο Covid-19 θα δυσκολευτεί περισσότερο να πιάσει στα τροπικά κλίματα απ’ ό,τι στις περιοχές του κόσμου με εύκρατο κλίματα.

«Με βάση αυτά που έχουμε καταγράψει μέχρι τώρα, φαίνεται πως ο ιός δυσκολεύεται περισσότερο να εξαπλωθεί μεταξύ ανθρώπων σε θερμότερα κλίματα», σύμφωνα με τον Mohammad Sajadi, επίκουρο καθηγητή στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ο οποίος μελετά την επιδημία που έχει μολύνει σχεδόν 400.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Επιστήμονες των πανεπιστημίων Beihang και Tsinghua στην Κίνα, που έχουν εξετάσει το πώς μεταδόθηκε ο κορωνοϊός σε 100 κινεζικές πόλεις, συμπέραναν πως «η υψηλή θερμοκρασία και η υψηλή σχετική υγρασία μειώνουν σημαντικά τη μετάδοση του Covid-19».

Η έρευνα του καθηγητή Sajadi υποδεικνύει πως, αν και ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί οπουδήποτε, ωστόσο μεταδίδεται πιο αποτελεσματικά μεταξύ των ανθρώπων όταν η υγρασία είναι χαμηλή και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 5 και 11 βαθμών Κελσίου.

https://static.euro2day.gr/media/inlinepics/ft_weather_coronavirus.png

Επί του παρόντος, οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον Covid-19 βρίσκονται 30-50 μοίρες βόρεια του ισημερινού -περιοχή που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας και των ΗΠΑ, καθώς και το νότιο μέρος της Ευρώπης.

Όμως η ομάδα του Μέριλαντ προβλέπει πως αυτή η ζώνη της εντονότερης μετάδοσης του ιού θα κινηθεί βορειότερα, στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά, τις επόμενες εβδομάδες -προτού επιβραδυνθεί σε όλο το βόρειο ημισφαίριο το καλοκαίρι και ενταθεί στις περιοχές με εύκρατο κλίμα, νότια του ισημερινού. Οι Κινέζοι ερευνητές έχουν επίσης προβλέψει πτώση της μετάδοσης με την έλευση του καλοκαιριού.

Ωστόσο, μελέτη του Πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία και του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία -που αφορούσε μεταξύ άλλων στην τροφοδότηση με εποχικά δεδομένα από άλλες επιδημίες κορωνοϊού των μοντέλων της τρέχουσας πανδημίας- συνιστά προσοχή.

«Η έλευση της άνοιξης και του καλοκαιριού μπορεί να δώσουν την εντύπωση πως (ο ιός) έχει περιοριστεί αποτελεσματικά, αλλά οι μολύνσεις να αυξηθούν και πάλι τον χειμώνα του 2020-2021», συμπεραίνει.

Αυτό θα έδινε μια επιδημική καμπύλη παρόμοια με την επονομαζόμενη Ισπανική γρίπη του 1918-19, όπου σημειώθηκαν τρία ξεχωριστά κύματα της μόλυνσης, που διαχωρίζονταν από περιόδους λιγότερων περιπτώσεων που διαρκούσαν αρκετές εβδομάδες. Κατά ορισμένους υπολογισμούς, ένα τρίτο του πληθυσμού του κόσμου μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τουλάχιστον 50 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως πέθαναν.

Οι λόγοι για τους οποίους οι ιοί που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα έχουν εποχική συμπεριφορά δεν είναι απόλυτα κατανοητοί, όμως οι επιστήμονες παραπέμπουν σε διάφορους παράγοντες. Ο ένας είναι πως, αν και οι ιοί πολλαπλασιάζονται στο ανθρώπινο σύστημα στην κανονική θερμοκρασία σώματος των περίπου 37 βαθμών Κελσίου, επιβιώνουν και μεταδίδονται καλύτερα εκτός του ανθρώπινου σώματος σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και επίπεδα υγρασίας.

Ένας δεύτερος παράγοντας είναι πως οι άνθρωποι που ζουν στις περιοχές με εύκρατο κλίμα περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, σε κλειστούς χώρους, κατά τις περιόδους που ο καιρός είναι πιο ψυχρός. Ένας τρίτος είναι πως το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι λιγότερο αποτελεσματικό τον χειμώνα, εν μέρει επειδή υπάρχει λιγότερη ηλιοφάνεια για να βοηθήσει στην παραγωγή της βιταμίνης D.

Ωστόσο, υπάρχουν επιστήμονες που διαφωνούν, όπως ο Marc Lipsitch, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο οποίος πιστεύει πως ορισμένοι συνάδελφοί του υπερβάλλουν ως προς την πιθανή εποχικότητα του Covid-19. «Μπορεί να αναμένουμε περιορισμένες μειώσεις στη μεταδοτικότητα του ιού σε θερμότερο, πιο υγρό καιρό», είπε, όμως «δεν είναι λογικό να περιμένουμε πως οι μειώσεις αυτές από μόνες τους θα επιβραδύνουν αρκετά τη μετάδοση, ώστε να υπάρξει μια μεγάλη κάμψη».

Ο λόγος είναι πως ο Covid-19 είναι ένας νέος ιός και έτσι συμπεριφέρεται διαφορετικά απ’ ό,τι ιοί που υπάρχουν εδώ και περισσότερο καιρό. «Οι παλιοί ιοί… λειτουργούν με μικρότερο περιθώριο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανοσία και πρέπει να βολευτούν με τη μετάδοση μεταξύ των λίγων ανθρώπων που δεν έχουν ανοσία», εξήγησε. «Με απλά λόγια, οι ιοί που κυκλοφορούν για περισσότερο καιρό μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του πληθυσμού μόνο όταν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, σε αυτή την περίπτωση, τον χειμώνα».

Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιστ Άνγκλια, που πιστεύει ότι ο Covid-19 είναι ευαίσθητος στις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία, λέει πως είναι θετική είδηση για τις χώρες όπου τα συστήματα υγείας έχουν τη μικρότερη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή επιδημία, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Αφρικής. Το ίδιο ισχύει και για το ηλικιακό προφίλ στην Αφρική, όπου ο κόσμος είναι μικρότερης ηλικίας, καθώς και τον τρόπο ζωής, όπου ο κόσμος περνά περισσότερο χρόνο σε ανοικτούς χώρους.

«Νομίζω πως η Αφρική δεν θα πληγεί τόσο βαριά από την πανδημία όσο η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική», εκτίμησε.

https://www.euro2day.gr/images/ft.png

© The Financial Times Limited 2020. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1470774-ft-930-1.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Σε ποιες περιοχές και γιατί θεριεύει ο κορωνοϊός»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Κρητικοί οι τελευταίοι υπερασπιστές της Πόλης

 29/5/2020 
 

Η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά μετά την Άλωση

 29/5/2020 
 

Πως βγήκε το Τρίτη και 13 ;

 29/5/2020 
 

Σχέδιο Μάρσαλ: Η «σωτηρία» που… σκοτώνει!

 28/5/2020 
 

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο...

 28/5/2020 
 

Η "μάχη" για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Πού βρισκόμαστε

 27/5/2020 
 

Βαρουφάκης: Ο πρωθυπουργός αποτυγχάνει να προβλέψει το παρελθόν

 27/5/2020 
 

Αλ Καπόνε: Η "γνωριμία" με το έγκλημα και η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

 26/5/2020 
 

Πώς η Ευρώπη μπορεί να σώσει την παρτίδα για την Ελλάδα

 26/5/2020 
 

Προειδοποίηση από επιστήμονες: Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» είναι κακή ιδέα

 25/5/2020 
 

«Ψίχουλα» για τον τουρισμό

 25/5/2020 
 

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αλλάξει τον ζωτικό ρόλο των τροπικών δασών

 22/5/2020 
 

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει – Θα επιχειρήσει επεκτατικό τετελεσμένο;

 21/5/2020 
 

Ολο το σχέδιο για την επιδότηση δόσης στα δάνεια πρώτης κατοικίας

 21/5/2020 
 

Ισολογισμοί Νέας Δημοκρατίας

 20/5/2020 
 

«Προσοχή, εγκυμονεί... λιτότητα το χρέος»

 20/5/2020 
 

Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 1 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί ως εγκληματικά προϊόντα

 19/5/2020 
 

Ν26: Οι Έλληνες ο πιο οικονομικά αγχωμένος λαός στην Ευρώπη

 19/5/2020 
 

Πολύ αρνητική εξέλιξη: Οι φιλότουρκοι της Τρίπολης κατέλαβαν στρατηγική βάση του Χ.Χαφτάρ - Ελέγχουν την δυτική Λιβύη!

 19/5/2020 
 

Οκτώ Ελληνες που αφορίστηκαν

 18/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών Του κ. Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα