Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
14/7/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10922
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί
Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη
Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*
Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη
Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας
Guy Standing: Ο εμπνευστής του Βασικού Εισοδήματος, για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου 
Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Κελέτσης 
«Καμία καραντίνα δεν μπορεί να σκοτώσει το τραγούδι» , Σταμάτης Κραουνάκης, 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο δήμος Χερσονήσου κάνει προσλήψεις με βάση τα κοινωνικά φρονήματα; 
Θα ξοδέψει 48,3 εκ. για την αγορά λογισμικού αν και υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν!!!!! 
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Βαρουφάκης : Η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 15%

�������� 
 

Ημερομηνία: 25/5/2020 1:11:01 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Βαρουφάκης : Η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 15%

 

Τη βαθιά απαισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο CNN Greece.

 

O γραμματέας του ΜΕΡΑ25 εκτίμησε ότι η ύφεση μπορεί να φτάσει ακόμα και το 15%. «Ο κύριος Σταϊκούρας μιλούσε τότε για 0%, μετά το πήγε στο 3-4%. Τις τελευταίες δύο βδομάδες, κοιτάζοντας τα στοιχεία, μίλησα για 15% ύφεση σε αρκετούς δύσπιστους τηλεπαρουσιαστές που με γουρλωμένα μάτια μου ζητούσαν να επαναλάβω ένα νούμερο που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα φαινόταν εξωπραγματικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης προέβλεψε επίσης ότι η ανάκαμψη δεν θα είναι ταχεία: «Η τεράστια μείωση του ΑΕΠ μετά από μια παγκόσμια κρίση που έπληξε για πρώτη φορά ταυτόχρονα και την προσφορά και τη ζήτηση, θα δώσει τη χαριστική βολή σε μια οικονομία διαλυμένη ήδη από 10 χρόνια καταστροφικής λιτότητας».

Τέλος, τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική οδηγεί αναπόδραστα σε νέο Μνημόνιο:

«Για ένα διάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρύψει το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί […]  Μετά θα έρθουν οι "θεσμοί" σε μια χώρα και μια οικονομία γονατισμένη από μια έκτακτη κρίση που προστέθηκε σε μια ήδη υφεσιακή πορεία, για να θυμήσουν τις δεσμεύσεις που έχουμε υπογράψει». 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο CNN Greece.

-Σε τι ποσοστό «βλέπετε» να φτάνει η κρίση; Γιατί οι προβλέψεις σας είναι πιο απαισιόδοξες από αυτές της κυβέρνησης και της ΕΕ;

 -Από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού, είχα κάνει μια πολύ συγκεκριμένη πρόβλεψη, τόσο σε δηλώσεις και συνεντεύξεις μου, όσο κι από το βήμα της Βουλής: ότι η ύφεση θα είναι «τουλάχιστον 10%». Ο κύριος Σταϊκούρας μιλούσε τότε για 0%, μετά το πήγε στο 3-4%. Τις τελευταίες δύο βδομάδες, κοιτάζοντας τα στοιχεία, μίλησα για 15% ύφεση σε αρκετούς δύσπιστους τηλεπαρουσιαστές που με γουρλωμένα μάτια μου ζητούσαν να επαναλάβω ένα νούμερο που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα φαινόταν εξωπραγματικό. Αλλά ας μην πιστέψουν εμένα. Ας κοιτάξουν τις προβλέψεις του ΔΝΤ, των Οίκων Αξιολόγησης, του ΙΟΒΕ, και τέλος, της ίδιας της Κομισιόν: όλοι συγκλίνουν σε μια ύφεση της τάξης του 9,7 % και μια εκτόξευση του χρέους.

Δεν θα υπάρξει ταχεία ανάκαμψη

 -Η κυβέρνηση δηλώνει ότι την ύφεση θα ακολουθήσει γρήγορα μια περίοδος ταχείας ανάκαμψης. Εσείς τι πιστεύετε;

 -H κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να θέλει να συντηρήσει ένα αφήγημα αποτελεσματικότητας και ηγεμονίας, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, και δεν αλλάζει όσο κι αν την εξωραϊσεις μέσα από μια φιλική μονοφωνία των ΜΜΕ. Από τις αρχές της κρίσης είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η αντίδρασή της όφειλε να είναι εμπροσθοβαρής και ακαριαία, και ότι κάθε μέρα που καθυστερούσε να πράξει το αυτονόητο, αύξανε δραματικά το κόστος. Δεν το έκανε, προκρίνοντας τη λογική «να δούμε πως θα πάει». Τώρα, οι δυσοίωνες εκτιμήσεις όλων των διεθνών ινστιτούτων ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα έχει τους λιγότερους νεκρούς αλλά τους περισσότερους πεινασμένους, έδειξαν στην κυβέρνηση «πως θα πάει» αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η τεράστια μείωση του ΑΕΠ μετά από μια παγκόσμια κρίση που έπληξε για πρώτη φορά ταυτόχρονα και την προσφορά και τη ζήτηση, θα δώσει τη χαριστική βολή σε μια οικονομία διαλυμένη ήδη από 10 χρόνια καταστροφικής λιτότητας. Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένα τονίσει ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα μέτρα: Βέτο σε κάθε Eurogroup μέχρι την αναδιάρθρωση του χρέους. Κουρέματα φόρων και οφειλών. Κρατικοποίηση τραπεζών. Καθιέρωση αξιοπρεπούς βασικού εισοδήματος. Μπορείτε να δείτε όλο το σκεπτικό μας στην διακήρυξη του ΜέΡΑ25 για ένα ευρύ μέτωπο αντιμετώπισης της επερχόμενης καταστροφής.

Το νέο Μνημόνιο

-Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί αν υιοθετήσει νέο Μνημόνιο; Πού στηρίζετε αυτήν την εκτίμηση;

 Δεν έχει άλλη επιλογή. Η κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί από τη δουλική απόφαση να απεμπολίσει το μόνο όπλο που είχε: το βέτο. Βέτο σ’ όλες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, όπως έχουμε το δικαίωμα, μέχρι η Ε.Ε. να συμμορφωθεί στη μόνο οδό αποφυγής της χειρότερης κρίσης που έρχεται: την έκδοση ευρωομόλογου εγγυημένου από την ΕΚΤ (όχι δήθεν “ευνοϊκός δανεισμός” από τον ΕSM που σημαίνει νέες μνημονιακές δεσμεύσεις). Το Ευρωπαϊκό κατεστημένο τορπίλισε με μεγάλη ευκολία αυτή τη λύση, αφού ο κ. Σταϊκούρας είχε προαναγγείλει από το βήμα της ελληνικής βουλής, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 9ης Απριλίου, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το όπλο του βέτο. «Δε θα γίνω Βαρουφάκης», ήταν η ακριβής του έκφραση. Ας αναλογιστεί, πάνω από τους προυπολογισμούς που θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει επί τω χείρω, τι αναγκάστηκε να γίνει, προκειμένου να «μη γίνει Βαρουφάκης».

Πενιχρά τα μέτρα

-Ο κύριος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα, περιέγραψε μια δέσμη μέτρων στήριξης της οικονομίας. Δε σας ικανοποίησαν αυτά;

 -Τα πενιχρά μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, (όσα τέλος πάντων καταλήξουν να είναι μετά την αφαίρεση της «δημιουργικής λογιστικής» απ’ την εξίσωση ) έχουν ένα επιπλέον μειονέκτημα: προστίθενται στις δημόσιες δαπάνες, επιβαρύνοντας το έλλειμμα του κρατικού προϋπολισμού και το δημόσιο χρέος μέσω των “δανειακών εργαλείων” της ΕΕ (π.χ. ακόμα και η επιδότηση της εργασίας από το κοινοτικό SURE αποτελεί επιστρεπτέο δάνειο που επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο). Για ένα διάστημα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρύψει το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί της προσωρινής αναγκαστικής χαλάρωσης των στόχων της Ευρωζώνης, που θα υπάρχει μέχρι οι ισχυρές χώρες να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Δεν θα τους πάρει πάνω από ένα χρόνο, ήδη στην Γερμανία μιλούν για το “μαύρο μηδέν” όσον αφορά τον προϋπολισμό του 2021. Μετά θα έρθουν οι «θεσμοί» σε μια χώρα και μια οικονομία γονατισμένη από μια έκτακτη κρίση που προστέθηκε σε μια ήδη υφεσιακή πορεία, για να θυμήσουν τις δεσμεύσεις που έχουμε υπογράψει. Θα πούν «οκ, δεν είμαστε παράλογοι, δε ζητάμε να πάτε από το -15% του ελλείμματος στο συμφωνημένο 3,5% του πλεονάσματος, αλλά να μην πάτε έστω στο -5%; Αυτό είναι ένα 10% του ΑΕΠ μιας δημοσιονομικής προσαρμογής αντίστοιχης του 2012. Από πού θα βγούν αυτά; Περαιτέρω κόψιμο μισθών, συντάξεων, εκτόξευση της ανεργίας, μαζική φτωχοποίηση, ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Μνημόνιο δηλαδή, το 5ο και χειρότερο από αυτά που προηγήθηκαν.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

-Με δεδομένη την οικονομική δύναμη και τις πάγιες πολιτικές θέσεις της Γερμανίας, τι περιθώρια υπάρχουν μια εναλλακτική οικονομική πολιτική εντός της ευρωζώνης;

-Η δυνατότητα εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής δολοφονήθηκε στα Eurogroup και τις Συνόδους Κορυφής, όπου η υψηλή τέχνη του ευρωϊερατείου να κάνει «πολύ λίγα, πολύ αργά» έφτασε στο απόγειό της με τη δολοφονία του ευρωομολόγου με βέτο της Ολλανδίας. Είναι η δεύτερη κρίση όπου η Ε.Ε. αποφασίζει κοντόφθαλμα ενάντια στα συμφέροντά της πλειοψηφίας, εμμένοντας σε ιδεοληπτικές πολιτικές ευθυνόφοβων πολιτικών. Όμως οφείλουμε να κοιτάξουμε και τον ελέφαντα στο δωμάτιο: οι μισανθρωπικές πολιτικές λιτότητας που επιβάλουν οι ισχυρές πλεονασματικές χώρες δεν θα είχαν καμία τύχη εφαρμογής αν συναντούσαν σθεναρή και άκαμπτη αντίσταση. Aν σειρά ελληνικών κυβερνήσεων, για να περιοριστούμε στη χώρα μας, δεν είχαν υιοθετήσει τη ρητορική ότι τα Μνημόνια α)δούλεψαν και β)ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, δε θα δίνανε δικαιολογία στην όποια Γερμανία ή Ολλανδία να τα ξαναβάλει στο τραπέζι. «Αφού δούλεψαν και κράτησαν τη χώρα σας όρθια, θα δουλέψουν και τώρα» θα είναι το επιχείρημα, στο οποίο κανένα κόμμα που εφάρμοσε μνημόνια δε μπορεί να αρθρώσει πειστική απάντηση. Να γιατί το ΜέΡΑ25 καλούμε σε παλλαϊκή συστράτευση εναντίον του 5ου Μνημονίου.

Εκδημοκρατισμός ή διάλυση

-Η οικονομική κρίση του κορωνοϊού μπορεί να απειλήσει τη συνοχή της ευρωζώνης;

-H ευρωζώνη από τη σύλληψή της εμπεριείχε το σπόρο της αυτοκαταστροφής της: ένας μηχανισμός που αδυνατούσε εκ κατασκευής να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που επίσης εκ κατασκευής ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργούσε. Αν υπάρχει ένας λόγος που το οικοδόμημα δεν κατέρρευσε στην προηγούμενη κρίση, ήταν επειδή “θεσμοί” σαν το Eurogroup,  που δεν προβλέπονται από καμία συνθήκη και λειτουργούν χωρίς διαφάνεια και καταλογισμό, χρησιμοποιήθηκαν ως πολιορκητικός κριός επιβολής απάνθρωπων πολιτικών εις βάρος των πιο αδύναμων χωρών, συχνά κόντρα στους ίδιους τους κανόνες της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, που δε θα μπορούσαν να ληφθούν υπό δημοκρατικές συνθήκες. Στην κρίση του κορωνοϊού όμως, που όλες οι χώρες βουλιάζουν ταυτόχρονα, κάτι τέτοιο δε μπορεί να δουλέψει. Σημαίνει αυτό ότι η Ευρωζώνη βαδίζει προς άμεση διάλυση; Αυτό δε μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά, αλλά θα σας πω αυτό: Όταν πρωτοιδρύσαμε το DiEM25, βασιζόμασταν στο σκεπτικό ότι «μέχρι το 2025 η Ευρώπη ή θα έχει εκδημοκρατιστεί, ή θα έχει διαλυθεί»-αυτό για όποιον αναρωτιέται τι σημαίνει το 25 στον τίτλο του DiEM και του ΜέΡΑ.

www.cnn.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Βαρουφάκης : Η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 15%»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Πώς θα γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς επίσκεψη στις ΔΟΥb

 8/7/2020 
 

Πρόσβαση σε κρυμμένο χρήμα 10 τρισ. ευρώ απέκτησαν οι Εφορίες

 6/7/2020 
 

Για ποιες επιχειρήσεις μηδενίζει η προκαταβολή φόρου

 3/7/2020 
 

Ταμείο Ανάκαμψης: Έτσι θα πάρει η Ελλάδα τα 32 δισ.

 2/7/2020 
 

Χάθηκαν 400 εκατομμύρια θέσεις εργασίας

 1/7/2020 
 

Τον Αύγουστο ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής

 1/7/2020 
 

Πώς θα εφαρμοστεί η μείωση της προκαταβολής φόρου

 29/6/2020 
 

Κατέρρευσαν τα έσοδα από ΦΠΑ και ειδικούς φόρους

 25/6/2020 
 

Δίμηνη παράταση στην επιδότηση τόκων των επιχειρηματικών δανείων

 24/6/2020 
 

Νέα επιτροπή και «βαθμολόγιο» φέρνει ελέγχους-εξπρές από το ΣΔΟΕ

 24/6/2020 
 

Μείωση προκαταβολής φόρου έως 50%

 22/6/2020 
 

Τα φορο-κίνητρα στις επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

 22/6/2020 
 

Ποιοι θα διεκδικήσουν το 1,4 δισ. της νέας «επιστρεπτέας προκαταβολής»

 15/6/2020 
 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τη Δευτέρα ο δεύτερος κύκλος

 10/6/2020 
 

ΑΑΔΕ: Ποιοι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα το 2020

 9/6/2020 
 

«Προ των πυλών» δάνεια έως 25.000 ευρώ χωρίς υποθήκη – Ποιοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν

 9/6/2020 
 

Τι λέει η Bank of America για Ευρωζώνη και δραχμή

 5/6/2020 
 

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Σε περισσότερες δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

 4/6/2020 
 

Σκάνδαλο Novartis: Λοβέρδος, Πατούλης, Στουρνάρας στο μικροσκόπιο του FBI από το 2017

 3/6/2020 
 

Συνοπτικοί οι φορολογικοί έλεγχοι

 1/6/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Προς Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Θέμα: Άσκηση καθηκόντων Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος
Παρουσίαση Έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 "Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις"
Ενημέρωση για την αναγνώρισης των κολλεγίων
Η υπ’ αρ. 960/2020 απόφαση του Σ.Τ.Ε. , περί ιδιωτικών κολεγίων και υποχρέωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για αναγνώρισή τους
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Του Νικόλαου Κλωθάκη, Οικονομολόγος MSc
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ ΙΙ ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Νέα εγκύκλιος του Υπ.Εργασίας με διευκρινίσεις για τους εποχικά εργαζόμενους
Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ερχεται δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση σε επιχειρήσεις
Νέο φορολογικό-σκούπα με επιλεκτικές φοροαπαλλαγές
E. 2107 /07-07-2020: Διαδικασία υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, κοινοποίησης των πράξεων προσδιορισμού του φόρου και λήψης πιστοποιητικών των φορολογιών κεφαλαίου. - Εφαρμογή της απόφασης Α.1137/2020 (ΦΕΚ 2423 Β΄)
Ε. 2108 /07-07-2020: Παράδοση αγαθών με απαλλαγή από το φόρο προστιθεμένης αξίας που προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων
e-ΕΦΚΑ: Εγκύκλιος για επικουρική ασφάλιση και ελεύθερους επαγγελματίες

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία - Δ. Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα