Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
16/5/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7688
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη
Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής
Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία
Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 
Κύρτσος καλεί Ν.Δ. να στραφεί κατά της Novartis 
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, για την κυβέρνηση 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ενημέρωση από Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας Για Το Ταμείο Των Ο

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/1/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ενημέρωση από

 Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Για  Το Ταμείο  Των  Οικονομολόγων

Ε.Τ.Α.Ο.

·       ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ

·       ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

·        ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Ε.Τ.Α.Ο.

 

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ

Η κρίση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχει η βάσιμη εκτίμηση ότι μετά το 2020 τα αποθεματικά των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης θα βρίσκονται σε μηδενικό επίπεδο, αν δεν ληφθούν από σήμερα γενναίες αποφάσεις. Όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει τρομακτικά προβλήματα στο σύνολο του συστήματος. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Τι πρέπει να γίνει στο μέλλον; Είναι ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτή μας την ανάλυση.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Όπως γνωρίζετε στις 31/03/2008 ψηφίστηκε νέος ασφαλιστικός νόμος, ο 3655/2008. Ο νόμος αυτός δεν αλλάζει τη φιλοσοφία της Κοινωνικής Ασφάλισης, διότι στη χώρα μας η Κοινωνική Ασφάλιση στηρίζεται πλέον σε ένα σύστημα εισροών- εκροών κεφαλαίων. Οι πόροι του συστήματος που αποτελούν τις εισροές διαρκώς μειώνονται, ενώ οι εκροές βρίσκονται σε αντίθετη τροχιά.

Κάθε φορά λοιπόν που ψηφίζεται ασφαλιστικός νόμος γίνεται προσπάθεια μείωσης των εκροών και αύξησης των εισροών. Το γεγονός αυτό διαμορφώνει την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι διαφωνούν, όπως είναι φυσικό, με τη αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση των βαρέων –ανθυγιεινών σε πολλές κατηγορίες κλπ.

Τώρα, σε ό, τι αφορά τα αίτια που έχουν διαμορφώσει αυτό το δυσμενές σκηνικό στη Κοινωνική Ασφάλιση είναι αρκετά.

Εμείς στη σημερινή παρουσίαση θα αναφέρουμε τα πέντε σημαντικότερα:

1.    Η κακή αξιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων διαχρονικά.

2.    Η ανεργία

3.    Η εισφοροδιαφυγή

4.    Η υπογεννητικότητα, ιδιαιτέρως των τελευταίων σαράντα χρόνων

5.    Η αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα τεράστια ελλείμματα της Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας. Αναλογιστικές μελέτες διαφόρων οργανισμών όπως ο Ο.Ο.Σ.Α., το ΙΝ.Ε. τηςΓ.Σ.Ε.Ε. προσπαθούν να υπολογίσουν τα συγκεκριμένα ελλείμματα. Ανάλογα λοιπόν με τις παραδοχές που λαμβάνουν υπόψη κάθε φορά, εκτιμούν ότι τα ελλείμματα αυτά είναι της τάξεως των 200 έως 400 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τέτοιας μορφής ελλείμματα, της τάξεως του ενός έως δύο κρατικών προϋπολογισμών, δεν είναι εύκολο να καλυφθούν από την πολιτεία ώστε οι ασφαλιστικοί φορείς να μπορούν να ανταποκριθούν στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τους.

Θα μπορούσε ίσως το Οικονομικό Επιμελητήριο να κάνει προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του εκρηκτικού προβλήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τέτοιες προτάσεις είναι η σταδιακή χρηματοδότηση του συστήματος ή η μεταπήδηση από σύστημα ΜΠΙΣΜΑΡΚ σε σύστημα ΜΠΕΒΕΡΙΤΖκάτι που έγινε στην Αυστρία κλπ. Όμως όλες αυτές οι λύσεις είναι οδυνηρές και καθόλου δημοφιλείς και είναι λογικό να αποφεύγονται ιδιαίτερα όταν το αδιέξοδο θα υπάρξει μετά από 10-12 χρόνια.


          ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ Ε.Τ.Α.Ο.

 

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η πολιτεία σε αυτή την κρίσιμη, από ασφαλιστικής άποψης, περίοδο νομοθέτησε υπέρ της ίδρυσης των Επαγγελματικών Ταμείων. Δεν είναι τυχαίο ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα μέλη του άρπαξε την ευκαιρία και ίδρυσε το Ε.Τ.Α.Ο.

Ίδρυσε λοιπόν το Ε.Τ.Α.Ο για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Ένα φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που να νοιάζεται για τον Οικονομολόγο. Ένας φορέας που δε  στοχεύει στα επιχειρηματικά κέρδη, ένας φορέας χωρίς ελλείμματα, ένας φορέας που μοναδικό στόχο και όραμα έχει να διαμορφώσει αξιοπρεπές ασφαλιστικό μέλλον για τους Οικονομολόγους.

Ρωτούν πολλοί τι προσφέρει το Ε.Τ.Α.Ο. ; Η απάντηση είναι ότι προσφέρει πάρα πολλά. Ιδιαίτερα δε, μπορούμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

v    Οι εισφορές προς αυτό εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, επομένως ένα μεγάλο ποσοστό της εισφοράς μέχρι και 40% επιστρέφει στον ασφαλισμένο.

v    Ο κάθε ασφαλισμένος έχει τη δική του ατομική μερίδα, η οποία πιστώνεται διαρκώς από τις εισφορές και από τις αποδόσεις των επενδύσεων του Ε.Τ.Α.Ο.

Μία μερίδα που ανήκει στον ασφαλισμένο, μία μερίδα που δεν είναι δυνατόν, λόγω κάποιων νομικών ρυθμίσεων, να μειωθεί.

v    Το Ε.Τ.Α.Ο. λειτουργεί σήμερα με τη μορφή ενός ταμείου ΠΡΟΝΟΙΑΣ. Έχει όμως και την κοινωνική διάσταση μέσω του κλάδου ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ.

Είναι δε σημαντικό και πρέπει να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι αυτού του κλάδου και οι οικογένειές τους καλύπτονται μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

Επίσης θα μπορούσε κανείς να προσθέσει ότι το Ε.Τ.Α.Ο. δεν κάνει επιλογή  ασφαλισμένων με κριτήριο υγείας, ηλικίας κλπ. Το Ε.Τ.Α.Ο. εγγράφει κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα των όποιων προβλημάτων, φθάνει να ανήκει στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ή να έχει άδεια Φοροτέχνη- Λογιστή από το Ο.Ε.Ε.

Το Ε.Τ.Α.Ο. επίσης μέσω της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης www.etao.grενημερώνει καθημερινά τους ασφαλισμένους του για την πορεία της ατομικής τους μερίδας.

Ο ασφαλισμένος στο Ε.Τ.Α.Ο. έχει τη δυνατότητα κάθε χρόνο, εάν το επιθυμεί, να τροποποιεί την εισφορά του είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Το πρόβλημά του είναι και πρόβλημα του Φορέα ο οποίος δεν επιθυμεί να νοιώθει ο ασφαλισμένος δέσμιος μιας εισφοράς που σε κάποιες χρονικές στιγμές θα έχει αδυναμία να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Από το Ε.Τ.Α.Ο. μπορείς να αποχωρήσεις οποιαδήποτε στιγμή δίχως οικονομικές επιπτώσεις, εάν είσαι ένα χρόνο στην ασφάλιση του Φορέα. Το σημαντικό σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν χάνεις τα δικαιώματά σου.

Το Ε.Τ.Α.Ο. ασφαλίζει ακόμα και ένα συνάδελφο μεγάλης ηλικίας 65 ετών ή 70 ετών ή 75 ετών δίδοντας του μάλιστα τη δυνατότητα της αποχώρησης όποτε εκείνος αποφασίσει.

Αν ρωτήσετε τι κερδίζουν αυτοί οι συνάδελφοι από την εγγραφή τους στο Ε.Τ.Α.Ο θα αναφέρουμε ένα πρόσφατο γεγονός. Αυτές τις μέρες δόθηκε το πρώτο εφ’ άπαξ από το Ε.Τ.Α.Ο. σε συνάδελφο ηλικίας λίγο πάνω των 65 ετών. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την συμμετοχή του στο Ε.Τ.Α.Ο. Εμείς από τους υπολογισμούς του Μηχανογραφικού μας Κέντρου και των Αναλογιστών μας διαπιστώσαμε ότι είχε μία συνολική απόδοση της τάξεως του 34% μέσα σε ένα χρόνο.


Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε το Ε.Τ.Α.Ο. είναι το νέο, μια άλλη μορφή ασφάλισης με κανόνες κοινωνικής προσφοράς, κανόνες διαφάνειας, μια ασφάλιση που μέσω της λειτουργίας της διαμορφώνει τεράστια οικονομία κλίμακας στους ασφαλισμένους.

Πολλοί ρωτούν για τις διαφορές του Ε.Τ.Α.Ο. είτε με τα δημόσια επικουρικά Ταμεία και τα Ταμεία Πρόνοιας είτε με τις ασφαλιστικές κερδοσκοπικές εταιρείες.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι: Στα δημόσια επικουρικά Ταμεία και στα Ταμεία Πρόνοιας η ασφάλιση είναι υποχρεωτική ενώ η υπαγωγή  στο Ε.Τ.Α.Ο. είναι προαιρετική.

Τα δημόσια επικουρικά Ταμεία λειτουργούν με  το διανεμητικό σύστημα ενώ το Ε.Τ.Α.Ο. κάνει συνδυασμό, αν πρόκειται για εφάπαξ χρησιμοποιεί το κεφαλαιοποιητικό σύστημα εάν πρόκειται για υγεία το διανεμητικό.

Τα δημόσια επικουρικά Ταμεία και τα Ταμεία Πρόνοιας δεν ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για ό,τι πράττουν (λαθεμένες επενδύσεις, δομημένα ομόλογα κλπ) απλώς υπάρχει μια χαλαρή εποπτεία από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Το Ε.Τ.Α.Ο. έχει Γενική Συνέλευση, όπου απολογείται για το σύνολο των ενεργειών του.

Κάθε χρόνο το Ε.Τ.Α.Ο. είναι υποχρεωμένο να χορηγεί εκτός από τη Βεβαίωση για το ύψος των εισφορών που κατέβαλε ο εργαζόμενος στην προηγούμενη χρήση, ώστε να χρησιμοποιηθεί στην εφορία και Ενημερωτικό Σημείωμα για το πώς κινήθηκαν τα χρήματά του τη χρονιά που πέρασε.

Στο Ενημερωτικό Σημείωμα αναφέρονται με ακρίβεια η ετήσια απόδοση του Ταμείου, επίσης σημειώνονται στοιχεία του Ισολογισμού και πολλά επιμέρους ενημερωτικά ζητήματα.

Ταυτόχρονα, το Ε.Τ.Α.Ο. ελέγχεται για κάθε του κίνηση επενδυτικής μορφής από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Από την Αρχή αυτή ελέγχονται κάθε χρόνο τα ίδια κεφάλαια του Ταμείου ώστε κάθε φορά να είναι όλοι βέβαιοι ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σήμερα οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων σε ένα επικουρικό ταμείο ή σε ένα ταμείο πρόνοιας, πηγαίνουν απ’ ευθείας στους συνταξιούχους. Ενώ οι εισφορές στα Επαγγελματικά Ταμεία πιστώνουν αυτόματα την ατομική τους μερίδα.

Σε ότι αφορά στις διαφορές του Ε.Τ.Α.Ο. με τις ασφαλιστικές εταιρείες, θα έλεγα απλώς ότι το Ε.Τ.Α.Ο. διακρίνεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες διότι δεν επιδιώκει κέρδος και αυτό σημαίνει πολλά.

Και όχι μόνο δεν επιδιώκει το κέρδος αλλά δεν έχει έξοδα προμηθειών σε διαμεσολαβητές (ασφαλιστές), δεν έχει έξοδα προβολής και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η οικονομία κλίμακας του Ε.Τ.Α.Ο. στην περίπτωση αυτή είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Και όλα αυτά διότι μη ξεχνάτε ότι το Ε.Τ.Α.Ο. δεν έχει υποχρεώσεις από το παρελθόν όπως άλλοι.

Επίσης, πρέπει να σημειώσει κανείς ότι το Ε.Τ.Α.Ο. έχει κάποια ιδιαίτερα πλεονεκτήματα όπως:

v    ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

v    ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

v    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ

v    Πρόσφατα το Ε.Τ.Α.Ο. εφαρμόζοντας το καταστατικό του βγήκε στην αγορά με δικό του ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ) συνεργαζόμενο με μια από τις σημαντικότερες ΑΕΔΑΚ της χώρας.

Είναι μια τεράστια προσπάθεια αφού μόνο το ΙΚΑ έχει αντίστοιχη λειτουργία και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

Διερωτάται λοιπόν κανείς αν υπάρχει κάτι ασφαλέστερο από το Ε.Τ.Α.Ο. για τα επόμενα χρόνια, εμείς απαντάμε χωρίς περιστροφές πως όχι.

Θεωρούμε δε πως αυτή την προσφορά του Ο.Ε.Ε. προς τους Οικονομολόγους θα πρέπει όλοι να την μελετήσουν για να διαπιστώσουν ότι πράγματι αποτελεί μονόδρομο στο δύσκολο ασφαλιστικό αύριο της χώρας μας.

Εμείς λοιπόν λέμε

                   ΕΞ- ΑΣΦΑΛΙΣΟΥ       ΣΤΟ Ε.Τ.Α.Ο.

 

ΜΕ ΤΙΜΗ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

www.akioe.gr    info@akioe.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Ενημέρωση από Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας Για Το Ταμείο Των Οικονομολόγων Ε.Τ.Α.Ο.»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ανακοινώσεις - Νέα

 
 

Πώς οι 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 24

 12/5/2022 
 

e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση

 10/5/2022 
 

Coca-Cola Ηοldings BV: Καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ με απόφαση ΣτΕ

 10/5/2022 
 

Ε. 2040 /20-04-2022 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2021

 28/4/2022 
 

10 διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τις επιστρεπτέες προκαταβολές

 16/4/2022 
 

Έκρηξη κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων από την Εφορία

 14/4/2022 
 

Αυτόματος υπολογισμός φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

 12/4/2022 
 

Φάκελος: Δασικοί χάρτες – Όλες οι πληροφορίες μέσα από 60 ερωτήσεις – απαντήσεις Τι ισχύει για τις αντιρρήσεις, πότε λήγουν οι προθεσμίες

 9/4/2022 
 

Οι 10 εντολές της Κομισιόν για τις απάτες στον ΦΠΑ

 9/4/2022 
 

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι εικονικές δωρεές

 8/4/2022 
 

ΑΑΔΕ: Στο «στόχαστρο» 1 εκατ. επιτηδευματίες Διασταυρώσεις εισοδημάτων για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος»

 7/4/2022 
 

Η ερώτηση - απάντηση 14 του Ε3 για την ωφέλεια από τη μείωση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 1/4/2022 
 

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2021(1 σχόλιo/α)

 31/3/2022 
 

Α. 1038 /14-03-2022 Τρόπος υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 4174/2013, για τα έτη 2021 και επόμενα (Α' 170).

 31/3/2022 
 

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού

 30/3/2022 
 

Τι προβλέπεται για τους δασωμένους αγρούς, τι σχεδιάζεται για τις εκχερσωμένες εκτάσεις, τι ισχύει σήμερα για τα δασικά

 29/3/2022 
 

Οδηγός επιβίωσης για τη φορολογία εισοδήματος: Οι «παγίδες», οι νέοι κωδικοί και τα κλειδιά του Ε1 για τις απαλλαγές

 29/3/2022 
 

Δάνεια έως 250.000 ευρώ για κεφάλαιο κίνησης στις μικρές επιχειρήσεις

 29/3/2022 
 

Αγρια φορολόγηση για τα Airbnb

 28/3/2022 
 

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ψυγείο ή κλιματιστικό μέσω TaxisNet

 24/3/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό
«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .
Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)
Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!  
Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ. 
Mydata σε διάλυση , κατάργηση Μ.ΥΦ. , νέες Μ.Υ.Φ. εξουθένωση Λογιστών και το Προεδρείο και η Τεχνική Επιτροπή του ΟΕΕ ο “χρήσιμος” συνήγορος της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πώς οι 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 24
e-ΕΦΚΑ: Mόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού η εξυπηρέτηση
Coca-Cola Ηοldings BV: Καλείται να πληρώσει 2,6 εκατ. ευρώ με απόφαση ΣτΕ
Ε. 2040 /20-04-2022 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2021 
10 διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 
Έκρηξη κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων από την Εφορία  

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του Δημήτρη Γκλεζάκου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα