Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
26/5/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9984
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κρισιμα Ερωτηματα Απαντά ο Νουριελ Ρουμπινι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπισ

�������� 
 

Ημερομηνία: 5/1/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κρισιμα Ερωτηματα-1

Απαντά ο Νουριελ Ρουμπινι*

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

—Χρειάζονται οι ΗΠΑ συγκεκριμένη πολιτική δολαρίου για την αποτροπή μιας κρίσης στο νόμισμα της χώρας, πυροδοτούμενης από την αύξηση του δημόσιου χρέους;

—Μια νέα πτώση του δολαρίου μπορεί να επιδεινώσει την κρίση στην αγορά κατοικίας αλλά και στο σύνολο της οικονομίας. Οι μειώσεις των επιτοκίων, ενδεχομένως, να οδηγήσουν σε αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος. Μπορεί να κριθεί αναγκαία μια παρέμβαση στις αγορές νομισμάτων. Δεδομένων των αναγκών χρηματοδότησης που θα συναντήσει το αμερικανικό κράτος τα επόμενα έτη, μια σταθερή και ανοδική ισοτιμία του δολαρίου θα προσήλκυε αναγκαία για την οικονομία κεφάλαια από το εξωτερικό.

—Μήπως τα πακέτα διάσωσης της κυβέρνησης κρύβουν επενδυτικές ευκαιρίες;

—Υπάρχουν δυο πτυχές στο θέμα αυτό. Από τη μια πλευρά, οι ανησυχίες για τον πιστωτικό κίνδυνο του δημόσιου χρέους, ως συνακόλουθο των αδυναμιών στη δημοσιονομική και νομισματική κατάσταση της χώρας, οδήγησαν σε μια αύξηση της έκδοσης ομολόγων, η οποία μπορεί να ενισχύσει τις αποδόσεις. Από την άλλη πλευρά, η υποψία ότι τα πακέτα διάσωσης δεν θα αποτρέψουν τον αποπληθωρισμό, πιθανότατα να μειώσει τις αποδόσεις.

—Ποιο είναι το ναδίρ στις αμερικανικές μετοχές;

—Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ο δείκτης Standard & Poor’s 500 παραμένει υπερτιμήμενος συγκριτικά με το κόστος αντικατάστασης περιουσιακών στοιχείων. Εκτιμάται ότι θα υποστεί πρόσθετες απώλειες 55% μέχρι το 2014, φθάνοντας τις 400 μονάδες, σύμφωνα με την Credit Lyoinnais Securities Asia. Η Merrill Lynch, ωστόσο, προβλέπει ότι ο δείκτης θα βυθιστεί μέχρι τις 660 μονάδες.

ΕΥΡΩΠΗ

—Τι επιφυλάσσεται για το ευρώ μέσα στην επόμενη 10ετία;

—Η Financial Times επισημαίνει πως η ηπειρωτική Ευρώπη θεωρεί ότι το ευρώ θα ξεπεράσει σε κύρος το δολάριο μέσα στην επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με έρευνες, οι Ευρωπαίοι καλωσορίζουν τη διεύρυνση της Ευρωζώνης πέραν των υφιστάμενων 15 κρατών-μελών, αλλά υπάρχουν φόβοι για την αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων, τις οποίες δεν έχει χαλιναγωγήσει αποτελεσματικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αλλοι υποστηρίζουν ότι η Ευρωζώνη ήταν μια επιτυχία, αν και υποδεικνύουν τις ανισορροπίες μεταξύ των κρατών-μελών της.

—Ποιες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην παγκόσμια κρίση και γιατί;

—Η επίδραση της παγκόσμιας κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη καθίσταται όλο και πιο αισθητή, ειδικότερα σε ό,τι αφορά χώρες όπως η Λεττονία και η Ουγγαρία, ο οποίες ήδη απευθύνθηκαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για οικονομική βοήθεια. Τα κεντρικά σημεία αδυναμίας αυτών των χωρών είναι τα εξής: μεγάλος δανεισμός σε ξένες ισοτιμίες, συνέπειες από την πτώση των εξαγωγών στην Ευρωζώνη, μεγάλη εξάρτηση των τραπεζών από εξωτερικό δανεισμό.

Κρισιμα Ερωτηματα-2

Απαντά ο Νουριελ Ρουμπινι*

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

—Θα περιορίσει τις οικονομικές ανισορροπίες, σε διεθνές επίπεδο, η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση;

—Η αναγκαστική αύξηση των αποταμιεύσεων στις ΗΠΑ και η μείωση του πλεονάσματος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είναι δύο παράγοντες που μπορεί να μειώσουν τις ανισορροπίες στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών. Ομως, η κρίση μπορεί να εκτροχιάσει αυτές τις ανισορροπίες ή να οδηγήσει στη βίαιη εκτόνωσή τους.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

—Ο κύκλος των υπεραποδόσεων στην αγορά εμπορευμάτων ολοκληρώθηκε;

—Οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων προκάλεσαν μειώσεις στην παραγωγή και καθυστερήσεις στις επενδύσεις, καλλιεργώντας τις «κατάλληλες» συνθήκες για έλλειψη προσφοράς στο μέλλον, όταν θα έχει αποκατασταθεί η ζήτηση. Η οικονομική ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες υποστηρίζει το σενάριο για την αναθέρμανση των υπεραποδόσεων στην αγορά εμπορευμάτων. Ωστόσο, η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες μόχλευσης, δηλαδή δανεισμού για την πραγματοποίηση τοποθετήσεων, διατηρώντας ένα ράλι σε μετριοπαθή επίπεδα συγκριτικά με τα κέρδη που είχαν εξασφαλιστεί πριν από τη διασπορά της κρίσης.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

—Πώς θα διαμορφωθεί η γεωπολιτική κατάσταση, σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τη διάρκεια του 2009;

—Η κρίση έχει τη δυναμική να επιταχύνει ή να ενισχύσει ήδη υπάρχουσες τάσεις, όπως είναι η αναδιάρθρωση των διεθνών οικονομικών οργανισμών, η ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος και οι κοινωνικές αναταραχές, παρατείνοντας κάθε διαδικασία εκδημοκρατισμού και οδηγώντας σε μια σκληρή στάση πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα. Η πολιτική αστάθεια στις χώρες της Ασίας και άλλες αναδυόμενες αγορές μπορεί να επιδεινώσει τις συνέπειες της κρίσης και κατά συνέπεια να αποτρέψει την είσοδο επενδυτικών κεφαλαίων.

Επιπροσθέτως, η χρηματοπιστωτική κρίση μπορεί να εγκαθιδρύσει την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι πιο ανίσχυρες σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου δοκιμάζει την οικονομική ισχύ της Ρωσίας, του Ιράν και της Βενεζουέλας.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

—Ποιο είναι το μέλλον της επενδυτικής τραπεζικής;

—Η μετατροπή της Goldman Sachs και της Morgan Stanley από επενδυτικές σε εμπορικές τράπεζες, για να αποσπάσουν κεφάλαια της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, σηματοδότησε ένα κομβικό σημείο στην ιστορία του κλάδου. Το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα είναι αμφισβητήσιμο. Αντί θα συμβιβαστούν με τις προδιαγραφές του κλάδου μπορεί να ηγηθούν μιας αλλαγής στον χαράκτηρα του. Εχουν ζητήσει, για παράδειγμα, να εξαιρεθούν από κανόνα που απαγορεύει σε εμπορικές τράπεζες κάθε δραστηριότητα στις αγορές εμπορευμάτων για την επόμενη διετία, ενώ η Morgan Stanley ζήτησε παράταση πενταετίας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό είναι προάγγελος συγγενών και πιο μόνιμων εξαιρέσεων.

—Θα συρρικνωθεί ο κλάδος των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) από τα 2 τρισ. στο 1 τρισ. δολάρια;

—Από το 1990 μέχρι το 2008 ο συγκεκριμένος κλάδος επεκτάθηκε κατά 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ενεργητικού του, φθάνοντας τα 2 τρισ. δολάρια. Σήμερα προβλέπεται ότι ο αριθμός των εταιρειών διαχείρισης hedge funds, τα οποία εκτοξεύθηκαν τα τελευταία χρόνια στα 7.000, μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ. Οι απώλειες του κλάδου κορυφώθηκαν μόνον το Νοέμβριο στα 64 δισ. δολάρια, με τους δείκτες αποδόσεων να έχουν συρρικνωθεί επί έκτο συναπτό μήνα. Ηδη, μέσα στο πρώτο μισό του 2008 έβαλαν λουκέτο 350 εταιρείες του κλάδου, αντανακλώντας μια αύξηση της τάξης του 16% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

—Τι να περιμένουμε από εδώ και στο εξής στις επιχειρήσεις;

—Τα δεδομένα του 2008 δεν είναι ενθαρρυντικά. Ο όγκος εξαγορών και συγχωνεύσεων μειώθηκε κατά το ένα τρίτο μέσα στο 2008, τερματίζοντας μια πενταετία μεγάλης δραστηριότητας στον τομέα αυτό. Η έλλειψη ρευστότητας, η κατακόρυφη πτώση των τιμών των μετοχών και η ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση αποθαρρύνουν τη σύναψη συμφωνιών. Ο παγκόσμιος όγκος συναλλαγών αυτής της φύσης μειώθηκε στα 2,89 τρισ. δολάρια. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.

ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

—Το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι προσωρινό;

—Η αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων, ο επαναπατρισμός κεφαλαίων και η συρρίκνωση του όγκου διαπραγμάτευσης στις αγορές έχουν αποδυναμώσει το δολάριο, το οποίο θα παραμείνει ευάλωτο ως βασικό νόμισμα των αγορών μέχρι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas.

—Θα είναι πιο συντηρητικά στο 2009 τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια;

—Η τάση συσσώρευσης ξένου συναλλάγματος -με τα σχετικά αποθέματα να έχουν εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία από τα 2 τρισ. στα 7 τρισ. δολάρια- φαίνεται να εξάντλησε κάθε περιθώριο, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι μεγαλύτεροι κάτοχοι αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος στην ευρύτερη Ασία -Ιαπωνία, Ταϊβάν, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Κορέα και πετρελαιοπαραγωγές χώρες- αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις. Η συσσώρευση αποθεμάτων αναμένεται να είναι βραδύτερη από το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Μέσα στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο, πέρυσι, μοναδικές χώρες που εξακολούθησαν να έχουν σταθερά συναλλαγματικά αποθέματα ήταν η Κίνα και λίγες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη και η Αλγερία. Αλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Ινδία, έχουν αναγκαστεί να δαπανήσουν αρκετά από τα αποθέματά τους για να παρέμβουν στις αγορές συναλλάγματος.

Πάντως, τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια που στηρίζουν την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσουν τις αγορές ξένου συναλλάγματος.

* Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πρόεδρος της RGE Monitor.

www.kathimerini.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Κρισιμα Ερωτηματα Απαντά ο Νουριελ Ρουμπινι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*

 3/4/2020 
 

Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο

 3/4/2020 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*

 3/4/2020 
 

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη

 1/4/2020 
 

Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*

 31/3/2020 
 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

 26/3/2020 
 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ . Ξανά στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά ως παγκόσμιο πρόβλημα!

 23/3/2020 
 

Η οικονομική διάσταση του κορωνοϊού. Tου Μπάρι Άικενγκριν

 17/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Οι πέντε επιλογές για να βρουν ρευστότητα οι εταιρείες
Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης: Τι ισχύει για τουρισμό, ΦΠΑ και επιδόματα
Όλα τα μυστικά για το νέο πρόγραμμα επιδότησης απώλειας μισθών - Παραδείγματα
Νέα διαδικασία επιστροφής Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με την A. 1104 /06-05-2020
Ποια μέτρα έρχονται τώρα στις εργασιακές σχέσεις
Τι ισχύει για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

H Αδελφότης των Στεναγμών

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα